מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לייזר ארביום או פנול - מה עדיף?ariellabb14/09/2007
מהם הסיכונים ותופעות הלוואי בין שתי שיטות הפילינג
- לייזר ארביום
- פילינג כימי על בסיס פנול
איך קובעים איזה מהם עדיף לבצע?
איך קובעים יחס עלות-תועלת בשניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליזר או פנול
ד''ר מיכאל שוחט17/09/2007קילוף כימי בפנול הינו קילוף עמוק של עור הפנים המיועד לטיפול בקמטיםובצלקות אקנה מדובר בטיפול לכל הפנים בחדר ניתוח ואשפוז של 24 שעות הסיכונים הפרעות קצב הבהרה של העור פיגמנטציה ואודם ממושך התוצאה בדכ טובה יותר מטיפול בארביום שאינו מצריך אשפוז ניתן לטפל בחלק מסוים של הפנים כמו שפה עליונה ובדכ יש צורך ביותר מטיפול אחד והסיכון לשינוי בגוון העור הינו מינימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון לעור הפניםחסוי13/09/2007
יש לי עוד שאלה בבקשה...
כבר כמה שנים אני מנסה הרבה סוגי סבונים לעור הפנים [כל אחד לתקופה ממושכת של כמה חודשים] ותמיד אני מקבלת את אותה התוצאה- עוד יבש ורואים את זה ולכן אני מורחת ג'ל אלוורה.
על איזה סבון אתה ממליץ [העור שלי שומני ועם אקנה עדינה בפנים ואני נוטלת גלולות דיאנה] כזה שאין בו צורך במרשם רופא ואפילו כזה שכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון
ד''ר מיכאל שוחט14/09/2007מומלץ לנסות סבון זניאק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנהחסוי13/09/2007
שלום
1.אם גלולות דיאנה 35 עלולות להחמיר את מצב שיעור היתר שיש לי בפנים ובגוף?
2.האם הגלולה עלולה לגרם לעור יובש ופגמינטציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות דיאנה
ד''ר מיכאל שוחט14/09/2007בדכ טיפול בגלולות דיאנה לא גורם לשיעור יתר אלא להפך לגבי פיגמנטציה תתכן פיגמנטציה בעור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומיםענת10/09/2007
שלום
בחצי שנה האחרונה אני סובלת מתופעה של כתמים אדומים "שבאים והולכים" כל כמה זמן על מצחי , לעיתים זה מגרד. אבי סובל מפסוריאזיס, האם זה גנטי? ומה לגבי סבוריאה? איך זה נראה? האם לשתי התופעות הנ"ל יש קשר לסטרס נפשי ועד כמה? ובכלל מה כדאי לעשות?
תודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים אדומים
ד''ר צחי שלקוביץ11/09/2007ענת שלום
שתי התופעות הינן גנטיות והתפרצויות שלהן עשויות להיות קשורות למצבי מתח נפשי . כל תשובה מעבר לכך מחייבת בדיקה פרטנית אצל רופא.
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוון עורחסוי10/09/2007
שלום אני בן 16 סובל מאקנה,וגוון העור שלי אמרו לי לא טבעי לא לבן לא צהוב לא יפה כזה
רציתי לדעת ממה זה נובע והאם זה יכול להיות שזה ממסכות ומשתיית מים?
ואיך מטפלים בזה?
תודה רבהףעדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוון עור
ד''ר צחי שלקוביץ11/09/2007עדן שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בשפתייםרינת09/09/2007
מזה שנה יובש בשפתיים ניסיתי המון משחות כמובן דרן רופאת עור הפסקתי להשתמש בלפסטיק לתקופה ארוכה, מכון לאלרגיה יצא בסדר פה ולסת גם כן. בדיקות דם כל מיני יצאו בסדר ולבסוף הגיע הרופא למסקנה שאולי בגלל כדורי אלטרול 25 מ"ג שאני לוקחת כל ערב יש לי יובש בשפתיים. הוא ביקש שאפסיק אותם לחודש - היום כשבוע אחרי הפסקה אין עדיין שום שיפור היובש נשאר אותו הדבר. האם הייתי צריכה להרגיש איזה שיפור? ולמה צריכה להיות הפסקה כל כך ארוכה בכדורים? מה שקורה בלי הכדורים אני לא מרגישה ממש טוב אני לא ישנה ומרגישה סחרחורות ובחילות ולכן הנוירולוג אמר לי לקחת בינתיים כדורים בשם ANAFRANYL. רופאת המשפחה שלי אמרה שגם הכדורים האלה גורמים ליובש ובינתיים שלא אקח אותם ושאשקול לחזור שוב לאלטרול. דר' מה לעשות אני ממש מיואשת - אם היובש מהאלטרול לא כדאי שאחזור לקחת אותם אבל מתי ארגיש שיפור אם האלטרול גורם לי ליובש? מצפה לתשובה בבקשה תעזור לי דר'. תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בשפתיים
ד''ר צחי שלקוביץ11/09/2007שלום רב
שני סוגי הכדורים עשויים לגרום ליובש בשפתיים ולעיתים לוקח יותר משבוע ימים של הפסקה על מנת לראות שיפור בתופעה. לכן למרות הקושי בדבר הייתי ממליץ על המתנה כהמלצת הנוירולוג.
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראורה09/09/2007
אני אישה בת ארבעים לא אחרי לידה בעלת שיער דליל במהלך טיול לארהב רכשתי ריגיין לנשים וכאשר חזרתי מארהב התחלתי להשתמש אני משתמשת כבר שלושה שבועות ויש לי נשירה חזקה של שיער. עשיתי בדיקות דם כלליות וויטמין בי 12 ויצא תקין.האם יש קשר בין השימוש לבין הנשירה או שהסיבה היא אחרת? האם עליי להפסיק את השימוש? האם יש בדיקות דם מקיפות יותר שעליי לבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר מיכאל שוחט12/09/2007לעיתים בחודש הראשון של השימוש ברייגן קימת החרפה בנשירה עליך להמשיך בטיפול לפחות לחצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח גוף לא נעיםרונית א09/09/2007
שלום
אני לא בדיוק יודעת אם הגעתי לאדם הנכון אך בעייתי קשורה לעור ,ריח גוף בזמן הזעה מאוד לא טוב
וזה אומר לא ריח הזעה בבית השחי אלה בשאר הגוף בזמן הזעת יתר משהו לא מוגדר ולא נעים דבר שלא היה אף פעם רק לאחרונה
שאלתי ממה זה נובע למרות שידוע לי כי יש קשר לסוג תזונה אך תזונתי לא שונתה זה זמן רב אלה אותו דבר ואין לי מושג איך לטפל בזה
אשמח באם תייעץ לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח גוף לא נעים
ד''ר צחי שלקוביץ11/09/2007שלום רב
ישנם מיקרים נדירים מאוד בהם ריחות גוף מסוימים מעידים על בעיה כלשהיא ולכן ללא התרשמות מסוג הריח ואפיונו אין כל דרך לעזור לך.
בברכת שנה טובה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בצורת פרחרפי09/09/2007
שלום רב,
הופיעו לי ב- 3 מקומות בגוף (על כף היד מלמעלה, על פרק היד ומעל החזה) 3 פצעים הנראים כמו כוויה מוגלתית (אינם מפרישים כלום) בצורת פרח.
יש לציין כי הפצעים מגרדים מאוד, כאשר הם מתייבשים זה מגרד מאוד והפצע נפתח שוב .
1. מה זה יכול להיות ?
2. האם יש טיפול מונע?
3. האם יכול להיות שזוהי אלרגיה לחתול שאני מגדל מזה כ- 3 שבועות ?
תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד''ר מיכאל שוחט12/09/2007יתכן ןמדובר בפטרת מומלץ שתיפנה לטיפול רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך עזרה עם הפצעי אקנה האלו :(עומרי09/09/2007
מה לעשות עם זה?
אני משתמש בסבון אנטרבקטריאלי לגוף
ומשחה לפנים של ד''ר פישר
זה התחיל קצת לעבור
מהסובן עוד נשאר לי הרבה
אבל המשחה הסתיימה
מה לעשות?
לקנות חדש?
אז להשתמש עד שיעבור לחלוטין!?
עם אמשיך להשתמש בזה תוך כמה זמן הכל יעבור לי מכל הגוף?
יש לי כמעט בכל מקום
רגליים,ידיים,בטן,גב,פנים,צווארףונראה לי גם בראש:(
מה לעשות עם זה?
בבקהש תענו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר צחי שלקוביץ09/09/2007שלום רב
מתאורך לא ברור במה מדובר ולכן מומלצת בדיקה אצל רופא עור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבלולי עורשושנה08/09/2007
אני סובלת מתבלולי עור באזור הצואר ובין השדיים, כיצד ניתן להסיר אותם?
האם הטיפול מוכר בקופת חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבלולי עור
ד''ר צחי שלקוביץ09/09/2007שושנה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ניתן בדרך כלל להסיר נגעים אלו בצריבה במחט חשמלית או בחנקן נוזלי ואם הם גדולים - על ידי כירורגיה. בכל מקרה הטיפול אינו מתבצע על ידי קופות החולים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים בעורנינה08/09/2007
אני בת 20 ועדיין יש לי פצעי בגרות שמתבטאים בעיקר בפנים ובגב העליון הרופא נתן לי משחה למריחה לטיפול והפצעים אמנם הפחתו אך נשארו לי בגב העליון סימנים כצורת כתמים קטנים וזה ממש לא נעים
כיצד ניתן להעלימם? והאם זה עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
סימה08/09/2007איזה משחה נתן לך רופא זינדקלין?האם בדקת בירור הורמונלי<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעונים בעור
ד''ר צחי שלקוביץ09/09/2007נלי שלום
בהנחה שהפצעים אינם מתחדשים, הכתמים אמורים להעלמם מעצמם תוך פרק זמן של מספר שבועות עד מספר חודשים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותרוני07/09/2007
לפני כ4 שנים עברתי תאונת דרכים שכתוצאה ממנה ניתפרו חלקים מסויימים בפניי ונישארו צלקות,קיימת צלקת היפרטרופית מעל שורש האף וצלקות שטוחות באזור הלחי וצלקת מתחת לסנטר שהושארה בפנים זכוכית שבשנה האחרונה פיתחה דלקת,ברצוני לשפר את מראן של הצלקות ורציתי לדעת אם יכולות להתאים לי הזרקת סטרואידים לצלקת המוגבההת למרות שעברה תקופה של ארבע שנים מאז ואם זה יכול לשפר והאם זה עדיף על חיתוך וסגירה מחדש של האזור ובקשר לצלקות השטוחות היתי מעוניינת לדעת אם אפשר להשתמש בחומר מילוי כדי למלות אותן ואיזה חומר מומלץ?אשמח מאוד לקבל תשובות ואולי אם יש המלצה על איזה פלסטיקאי טוב שמומחה בתחום כי אלו הם פנים וחשוב לי שתעשה עבודה טובה בתודה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר צחי שלקוביץ09/09/2007רוני שלום
לצערי אין כל דרך לענות על שאלתך בלי בדיקה אצל איש מקצוע בתחום הפלסטיקה או העור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורדת נקודת חן בהריוןאריק07/09/2007
שלום רב,
ברצוני לבקש חוות דעת בנושא הבא:
אשתי בהריון תקין בשבוע 19 (יש לנו 2 ילדים קטנים בריאים לחלוטין) והיא עוקבת אחרי נקודת חן
במשך כ 10 שנים.
בשבוע שעבר היא הלכה לרופא עור וזה האחרון הורה לה מיידית להוריד את נקודת החן.
הניתוח אמור להעשות בהרדמה מקומית בכף הרגל (מדובר בנקודת חן שגודלה אינו עולה על 2 מ"מ
בגוון אדמדם.
השאלה היא באיזה חומר הרדמה מקומית יש לעשות את הניתוח כדי שלא יפגע בעובר והאם
בכלל יש סיכונים כתוצאה מאותו חומר הרדמה.
כעת ניטש אצלנו ויכוח עז בנושא האם לחכות עד אחרי הלידה או לעשות את הניתוח על כל הכרוך בכך.
המון תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת נקודת חן בהריון
ד''ר צחי שלקוביץ09/09/2007שלום רב
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אין מניעה לבצע זאת כעת. חומר ההרדמה ייבחר על ידי הרופא המטפל , אך בדרך כלל לאלו אין כל השפעה על מהלך ההריון.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסתשרית06/09/2007
אין לי מחזור סדיר והתחילו להופיע לי אקנה .
למה המחזור לא נהיה סדיר מהם הגורמים לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה
סימה07/09/2007בעיות הורמונליות תעשי בדיקה להורמונים והרופא נשים יביא לך לשתות גלולות כך הפצעים יעברו לך . גם לי הייתה בעייה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסת
ד''ר צחי שלקוביץ09/09/2007שרית שלום
יכולות להיות סיבות רבות לכך ומומלץ ייעוץ אצל רופא נשים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)