מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבת לסת או הזזת לסת תחתונה?דני04/05/2010
שלום, יש לי סטייה ממש קטנה של הלסת התחתונה ימינה מה שאומר שצריך להחזירה קצת שמאלה, אומנם הסטייה קלה אבל ממש מפריעה לי, הייתי אצל מומחה פה ולסת ואורטודנט ,בבדיקה הם טענו שלא צריך ניתוח ,אלא רק טיפול אורטודנטי והבעייה תיפתר. הסטייה מורגשת בכך שהשיניים העליונות בצד ימין בלבד לא מכסות את התחתונות בצד שמאל הן כן מכסות, וקו האמצע העליון לא תואם לקו אמצע תחתון. אודה לתשובתך על סמך התיאור הנ"ל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לענות על שאלך בפורום
ד``ר אריאל דינבר09/05/2010עליך לגשת לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בדיוק את אותה הבעיה. שאלה
ד'27/05/2010אני בן 16 ויש לי בדיוק את אותה הבעיה, שבצד אחד השיניים כן מכסות ובצד השני לא והקו אמצע עליון לא חופף את התחתון.
רציתי לדעת האם זה נובע מלסת עליונה צרה מדי, או שזה רק פגם אסתטי שטיפול אורתודנטי יפתור?
כי כשהייתי אצל רופא שיניים היא אמרה שאין לי בעיה בסגר של השיניים. האם זה נחשב לסגר צלבי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תענו על שאלתי
ד'28/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי התאור שלך כנראה כן
ד``ר אריאל דינבר28/05/2010מדובר בסגר צלבי
אך סגר צלבי יכול להתפתח מסיבות שונות וכנראה אחת מהן גרמה למצב שלך. אחת התופעות של סגר צלבי יכולה להיות קוי אמצע שאינם תואמים.
אם אכן יש לך סגר צלבי וגם סטית קו אמצע אני מניח שהסגר שלך אינו תקין.
פנה לאורתודנט מומחה להתייעצות בנוגע לבעייתך ואפשרות פתירתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה.
ד'28/05/2010קודם כל תודה על התשובה.
שהייתי אצל רופא שיניים כללי לפני כמה חודשים, ביקשתי ממנה להסתכל על הסגר שלי משני הצדדים והיא אמרה שהסגר בסדר.
אני ציינתי שבצד אחד השיניים העליונות כן מכסות את התחתונות, אבל בצד השני השיניים יושבות אחת על השנייה. לפי מה שהבנתי סגר צלבי זה כאשר השיניים העליונות "נכנסות" בתוך השיניים התחתנות.
האם זה סגר צלבי? האם תמיד סגר צלבי נובע מלסת צרה מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך הראשונה - כנראה שכן
ד``ר אריאל דינבר06/06/2010לשאלתך השנייה - לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקידו של הרסןדפנה04/05/2010
שלום רב,
רציתי לדעת מה תפקיד הרסן ביישור שיניים ? האם הכרחי? האם תמיד שמים רסן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מאד כללית
ד``ר אריאל דינבר09/05/2010זהו נושא לקורס שלם באורתודונטיה וקצת קשה בכמה מלים להסביר הכל.
אם תוכלי להיות יותר ספציפית אולי אוכל לעזור לך. מדוע את שואלת שאלה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על יישור בגיל מאוחרמניה03/05/2010
שלום,
קבעתי תור לקבלת ייעוץ אורתודנטי לצורך התחלת טיפול, אני בת 34.
א. האם צריך להביא צילום פנורמי? יש לציין כי כל שיני הבינה אצלי נעקרו.
ב. האם יש בעיה להיות בטיפול בזמן הריון? (כעת אני לא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חובה אך לא מזיק לבוא עם צילום
ד``ר אריאל דינבר09/05/2010הייתי ממליץ להמתין לבדיקה ורק אח"כ בהתאם לבמצלת הרופא לבצע צילומים
ניתן בהחלט לבצע טיפול במהלך הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים בולטות המשךסמדר03/05/2010
בהמשך לשאלתי הקודמת, האם פער של 3-4 מ"מ בין שיניים תחתונות לעליונות ורווח של כ-2 מ"מ בין השיניים הקדמיות ניתן לתיקון באמצעות פלטה/ גשר בלבד ללא עקירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדת?
ד``ר עתליה וסרשטיין03/05/2010סביר מאוד שניתן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשיניים יכול לגדול\להסגר?מנש02/05/2010
יש לי שאלה אני בן 15 ויש לי שיניים ישרות יחסית אבל רווח בין 2 השיניים הקדמיות למעלה.
בכל מקרה, הכלית לאורתודנט והוא אמר לי שאם אני רוצה להעביר את זה אני צריך לשים גשר ריבועים על כל השיניים.. אבל זה רק מבחינה אסתטית - כי מבחינה רפואית אין בעיה איתי.
בכל מקרה העדפתי להשאיר את זה ככה כי הרווח קטן יחסית - והשאלה שלי :
האם בעתיד הרווח יגדל?
או שאולי יש מצב שהרווח יסגר לבד?
והאם יש דרך אחרת לסגור את הרווח הזה מלבד לשים גשר ? (אני מדבר רק על הרווח בין שני השיניים לא עם יישור על השיניים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכנו שינויים
ד``ר עתליה וסרשטיין03/05/2010יתכן שהרווח יקטן ויתכן שיגדל בעיקר אם תהיינה דלקות ממושכות של החניכיים.
קיימות פלטות שיכלות לסגור רווח וקיימים חומרים מרוכבים או חרסינה להגדלת השיניים הסמוכות לרווח, כך שיסגר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאגם01/05/2010
כמו שכבר אמרתי הקובייה שלי היתנתקה מהשן אבל היא עדיין על החוט השאלה היא אים צריך ליקבוע תור יותר מוקדם בישביל להדביק תקובייה יש לי תור עוד חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וברכה
ד``ר עתליה וסרשטיין03/05/2010הייתי מנסה להקדים את התור, במיוחד אם הקוביה באזור קדמי/משמעותי מבחינת היישור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אגם03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי יש
אגם03/05/2010יש פירה בשופרסל של שופרסל ומכינייים אותו עים מיים והוא בלי גושיים בלי כלום חלק חלק מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי השיניים הקדמיות שלי לא ישרות.נעמי01/05/2010
כפי שרואים בתמונה שתי השיניים הקדמיות שלי לא ישרות,ויש לי מספר רווחים. אני בת 20
ורציתי לדעת איך אפשר ליישר את שתי השיניים האלה.
אורתודנט אמר לי שאני צריכה לשים קוביות ברזל בכל השיניים (גם למעלה וגם למטה)
מאחר ואני לא רוצה ברזלים בפה כי זה לא יפה, אילו עוד פתרונות ישנם
והאם באמת יש צורך בגשרים שלמים רק עבור שתי שיניים וכמה רווחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרונות נוספים
ד``ר עתליה וסרשטיין03/05/2010רצוי שתפני לרופא שיניים כללי או מומחה לשיקום הפה שעוסק בתחום האסטטיקה (לא אורתודונט). החותכות המרכזיות נראות שחוקות. יתכן שפתרון של ציפוי חרסינה לשיניים הקדמיות העליונות יכול לפתור גם את בעית הרווחים ללא תהליך יישור השיניים וללא בעיה של שמירת יציבות הפתרון לאחר הנעת השיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בלסת אצל ילדה בת 4רינת29/04/2010
השאלה היא עבור ביתי, בת 4. רופא שיניים לילדים אבחן אצלה עיוות בלסת: השיניים הטוחנות העליונות נסגרות באמצע השיניים הטוחנות התחתונות בצד ימין של הפה.
הרופא המליץ על טיפול באמצעות פלטה לשימוש ל- 14 שעות ביום למשך מספר חודשים עד שנה .
האם זהו הפתרון היחיד ? האם יש סיכון בלחכות עם טיפול כזה ?
האם יש מונח רפואי לתיאור הבעיה כדי שאוכל לחפש מידע בנושא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגר צלבי אחורי
ד``ר עתליה וסרשטיין29/04/2010זה המונח הרפואי או באנגלית Posterior cross bite או Posterior x-bite
הפלטה אינה הפתרון היחיד. קיימים מכשירים קבועים לטיפול בבעיה זו. ניתן לחכות לסביבות גיל8-9
אל דאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות !!!
רינת29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לאכולשני28/04/2010
אני בת 22
התחלתי היום טיפול באינקוגניטו-
שמו לי בינתיים רק בלסת התחתונה- אני חייבת לומר שזה נראה מדהים, עד שניסתי לאכול...
אני פשוט לא מצליחה לאכול כמעט כלום, קשה לי לסגור את הלסת, זה נורא מפריע לי.
אולי זה עניין של הרגל? אני מאוד חוששת, כי בעוד שבועיים ישמיו לי גם בלסת העליונה, ומה יהיה אז? איך אצליח לאכול כל השנתיים האלה...?
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתרגלי
ד``ר עתליה וסרשטיין29/04/2010תוך ימים עד שבועות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת ישראלית הדומה לאינוויזילייןטל28/04/2010
לרופאים שלום רב
אני בת 30, ומעוניינת לבצע יישור קוסמטי קטן בלסת העליונה. עברתי טיפול אורטודנטי בגיל 13 שהסתיים בהצלחה, אך לא הקפדתי לישון כל לילה עם הפלטה ולכן השיניים זזו מעט.
שמעתי ששיטת האינוויזיליין יקרה ביותר, ושלאחרונה פותחה שיטה על בסיס דומה- אך כאן בישראל, דבר המוזיל את העלויות כמעט עד למחיר של טבעות מתכת רגילות.
האם הדבר נכון? מה שם השיטה הזו?
ושאלה נוספת- לאחר סיום הטיפול- תמיד אפשר לשים את פס המתכת הקבוע בחלק הפנימי של השיניים או שזה תלוי בנתוני המטופל? ואין זה מפריע לטיפולי שיננית ולשימוש בחוט דנטאלי?
תודה רבה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיטה מבוצעת במעבדה ישראלית
ד``ר עתליה וסרשטיין29/04/2010אך אינה ישראלית במקורה. אכן זולה בהרבה מהאינוויזאליין. שם השיטה Clear Aligner
תוכלי למצוא אדותיה באינטרנט.
פס מתכת בסיום הטיפול בלסת העליונה ניתן לביצוע, אם יש מקום עבורו, בעת סגירת השיניים.
לשימוש בחוט דנטלי פס המתכת מפריע והשיננית יכולה לנקות סביבו. מבחינת שמירה על היגיינה עדיף בלעדיו, אך מבחינת שמירה על תוצאות הטיפול- קל יותר איתו. תשקלי יחד עם מי שיטפל בך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים בולטותסמדר27/04/2010
2 השיניים העליונות הקדמיות אצלי ( אני בת 24) הן עם רווח לא גדול וגם בולטות החוצה (כס"מ הבדל בינן לשיניים התחתוונת). האם ניתן להכניסן פנימה מבלי להזיז שיניים נוספות אלא רק אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן
ד``ר עתליה וסרשטיין28/04/2010אך אם הרווח בין השיניים אינו גדול, הכנסתן פנימה תהייה מזערית. עקירת 2 מלתעות עליונות תאפשר צמצום משמעותי בהרבה של הרווח לכ-2מ"מ , שנחשב אידאלי. בכל מקרה כדאי להתאים את הטיפול גם למבנה הפנים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים בולטות
סמדר28/04/2010רווח של 1 מ"מ ליד החניכיים וכמעט 3 מ"מ למטה, כמה מ"מי אפשר להכניס את השיניים פנימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שיניים לילד בן 8.5גילה27/04/2010
שלום דר
לבני בן 8.5 -הלסת העליונה בולטת יותר ובה יצאו שני שיניים קדמיות גדולות בולטות ועם רווח.
הלסת התחתונה שקועה יותר.(יכול להיות שבגלל שהלסת התחתונה שקועה יותר נראה כאילו
העליונה בולטת) יש דרך לטפל בזה עכשיו?
בכל מקרה רציתי לדעת אם בגיל 8.5 יש מה לעשות למשל לשים פלטה -ומה בדיוק הפלטה עושה?
או שרצוי לחכות לגיל 12 אחרי שכל השיניים מתחלפות.
תודה מראש
גילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לבדיקה
ד``ר עתליה וסרשטיין28/04/2010יש דרך לטפל במספר דרכים לפי אבחנת הבעיה. אם הלסת התחתונה אחורית, יש מכשירים שפועלים לקידומה ואם הבעיה יותר בלסת העליונה, קיימים מכשירים אחרים. אם השיניים עליונות בולטות וחשופות יש סכנה לשבירתן, לכן לא כדאי להמתין להחלפת כל השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת גשר רק משיניים עליונותאלינה26/04/2010
שלום דוקטור,
יש לי גשר בשיניים עליונות ותחתונות, השיניים העליונות לא מאוד עקומות, רציתי לשאול האם יתכן שהשיניים למעלה יתישרו לפני השיניים למטה (שהם הרבה יותר עקומות) ויהיה אפשר להוריד את הגשר מהשיניים העליונות ולהשאיר רק על השיניים התחתנות? או שיש קשר בין 2 הלסתות וההסרה מתרחשת סימולטנית?
תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במצב
ד``ר עתליה וסרשטיין27/04/2010יש מצבים בהם ניתן להסיר בנפרד סמכים בכל אחת מהלסתות ויש מצבים בהם דרושה הסרה סימולטנית, תלוי במצב הסגר ובתכנון שמירת תוצאת הטיפול. שאלי את מי שמטפלים בך , מה נכון לגביך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב ודחוף מאוד!!!!רינת25/04/2010
רציתי לדעת מהי הפרוצדורה בעשיית גשר? האם אחרי שעושים את כל הצילומים הנדרשים יש צורך במשהו נוסף? האם ניתן לעשות סתימות בזמן שהגשר על השניים? ובמידה ויש צורך הפלטה לאחר מכן-מתי לוקחים מידות בשבילה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר הדברים
ד``ר עתליה וסרשטיין25/04/2010לפני שמוש במכשירים אורתודונטיים, ואחרי שיש תכנית טיפול אורתודונטית, לפי הצילומים ושאר הרישומים, יש לבצע את כל הסתימות הנדרשות. אחר-כך הפרוצדורה אפשרית, אך יותר בעייתית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי לוקחים מידות לפלטה שאחרי?
רינת25/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלטה שאחרי יישור השיניים?
ד``ר עתליה וסרשטיין26/04/2010לאחר סיום יישור השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי =)אגם23/04/2010
היי עשיתי קוביות והקובייה הקידמית שאני מצחצחת אותה בעדינות זזה על החוט ברזל הלוך ושוב זה לא יכול לעשות נזק? ויש על הקובייה דבק לא בטוחה שהיא מחוברת לשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי תאורך
ד``ר עתליה וסרשטיין24/04/2010הקוביה התנתקה מהשן. לא יכול לעשות נזק. בהזדמנות קרובה, פני לאורתודונט/ית לצורך הדבקה מחדש. לא דחוף. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אגם24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)