מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם צריך למרוח קרם הגנה בתוך הרכב?אשר15/05/2009
שלום,
רציתי לשאול
1. אם צריך למרוח קרם הגנה בתוך הרכב?
2. אם שמשות הרכב מסננות את הקרינה המסוכנת ?
3. ואם ניתן להשתזף מעבר לשמשות הרכב?
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009אשר, שלום.
שמשות רכב חדירות לקרינה. אומנם רחבים מודרניים, בעיקר דגמי יוקרה מצויידים במסננים, אך עדיין לא ניתן לחסום את הקרינה לחלוטין. לכן מומלץ להתגוננן גם בזמן הנהיגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זכוכית לא חוסמת קרינה???
אשר20/05/2009שלום,
לא ברור לי האם זכוכית לא חוסמת קרינה?
לפחות את הקרינה המזיקה.
הבנתי שאי אפשר להשתזף מעבר לשמשת זכוכית
האם אין בכך ראיה שהקרינה המזיקה נחסמת?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטן, שמש והסרת שיערחן15/05/2009
שלום, אני לוקחת רואקוטן כבר 5 חודשים ואמורה לסיים בחודש הבא.
2 שאלות בנוגע לעניין - תוך כמה זמן אחרי סיום הטיפול אפשר להשתזף בלי חשש כמו בתקופת הטיפול?
וכמה זמן אחרי סיום הטיפול אפשר לעבור להסרת שיער בלייזר, אינפרא, מכונה וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009חן, שלום.
לא קיים שיזוף ללא חשש בלי קשר לטיפול ברואקוטן.
את הסרת השיער מומלץ לבצע כעבור לא פחות מ- 6 חודשים מתום הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין, בנזמיצין וסקינודרם.שרון14/05/2009
שלום,
יש לי כמה שאלות בעקבות טיפול שאני הולכת לעבור, אשמח לקבל תשובות והתייחסות לנושא. תודה מראש על התשובות
אז ככה, אני הולכת לקחת את שלושת התרופות שצויינו בכותרת ואנסה למשך חודש כדי לראות האם באמת יש תוצאות. נאמר לי בבוקר למרוח את המשחה סקינודרם. 1.העבודה שלי מחייבת אותי להיות גם בשמש ולכן האם אפשר לשים מקדם הגנה ואם כן לשים לפני או אחרי מריחת הקרם? 2. בצהרים נאמר לי לקחת את הדוקסילין, מיד אחרי ארוחה, לא חלבית ושאסור לשכב, ראשית למה אסור לקחת עם ארוחה חלבית, ושנית האם צריך לקחת את הכדור באותה שעה קבועה או שזה לא מחייב? 3. בערב נאמר לי למרוח את הבנזמיצין טופיקל ג'ל. בשבוע הראשון, שהחל מהיום יש למרוח ואחרי שעתיים להוריד ואחרי שבוע אפשר להשאיר כל הלילה. אז האם אפשר להתאפר אחרי מריחת הבנזמיצין? למשך השבוע הזה בכל אופן?
תוך כמה זמן ,לערך, רואים תוצאות או לפחות שיפור? יש לציין כי אין לי ממש אקנה כלומר, הרופא לא הציע לי רואוקטן בכלל. פשוט יש לי טיפה כתמים רק בלחי ימין, ופצעים מפוזרים בפנים לא גדולים במיוחד ולא מוגלתיים, ופצעונים ( כמו פצעוני זיעה) במצח. פשוט לי זה ממש מפריע.
האם ישנן תופעות לוואי ? ואם כן מהן?
תודה מראש על כל התייחסות, ותשובות
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009שרון, בוקר טוב.
השאלות שלך הן כולן לרופא מטפל שהמליץ על הטיפול. אין באפשרותנו לא מבחינה רפואית ולא מבחינה אטית לפענח את ההחלטות ותוכניות של הרופא אחר.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ראוקוטןאורנה14/05/2009
שלום,
בתי נוטלת ראוקוטן במשך 3 חודשים. עד לפני 3 שבועות עדיין הופיעו פצעים חדשים.העור שלה עדיין מעיד על העבר האקנתי שלו. כעת בגלל סיבה לא בריאותית היא נאלצת להפסיק את הטיפול (בדיקות הדם שלה תקינות).
מה ההשלכות של הפסקת הטיפול בתום 3 חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009אורנה, בוקר טוב.
אם ההפסקה תעלה על שבועים, בתך תצטרך להתחיל את כל הטיפול מחדש.
מבחינת בריאותה באופן כללי אין כל משמעות להפסקת התרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בישבןעמית14/05/2009
שלום רב.
אני זקוקה לעזרה בדחיפות..
אני בת 17+ ויש לי פצעים בישבן מאז שאני זוכרת את עצמי.. מוגלתיים ולא מוגלתיים.
אבל תמיד יש! העור מחוספס ומגעיל ויוצאים פצעים מגעילים וגדולים.
הבעיה הזאת מונעת ממני להשתחרר שאני עם חבר שלי וגם מונעת ממני ללכת עם בגד ים נורמלי שאני עם חברות בים..
מה לעשות? אני ממש מיואשת ורוצה שזה יעבור!
וגם יש צלקות מפצעים קודמים.. מה אפשר לעשות איתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009עינת, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום.
מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש את עזרתכםליאור14/05/2009
מזה כשנה יש לי באזור המפשעות מעין פריחה בצקתית,שמתחילה לגלוש לכיוון איבר המין.
הייתי אצל רופא עור שנתן לי משחות (אגיסטן,ביופונאזול קרם,)זה הוריד לי במעט את הפריחה אך בכל שלב היא נראתה .
האמת שאני די לחוץ מזה ואני מפחד שאולי זה סרטן העור.האם זה יכול להיות?
משקלי הוא 87 וגובהי הוא 170.
האם יש אולי קשר למשקל?
אשמח אם תעזרו לי.
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009ליאור, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום.
מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהאסף14/05/2009
שלום.
אני בן 43 עם שיער דליל .לפני שבועיים התחלתי לקחת פרופסיה לצמיחת שיער. האם זה באמת יעיל? ועד כמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009בוקר טוב.
הפרופסיה יעילה מאד לעצירת הנשירה במקרים של התקרחות גברית טיפוסית (גנטית) בלבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת נקבוביותדניאל14/05/2009
שלום,
הוצאתי שחורים מהאף והנקבוביות פתוחות, אז איך אני סוגר אותן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009דניאל, בוקר טוב.
השאלה היא יותר לקוסמטיקאית. קיימות גם שיטות רפואיות כגון פילינגים, לייזרים ואפילו בוטוקס, אך לא ניתן להמליץ על טיפול ספציפי בשבילך באופן וירטואלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטן והשמנהאיתי14/05/2009
שלום רב אני לוקח ראוקוטן מזה חודש וחצי,אני בחור בן 29 בריא והבדיקות דם שלי תקינות.שמתי לב שלאחר שהתחלתי לקחת ראוקוטן העלתי בערך 4 קילוגרם למרות שאני אוכל מעט יותר מהרגיל ובנוסף אני חש רעב לעיתים תכופות במהלך היום,רציתי לדעת האם ידוע קשר בין ראוקוטן לבין השמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009איתי, בוקר טוב.
לא ידוע על קשר סיבתי בין נטילת רואקוטן להשמנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מחוספסטלי13/05/2009
שלום שמי יעל אני בת 21 יש לי עור מחוספס באזורים מסויימים בגוף בעכוז בירכיים מאחורה בידיים מאחורה ולפעמים גם ברגל למטה מין חררה כזאת כמו נקודות איך אפשר לטפל בבעיה?
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009יעל, בוקר טוב.
תאורך הכי קרוב לתופעה הנקראת Keratosis pilaris.
מדובר בתכונה גנטית של העור.
ניתן לטפל בה בתכשירי ויטמין A (רטבויט, לוקציד וכ"ד)- במרשם רופא או כמו Zeniac lotion , Kerapil ללא מרשם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקתדנה13/05/2009
שלום.. שאלתי היא בנוגע צלקות לאחר ניתוח ..
הצלקת היא בבית החזה ממש באמצע באורך כ10 סמ.
האם יש איזה דרך לייזר/משחות לייפות אותה כמובן לא להעלים? אחרי כמה זמן מותר לגעת ולעשות משהו כדי לא לעשות נזק?..
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדקלה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/05/2009דקלה, בוקר טוב
קיימות מספר שיטות לשפר את מראה הצלקת: ממשחות עד ניתוחים. עוסקים בכך בד"כ פלסטיקאים, אך גם רופא עור יכול לתת כיוון. תפני אליו בהקדם, מפני שיש חשיבות לשלב בו נמצאת הצלקת בתחילת הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCC MORPHEA TYPEאורית13/05/2009
לפני כ-10 שנים הורד לי מהמצח (צד שמאל) גידול מסוג BCC Morphea type. ההורדה נעשתה בשיטת מוז.
בכמה שנים האחרונות יש לי (בעיקר בלילה) כאב בעין ימין. בבדיקה של רופא עיניים נקבע שאין לחץ על העין. נשלחתי גם ל- CT וגם לא נמצא כלום. יש לי תחושה כאילו משהו עוטף את העין ולאחרונה אם אני מתעוררת באמצע הלילה אני לא יכולה לפתוח את העין ללא עיסוי של כמה שניות.
האם התופעות הללו יכולות לנבוע מגרורות של הגידול בשכבות פנימיות ללא סימנים על העור כלפי חוץ ? האם בדיקת MRI תשלול במאה אחוז אפשרות של גידול כזה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/05/2009אורית, שלום.
תשובתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום, לכן מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות העור.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניםרן12/05/2009
שלום !! עברתי לפני כמה זמן ניתוח באף הדיבקו לי פלסטר לפנים שהיה דבוק ללחיים שלי וכל הזמן החלפתי אותו בחדש כי הוא התלכלך מהדם, רציתי לדעת בבקשה אם יכול להיות סיכוי שנשארו לי חורים בפנים כתוצאה מתלישת הפלסטר מהפנים ? כי החלפתי כמה פעמים !! תודה ולהתראות !!
ד''ר אלכסנדר אלטס13/05/2009רן, שלום.
כל מה שקשור לניתוח ומהלך לאחריו הוא בתחום ההתמחות ואחראיות של כירורג שניתח אותך. לכן מומלץ להפנות את שאלותך בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ו-ALK PHOSPHATASEשרון12/05/2009
שלום,
אני כמעט בן 18 ואני לוקח מזה חודשיים רואקוטן.
בחודש הראשון לקחתי 20 מ"ג ביום, לאחר מכן רופא העור העלה לי ל30 מ"ג ביום
וכעת לאחר חודשיים ערכתי בדיקת דם , אולי רביעית במספר בתקופה האחרונה...
בבדיקת דם רמת ה- ALK PHOSPHATASE היא 175 (נורמה עד 170)
כאשר לפני מספר חודשים הרמה עמדה על סביבות 140...
בבדיקת לפני חודש זה הראה 154 ככה שישנה מגמת עלייה...
בעוד שבוע אפגש שוב עם רופא העור אבל עד אז רציתי לדעת האם זה מדאיג ויכול לסבך את הטיפול ולעלות עוד בבדיקות הבאות או למנוע ממנו להעלות לי את המינון אם רצה בכך קודם, או שזה בסדר ולא צריך לדאוג?
(בתוצאות של שאר אנזימי הכבד ALT AST הכל בסדר וזה בנורמה. וגם שאר התוצאות)
ועוד שאלה קטנה- האם זה יוצא דופן שכמעט אין לי יובש (מעט מאוד בשפתיים) ותופעות לוואי, אולי כי אני שותה כמות די גדולה של מים כל יום.....?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/05/2009שרון, בוקר טוב
רמות גבוהות של AP אופייניות לגיל צעיר, במיוחד לאלה שעוסקים בפעילות גופנית, לכן אין כל משמעות לממצא בבדיקות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקטןעומרי12/05/2009
אני משתמש באוקסיגן 5% והוא בסדר אבל יש לי פצעי בגרות בלחי השמאלית שלא יורדים כמה חודשים ויש לי מידי פעם באף ובפנים אז כדאי לי לקחת רואקטן ותגידו לי תשובה ברורה ולא להיתייעץ עם הרופא או משהו כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
ד''ר אלכסנדר אלטס13/05/2009את התשובה הברורה תקבל רק בבדיקה אישית ע"י הרופא ולא באינטרנט ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)