מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול אורטודנטידקלה19/05/2010
שלום, אני בת 32 ובלסט העליונה יש לי שן קדמית שעולה על שן זה מפריע לי מאוד כי כשאני מחייכת השן בולטת וזה מכוער מאוד בגלל זה אני רוצה לעשות טבעות, אבל כיום (לפי חוות דעת מומחה חניכיים שגם עשה לי ניתוח חניכיים לפני כמה שנים) אני לא יכולה לעקור את שני שיני הבינה האחוריות (אחת בכל צד) משום שיש לי תזוזה של השיניים ושאם אעקור אותן יש סיכוי לנפילת השיניים הקדמיות. בכל זאת הוא הפנה אותי לחוות דעת של אורטודנטית והיא אמרה לי שמבחינתה היא לא רואה שום בעיה שאעשה את הטבעות כל עוד אני לא עוקרת את השיניים ואצטרך להיות עם הטבעות במשך שנה וחצי .
יש לי כמה שאלות בנושא:
אם לא אעקור את השיניים איך בדיוק זה יכול להסתדר?
במידה ואחליט לעשות את הטבעות, זה יכול לקרות שוב - שהשן תעלה שוב על שן?
אשמח לשמוע דברים נוספים אם לא כתבתי אותם!
לפני כמה שנים עברתי ניתוח חניכיים, הקצאות (בניית עצם מחדש). יש לי ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לחוות דעת נוספת
ד``ר אריאל דינבר21/05/2010לא ניתן לענות על שאלתך בפורום זה יש צורך בבדיקה של השיניים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה ניידתסמדר18/05/2010
כמה זמן לוקח בערך מזמן לקיחת המידות לפלטה ניידת ועד קבלתה ותחילת הרכבתה בפועל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמן שונה
ד``ר עתליה וסרשטיין18/05/2010במעבדות שונות. לא ברור על איזו פלטה את שואלת. האם הייצור בארץ או בחו"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומיותקרן17/05/2010
לפני כמה ימים שמו לי גומיה אחת על כל הריבועים לדברי האורטונדט על מנת לסגור רווחים ומאחד הריבועים יצאה לי קצת הגומיה, אני לא יודעת מה לעשות.... הרופא שלי נמצא רק פעם בשבוע האם זה קריטי?
אם זה חשוב אני אמורה להוריד את הגשר עוד שבועיים.....
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר להניח שלא קריטי, אבל
ד``ר עתליה וסרשטיין18/05/2010צרי קשר עם האורתודונט שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינהיעל15/05/2010
התחלתי טיפול לפני שבועיים
ויש שאלה שמטרידה אותי:
לאחרונה שמעתי על כמה שעשו טיפול יישור וכששיני הבינה צמחו- אז השיניים זזו שוב..
זה מאוד מדאיג אותי מאחר ושיני הבינה שלי טרם צמחו ואני לא רוצה לחשוב שעברתי את כל העקירות שעשיתי לצורך הטיפול הזה לשווא. בהתחלת הטיפול שאלתי את האורתודנט על כך אבל הוא אמר שזה בסדר ואני לא ממש זוכרת מה עוד, ועכשיו אני נורא מוטרדת מהעניין.
האם יש צדק בדבריי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניים זזות
ד``ר עתליה וסרשטיין17/05/2010כל החיים. גם ללא קיום שיני בינה קיימת נטיה להצטופפות בעיקר השיניים הקדמיות התחתונות עם הגיל. האורתודונט יספק לך אמצעים לשמור על תוצאות הטיפול. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו אמצענופ14/05/2010
שלום,
אני מרכיבה גשר קרוב לשנתיים וכעת אני בשלב האחרון של תיקון קו האמצע העליון שסוטה מעט ימינה.
במשך כחודשיים הרכבתי גומיות צידיות ומהלחץ אחת השיניים בלסת התחתונה החלה להתנדנד . האזור נורא כואב לי כאשר אני שותה משקאות קרים או אפילו נכנסת לבריכה.
רציתי לדעת אם יש מה לעשות על מנת להציל את השן
דבר נוסף
אין לי רווחים בשיניים וכעת אני מרכיבה גומיה קדמית בן הלסת העליונה לתחתונה הגומיה מעקמת לי את הפה ונורא מפריעה לי לדיבור לכן אני מרכיבה אותה רק בלילה (כעשר שעות ביום ).
כל בוקר שאני מסירה את הגומיה אני שמה לב כי הקו אמצע הסתדר, אולם בערב אני שמה לב שהקו אמצע חוזר שוב למקומו (סוטה ימינה)
רציתי לדעת אם טיפול זה יעיל לדעתכם ואם יש דרך נוספת לסדר סטיה קלה בקו האמצע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיה
ד``ר עתליה וסרשטיין17/05/2010של קו האמצע העליון משמעותית אסטטית בחלק מהמקרים.
רגישות לקור איה קשורה להזזת השיניים אלא לעששת או חשיפת שורש.
הטיפול בגומיות יעיל.
דרכים אחרות הן הסרת חומר שן, אך זה לא מתאים לכל מקרה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםסמדר13/05/2010
אני בת 24 והומלץ לי ע"י הרופא לעקור 2 שיניים על מנת להכניס שיניים קדמיות בולטות פנימה או לחלופין ללא עקירה ההטיפול יקח 3-4 שנים.שאלותי הן אם יש צורך בעקירה כיצד יתכן לטפל גם בלי עקירה? ומדוע ללא עקירה התהליך כ"כ ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
ד``ר עתליה וסרשטיין17/05/2010לטפל במקרה מסויים עם או ללא עקירות. התוצאות לא בהכרח זהות. לעתים ההליך ארוך יותר עם עקירות ולעתים להפר. תלוי במקרה. ההחלטה שלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרוצהלי13/05/2010
שלום
אני נמצאת בטיפול ליישור שיניים לא מרוצה מהתוצאות,האם ישנה אפשרות להמשיך את הטיפול אצל אורתודנט אחר?ואם כן תוכל להמליץ לי על אחד כזה? אשמח לתגובה.
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי
ד``ר עתליה וסרשטיין17/05/2010איננו יכולים להמליץעל אורתודונט מסויים. פני למומחה או מומחית לאורתודונטיה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנתיים לאחר טיפול - כמה שאלותנטלי12/05/2010
שלום,
לפני שנתיים + 4 סיימתי טיפול אצל אורתודנט מסוים ומחר היה צריך להיות לי תור אצלו,
מסתבר שהוא עזב את המרפאה והמטופלים שלו הועברו לד"ר אחר,
אז מעניין אותי לדעת האם לפי התיק שלי הוא יכול לדעת בדיוק כיצד השיניים אמורות להיות? כלומר בשביל הביקורת.
ואם חס וחלילה נשבר לי הקיבוע הוא ידע איך להדביק אותו בדיוק כמו הקודם?
ועוד משהו, כמה זמן נמשכת תקופת האחריות? כי נאמר לי שמעכשיו הביקורות יהיו בתשלום! וכך גם התיקונים במידה ואצטרך. (עד עכשיו זה היה בחינם)
ושאלה אחרונה חביבה - האורתודנט אמר לי שאחרי שנתיים כבר לא אצטרך לישון עם הפלטה, אבל אני עדיין שמה אותה לפעמים וכשאני שמה אותה אני מרגישה מן לחץ שעובר תוך זמן קצר. האם זה אומר שהייתה תזוזה?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עתליה וסרשטיין13/05/2010אפילו לא צריך את התיק כדי לדעת איך השיניים אמורות להיות.
סביר מאוד להניח, שידע להדביק קיבוע. כל רופא שיניים יודע.
תקופת אחריות לקיבוע מקובלת כשנה אך כל רופא יכול להחליט על תקופה זו ועל תקופת מעקב.
הלחץ לזמן קצר אומר שהיתה תזוזה קלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומים- שאלה לד"ר וסרשטייןסמדר11/05/2010
בעבר ענית לי כאן בפורום שלא רצוי להתחיל טיפול אוטודונטי לללא צילומים, אך האם הדבר אפשרי? קיבלתי מהרופא הפניה לצילומים רבים (וזאת רק על מנת לסגור רווח קטן בין השיניים העליונות) הכוללים פנורמי, נשך ופריאפיקלים, האם ניתן לותר עליהם או לפחות להסתפק בפריאפיקלים שמספריהם: 12 11 21 22 42 41 31 32.
תודה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא שלך יחליט
ד``ר עתליה וסרשטיין11/05/2010אם מטפלים רק בלסת העלונה, לא מובן הצורך בצילום הפריאפיקליים של החותכות התחתונות 41 , 42,31 32. גם כשסוגרים רווח קטן, נשענים על רוב השיניים באותה לסת ולכן רצוי שאלה תופענה בצילום. צילום פנורמי נותן תמונה של השיניים כולן. צילום פריאפיקלי של החותכות העליונות: 11 21 22 הוא צילום אחד בלבד בד"כ. נשך מראה אם יש עששת או בעית חניכיים. אם תביאי מכתב מרופא השיניים שלך שאין עששת או מחלת חניכיים, סביר להניח שהאורתודוט לא יצטרך לשלוח אותך לצילומי נשך. לסיכום: הכל אפשרי ונתון להחלטת הרופא המטפל איתו תדברי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע לאחר הורדת ברזליםמיטל10/05/2010
שלום רב
לפני 10 שנים הורדתי את הברזלים/קוביות מהשיניים.
הרופא שם קיבוע בצד האחורי של השיניים, ומאז הקיבוע שם.
האם יש צורך להוריד אותו/להחליף...
תודה ויום נפלא
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך להסיר
ד``ר עתליה וסרשטיין10/05/2010או להחליף. חשובה בדיקת שינים שגרתית אחת לחצי שנה אצל רופא/ת השיניים שלך לבדוק שאין עששת או בעיית חניכיים כולל באזור הקיבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי כדאי להתחיל ביישור שיניים.גילה07/05/2010
שלום ד"ר
אפשר בבקשה לדעת באיזה גיל רצוי להתחיל ביישור שיניים? כדי שהטיפול יהיה
הכי טוב ונכון ?והאם זה כולל גם טיפול בלסת תחתונה שקועה ?
האם עדיף לחכות עד שכל השיניים מתחלפות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מקרה לגופו
ד``ר אריאל דינבר09/05/2010זה לא כמו מרשם לעוגות, יש להבדק ובהתאם לבעיה הרופא מחליט על המועד האופטמלי לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על דבק בקיבועאדווה07/05/2010
שלום!
שאלה:לפני 14 שנים סיימתי יישור שיניים בהצלחה....מאז אני עם קיבוע תחתון.השיננתית הסבה את תשומת ליבי שהדבק נשחק והקיבוע באוויר .חזרתי למרפאה שבזמנו טופלתי והד"ר חידש לי את הדבק ,הציק לי נורא כי הוא שם לי שכבה גדולה של דבק כי לטענתו יש מרווח גדול בין השיניים לקיבוע.זה הרגיש לי כמו גבעות או כמו מסטיקים שדבוקים לשיניים והתחלתי לירוק כשאני משוחחת עם אנשים:( אז חזרתי אליו והוא הוריד לי מעט.עכשיו התחושה הרבה יותר נוחה ולא מציקה אבל אני מרגישה קצת את הברזל.השאלה היא אם זה בסדר שהוא מורגש או שעל כל הברזל להיות מכוסה בדבק ואני לא אמורה להרגיש את הקיבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי לחלוטין
ד``ר אריאל דינבר09/05/2010דבק מניחים על השן בלבד ולא בין השיניים. לכן את מרגישה את החוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםהדר05/05/2010
שלום,
לפני כשבוע שמו לי גשר, עם סמכים ננעלים.
וזאת בשביל להכניס את הלסת העליונה (שבולטת ב 1 ס"מ מהתחתונה) פנימה.
שמו לי סמכים ננעלים בצבע חרסינה, וחוט לבן, וזאת כדי שזה ייראה אסטי כמה שאפשר.. אך באמצע של הסמכים, החיבור של החוט עצמו, זה בצבע מתכת, ועדיין זה מאוד בולט בעיני כשאני מחייכת..
ראיתי שיש סמכי חרסינה שהם לגמרי בצבע השן, כלומר גם החיבורים בצבע לבן, אבל כשביקשתי להחליף את זה לסמכים האלו, שפחות בולטים, נאמר לי שהם לא מבצעים את העבודה של הכנסת הלסת פנימה כמו אלו ששמו לי..
האם באמת יש הבדל בין סמך לסמך מבחינת התפקיד שלו? נראה לי לא הגיוני שסמך שהחיבור שלו מתכתי יעשה עבודה אחרת מאותו הסמך, שהחיבור רק לבן..
אשמח לתשובה, כי הדבר נורא מפריע לי, אני שוקלת לבטל את הטיפול האורתודנטי עקב חוסר אסטתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה תמוהה בעיני
ד``ר אריאל דינבר09/05/2010או שהבנת לא נכון ...
פעולת הסמכים השקופים כמעט לחלוטין זהה ולא יתכן שסמך ספציפי מכניס לסת יותר מסמך אחר.
ואם תצבעי את הסמך בירוק הוא יעבוד אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך05/05/2010
שלום,
יש לי גשר כבר בערך שנה וחצי.
בעוד כ חודשים אחותי מתחתנת.
רציתי לדעת אם יש אפשרות להוריד את הגשר לתקופה קצרה כדי שלא יהיה לי גשר בחתונה.
וכמה בערך זה עלול לעלות לי.
תודה רבה והמשך יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה כמה שיותר מהר..
לילך08/05/2010(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטכנית ניתן להסיר מכשור
ד``ר אריאל דינבר09/05/2010יש למהלך זה חסרונות בעיקר מבחינת הארכת הטיפול והעלות.
כל רופא מגדיר עלויות בהתאם להוצאות הכרוכות. שאלי את הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומיםסמדר05/05/2010
קיבלתי חוות דעת מאורתודונט כי כדי לסגור רווח קטן בין השיניים העליונות ניתן להזיז רק את 2 הקדמיות והטיפול יקח כשלושה שבועות עד חודש. יחד עם זאת הוא הפנה אותי לצילומי רנטגן שונים ביניהם פנורמי צילומי נשך ועוד. אני מעדיפה שלא לעבור צילומי רנטגן כלל ושאלתי האם ניתן לבצע את הפעולה הקל הנ"ל ללא הצילומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומי רנטגן הם חובה לפני כל טיפול
ד``ר אריאל דינבר09/05/2010לא משנה מה אורך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)