מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שינים בראשלצתמר12/06/2010
אני בת 28 מעונינת לבצע יישור שיניים בשיטות החדישות ואיני מוצאת ורטודנט בראשלצ שיעובד לפי שיטות אלו(אינויזיליין). הייתה אורטודנטית אחת דר סטלה(ממרפאת הפי) אך הבנתי שהיא סיימה עבודה בעיר. איני רוצה לנסוע לת"א בשביל זה ולכן מעונינת ברופא טוב באזור גם נס ציונה.
אשמח לקבל שמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסי לאחד האתרים
ד``ר עתליה וסרשטיין12/06/2010של האגודה האורתודונטית או של ההסתדרות לרפואת שיניים ומצאי אורתודונט/ית מומחה או מומחית לפי אזור מגורים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרוחים ביל השיניים?מתן.11/06/2010
שלום רב.
אני בן 25 ויש לי מרוחים בין השינים.
רופא אחד אומר לי שישלי דלקת ושלא מומלץ לעשות גשר?..
אבל אחוז גבובה מהציבור יש דלקת חניכים והם עושים גשר.
האם זה יכול להפיל לי את השינים?
רופא אחר אמר לי שאין לי דלקת ולעשות רק גשר השינים יחזיקו.
מה אני יכול לעשות בנידון?..
האם גשר בזמן שהרופאים אומרים שיש לי נסיגת חניכים יכול להרוס לי את השיניים?.
איזה רופא יקח אחריות אם יפלו לי השינים במצב כזה?..יש אחריות?..
תודה רבה על התגובה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אחריות
ד``ר עתליה וסרשטיין11/06/2010אם יש בעית חניכיים, עדיף לפנות למומחה או מומחית לחניכיים= פריודונט/ית, כדי שיביעו דעתם, אם אורתודונטיה מותרת במצבך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aerodentisרועי10/06/2010
קראתי על הפיתוח הישראלי aerodentis שבו מזיזים שיניים בצורה מבוקרת פלטה עם בלון זעיר שלובשים רק בשעות הלילה. האם השיטה הזו הוכחה כיעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דיווחים ידועים
ד``ר עתליה וסרשטיין11/06/2010על יעילות השיטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר יישור השינייםנוי07/06/2010
שלום,
אני עם גשר במשך תקופה של כארבע וחצי שנים ואני צריכה להוריד אותו בשבועות הקרובים.
הרופא שלי אמר לי שלאחר הורדת הגשר ישימו לי פלטה, לחברה שלי יש קיבוע ושאלתי את הרופא אם ניתן לשים קיבוע במקום הפלטה והוא אמר לי שיש אפשרות כזאת.
רציתי להתייעץ ולדעת מה עדיף פלטה או קיבוע,
וגם לדעת בעצם מה ההבדל בין הפלטה לקיבוע חוץ מבמראה כמובן ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן קיבוע
ד``ר אריאל דינבר08/06/2010אם הוא נעשה נכון הוא שומר ב"כ טוב יותר על התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזזת שן טוחנתשירן07/06/2010
לא הבנתי את התשובה. אפשר להזיז שן טוחנת קדימה באמצעות פלטה כמו בפלטה להזזת שיניים אחורה ולא באמצעות גשר ושתל אורטודנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לעשות הרבה דברים עם פלטות
ד``ר אריאל דינבר08/06/2010אך פלטה זה מכשיר יחסית פשוט, לא מתוחכם בהשוואה למכשור קבוע. השליטה בשיניים בהרבה יותר טובה ובד"כ תוצאות הטיפול, במיוחד כאשר מדברים על הזזת טוחנות, הןבהרבה יותר טובות ומדויקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזזת טוחנת
שירן11/06/2010אבל זה אפשרי להביא את השן הטוחנת ואת שן הבינה קדימה על מנת לסגור רווח של של שן טוחנת ראשונה בעזרת פלטה. מכיוון שאנני מעוניינת בכלל באפשרות של גשר קבוע ושתל אורטודנטי. ואפילו אם תהליך של סגירת רווח באמצעות פלטה הוא פחות טוב אעדיף אותו. הייתי כבר אצל הרבה מומחים חלק בכלל לא שמעו על אפשרות למשוך שיניים. ואם יש אפשרות שאוכל למשוך את השיניים בעזרת הפלטה זה יהיה מצויין אך האם זה תהליך זה באמת תהליך שאורטודנט יסכים לבצע? כמה זמן להערכתך זה יכול לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים בגלל פלטהאורן05/06/2010
עשיתי יישור שיניים לפני 10 שנים את הפלטה השקופה אני שם לעיתים רחוקות כך שאחרי הרבה זמן שלא שמתי נוצר לחץ על השיניים אבל אני שם אותה בכל זאת. לאחרונה אני רואה נסיגת חניכיים האם יכול להיות קשר בין הלחץ של הפלטה על השיניים לנסיגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבדוק זאת אצל מומחה לחניכיים
ד``ר אריאל דינבר06/06/2010יתכן שכן ויתכן שלא. רק לאחר בדיקה תקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםרועי04/06/2010
האם שתלים זמניים הם חלופה אפשרית לעקירת/שיוף שיניים במקרה של צפיפות בלסת תחתונה?
מי מוסמך לבצע את הטיפול הכירורגי? אילו סיכונים קיימים בסוג כזה של טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במקרה
ד``ר אריאל דינבר06/06/2010כירורג, מומחה לחניכיים ואורתודונט.
סיכונים: כישלון של השתל, פגיעה בשורשים של שיניים, פגיעה בכלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים וקוביותאפרת02/06/2010
לבן שלי יש קוביות על כל השיניים והוא מאד אוהב פופקורן.לדעתי כדאי להמנע מכך כיוון שיש סיכוי לשבירת הקוביות.האם אני צודקת?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה היא בגרעינים של הפופ קורן
ד``ר אריאל דינבר06/06/2010בעיה נוספת היא שאריות הפופ קורן שנשארות בין הקוביות
עדיף להימנע, כבר היו לי לא מעט מטופלים שהפילו קוביות עקב אכילת פופ קורן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיוף שינייםסמדר01/06/2010
אורתודנט הציע לי על מנת להימנע מעקירות לשייף את השיניים כדי ליצור רווח. כמה הוא אמור להוריד מכל שן?השיניים שלי די צפופות אז זה אומר שצריך לשייף הרבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקובל כשהצפיפות לא גדולה
ד``ר אריאל דינבר06/06/2010תשאלי כמה בדיוק הוא מוריד מכל שן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש01/06/2010
האורטודנט שלי אמר לי שאני יכול לעשות גשר בשיניים רק מניב עד ניב ושזה יותר קצר מטיפול אוטודנטי רגיל. (כל הפה).
האם זה נכון?? ואם כן כמה זמן זה חוסך לי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד אענה לך אם איני מעודכן בבעיתך
ד``ר אריאל דינבר06/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטהרועי01/06/2010
שלום רב
רציתי לדעת האם קיימת פלטה שתפקידה לדחוק את הטוחנות בלסת התחתונה אחורה במטרה לרווח את הלסת, ואם כן באילו מקרים היא אפקטיבית.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מכשיר המפעיל כח על השיניים
ד``ר אריאל דינבר06/06/2010ואם הוא מבוצע נכון ובכוחות נכונים יכול להזיז שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזזת שן טוחנתשירן31/05/2010
ידוע לי שיש פלטה להזזת שיניים טוחנות אחורה. האם זה אפשרי בפלטה זו להזיז שיניים טוחנות קדימה (שן בינה+שן טוחנת שאחריה עליונות) על מנת לסגור רווח של שן חסרה?
אם תהליך זה אינו אפשרי אני אאלץ לעקור את שן הבינה מכיוון שהיא שן הבינה היחידה שנשארה לי והיא מתחילה ליצור בעיות בסגירת הלסת כך שאפילו אם אפשר להזיז מעט את השן זה יהיה טוב.
נ"ב ידוע לי שאפשר להזיז את השיניים הטוחנות בעזרת שתל אורטודנטי וגשר אך פיתרון זה יכול להרוס את שאר השינייים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, ניתן להזיז טוחנת
ד``ר אריאל דינבר06/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות ואינוויזלייןרועי30/05/2010
שלום רב,
אני סובל בלסת התחתונה מצפיפות שגרמה לניבים לבלוט מעט החוצה ולא הותירה מרווח בין הלסת התחתונה והעליונה. אורטודנט הציע לי לעקור שן כחלק מטיפול עם סמכים. שאלתי, האם שיטות מתקדמות יותר, כמו אינוויזליין לדוגמה, מסוגלות לרווח לאחור צפיפות ברמה כזו או אחרת ללא עקירת שן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במידת הצפיפות ובסגר
ד``ר עתליה וסרשטיין31/05/2010ולא בשיטת הטיפול. קיימת אפשרות במס' שיטות להסיר חומר שן מקבוצות שיניים במקום לעקור, אך לא בכל מקרה ניתן לבצע זאת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן מינימליסמדר30/05/2010
אני מתחתנת בעוד כחצי שנה. האם יש סיכוי בטווח זמן זה עקרונית לתקן מצב של שינים קדמיות בולטות (פער של כ-חצי ס"מ בין הלסת העליונה לתחתונה) ללא פעולות דרסטיות כמו עקירות או ניתוחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אם יש רווחים
ד``ר עתליה וסרשטיין31/05/2010בין השיניים העליונות ניתן בטווח זמן כזה לסגור אותם ולהניע את השיייים הקדמיות, כך שתהיינה פחות בולטות. מזל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםטלי29/05/2010
שלום רב,
אני בת 30 ויש לי מספר כתרים מחרסינה ושתל אחד. האם ניתן ליישר את השיניים עם כתרים ושתל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט כן
ד``ר עתליה וסרשטיין31/05/2010רק את השתל לא ניתן יהיה להזיז. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)