מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בלשון וכאב ליד שן בינהאילנית23/08/2011
שלום לכם.
לפני שלושה ימים התחילו לי כאבים ליד שן הבינה.הייתי אצל רופא השיניים והוא אמר שזה שן בינה(תחתונה צד שמאל)או אפטה שכבר עברה.הוא נתן לי מוקסיפן 500 במידה וזו דלקת חניכיים באותו מקום.באותו יום התחיל לי כאב בתקרת הלשון(כמו כוויה)ובמקביל בחיך העליון.כמו כן אכלתי לפני כמה ימים בורקס חם מאוד ואינני יודעת האם הכאב בלשון קשור לשן הבינה,וירוס או יכול להיות שזו כוויה(למרות שאין סימן על הלשון). האם אני צריכה לדאוג שכאב זה בלשון מסוכן או סרטני ?
בבקשה השיבו לשאלתי.
תודה
המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בלשון וכאב ליד שן בינה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט26/08/2011נדיר כי כאב בלשון מקורו בסרטן.
יש צורך בבדיקתך על מנת לאבחן את מקור הכאב. אנא גשי לבדיקת כירורג פה ולסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי עושה את הניתוח להקטנת הלסת??ליז22/08/2011
מנתח פלסטי או כירורג פה ולסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי עושה את הניתוח להקטנת הלסת?? - תגובה
ד``ר דניאל ניצן23/08/2011שלום
כירורג פה ולסת
בהצלחה
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםלביא22/08/2011
בוקר טוב,
לפני תקופה עשיתי הקצעת שורשים. עם זאת, לפני כשבוע באחת השיניים נתגלתה נפיחות והרופא אבחן דלקת ונתן לי אוגמנטין 875 מ"ג . ההטבה התקדמה כמצופה ,אולם לפני יומיים הופיעה רגישות לחום וקור בשן וכאבים חזקים שפחתו עם בריקסין. אתמול בלילה כאבי תופת, בשן, שפסקו מאליהם היום בבוקר.
היום ללא עדות כלשהיא ללילה שעברתי.
א. האם האוגמנטין פעל את פעולתו?
ב. האם ממליץ על פעולה נוספת, כאשר אני אמור עוד 10 ימים לעקור ממילא את השן הזאת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
אנא פנה לפורום העוסק ברפואת שיניים
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במפרקטלי21/08/2011
בשבועות האחרונים אני סובלת מכאב במפרק הלסת בצד שמאל, ישם כאבים סביב במפרק, לעיתים מדובר בכאב קל ולעיתים מדובר בכאב חד סביב באוזן שמקרין לחלק בגולגולת הנמצא מעל האוזן. אין לי בעיה בפתיחת הפה גם אין כאב במפרק בזמן פתיחת הפה או בזמן לעיסה. כשאני לוחצת על המפרק בזמן פתיחת הפה אני מרגישה כאב, כמו כן בפתיחת הפה עד הסוף נשמע רעש באוזן שמאל. האם מדובר בבעיה במפרק הלסת אפילו שאין בעיה בפתחית הפה ואין כאב בזמן לעיסה? כמו כן לפעמים יש לי כאב במצח ולחיים, לעיתים כאב במצח בזמן הזזת העיינים ולעיתים כאב ככה סתם, האם זה גם נובע מהבעיה במפרק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במפרק - תגובה
הכאבים במצח ועיניים לא קשורים.
קליקים בפרקי הלסת הם נפוצים ומעידים על שחיקה מסוימת בסחוס שבפרקי הלסת.
למידע נוסף התיעצי עם כירורג פה ולסת
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי23/08/2011אני סובלת בשלושה ימים האחרונים מכאבים נוראיים במפרק השמאלי, שמקרינים לאוזן ולראש בצד ימין כמו כן לשיניים. הייתי אצל רופאת השיניים היא המליצה לי על סד לילה, האם זה אמור לעזור לכאבים? כי יש לי כאב חד למשך כל היום, בלילה אין כאבים, אבל מהרגע שאני אוכלת משהו בבוקר מתחילים הכאבים לאורך כל היום. חשוב לציין שהייתי לועסת מסטיקים עד לפני חודש וחצי, הייתי לועסת מסטיקים לאורך כל היום, כך למשל 5 השנים האחרונות.כמו כן כיוון שחסרה לי שן בצד ימין אז אני נוהגת ללעוס כמעט רק בצד שמאל. האם מכאן נובעים הכאבים במפרק השמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
טלי23/08/2011הכאב במפרק מקרין לראש בצד שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעקור או לא לעקור שן בינה?רוית20/08/2011
שלום,
מתברר שיש לי שן בינה כלואה ( תחתונה ) . בצילום פנורמי ניתן לראות ששורשי השן נוגעים בתעלה מנדיבולרית (?) . הרופא שלי אומר שהוא יכול לבצע את העקירה אך ניתן
לגשת לבי"ח לבצע שם את העקירה.אינני אוהבת בתי- חולים ודי סומכת על הרופא שלי. אבל יש גם חששות מפני העקירה . מה הסיכון או הנזק שעלול לקרות כתוצאה מהעקירה?
מה אתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעקור או לא לעקור שן בינה? - תגובה
הסיכון הוא פגיעה תחושתית בחצי השפה התחתונה.
אם רופא השיניים שלך מיומן בעקירות כאלו, אין מניעה שהוא יעקור לך את השן.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בקשר לניתוח לסתרנין19/08/2011
שלום רב,
יש לי כמה שאלות באופן כללי על ניתוחי לסת (יש סיכוי גדול שאצטרך לעבור ניתוח זה)
1. בדרך כלל איזה ניתוח מורכב יותר, ניתוח לסת תחתונה או לסת עליונה? ( באיזה ניתוח יש אפשרות לסיבוכים יותר? כמו למשל פגיעה בעצב תחושתי )
2. מה הסיכוי שאחרי ניתוח לסת תופיע אצלי מחלת "טנטון"? נושא זה מטריד אותי הרבה כי קראתי על אנשים שהתחיל להם טיטאנוס אחרי שעברו ניתוח לסת ( אם עוברים ניתוח לסת עליונה האם הסיכוי קטן יותר? )
3. אני מוטרדת גם מהברגים ששמים על מנת לחבר את "חלקי הלסת", האם יש אפשרות אחרת לחבר את "חלקי הלסת"? והאם יש אפשרות להסיר את הברגים אחרי החלמה?
(על ידי ניתוח אחר)
4. האם יש אפשרות שהגוף "יסרב" את החלקים "החצוניים" אחרי זמן מסויים? האם עם הזמן יש אפשרות לדלקת או סיבוכים אחרים אשר יהיו נובעים מהברגים ששמים בלסת???
5. האם אוכל לעשות צניחה חופשית אחרי ניתוח לסת? :)
תודה רבה לכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיניטוס כמובן ולא טיטאנוס
רנין19/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההתיחסות
רנין23/08/2011לפחות הייתם יכולים לענות על שאלה אחת או שתיים ,,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות בקשר לניתוח לסת - תגובה
ד``ר דניאל ניצן27/08/2011שלום
1. בלסת תחתונה יש סיכון לפגיעה עצבית. בלסת העליונה אין.
2. אין קשר ישיר בין טינטון, לניתוחים האסטטיים בלסתות
3. היום האפשרות היחידה היא שימוש בברגים ופלטות לקיבוע הלסתות (בעבר השתמשו בחוטי ברזל ) . אפשר להוציא אותם אחרי מספר חודשים, אך בדרך כלל לא מוציאים אותם.
4. ייתכנו סיבוכים, כמו בכל ניתוח
5. תוכלי לצנוח מגובה 12,000 רגל , כל יום, חמש פעמים ביום, אחרי הניתוח....
בהצלחה
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשיר19/08/2011
בת 33 בריאה, צריכה לעבור 4 עקירות של שיניים טוחנות בלסת עליונה אין כבר שיניים בעצם רק שורשים, מזה זמן ארוך אני סובלת מכאב לא ברור בחלק של הגרון באותו צד היום הייתי אצל מומחה לאף אוזן גרון שאמר לי כי הנפיחות של השיניים והזיהום הכרוני שם גרם לבצקת בחיך באותה צד, העקירות קבועות לשבוע הבא ובהם נמסר לי כי מאחר ואני חרדתית נעקור 2 כל פעם, לא את כל ה4 במכה, לפי מה שהבנתי מרופא אף אוזן גרון אין משהו דחוף בבצקת טען שאני חיה איתה בטח כבר הרבה זמן בצקת משנית לזיהום בשינים ושאין לי מה להיכנס להיסטריה כי לטענתו הבצקת הזו קיימת הרבה זמן והיא כרונית, אני נורא נלחצתי כי סיפרו לי כל מיני סיפורים על התנפחויות שחונקות תאוויר וכאלה, סורי אם הגזמתי פשוט זה מה שאמרו לי חברות, לטענתו הגרון במצב תקין והכאב מגיע בעצם מהשינים ולא מהגרון, שאלותי הם:
האם במצב של דלקת כרונית הכוללת בעצם בצקת לא צריך אנטיביוטיקה לפני העקירה כי הרופא שיניים אמר לי רק אחרי ואני מאוד פוחדת מזיהום או שהוא טועה?
ואיך בעצם מטפלים בבצקת הזו באנטיביוטיקה?או במשהו אחר ?או שרק אחרי העקירות היא תעלם?
האם מותר להוציא 2 שיניים דלקתיתיות כרוניות כשיש לידם עוד 2 ולא יגרם יותר נזק?והאם דימום אחרי העקירה במצב של דלקת ונפיחות כרונים הוא ארוך יותר?
אנא עזרתם הדחופה תודה,וסליחה על כמות השאלות פשוט חשוב לי לדעת יותר מאחר וסחבתי את העניין הזה עד מצבו החמור רק מחוסר הידיעה והביטחון ותשובתכם אם תהיה מפורטת תוכל לסייע לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט19/08/2011עקירת השיניים הגורמות לזיהום היא הטיפול הדרוש. במידה וקיים זיהום כרוני אין בעיה בעקירתן אולם נדרש טיפול אנטיביוטי לאחר העקירה על מנת לוודא את חיסול הזיהום.
לא בהכרח צפוי דימום מוגבר לאחר עקירתן במידה ומבוצע ניקוי יסודי של איזור העקירה לאחר הוצאת השיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שיר19/08/2011תודה על תשובתך המהירה רק לא הבנתי בתשובה מה שאמרת בעצם זה שהטיפול לבצקת הוא בעצם העקירה של השיניים זאת אומרת שלא אמורים לטפל בבצקת לפני העקירות?ולא ענית לי לגבי השאלה של הוצאת 2 במקום 4 באותו מעמד שכולם מודלקות האם זה סיכון לזיהום חמור יותר או האם זה אפשרי ללהוציא רק 2 כל פעם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי בליטות מתחת ללשוןנתנאל18/08/2011
שלום רב,
בן 21. ברקע השמנה (בתהליך להשלת ק"ג...) ויל"ד. לא מעשן ולא שותה אלכוהול, בכלל. אין ממאירויות במשפחה מזה דורות. ספירת דם כללית + ויטמינים תקינה בסה"כ (יש מיקרוציטוזיס / היפוכרומיה, אך המוגלובין / המטוקריט תקין. לא פתולוגי לפי הרופאים). הבדיקה נעשתה לפניי כחודש ימים.
ולשאלה: לאחרונה (לפני כשבוע) הבחנתי כי מתחת ללשון, היכן שנמצאת רצועת העור הצרה שמצמידה את הלשון לרצפת הפה (פרנולום לינגואיי), ישנן שתי בליטות, גודלן כמספר מילימטרים. ללא כאב (גם במגע אין כאב). יש מעט (לסירוגין, באמת לא מפריע יותר מדיי) חוסר נוחות מתחת ללשון וכובד מועט בתנועתיות הלשון (בעיקר אחריי תזוזה רציפה של הלשון, בעת ניקוי הפה עם ליסטרין). קבעתי תור לרופא משפחה לאמצע שבוע הבא, אך בינתיים ברצוני לדעת מה זה יכול להיות.
אודה לתשובה מהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי בליטות מתחת ללשון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט18/08/2011קרוב לוודאי כי הבליטות אותן אתה מתאר הן פיתחי בלוטות הרוק שנמצאות מתחת ללסת. אנא גש לבדיקת רופא השיניים המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק הלסתאור17/08/2011
שלום,
בזמן אכילה, פיהוק או סתם פתיחת פה - המפרק הימני של הלסת היה יוצא מהמקום וחוזר למקומו. בזמן האחרון המפרק לא יוצא מהמקום כלל אך בזמן אותם פעולות יש לי כאבים במקום של המפרק שמקרינים עד לאוזן.
מה דעתך בנושא, מה עושים ? האם יש לזה טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק הלסת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט18/08/2011קיים טיפול בבעייתך הכולל פזיותרפיה, שימוש בסד לילה וטיפול תרופתי. יש צרך בבדיקתך אצל מומחה לכירוגיה אשר יתאים את הטיפול הנדרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בחניכייםשרון17/08/2011
היי,
לאחר שבוע של כאבים בלתי נסבלים עברתי היום ניתוח להסרת ציסטה מהחניכיים.
את הציסטה שלחו לפתלוגיה וברצוני לשאול למה? האם זה יכול להיות סרטני? האם זה יכול לחזור?
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בחניכיים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט18/08/2011כל רקמה המוסרת מהגוף מחוייבת בשליחה לבדיקה פתולוגית - ביופסיה אשר מאפשרת לאבחן את סוג הנגע ובהתאם לכך להתאים את הטיפול. לא ניתן לדעת לגבי סיכויי החזרה ללא קבלת תשובת ביופסיה . לאור האבחנה שתיתקבל תוכלי לדעת מהם סיכויי החזרה של הנגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחלל הפהענת17/08/2011
מזה שבוע אני סובלת מנפיחות בחלל הפה והלשון, במיוחד לאחר אכילת מאכלים קצת קשים (קרקרים, ביסלי,הקשה של הלחם וכו).הנפיחות באה לידי ביטוי במיוחד בצד הפנימי של הלחיים ,מופיעה גם אדמומיות ומתלווה לזה גם יובש,מה הטיפול וממה זה נובע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בחלל הפה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט18/08/2011אנא גשי לבדיקת רופא השיניים המטפל. לא ניתן ללא בדיקתך לחוות דיעה לגבי הגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי לשון פגועהגיא17/08/2011
בהמהלך העקירה הכירורגית נפגעה גם הלשון ( הרגשת נימול, שריפה וכו')
האם זה כתוצאה מהזריקה ללשון? למה בעצם היא נפגעה?
האם התופעות הללו ייעלמו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי לשון פגועה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט18/08/2011פגיעה בעצב הלשון עשויה לקרות במהלך ההזרקה או בצהלך העקירה עצמה. לרוב הדבר חולף תוך מס' שבועות אולם יש צורך בבדיקת ומעקב הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצב מקסילרי פגוע כתוצאה מעקירה?שוש16/08/2011
עברתי עקירת שן בינה כלואה תחתונה( 38 )
מאז יש לי כאבים חזקים מעל הפה. נוירולוג אומר שזהו נזק עצבי ( אין סימנים לשיניים
פגועות או דלקות בפה וכו' )
האם ייתכן שבמהלך העקירה נפגע העצב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב מקסילרי פגוע כתוצאה מעקירה? - תגובה
ד``ר יזהר שוחט18/08/2011אין קשר בין עקירת שן בינה תחתונה לפגיעה עיצבית בלסת העליונה. מומלץ כי תיבדקי אצל מומחה לכירוגיה פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח בגזע המוח
מודאגת26/01/2014שלום רב,
בעלי עבר ניתוח להסרת אפידרמואיד (גידול שומני) בגזע המוח על כמה עצבים ביניהם העצב ה-5.
חוסר תחושה במצח בצד ימין וכן בלחי ובחיך גברו לאחר הניתוח. ומה שמטריד אותו שהפה שלו לא נפתח באופן חופשי עד הסוף (מרווח של אצבע וחצי) אלא אם כן הוא דוחק קצת את הסנטר ואז הפה נפתח יותר.
בעלי יכול לאכול אך בצד הימני קצת קשה לו והוא מצליח לבלוע.
המנתח בחו"ל אמר שלדעתו התופעה היא תחלוף לאחר שהעצב ה-5 יתאושש.
שאלתי אם היתה פגיעה חלקית בעצב ה-5 (כלומר בעלי מצליח לדבר רגיל, יכול לאכול אך הפה נפתח חלקית) האם זה אומר שהעצב בטראומה והוא יכול להתחדש או להתאושש או שמא זה קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר עקירת שן בינה כלואהאור16/08/2011
שלום רב,
לפני כחודש עברתי עקירת שן בינה כלואה בבית חולים. הניתוח בוצע בהצלחה אך ישנן תופעות שמפריעות לי שאני לא יודעת האם הן קשורות.
אני לא מצליחה לפתוח את הפה למקסימום שיכולתי בעבר, פתיחת הפה קטנה בהרבה. דבר שני יש לי כאבים שמזכירים כאבי עששת באותו צד שעקרו לי (האם אחרי העקירה נחשפים חורים שהסתתרו?) ודבר אחרון אני לעיתים מרגישה כאילו הלסת זזה לי ואני מרגישה מן קליקים מוזרים.
אשמח לתשובות!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לאחר עקירת שן בינה כלואה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט18/08/2011הגבלה בפתיחת הפה אפשרית לאחר עקירה אולם היא חולפת לאחר מספר ימים/שבועות. לגבי הכאבים מומלץ כי תיבדקי אצל רופא השיניים המטפל לשלילת מוקדי עששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת..הילה16/08/2011
שלום,
אמי בת 61, סובלת מפצעים נוראיים בחלל הפה מזה כ- 8 חודשים.
בכירורגיית פה ולסת ניתנו לאמי סטרואידים פעמיים ללא כל שיפור במצב. (אולי שיפור מזערי שהחמיר חזרה די מהר).
אציין שאמי חולה במחלות כרוניות: סוכרת, לחץ דם, אי ספיקת כליות, מושתלת קוצב לב.
אציין גם שלאמי יש שיניים תותבות ומצב השיניים שלה על הפנים. כמובן שרופא השיניים לא יכול לטפל בה כרגע עם כל הפצעים.
נקבע תור לאימי לביופסיה בעוד כמה ימים ואני מאוד דואגת.
אודה לכם מאוד על הבעת דעתכם המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת.. - תגובה
ד``ר יזהר שוחט18/08/2011לא ניתן להביע דיעה מקצועית ללא בדיקה קלינית
מומלץ כי אימך תיבדק אצל מומחה לרפואת הפה במקביל לביצוע הביופסיה על מנת להתאים את הטיפול הנכון למצבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)