מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח שיני בינה כלואותלירון04/09/2011
שלום, עברתי ניתוח שיני בינה כלואות , האם mri מספיק כדי לראות שהכל בסדר אחרי הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שיני בינה כלואות - תגובה
ד``ר יזהר שוחט05/09/2011מה המטרה? אין כל צורך בהדמיה כלשהי אם לא נוצרו סיבוכים עקב העקירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים לאחר שטיפת פרקמור04/09/2011
שלום רב,
עשיתי לא מזמן הליך שטיפת פרק לאחר שלא הצלחתי לפתוח את הפה כמעט...
לאחר ההליך מצבי הרבה הרבה יותר טוב אך עדיין יש נוקשות מסוימת בפתיחת הפה.
אמרו לי שצריך לערוך תרגילים אך לא הסבירו לי מה הם בפועל.
שאלתי היא האם אתם יכולים להסביר לי אילו תרגילים אני צריכה לעשות או להפנות אותי ללינק שבו רשומים התרגילים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים לאחר שטיפת פרק - תגובה
ד``ר יזהר שוחט05/09/2011עליך לגשת לפזיותרפיסט המתמחה בפרקי הלסת. מומלץ פזיותרפיסט בשם רועי בחנוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר ניתוח להסרת גידולדוד03/09/2011
לפני 4 חודשים בוצע לי ניתוח להסרת גידול בלחי הפנימית מסוג scc כמו כן נכרתו בלוטות הלימפה שלמזלי הטוב היו נקיות מתאים. מאז הניתוח כ 4 חודשים עדיין יש תחושה של שרירים תפוסים באזור הניתוח וקשיות של השרירים שמלוות בהגבלה בתנועה. שאלתי היא מתי יחזור האזור לתפקוד נורמלי לאחר ניתוח שכזה ברצוני להוסיף כי גם הושתלה לי פלטה מטיטניום בלסת התחתונה לחיזוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לאחר ניתוח להסרת גידול - תגובה
ד``ר יזהר שוחט05/09/2011המדובר בסיבוך נפוץ לאחר ניתוח שכזה המוחמר יותר במידה והאיזור גם הוקרן. מומלצת פיזיותרפיה המשכית ורציפה לשיפור המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה עליונה קשורהריקי02/09/2011
שלום וברכה,
בני בן 24 ודיבורו לא כל כך ברור. בזמן שמדבר כל השפה העליונה כלל לא זז וזה נשמע כמו מוו, שלוום, והדיבור לא ברור. האם השפה או הלשון קשורים, אין לו רווח בשיניים אבל סובל מזה שלא מבינים אותו. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה עליונה קשורה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט05/09/2011יש צורך בבדיקת קלינאית תיקשורת אשר תפנה אותו במידת הצורך להמשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בלשוןחנה02/09/2011
שלום רב
במשך חמישה חודשיים אני מרגישה צריבה בצד שמאל של הלשון .
באותו צד שמאל ישנו נים דם מאוד בולט בצבע אדום.
האם יש צורך ללכת לרופא או שזה לא דבר רציני
בתודה רבה חנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בלשון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט05/09/2011רצוי כי תבדקי אצל רופא השיניים המטפל אשר יפנה אותך במידת הצורך לכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gummy smileאביב01/09/2011
שלום יש לי בעיה שכאשר אני מחייך אז רואים לי יותר מדיי את החניכיים וזה לא יפה כבר הייתי אצל רופא שיניים כלשהו שבדק ואמר לי שאי אפשר לחתוך מהחניכיים ולחשוף יותר שן כי אז זה ייצור אצלי מצב לא יפה שהשיניים יותר מדיי ארוכות אז האם יש לכם פיתרון מסויים אחר? צירפתי גם להודעה תמונה שלי כאשר אני מחייך שתראו על מה אני מדבר...אשמח אם תענו לי...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gummy smile - תגובה
ד``ר יזהר שוחט05/09/2011ניתן לבצע ניתוח במהלכו מורמת כל הלסת העליונה מעלה ומוקטנת חשיפת החניכיים. אנא גש לבדיקה משולבת של אורתודונט וכירורג שיוכלו להחליט בדבר אופציה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה
אביב06/09/2011אצל מי ניתן לעשות זאת? האם אצלך ניתן לעשות ניתוח כזה? אתה כירורג פה ולסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט08/09/2011אנא תאם תור לבדיקה במרפאת פה ולסת באחד מבתי החולים.. המדובר בניתוח הנערך תחת הרדמה כללית ודורש אישפוז של 3-4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול פחות או יותר מה עלות?
אביב11/09/2011מהי פחות או יותר העלות של ניתוח כזה שמעלים את הלסת העליונה כלפיי מעלה לצרכים אסתטיים? כי אני זוכר שבעבר ראיתי בפורום מסויים שרופא רשם פחות או יותר כמה זה עולה ואמר שהמחיר זה רק לימי האישפוז האם זה נכון? האם בגלל שאני צריך את הניתוח הזה אך ורק בגלל אסתטיקה ואין לי בעיה רפואית בלסת אז האם קופת החולים שלי(מכבי) לא תממן לי את הניתוח? סליחה על כמות השאלות אבל אני אשמח אם פעם אחת סוף סוף יפתרו לי את זה...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה?
אביב12/09/2011אפשר תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול פחות או יותר מה עלות? - תגובה
ד``ר יזהר שוחט14/09/2011עלות הניתוח אינה קבועה ותלויה בבית החולים בו אתה עתיד לבצעו. העלות מסתכמת באלפי שקלים אולם מידע מדויק תוכל לקבל המחלקה שבה תבחר לבצע את הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעוניין במחלקת תל השומר
אביב14/09/2011מהי העלות במחלקת תל השומר לפה ולסת לניתוח כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני נורא לחוצה, אנא ענו לי!גלית30/08/2011
שלום, היום הבחנתי שבקצה הלשון יש מין פצע קטן שקצת כואב. כשבדקתי את הלשון גיליתי עוד שני פצעים לבנים ומתוחמים בצידי הלשון.האם זה נורא ואיום? אני תמיד חושבת על האפשרות הכי גרועה. אשמח לתשובתכם. תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני נורא לחוצה, אנא ענו לי! - תגובה
ד``ר דניאל ניצן31/08/2011שלום
אנא גשי לכירורג פה ולסת לבדיקה
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות בחיךרוי30/08/2011
שלום שמי רוי ויש לי בעיה...אני בן 32 ולא היו לי אפטות בכלל בחיים שלי עד לפני חודש וחצי..ופתאום כאילו משום מקום יש לי אפטות בחיך-ורק בחיך!לא בלשון או בפה או בחניכיים רק בחיך-זה לא מתפשט מעבר לזה!
בהתחלה הייתי אצל רופא משפחה ואצל רופאת אוזן וגרון ושניהם נתנו לי ספריי טבעי SOS BUCAL וזה עזר בהתחלה...אחרי 3 שבועות של טיפול הרופאה אמרה שלי שכמעט כל הפצעים נעלמו חוץ מפצע אחד שנשאר ולהפסיק להשתמש בספריי...הפסקתי והרגשתי טוב אבל אחרי יומיים שוב הרגשתי ברע וחזרתי לרופאה שאחרי בדיקה אישרה שהפצעים חזרו...בגלל זה שלחה אותי למיון ברמב"ם שם בדקו אותי רופא עור וגם פה ולסת...שניהם הסכימו שמה שיש לי זה לא גידול סרטי או משהו שצריך לנתח ובסופו של דבר נתנו לי לשים משחה בשם אורקורט E ואמרו לי לשים פעמיים שלוש ביום למשך שבוע וזה אמור לעבור...וגם להמשיך עם הספריי...ובכן בדיוק עבר שבוע ועדיין יש לי פצעים-אם כי פחות ואני כבר לא יודע מה לעשות!
יש לי בעיות של חרדה ודכאונות ויש לי מערכת חיסון נמוכה-שיכול להיות שבגלל 2 דברים אלה-בעיות נפשיות ומערכת חיסון נמוכה יש לי את האפטות?
מה עוד אני יכול לעשות?לאיפה עוד אני יכול לפנות?!
נ.ב
אני י8דע שיש גם מקלות כאלו עם צמר גפן עם חומר ששורף את האפטות..הבעיה שהפצעים נמצאים ממש בחיך ואפילו עם אור אני לא יכול לכוון את המקלות לפצע!
בבקשה תעזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות בחיך - תגובה
ד``ר יזהר שוחט30/08/2011תינגודת חיסונית נמוכה עשויה להביא להתפתחות אפטות. מומלץ כי תיבדק אצל מומחה לרפואת הפה לצורך טיפול בבעיתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
רוי30/08/2011מומחה לפה זה לא רופא פה ולסת?כי רשמתי שהייתי אצל פה ולסת...
יש ממש רפואת פה?ואם כן איפה?אני אזור הקריות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםניקולס29/08/2011
הלכתי ליישור שיניים והפנו אותי לפה ולסת. התור בעוד כחודש.
לפי הבנתי מהרופא שיניים שלי,יקצרו לי את המפרקים בלסת ואז השיניים צריכות להתיישר פחות או יותר אך עדיין אולי קיים צורך ביישור שיניים..
שמעתם פעם על דבר כזה במקרה? ניתוח לקיצור מפרקים בלסת ואז השיניים מתיישרות?
הניתוח מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט30/08/2011ניתוח לקיצור מפרקים מבוצע במקירם של גדילת יתר של המפרק. לעיתים ישנם מצבים בהם על מנת להשיג תוצאה אופטימלית נדרשת הזזת הלסתות ולא רק השיניים ואז נדרש ייעוץ פה ולסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינהאילנית28/08/2011
שלום,
האם הגיוני ששן בינה תיצור כאבים כמו פולסים חדים של כאב שכרובים בחניכיים לשן בינה(אחורית למטה)שמופיעים מידי פעם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט28/08/2011כן.
לעיתים נוצרת דלקת מקומית המובילה לכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטותמישהי27/08/2011
שלום
יש לי צמוד לשפה התחתונה בצדדי הפה 2 בליטות 1 בל צד
בגלל שרזיתי בפנים זה ממש בולט עכשיו
התייעצתי עם מנתח פלסטי והוא אמר לי שעלי לפנות לרופא שיניים
ושהבליטות בגלל שבכל צד של הלסת שלי השיניים והחניכיים בולטים וזה מה שגורם לבליטה האם יש אפשרות לסדר את זה?עברתי גם לפני שנה וחצי יישור שיניים ככה שאני מניחה שזה לא קשור ליישור שיניים.. תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות - תגובה
ד``ר דניאל ניצן27/08/2011שלום
אנא גשי לרופא השיניים שלך לבדיקה.
במידת הצורך הוא יפנה אותך לכירורג
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםצומי26/08/2011
באיזו התמחות של רפואת שיניים נכלל לימוד נושא ביצוע שתלים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים - תגובה
ד``ר דניאל ניצן26/08/2011שלום
אין התמחות מיוחדת בשתלים.
אולם, התקנת שתלים היא פעולה כירורגית, ולכן כירורג פה ולסת , או פריודונט (רופא חניכיים) הם נחשבים ה"מומחים".
בהצלחה
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לסגור את הלסת וכאב קלסער24/08/2011
שלום, לפני כיומיים התחילו לי כאבים בעת סגירת הלסת- מעין קושי לסגור את הלסת עד הסוף, כאב קל בצד הלחי/הצוואר. אתמול הכאב היה חזק יותר, עד כדי קושי לאכול, והיום בבוקר נחלש שוב. היום ביקרתי אצל רופא שיניים, שאמר כי אינו רואה כל בעיה בשיניים, והציע לי לפנות (בצירוף מכתב ממנו) למומחה פה ולסת-שכן יכול להיות ומדובר בבלוטות הלימפה או בלוטות הרוק... השאלה היא-במידה והכאב ימשיך לדעוך ולבסוף ייעלם, האם חשוב לפנות בכל מקרה למומחה פה ולסת? או שמדובר רק בבעיה שהתרפאה באופן טבעי, ואין סיבה לדאגה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
סער24/08/2011אגב, אותו כאב מופיע גם בעת פתיחת הלסת עד הסוף, מעין תחושה של שריר מתוח בצד הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט26/08/2011אין דחיפות בפניה לבדיקת פה ולסת. במידה והתופעה אינה חוזרת ניתן להמשיך במעקב אצל רופא השיניים המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידוק שינייםשירה23/08/2011
שלום, האם הידוק שיניים יכול לגרום לכאבי ראש לחץ באף ובלוע ?
הלחץ בראש נמשך כל היום ולא רק בשעות הבוקר.
סי טי ראש תקין.
מומחית פה ולסת טוענת שניתן לראות לפי מצב השיניים שלי כי אני מהדקת שיניים.
אך לא יודעת בוודאות אם זה הגורם ללחץ שאני מרגישה באף בראש ובלוע.
האם שרירי הלסת יכולים לגרום לסימפומים האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידוק שיניים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט26/08/2011הידוק שיניים גורם למאמץ ומתח בשריר הלסת ועשוי להקרין ככאבי ראש. אין קשר בינם לבין תחושת הלחץ בלוע ובאף. יש צורך בבדיקת אא"ג בנוגע לתלונה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בלשון - חשוב מאוד !אנונימית23/08/2011
שלום,
אני בת 21, בריאה בדר"כ.
לפני שבוע וחצי יצאו לי פצעים אדומים על הלשון, תחומים בצבע לבן (מעין חישוקים).
הפצעים מופיעים בקצה הלשון (בהתחלה) ובצדדים.
הלכתי לרופא המשפחה , שאיבחן "אפטות" וקיבלתי ממנו מרשם ל"אפטגון ג'ל".
בנוסף השתמשתי במי סודה לשתייה.
הפצעים לא חלפו, היה שינוי בגודלם והתחום הלבן נעלם וחזר.
היום ביקרתי שוב אצל רופא המשפחה והרוקח, ושניהם אבחנו "פטרת" , ושאין צורך לפנות לרופא פה ולסת.
קיבלתי מרשם ל"SOS BUCAL" + מריחת "אפטגון ג'ל" לפני האוכל + שטיפות מי מלח אחרי האוכל.
כששאלתי ממה נוצרת הפטריה, נאמר לי שייתכן מהיחלשות המערכת החיסונית, חוסר בוויטמינים, חוסר איזון בחיידקים.
1. האם הטיפול הנוכחי שניתן לי יסייע להעלים את הפטריות, או שעליי להשתמש בטיפול נוסף?
2. האם הסיבה לפטריה אכן נכונה כפי שנאמר לי , והאם יש צורך לערוך בדיקות כלשהן ?
3. האם זה מדבק ע"י מתן נשיקה או מין אוראלי ?
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בלשון - חשוב מאוד ! - תגובה
ד``ר יזהר שוחט26/08/2011הפטריה אינה מדבקת וקיימת באופן נורמלי אצל מרבית האנשים. במקרים של החלשה בתינגודת או לקיחת אנטיביוטיקה לזמן ארוך הפטריה מתפשטת על הלשון ויש צורך בטיפול ע"י ג'ל דקטרין. אין כל יעילות לאפטגון בטיפול בפטריה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)