מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עורחסוי29/09/2007
יש לי צבע עור כהה מידי... ואני רוצה להבהיר את עורי...איזה דרכים יש כדי להבהיר את העור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור
ד''ר צחי שלקוביץ30/09/2007שלום רב
איני מכיר שיטות לעשות זאת.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים /צלקותליאת ברדה29/09/2007
שלום רב!
שמי ליאת, בת 25 , מרכז
בנעורי סבלתי מאקנה, אף שעד היום ישנם הופעות של פצעונים לעיתים. במהלך השנים הצטברו על פני כתמומים, צלקות קטנות, עכשיו לאחר שהעור שלי כבר נקי מפצעים (כמעט), ונותרו כתמים, (לא בולטים ממש), רציתי לדעת מה הטיפול המומלץ והבריא לטפל בהם..
גילוי: יש לי משאלה קטנה אך גדולה, להפסיק להשתמש במייק אפ/פודרה כדי להסתיר כתמים אלו..
אשמח לתשובה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים /צלקות
ד''ר צחי שלקוביץ30/09/2007ליאת שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומות אצל ביתי המתבגרתנינה29/09/2007
לביתי בת ה15 יש כשמונה שומות באיזור הצואר והעורף. אסטטית זה מאוד מפריע לה. מעבר לכך יש במשפחתינו הסטוריה של מלנומה (אחותי, דודתה, אובחנה בשלב מוקדם) ולאחיה הוסרה נקודת חן בגיל 10 שהיא נדירה לגילו ובדרך כלל מתפתחת למלנומה.
בביקור אצל רופא מכבי, הוא טען שהשומות של ביתי שפירות והסרתן יכולה להיעשות באופן פרטי. אני רוצה לעזור לביתי להרגיש טוב יותר, ויחד עם זאת חרדה לאור ההסטוריה הרפואית שלנו. האם יש דרך לבצע את הניתוחים לא באופן פרטי (העלות היא כמה אלפי שקלים).
תודה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות
ד''ר צחי שלקוביץ30/09/2007נינה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, לפי תאורו של רופא העור לא נראה לי כי קיימת דרך לבצע זאת אלא באופן פרטי.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער דליל והרחבת המפרציםנינה29/09/2007
אני בת 50 ותמיד היה לי שיער דליל. עם השנים המפרצים בראשי מתקרחים ואני מוצאת את עצמי מושכת שיער כדי לחסותם. מה הדרך לטפל בתופעה? האם יש דרך להשתלת שיער? בביקור אצל רופאת עור היא העבירה יד בשיערות שלי ואמרה שאין לי נשירה יוצאת דופן. האם זאת הדרך לבדוק את הנשירה שלי? האם יש רופאים המתמחים בשיער?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער דליל והרחבת המפרצים
ד''ר צחי שלקוביץ30/09/2007נינה שלום
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשלי28/09/2007
שלום רב
אני בת 20 ואף פעם לא הייתה לי בעיית פצעים . לפני שנה בזמן צבא התחילו לצאת לי פצעים בפנים ובגב ואז לא ידעתי מזה אקנה בכלל והייתי מפוצצת את הפצעים ולא מטפלת בפנים כראוי . הפצעים רק החמירו ובשלב מאוד קשה בפנים הלכתי לרופא עור והוא נתן לי קיורטן 2 כדורים ליום. אני לוקחת את הכדורים כבר חודשיים ושבוע והפנים נראים זוועה כל הפצעים נהיו מוגלתיים והדבר היחיד שהשתנה זה שיש לי פחות שחורים ואין לי פצעים בגב. אני ממש ממש פוחדת שזה ישאר לכל החיים וחשבתי שאחרי חודשיים הפצעים יתחילו לעבור , אני כל היום בבית כי אני מתביישת לצאת .. יש לציין שאני לא אוכלת נכון אני אוכלת ג'אנק פוד ושוקולדים אבל גם בתקופה שלא אכלתי עדיין היו לי פצעים . וגם אני מנקה אני הפנים בוקר וערב על ידי סבון של ד"ר אור.
מה אני אמורה לעשות אם עד עכשיו הטיפול לא עזר אז הוא לא יעזור יותר?
והאם בגלל שאני שמה מייק אפ כל יום למשך חצי יום מקשה על הפצעים לעבור?
אודה לתשובתכם וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
ד''ר צחי שלקוביץ30/09/2007שלום רב
מכיוון שממוצע הטיפול הוא כ-6 חודשים והתגובה מניסיוני יכולה להגיע בכל שלב , הרי שכרגע מוקדם מדי להסיק מסקנות והייתי ממליץ לך להמשיך את הטיפול באופן סדיר.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות דחופותאביגיל27/09/2007
1. האם טיפול בחנקן נוזלי בפנים עלול להשאיר צלקות?
2. מה השפעתו של פילינג ביולוגי?
3. האם ניצן לטפל ביבלות בפנים ע"י לייזר ? או ע"י חידוש העור באמצעות פילינג בינוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות דחופות
ד''ר צחי שלקוביץ30/09/2007אביגיל שלום
1. ההסתברות לכך נדירה מאוד.
2. השאלה כללית מדי וזו לא המסגרת לענות עליה.
3. בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ניתן לטפל בשתי השיטות ואם אלו אכן יבלות ויראליות ניתן גם להשתמש בקרם כדוגמת רטין A.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים על המצחשרון27/09/2007
שלום ד"ר, יש לי כתם גדול אדום על המצח, לפעמים מדובר בםצעים קטנים שיוצרים מראה של כתם אדום ולפעמים פשוט באדמומיות שמשתלטת על המצח. רציתי לדעת איך נקראת התופעה הזו והאם אתה יכול להמליץ על דרך כלשהי לטפל בה?
קיבלתי המלצה על הקרמים ALPHA MILK SKIN ו- SEBO OR FACE.
האם אתה יכול לאשר או להמליץ על משהו אחר?
*הערה - אני משתמש כרגע במשחה המכילה את החומר בנזואיל פרוקסיד שיוצרת לפעמים קילופים בעור ויכול להיות שהיא חלק מאותה תופעת אדמומיות? אני גם משתמש לעיתים בקרם Sebocalm.
*מחכה לעצתך, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים אדומים על המצח
ד''ר צחי שלקוביץ30/09/2007שרון שלום
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקבוביות מורחבותדנית25/09/2007
שלום לכם רופאים יקרים,
אני כבת 35, עם עור פנים בעל גוון בינוני-כהה, בעל עור שמנוני מאוד ובעל נקבוביות פעורות מאוד.
האם ישנה דרך, מלבד פילינג, להעלים ולהחליק את הנקבובויות? האם אור כחול או IPL יכול לעזור?
אני לא מעונינת בפילינג חזק מאחר ויש לי נטיה חזקה לפיגמנטציה ולסימנים חומים שנוצרים מכל פצע.
אודה לכם על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקבוביות
ד''ר מיכאל שוחט25/09/2007שמוש יום יומי ברטין A וחומצה גליקולית יכול לשפר את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקבוביות - המשך
דנית26/09/2007שלום ד"ר שוחט,
תודה רבה על תשובתך.
לא התייחסת לשאלה לגבי טיפול פוטודינמי - האם לדעתך יכול לעזור במקרה של נקבובויות פעורות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום (שחור) באיזור האבירי מיןהאלמונית24/09/2007
כאישה מוגבלת -קצת לא נעים לומר באתר הפורום, אבל הייתי רוצה לדעת אם אפשר לטפל
במשהו חריג באזור המין כמו בישבן ושפתי הפות: מפריע לי הצבע חום מעורב בשחור
אם ניתן לבצע החלקה בלייזר במקום האינטימי לצורת יופי ואסתטיקה כגון: בפי-הטבעת,
והשפתי הפות החיצוני כדי להבריק אותם בבהיר באיזורים הללו: אני יודעת פעם צפתי
בטלויזיה האירופאי הרפואית שרופאים מומחים בוצעו טיפול ליפות גופות חטובים שדומה
לשעווה עם מקלון וצמר-גפן ומורחים חומר/נוזל ג'ל חומצתי שמורחים באיזור הרגיש
והאינטימי כאילו מסירים נקודות חן / נמשים חומים מסביב לעור גם בפנים, או שנעשה במכשיר
משייף כמו לייזר ולאחר כמה פעולות עקבית, האיזור נהיה בהיר וורדרד וחלק במקומות
האינטימית האם ישנו טיפול כזה מיוחד ליפות אזור חלק מהגוף שלי ? ?
אודה מתגובתכם בהקדם ! הפניה מיועדת לכל הרופאים המתמחים בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חם
ד''ר מיכאל שוחט25/09/2007ניתן עיי שימוש בקרם הבהרה ולעיתים פילינג קל לשפר את מראה האזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי גוון העורחסוי24/09/2007
שלום!!
נולדתי בהיר, ומגיל 10 התחלתי לאט לאט להשתזף.... ועכשיו אני בן 19 ואני ממש ממש שזוף בפנים וביידים וממש בהיר באזורים שונים בגוף שלא נחשפים לשמש.... ושאני נחשף לשמש אפילו לזמן מואט אני ישר משתזף... ובחורף הצבע עור שלי ממש טיפה יורד... האם יש משהו כדי להבהיר את צבע העור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי גוון העור
ד''ר אלכסנדר אלטס24/09/2007חיים ערב טוב.
אין צורך בטיפול להבהרה במקרה של שיזוף- זה יסתדר עצמונית בתנאי שתימנע מחשיפה לשמש.
סביר להניח שלא תגיע לאחידות מושלמת של גוון העור בכל האזורים, אבל זה די טבעי.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בהיר שהולך ומתפשט על הלחירענן24/09/2007
כיצד ניתן להסביר הופעת כתם בהיר שהולך ומתפשט על הלחי לגבר בגיל 50
התופעה מלווה בדגדוג וגרוד קל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בהיר שהולך ומתפשט על הלחי
ד''ר אלכסנדר אלטס24/09/2007רענן שלום.
שאלתך היא מסוג השאלות שלא ניתן לענות עליהן בדרך וירטואלית. התופעה חייבת בדיקת רופא עור.
בברכה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן והסרת שיער בלייזרקלאסית24/09/2007
שלום,
ידוע לי כי בעת טיפול ברואקוטן לא מומלץ לבצע הסרת לייזר מהפנים.
האם יש מניעה לבצע הסרת שיער בלייזר גם מאזורים אחרים בגוף דוגמת הרגליים ובתי השחי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן והסרת שיער בלייזר
ד''ר אלכסנדר אלטס24/09/2007קלאסית שלום.
טיפול ברואקוטן מהווה התויית נגד מוחלטת לטיפול בלייזר ללא קשר למיקום.
בברכה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מיכאל שוחטא24/09/2007
שלום לך,
אני מעוניינת לבוא לייעוץ בנוגע לפילינג אני בת 19 עם כתמי שמש (לא בכול הפנים)ועור לא אחיד עור לבן מאוד עדין ורגיש. אני מעוניינת להסיר את כתמי השמש ולהקנות לפנים מראה יותר בריא ככול האפשר למרות שאני חיוורת בפנים וגם שיהיה אחיד האם לדעתך פילינג שטחי יעשה את העבודה? מהן האלטרנטיבות?
אני גרה בצפון. אתה עושה פילינג ופגישות ייעוץ אצל ד"ר טל נחליאלי? כי יהיה לי קשה ולא ממש נוח להגיע יותר רחוק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר מיכאל שוחט25/09/2007ניתן גם עי פילינג קל לשפר את מראה הפנים האלטרנטיבה היא שמוש בקרם הבהרה או טיפול הליזר עליך ליצור קשר עם שוש המזכירה של דר נחליאלי חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ממושך ברטאויטמילה23/09/2007
שלום,
האם שימוש ממושך ברטאויט אינו מומלץ (אני מתכוונת שימוש קבוע כקרם לילה) ויכול לגרום לבעיות שונות (מעבר לרגישות לשמש)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ממושך ברטאויט
ד''ר אלכסנדר אלטס24/09/2007מילה שלום.
שימוש ברטאויט אסור בזמן ההריון. פרט לכך את לא מוגבלת בשימוש בו.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבשושי עור (מעין פלולות ) בפניםלירון כהן23/09/2007
שלום במשך כשנה אני סובלת מגבשושי עור (מעין פלולות )על עור הפנים (ליד הסנטר)
אובחנתי אצל שני רופאי עור הטובים בעיר.
קיבלתי משחות אשר עושות פילינג גס ,אך הטיפול לא עזר.
כיצד ניתן לאבחן הדבר ומהו הטיפול המתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבשושי עור (מעין פלולות ) בפנים
ד''ר אלכסנדר אלטס24/09/2007לירון שלום.
כולנו רואים מדי פעם חוסר תגובה לטיפול שאנו ממליצים, לכן לדעתי כדאי לך לחזור לרופא שטיפל בך ולדווח לא על העדר תגובה. אני סבור שתקבל טיפול בהתאם.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)