מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב,שרון01/04/2010
אני בת 16 ויש לי גשר על הלסת העליונה + תחתונה מזה תשעה חודשים.
לפני כחודש, האורטודנט שילב בטיפול גומיות מסוג קנגורו, ואף הפציר בי להשתמש בהן כמה שיותר, בכדי לסגור פערים שבין כמה שיניים, אותם פערים נבעו מעקירה של שלוש שיניים בתחילת הטיפול, למטרת הזזה של הלסת העליונה אחורה.
בביקורי האחרון אצל האורטודנט, הוא אמר שלבינתיים ועד התור הבא [בעוד חודש] אסיר את הגומיות ולא אשתמש בהן, והיחס איתן בכללי יהיה on and off, פעם כן ופעם לא.
רציתי לשאול האם זה נורמלי, כי למיטב ידיעתי כמה שמשתמשים בהן יותר, כך הפערים נסגרים מהר יותר, והאם יש מניעים ברורים למעשהו של האורטודנט.
בתודה, שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יכול רק לנחש או להעריך
ד``ר אריאל דינבר03/04/2010שהרופא שלך בדק את השפעת הגומיות בביקורת האחרונה ובהתאם לכך החליט לשנות את שעות ההרכבה. שינוי שעות הרכבה בגומיות הוא לגיטימי ולא אמור להדאיג אותך. כמו כן את יכולה לשאול ישורות את האורתודונט שלך אני משוכנע שתקבלי תשובות ספציפיות הקשורות ישירות לטיפול שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרון03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומיות בין-לסתיות דחוףףףףףבת 1831/03/2010
שלום שמו לי גומיות בין-לסתיות והבעיה אצלי היא הלסת העליונה שהיא בולטת .. רציתי לדעת אם הגומיות אלה יטפלו לי בבעיה שבלסת העליונה ככה שהיא תלך אחורה או שבעצם הלסת התחתונה תתקדם לכיוון הלסת העליונה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ גם וגם.
ד``ר אריאל דינבר03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ותודה לכל צוות הפורום!אגם31/03/2010
זהו זה מגיע ביום שני אני עושה את הגשר
רציתי אמר תודה לכל צוות הפורום שאנו לי על השאלות!
עזרתם לי מאווד!
תודה אגם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב :)דריה31/03/2010
יש לי בעיה בשינים הקידמיות , קודם כול יש לי רווח לא גדול אבל יש , ושן קידמית 1 נשברה לי לחצי, לפני כמה שנים תיקנו לי אותה ,אבל עכשיו היא עקומה , אני רוצה לתקן את זה , כמה זה יכול לעלות לי ? , ואיפה לעשות את זה בצורה טובה ביותר , מישו ממליץ בצפון איפה אפשר, מה אפשר?
אשמח לתשובה ,תודה :) וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2010חפשי באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או אתר האגודה האורתודונטית מומחה/מומחית באזור מגורייך. במחיר איננו עוסקים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווףשירז29/03/2010
אני בת 14 וחסרות לי שני שיניים קדמיות לפני הניבים.. זה גורם לרווח גדול בין השיניים בקדמיות.
האם יש ניתוח מסוים שיאפשר לי להשלים את השיניים החסרות ולסגור את הרווח או שאני פשוט חייבת גשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתוח
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2010סביר להניח שאת צריכה גשר ואולי גם השלמת השיניים החסרות בהמשך. ייתכן שהגדלת השיניים הקדמיות לכיוון המרכז יכולה לצמצם את הרווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לייעוץnoa28/03/2010
שלום!
לפני 3 שנים התחלתי טיפול אורטודנטי במטרה ליישר שן קדמית (התעקמה לי בגלל סתימה בין השיניים). בטיפול הזה הרופא הכניס לי את השיניים הטוחנות וזה לא התאים לשיניים למטה. הוא ניסה לתקן ללא הועיל ופניתי לאורטודנט אחר (שהוא בעל התמחות באורטודנטיה). בייעוץ הוא אמר לי שהוא רואה את הבעיה והיום אחרי יותר משנתיים אצלו שבהם הוא הזיז לי את השיניים אחורה ( כמו שהם בלי להתאימם לשיניים למטה) אני עדיין לא מרגישה בנוח הוא אומר לי שהוא לא רואה את הבעיה .לטענתו היום, באתי אליו כדי להכניס את השיניים כי השינים הקדמיות היו מעט כלפי חוץ- דבר שאינו נכון. הוא הבטיח לי בייעוץ שאפשר לסדר את זה ושלא נוריד את הגשר עד שאני ארגיש בנוח ועכשו היחס כלפיי הוא כאל "ממציאנית". מבחינתו סיימנו את הטיפול . השקעתי המון המון כסף וזמן יקר בטיפול ואני לא יודעת מה לעשות . אני מרגישה בדיוק אותו דבר מבחינת חוסר נוחות- לא נוח לי ללעוס, לעבור למצב של חיוך, לבלוע רוק . כואב לי באזור הרקה, בלסת ובקודקוד הראש.הוא מתייחס לתלונות שלי בביטול. ובנוסף, השיניים למטה התעקמו לי.
האם יש לזה טיפול? למי עליי לפנות? אני כרגע מטופלת אצל אורטודנט ( עם התמחות) יכול להיות שלא אורטודנט מטפל בזה?
בבקשה תעזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנייה
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2010כדאי שתפני לבדיקה במחלקות לסגר ומפרק הלסת. קיים באוניברסיטת תל אביב בביה"ס לרפואת שיניים או בהדסה בירושלים. יש גם רופאים פרטיים, שזה התחום שלהם, אך איני יכולה להפנות לרופא מסויים.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
noa02/04/2010תודה על המענה.
איך מגיעים למחלקה לסגר ומפרק הלסת באוניברסיטת תל אביב? (אתר אינטרנט/ מספר טלפון)
איך נקראים רופאים שהתחום שלהם זה סגר ומפרק הלסת?
תודה,
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת האינויזילייןיעל27/03/2010
אני בת 42 ומעוניינת לעשות יישור בשיטת האינויזיליין. רציתי לדעת מה החסרונות של שיטה זו
והאם שיטה זו יעילה כמו יישור שיניים עם קוביות מברזל? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת השיטה
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2010אינה לכל מקרה. יש תנועות שקשה להשיג בשיטה זו. ניתן להגיע לתוצאות מצויינות במקרים מסויימים ותוצאות שאינן מושלמות אך מספקות את המטופל במקרים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת שפתייםאלונה26/03/2010
שלום.
השיניים שלי ישרות, אך השיניים העליונות בולטות בכסנטימטר מהשיניים התחתונות.
הייתי אצל רופא שאמר לי שיש צורך בעקירה של 2 שיניים לצורך יישור.
לעומת זאת הייתי אצל רופא אחר שטען שאם השיניים יתיישרו זה ישפיע לי על התמיכה של השפה העליונה, ויכול להיות שהיא תיפול קצת וזה לא יתאים למבנה של הפנים שלי.
אני לא יודעת מה לעשות. הייתי רוצה חיוך ישר, אך אני לא רוצה לוותר על המבניות של השפתיים שלי.
האם ביישור שיניים שכזה המבניות של השפה משתנה? עד כמה זה נורא אם בכלל?
אשמח אם תענו לי אני מאוד מאוד מתלבטת ולא יודעת מה לעשות.
רב תודות וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכת השפה
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2010עשויה להשתנות בעקבות עקירות וסגירת הרווחים. נורא ? תלוי בעיני המתבונן
אם אינך רוצה להשפיע על מבנה השפה העליונה ואם השפה העליונה אינה מאוד עבה, אל תעקרי שיניים לצורך יישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשור נשלף-המשךרעות24/03/2010
בהמשך לשאלתי מאתמול, האם גם פלטה נשלפת אפשר שתהיה רק על חלק מן השיניים ולא על כל כולם, נגדי על 4 עליונות בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקרה שתארת
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2010לא מספיק פלטה על 4 שיניים בלבד. יפתחו רווחים בצדדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לערער על קביעת רופא?רונית23/03/2010
אודה לעזרתכם: עברתי טיפול של יישור שיניים בלסת עליונה ותחתונה בעזרת ערכה של 'אינויזיליין' של פלטות מחו"ל שעלתה כסף רב במסגרת 'כללית סמייל'.
בלסת העליונה הטיפול עדיין נמשך, ואילו בלסת התחתונה טוען הרופא המטפל שהטיפול הסתיים. לתחושתי, יישור השיניים בלסת התחתונה טרם הסתיים, משום שהשיניים עדיין לא ישרות לגמרי.
הרופא טוען כי אין מצב של 100% וכי השיניים לא יהיו ישרות בצורה מושלמת, וזהו "המראה הטבעי" (לדעתי, המראה הטבעי היה המראה העקום שהיה בהתחלה...). הוא אמר כי אם אני עדיין לא שלמה עם התוצאה, ניתן להרכיב קוביות מתכת ליישור נוסף, אבל אני לא מעוניינת בכך, שהרי כל הרעיון בשימוש היקר באינויזיליין היה בכך שאיש לא יידע שאני עוברת את התהליך הזה.
בפעם האחרונה שדיברתי איתו על כך הוא כבר היה קצר-רוח, ואפילו רמז באופן מכוער לכך שיש לי בעייה פסיכולוגית בכך שאני רוצה שיניים ישרות לגמרי...
שאלתי היא האם ניתן לעשות משהו? האם יש סמכות ערעור במסגרת 'כללית סמייל'? האם יש אפשרות לדעה שנייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערעור/דעה
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2010יש רופא בורר ככל הידוע לי בכללית סמייל. תמיד ניתן לשמוע דעה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור בגיל 34- שאלותמ23/03/2010
עברתי יישור שיניים בגיל 17. בשיניים העליונות חלק מהמצב חזר לקדמותו- שתי חותכות צידיות הסתובבו לצד, כמו שהיו בעבר,
ובלסת התחתונה התעקמה שן מאוד (שן חותכת קדמית)
עקרו לי את כל שינים הבינה.
1. האם בעיות מהסוג שתואר כאן עלולות להישנות גם לאחר טיפול אורתודנטי חדש?
2. יש צפיפות שיניים, ומצד שני נוצר מקום מאחור עקב עקירת שיני הבינה, אז סביר שלא אצטרך עקירות, נכון או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/20101. כן
2. עקירת שיני הבינה אינה מונעת צורך בעקירות לפתרון צפיפות בדרך כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע זה החרכי ?שי23/03/2010
אני סייימתי יישור שיניים , והאורטודנטית נגד לשים קיבוע ולהיות עם הפלטה ...
אני כבר הרבה מאוד זמן עם הפלטה בקביעות והשיניים עדיין זזות . וגם מניסיון של אנשים שהיו ללא קיבועים נהרס להם היישור..... האם עליי לדרווש קיבוע או ללכת לרופאה אחרת ? אשמח שתענו מהר ככל האפשר, שי (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם עם קיבוע תיתכן תזוזה
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2010של השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיינים לא ישרות... שאלה חשובהרונה23/03/2010
שלום, השיניים שלי לא ישרות ואני לא מעוניינת לעבור יישור בגלל התקציב...
האם יש לי אפשרויות אחרות?
שמעתי שיש אופצייה שיוף האם כל אחד יכול לעשות את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לרופא שיניים כללי
ד``ר עתליה וסרשטיין31/03/2010באשר לאפשרויות אחרות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשור נשלףרעות23/03/2010
האם אפשר לתק רווח בין השיניים הקדמיות עקב הטי צדית באמצעות מכשור נשלף בלבד ולא קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לטפל אך
ד``ר עתליה וסרשטיין23/03/2010הדיוק בתוצאה הסופית עלול להיות פחות מאשר במכשיר קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת יתראורית22/03/2010
בתי בת ה16 טופלה במשך כשנה במרפאת שיניים אשר עובדת בשיטת הדיימונטס.
פיה היה צר והייתה לה שן מתחת לשן, היה לה סגר הפוך.
האורתודנטית המליצה לנו על מכשיר להרחבת הלסת העליונה ועל קפיץ בין שתי השיניים שמתחתיהן נמצאת השן על מנת ליצור רווח במקום ליציאת השן.
לפני כ3 חודשים החלטנו להפסיק את הטיפול באותה המרפאה, ועד לא מזמן נודע לנו כי נעשה נזק בפיה של בתי וכי פיה הורחב יתר על המידה(למרות הרחבת הפה השן מתחת לשן נותרה עדיין באותו המצב והלסת העליונה פשוט בקעה החוצה) , דבר אשר גורם לה לכאבים באוזניים ולנפיחות בלסתות.
אני אשמח מאוד לקרוא את עצותיכם לגבי הדרך בה ניתן לטפל בהרחבת היתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנו לקבלת חוות דעת
ד``ר עתליה וסרשטיין23/03/2010למומחה/מומחית לאורתודונטיה יחד עם בתכם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)