מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפורניים מתפצלותשני28/04/2009
שלום דר'
הציפורניים שלי מתפצלות ויש עליהם פסים ממש מכוערים שעם השנים זה הולך ומחמיר .
רופא העור שלי שלח לבדיקת מעבדה דגימה של הציפרן ושלל פיטריה.
קיבלתי למריחה קרם בשם Luctin , מה שנראה לי יותר "קוסמטי" מטיפולי כי המצב באמת לא טוב
מה לדעתך ניתן לעשות ? בטיפול רפואי ולא "קוסמטי" שנתן לי רופא העור שלי
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים
ד''ר מיכאל שוחט29/04/2009מומחלץ לפנות לפדיקוריסטית לשם שיוף של הציפורן ויש להשתמש בשימון באופן קבוע ולהמעיט מגע במיים וחומרים דטרגנטיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן28/04/2009
שלום !! רציתי לדעת בבקשה, עשיתי לפני כחודש ניתוח באף ניתוח כריתת קונכיות ישור מחיצה עכשיו היו לי טמפונים בתוך האף ושהם לא יפלו הדביקו לי על הלחיים פלסטר שנגע בעור וכל כמה זמן החלפתי אותו בחדש, עכשיו השאלה אם יכול להיות צלקת בפנים או חורים מתלישת הפלסטר כי אני רואה כמו חורים קטנים כאלה בלחיים ,אם יכולה להיגרם צלקת בעור כתוצאה מתלישת פלסטר בלחיים העור לא ניחתך או דימם אם זה הגיוני ? תודה ולהתראות !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים
ד''ר מיכאל שוחט29/04/2009קשה לחוות דיעה ללא בדיקה של העור מומלץ לפנות לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעור בוגרמיכל28/04/2009
שלום
אני בת 30 ולאחר 3 לידות שמאוד רזיתי אחריהן עור הפנים שלי נהיה דק ויבש מאוד. התחלתי טיפול של אדפרין שאלותי הן
1. האם התכשיר יכול לעזור לבעיה זו?
2. האם אפשר להחשף לשמש עם מקדם הגנה בזמן הטיפול או לדחות אותו לחורף? (אני עובדת במקום פתוח)
3. האם מותר למרוח על הצוואר ?
4. איזה טיפולים אסטטיים נוספים שעוזרים קיימים?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באדפרין
ד''ר מיכאל שוחט29/04/2009יש לציין שטיפול האדפרין יכול להחמיר את היובש מומלץ להשתמש גם בקרם לחות יש להזהר מחשיפה לשמש הטיפול יכול לשפר את מראה העור לאורך זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל09/05/2009תודה על התשובה. מה משך הטיפול המומלץ ?
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדפרין
ד''ר מיכאל שוחט09/05/2009כל החיים חוץ מהריון והנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה להרחקת שיערמירב28/04/2009
שלום ...
אני סובלת משיעור יתר בפני עקב בעיה הורמונלית
ניסיתי הסרת שיער בפנים שגרם רק לגדילה מואצת של השיער
לפני מספר ימים שמעתי במקרה על משחה חדשה שלאחר הורדת השיער מקהה את צמיחתו מחדש , אני מבינה שזה לא לעד אבל מצמצמת את מהירות הצמיחה.
ידוע לי גם כי זוהי אינה משחה קוסמטית ( למרות שקיימת קומסמטית אחת כזו גם כן )
אשמח אם תביעו דעתיכם - ואם הינכם מכירים משחה כזו אם אפשר את שמה והיכן ניתן להשיגה .... תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה להאטת צמיחת שיער
ד''ר מיכאל שוחט29/04/2009מדובר במשחה הניתנת במרשם רופא בשם וניקה המאיטה את צמיחת השיער בפנים תןך שימוש של 6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא רפואת עוראיילת27/04/2009
פחות בענייני אסתטיקה.
אני בת 26, בריאה בדר"כ, ויש לי שתי שומות גדולות א-טיפיות. הומלץ לי להסיר אותן. איכשהו שמעתי מכל מיני מקומות שדווקא תהליך הסרת השומות מעודד תחילת תהליכים סרטניים ועדיף פשוט להישאר במעקב. יש בזה משהו או שזה פשוט משולל כל יסוד? אודה לכם אם תוכלו לשפוך קצת עור עבורי על הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר צחי שלקוביץ28/04/2009איילת שלום
מדובר באמונה שהיתה רווחת לפני שנים רבות, אך כבר מזמן אנו יודעים שאין לה כל בסיס רפואי.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג דניסטל27/04/2009
האם דג דניס הוא דג שומני?
אני רוצה לדעתך כי אני עם עור שומני [פצעים] ואם אני יאכל זה יגביר את השומן ? או שאין בעיה וזה דווקא דג שמועיל לאקנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג דניס
ד''ר צחי שלקוביץ28/04/2009דלית שלום
עלייך להתייעץ עם דיאטנית בנושא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלינגרחל27/04/2009
מה הסיכונים בפילינג רפואי קל?ומה התופעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר צחי שלקוביץ28/04/2009רחל שלום
בדרך כלל פעולות אלה חסרות סיכונים . מדובר על קילוף עדין ביותר .
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיההלנה27/04/2009
שלום,
יש לי חבר כחצי שנה ויש לנו בעיה, לאחר קיום יחסי מין מופיעה לו פריחה ומגרד לו כל הגוף, זה קרה לו גם לאחר חשיפה לשמש ובכניסה לחדר הכושר, לטענתו זה לא קרה לא עם בחורות אחרות רק עם עוד אחת לפני כמה שנים, האם הוא אלרגי לנוזל הנרתיק שלי או למה? אין לי מושג מה לעשות כדי לפתור את הבעיה.
אשמח לתשובתך,
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד''ר צחי שלקוביץ28/04/2009הלנה שלום
אין כל דרך לפתור את הבעיה בלי לפגוש אותו לתחקור נרחב יותר וכן ראיית הבעיה כאשר היא קיימת ונסיון לעמוד על טיבה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על המשחה רוביאליןמיכל - צ27/04/2009
הורדתי נקודת חן באיזור שמתחת לצוואר, וכנראה שהרופאה עשתה טעות ונגרמה צלקת, אח"כ היא הזריקה לי לתוך הצלקת סטרואידים ונתנה לי משחה - נרידרם, כל האזור האדים והחמיר. רופא עור אחר הביא לי משחת רוביאלין, ואני לא יודעת אם לקחת אותה כי אולי זה גם יחמיר. לשים את המשחה? או לא...?
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוביאלין
ד''ר צחי שלקוביץ28/04/2009מיכל שלום
אין דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציה או בסרת שיער בלייזר...דנה27/04/2009
שלום.
אני מעוניינת להסיר שיער וביררתי לגבי לייזר אך זה מפחיד אותי מהסיכון של סרטן שיכול להיות בעקבות הלייזר ושאין עדיין מחקרים על הנושא.
לאחר כמה זמן נודע לי על האפילציה ורציתי לישאול כמה שאלות.
1.האם כדאי להתחיל טיפול באפילציה?
2.האם הוא מסיר שיער ברמה גבוהה?
3.האם יש בטיפול יש סיכון מבחינה בריאותית כמו מחלות קשות?
אני לא יודעת מה לעשות...
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה או לייזר
ד''ר צחי שלקוביץ03/05/2009דנה שלום
אין כל בעיה מבחינת אפילציה, כמו כן גם אין כל בעיה מבחינת טיפולי לייזר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שומנידניאל26/04/2009
שלום,
האם ניתן לעשות שהעור השומני יהיה לא שומני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שומני
ד''ר צחי שלקוביץ03/05/2009דניאל שלום
אצל חלק מהאנשים ניתן להשיג זאת על ידי נטילת כמות קטנה של רואקוטן (20 מ"ג פעמיים בשבוע באופן קבוע).
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בפניםענת26/04/2009
שלום.
אני בובלת מפיגמנטציה בפנים שנים רבות. ניסיתי כבר הכל- פילינג כימי, פילינגים עדינים יותר
וגם הבזקי אור. שום דבר לא עזר. בנוסף אני סובלת מכתמים לבנים בפנים ( במקומות שהיו לי
פצעים ) .
הם כתמים אלו נחשבים צלקת ובלתי ניתנים לריפוי?
מה עוד אפשר לעשות כדי לסלק פיגמנטציה?
( יש לציין ששנים רבות השתמשתי בגלולות נחשפתי לשמש ואני אחרי 2 היריונות ) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא קיבלתי תשובה
ענת29/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים
ד''ר מיכאל שוחט02/05/2009לאזורים הבהירים של היפןפיגמנטציה אין טיפול טוב לגבי אזורי הפיגמנטציה קשה לחוות דיעה ללא בדיקה של העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה מיצין פלוסשושי26/04/2009
שלום..
אני משתמשת באקנה מיצין פלוס כבר חודש שלם,
ונשארו לי עוד בערך שבועיים להשתמש בזה..
ברצוני לדעת אם אחרי הטיפול אני אמורה להשתמש בעוד משחות,
בישביל שהאקנה לא תחזור?...
תודה מראש,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה מיצין
ד''ר צחי שלקוביץ03/05/2009שושי שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, במרבית המיקרים בהם מפסיקים טיפול מקומי קיימת חזרה של האקנה לאחר פרק זמן של מספר שבועות בדרך כלל.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהעדי26/04/2009
שלום,
אני בת 21 והתחלתי לסבול מאקנה רק בשנתיים האחרונות. רופאת המשפחה הביאה לי אקנתרים פלוס שלא עזרה לי בכלל. הייתי אצל רופא עור והוא אכן אישר שיש לי אקנה בינונית. בגלל שעכשיו קייץ הוא לא רוצה לתת לי ראוקטן בגלל החשיפה לשמש אבל הוא ונתן לי בנזמיצין טופיקל ג'ל וכדורי מינוציקלין. מה הסיכויים שהטיפול הזה יעזור?? האם בכל אופן כדי להתחיל להשתמש בראוקן בחורף? תוך כמה זמן אמור להיות שיפור במצב הפנים? ומה תפקידה של כל תרופה?..
המון המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר צחי שלקוביץ03/05/2009עדי שלום
מנסיוני עם מטופלים, ברגע שמפסיקים את הטיפול שהזכרת יש בדרך כלל חזרה של התופעות תוך מספר שבועות, לכן הייתי ממליץ ליטול רואקוטן על מנת לנסות לסיים את הבעיה לחלוטין.
כל התרופות למעט רואקוטן מוגדרות כתכשירי אחזקה - כלומר הן יעילות כל זמן שמשתמשים בהן , אך עם הפסקתן , יש בדרך כלל חזרה של התופעות תוך מספר שבועות עד מספר חודשים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר מזו רולרdor25/04/2009
שלום
קראתי על מכשיר רפואי קוסמטי "מזו רולר"
בשימוש בקוסמטיקה,ברפואה ובשימוש ביתי
ברצוני לדעת
מה יעילות המכשיר בשמוש ביתי שאמור להחדיר את החומרים שמשתמשים בבית טוב יותר לעור
(ע"י מעין פציעה של העור) האם המכשיר והפציעה לא מזיקים לעור?
האם יש ההגיון בהחדרת קרם לחות עם מקדם הגנה לעומק העור?
האם יש חומרים שכן רצי להחיר לעומק העור בשיטה הזאת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/08/2010שלום, dor
עם מזורולר קוסמטי וביתי את לא יכולה לחדיר אף חומר ל"עומק" העור, מפני שאורך המחטים לא מאפשר זאת. במקור רולר מיועד לפציעה מכוונת בעור לצורך לעורר את יצור הקולגן ועל ידי כך לגרום להצערתו. למטרה זאת משתמשים ברולרים עם אורך המחט מעל 2 מ"מ והם לשימוש רפואי בלבד.
האם רולר מחדיר משהו? לשאלה זאת עדיין אין תשובה מוכחת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)