מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שיניים כושלרעות20/04/2010
אני בת 25 והתחלתי ביישור שיניים בגיל 12 בערך, הבעיה הייתה שהשיניים הקדמיות העליונות היו מעט בולטות. כרגע אני עם קיבוע בלסת התחתונה ופלטה למעלה.
1. השיניים עקומות (!) והאורטודנט שלי מסכים שהן עקומות ואומר שככה זה ואין מה לעשות . האם זה ייתכן שאחרי כל כך הרבה שנים יוצא עקום?
2. מתי מסיימים כבר עם הפלטה והאם מוציאים את הקיבוע ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסיימים עם הפלטה ולא עם הקיבוע
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010זאת דעתי בכל מקרה את צריכה לשאול את האורתודונט שלך כי הוא זה שקובע כמה זמן תשארי עם המכשירים הללו.
חוץ מזה לא ברור המשפט שכתבת:"האורתודונט שלי מסכים שהן עקומות ..ואין מה לעשות".
אולי באמת אין מה לעשות ואולי יש מה לעשות.
אני ממליץ לך ללכת לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבע ושינייםהילה19/04/2010
בתי בת 7.5 , מוצצת אצבע בעיקר בשעות הלילה (הרדמות) וגם במהלך היום (מידי פעם).השעניים הקדמיות שצמחו לה (לאחר נשירת שיני החלב)יצאו גדולות מאוד ו"נעצרו באמצע הצמיחה" גם השפה העליונה בולטת החוצה. רופא השיניים הציע לעשות מעין מחסום מתכת שיורכב ע"ג טבעות שימנע מציצת אצבע ו"יסדר" את השיניים התקועות ויחזיר את צורת השפה.
שאלותיי:האם רופא שיניים או אורתודנט מטפל בכך? והאם זה הפתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לאורתודונט/ית מומחה/ית
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010יש להסביר לילדה את משמעות הנזק במציצת אצבע, אם היא לא רוצה להפסיק קצת קשה לאלץ אותה בכח. ניתן לעזור לה אם היא באמת רוצה ולא מסוגלת לבד. כדאי לשמוע חוות דעת של מומחה כדי שהיא תבין את משמעות הנזק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שייניםאבי19/04/2010
יש לי שיניים שהן קטנות ביחס לפה,רציתי לשאול מה אפשר לעשות בשביל לצמצם את הרווחים בין השיניים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמר לך זאת אורתודונט?
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010אולי הפה גדול והשיניים בגודל תקין?
גש לחוות דעת מומחה ובקש אבחנה מדויקת ובהתאם לכך תקבל גם תשובה לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.דני19/04/2010
שלום.
רציתי לשאול אם יש איזה גוף מפקח על תחום האורתודונטיה, כי אני סבור ששיניי אינן ישרות דיין, ואילו הרופא מרוצה מהתוצאה, ואין סיכוי לשכנעו.
כמו כן, רציתי לשאול היכן עושים קיבוע לשיניים, מלבד אצל האורתודנט המבצע.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה פיקוח אתה מחפש
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010יש פיקוח על לימודי אורתודונטיה ועל בחינות ההתמחות, על לומדי חו"ל שמבקשים להיות מומחים, יש יועצים בקופות החולים שאחראים על תחום האורתודונטיה במסגרת הקופה, יש את הסתדרות רופאי השיניים שהיא כתובת מסוימת אך רק אם רופא השיניים חבר ההסתדרות. אתה רוצה להתלונן על אורתודונט? אולי נכון יותר לבדוק מה מפריע לך ולגשת לרופא המטפל. קיבוע בד"כ אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני מוצא
דני21/04/2010איני מחפש להתלונן, או לריב עם האורטודנט, כל מטרתי היא רק להצליח לשכנע אותו שצריך יישור נוסף, ומכיוון שאין כאן קריטוריונים ברורים, ניסיתי להיעזר בכם, ולהתעניין, האם יש גוף שקובע קריטוריונים וכדו' .
בגדול, כל פעם שאני מעלה את הנושא, הוא מיד מתחיל להרצות לי, ששיניים זה לא לגו, וצריך ליזהר לא להגזים כדי שלא לפגוע ושלא יסוגו השיניים- דברים שאיני מבין בהם, ואיני יכול להכנס אליהם.
גם אם אביא לו חוו"ד של אורטודנט נוסף זה לא יעזור, מלבד שזה יפגע בו.
לכן אני מחפש נואשות איזה גוף מוסמך לדבר זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא אורתודונט פרטי או קופת חולים?
ד``ר אריאל דינבר24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני24/04/2010פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיקוח ממשי אין
ד``ר אריאל דינבר26/04/2010תמיד כדאי להגיע להבנה עם הרופא האישי שלך, אם אתה עדיין לא מרוצה כדאי שתפנה לרופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד!!תודה!!ערן18/04/2010
אני בן 24 והחלטתי לעשות גשר.בחלק העליון הניבים שלי בחוץ וגם בתחתון והשיניים צפופות.
הייתי אצל אורטודנט דרך רופא שיניים והוא אמר שיש לעקור את שתי השיניים למעלה שליד הניבים ואת שתי השיניים למטה שליד הניבים. אחר כך הלכתי למומחה לאורטודנטיה והוא אמר שאין צורך בהתחלה בעקירות,אולי אחרי שנשים את הגשר במהלך הטיפול.אני לא סגור לגבי אף אחד ואני מבולבל ולא יודע איפה לעשות ומי מהרופאים הנ"ל יותר הגיוני. והאם הגשר יפגע לי בצורה של פנים?
מצורפת תמונה..תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש לחוות דעת נוספת
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010וודא שאתה הולך למומחה. רשימת המומחים מופיעה באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית בישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלונה17/04/2010
אני בת 26 ועושה ישור שיניים בפעם השניה אחרי שהייתי צעירה לא הלכתי עם פלטה
היה לי רווח ושתי השיניים הקידמיות הסתובבו על צירם הרופא עכשיו תיקן את זה ותוך כדי הוציא את השיניים החוצה אבל התוצאה לא מוצאת חן בעניי על פי דבריו זה הדבר היחיד שניתן לעשות
שאלתי היא האם מקובל ללכת לקראת סופו של טיפול לאורטודנט אחר ליעוץ? והאם זה לא טוב לשיניים אם אחרי הטיפול הזה אלך למישהו אחר ושוב ישימו לי רבועים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את רשאית בכל שלב ללכת לייעוץ
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי שאלתי השניה?
לירן21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לבדוק
ד``ר עתליה וסרשטיין22/04/2010את מצב שורשי השיניים לפני כניסה לטיפול נוסף, כדי להעריך אם מבחינה רפואית כדאי להכנס לטיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפלטנ ישנהקרן16/04/2010
שלום, אני בת 27, עשיתי יישור שיניים לפני יותר מעשר שנים ובשנה האחרונה שמתי לב שהשיניים שלי מתעקמות. יש לי 2 שאלות. 1. מה יכולה להיות הסיבה לכך? (לא צמחו לי שיני בינה) 2. האם אני יכולה לנסות ולהשתמש בפלטה הישנה שלי מלפני עשר שנים? תודה קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר סיבות אפשריות
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010דבר ראשון הייתי ניגש לרופא שיניים לבדוק את בריאות השיניים באופן כללי.
דבר שני לבדוק שאין לך בעיות חניכיים. (מחלות חניכיים יכולות לגרום לתזוזת שיניים.
דבר אחרון, שיניים יכולות לזוז במהלך כל החיים, אין אחריות לכך ששיניים לא יזוזו לאחר טיפול אורתודונטי. ההפך הוא הנכון. יש סיכויים גבוהים מאד ששיניים יזוזו לאחר טיפול אורתודונטי גם לאחר הרבה שנים. מסיבה זו אנחנו דואגים לתת מכשירים ששומרים על המצב הסופי של הטיפול בשאיפה להרכיבם כל הזמן ואני מדגיש כל הזמן.
אל תנסי להשתמש הפלטה הישנה.גשי לאורתודונט שלך.
עדיף לתקן ואח"כ לקבע את התוצאה מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינה דחוף!!!שושו16/04/2010
שלום רב,
אני מטופלת (בשנות ה20)זה מכבר 5 שנים בטיפול אורתודנטי בשל שיני ערפד (שיניים בולטות בלבד),כחלק מהטיפול עקרתי שן טוחנת אחת בלסת עליונה בלבד ,רציתי לדעת אם לא תהיה בעיה אם בלסת התחתונה יש יותר שיניים מאשר בלסת העליונה לאחר סיום הטיפול האורתו'(כי הרופא לא בקש לעקור שן נוספת לאיזון)?
+האם האורתודנט יכול לקבוע שמבחינתו הוא לא מישר שיני בינה (למרות שלא אמר זאת בתחילת הטיפול)ושמצידו אעשה בהם מה שאני רוצה, ואשאיר אותם במרוח מסט השיניים שנמצאות בטיפול האורתודנטי(שזה אומר לקחת סיכון שיצטברו במרוח שיירי מזון העלולים לגרום לדלקות וכאבים , קשיי אכילה ונפיחות) או לחילופין אעקור אותן חס וחלילה.
בשל העובדה כי בעיות חניכיים גורמות לאובדן שיניים עם ההתבגרות הרי שאובדן של שיניים כצעד מניעתי, אפילו אם הן אינן הכרחיות, הינו מיותר ועלול להתגלות כטעות מרה בעתיד.ובמקרה שלי שיני הבינה אינן מפריעות לטיפול האורתודנטי.
השיניים הללו חשובות כמו כל שן אחרת מבחינתי ולכן אני רוצה גם לישר אותן כמו כל שן אחרת בלסתות.
האם כאורתודנט הוא יכול לצאת בהצהרה שהוא לא מישר שיני בינה?
והאם אוכל לדרוש ממנו לישרן????
סליחה על המגילה אבל הנושא מאד דחוף לי אני תקופה ארוכה אצלו ולא מוכנה לוותר על השיני בינה !
אודה לחוות דעתכם בנושא
תודה ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך מה לדאוג
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010בנוגע לפער בכמות השיניים,
בנוגע לשיני הבינה בד"כ אנחנו לא מיישרים אותם כחלק מתכנית הטיפול אלא אם יש ממש צורך. אם שיני הבינה שלך מאד עקומות והן מתפקדות כלומר יכולות להשתתף בתהליך הלעיסה ויש להן מקום בלסת אז ניתן לשקול התערבות אורתודונטית. זה נתון להחלטתו של האורתודונט,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה שגרמתי לעצמי לאחר יישור שיניםלי16/04/2010
היי
יש לי בעייה
לפני כמה שנים סימתי טיפול אורטודנטי לישור שיניים .
ניתנה לי פלטה שקופה ללסת עליונה איתה ההיתי צריך לישון בערבים.
יום אחד הפסקתי לשים אותה בלילה לתקופה של חודש בערך,. אחרי חודש התחלתי לחשוש שהשיניים שלי זזו.
כשחזרתי הביתה מהבי"ס ניסיתי לשים את הפלטה השקופה לפני שהלכתי לישון , ושמתי לב שהיא לא מתאימה לי. אז החלטתי ללחוץ בכוח ולסגור עם שתי הלסתות עד שהיא תתאים.
במהלך שבועיים הרגשתי לחץ נוראי בשיניים בגלל הפלטה.
בכל אופן מה שאני רוצה לומר זה שכעת אני מרגיש שבמצב מנוחה הניבים בצד שמאל של הפה נוגעים זה בזה ולא מאפשרים שחרור מלא של הלסת . וגם הלשון נוגעת ועולה קצת על החלק השמאלי של השיניים .
זה מפריע לי לדבר בגלל הניבים שמתנגשים זה בזה , והלשון שעולה על הצד השמאלי של השיניים ואני מרגיש שאני לא מצליח להגות את המילים כמו שההיתי עושה לפני המקרה עם הפלטה.
השאלה שלי היא אם יש טיפול אורטודנטי שיכול לעזור במקרה שלי ולשחזר את המצב הקודם
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה בתוצאות הטיפול
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010אם היא מפריעה לך יש אפשרות להחזיר את המצב לקדמותו בטיפול קצר בד"כ ואח"כ תבקשי שידביקו לך קיבוע בנוסף לפלטה שקופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה סוג של טיפול קצר מדובר?
לי20/04/2010את יכולה לפרט לי קצת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לאחר בדיקה ניתן לקבוע
ד``ר אריאל דינבר20/04/2010בד"כ מדובר בשבועות עד מספר חדשים אבל ישנם מקרים חריגים בהם הטיפול החוזר לוקח יותר. אני ממליץ לך לחזור לרופא המטפל שלך ולקבל תשובות מדויקות. ואגב, אני זכר ולא נקבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שיניים למבוגריםורד15/04/2010
בס"ד
שלום וברכה,
אני מחפשת מומחה ליישור שיניים למבוגרים.
באזור המרכז.
שבמסגרת הטיפול, יבצע עקירות של שיניים חלשות/פגועות יותר.
רצוי לא יקר.
שמעתי שיש אפשרות לקבל טיפולי שיניים באוניברסיטת ת"א.
האם הם מומלצים, או שכדאי להעדיף רופא פרטי?
תודה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחיות באורתודונטיה
ד``ר עתליה וסרשטיין17/04/2010כוללת ילדים ומבוגרים. אין התמחות נפרדת למבוגרים בכל העולם.
עקירות אינן מבוצעות בד"כ על ידי אורתודונטים מומחים.
באוניברסיטת תל-אביב הטיפולים ניתנים על ידי מתמחים תחת הדרכת מומחים. לדעתי הם מומלצים, אך אני משוחדת כי אני אחת המדריכות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזרלני14/04/2010
בתי היא בת 14.5 היגיעה לסוף טיפול עם מנשך לא סגור(לא תקין). רופאה המטפלת טוענת שלשון נדחפת החוצה ואין מה לעשות עם זה. אני רוצה למצואה רופא אחר ש יעשה טיפול מחדש.כעבור כמה זמן אנו יכולים להתחיל בטיפול חדש?האם זה לא יגרום לבעיות בשיניים או בעיות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמנים
ד``ר עתליה וסרשטיין17/04/2010יש לבדוק את מצב שורשי השיניים לפני החלטה על טיפול אורתודונטי נוסף. רצוי להתייעץ עם קלינאית תקשורת שתלמד תנוחה נכונה ל הלשון, לפני טיפול מכני נוסף. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שזזהטל13/04/2010
רופא השיניים הכללי אומר שכתוצאה ממכה בשן תוך כדי נפילה זזה לי שן קדמית אחת ונעשתה בולטת יותר. הם אפשר ליישר את השן ולהחזיר את המצב לקודמתו? כמה זמן ממולץ לחכות אחרי הנפילה. שגרמה לשן אף להישבר. שאלה נוספת האם יש סיכו שהשן תחזור מעצמה למקום כי הרי אחרי טיפול יישור שיניים ללא קיבוע וכו השן חוזרת למקומה\ האם זה גם המצב אצלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
ד``ר עתליה וסרשטיין17/04/2010נמוך שהשן תחזור למקומה. רוב ההמלצות הן ל-3 חודשי המתנה כולל מעקב אחר חיות השן לפני הנעה אורתודונטית, אך עלול להיווצר מצב של חיבור בין השן והעצם בעקבות המכה, שלא יאפשר הנעת השן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסן\עקירהשחף13/04/2010
שלום אני בן14 ..הלכתי לטיפול אורטודנטי ושאלו אותי מה אני רוצה גשר או עקירה עקירה נשמע לי מפחיד לא חשבתי על זה כמעט ושבועיים אחר כך הגעתי לשם שוב ואמרתי רסן אפילו שלא הייתי בטוח בינתיים שמתי תקוביות בשיניים העליונות שרוצים להכניס פנימה.. ואת הרסן בעוד שבועיים ורציתי לדעת מה עדיף..רסן או עקירה והאם אפשר לעקור לי 2 שיניים עליונות למרות ששמתי כבר קוביות כי הרתיעה אותי המחשבה שנה וחצי להיות באי נוחות (14 שעות מינימום עם הרסן).. וגם אם כן זה יעלה עוד כסף????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות
ד``ר עתליה וסרשטיין17/04/2010תמיד עדיף לא לעקור ,אם אפשרי. לא נורא אם עוקרים.
אפשר לעקור למרות שיש לך קוביות
כסף? שאל את המטפל בך. סביר ששינוי תכנית הטיפול לא יעלה אך על העקירות עצמן תצטרך לשלם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לקיבועסיון12/04/2010
הורדתי את הגשר לפני 4 וחצי שנים ומאז יש לי קיבוע בשיניים העליונות והתחתונות.
אני רוצה לציין שבהתחלה כשהורידו לי את הגשר הייתה לי תזוזה קלה של שן אחת. ולאחר ששמו לי קיבוע המצב נשאר כפי שהוא.
אתמול בלילה נשבר לי חצי מהקיבוע בשיניים העליונות.
השאלה שלי היא האם השיניים יכולות לזוז בתוך חודש, זהו זמן ההמתנה שאני נאלצת לחכות כי יש אורתודנט פעם בשבועיים.
האם זה משנה שהקיבוע שנשבר לי היה מתחת לשן שזזה לי לפני 4 וחצי שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן להבטיח
ד``ר עתליה וסרשטיין13/04/2010שלא תהיה תזוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת אינויזיליןמילי12/04/2010
שלום,
אתמול התחלתי את הטיפול של האינויזילין. אתמול הלחץ והכאב היה בגדר נסבל
פחות או יותר. היום אני מרגישה ממש לחץ וכאב.
האם זה יעבור בימים הקרובים עד שהפה יסתגל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה חיובית
ד``ר עתליה וסרשטיין13/04/2010שיא הכאב בד"כ אחרי יומיים ואח"כ הוא שוכך הדרגתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)