מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדירת שורש לסינוסמוטי24/07/2011
בוקר טוב,
לפני כחודש עקר רו"ש שן טוחנת עליונה.
כמה ימים לאחר העקירה התפתחה לי דלקת במקום וטופלתי במוקסיפן.
לפני 10 ימים משהמשיכה הדלקת טופלתי באוגמנטין, כל זאת כשאני מתלונן על כאבים ותחושה לא נעימה בעצם לחי ומעל לעין.
בצילום פנוראמי אובחן כי אחד משורשי השן שנעקרה, חדר לסינוס.
כירורג פה ולסת הפנה לניתוח בהרדמה מלאה בתנאי בית חולים במסגרתו יוצא השורש וינוקה הסינוס.
שאלתי האם זה האפשרות היחידה, האם אין אפשרות במסגרת מרפאה והרדמה מקומית.?
תודה מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדירת שורש לסינוס - תגובה
ד``ר יזהר שוחט28/07/2011סוג ההרדמה נקבע בהתאם למיקום השורש בסינוס ולמידת מורכבות הניתוח. יתכן שמקרה שלך הניח הכירורג שעקב מורכבות הניתוח נכון יותר יהיה לבצעו בכללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחךהסמן סימה24/07/2011
שלום אני אישה בת 77 ויש לי כאבים מצד שמאל של החך ,מזה חודשיים,הייתי בטיפול ,הבעייה לא נפתרה והכאבים נמשכים,רופא יעץ לי לעשות קומפרסים של מים חמים כי לדעתו
זה התכווצויות של שרירים,בינתיים הכאב ממשיך ,אודה לך על הצעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחך - תגובה
ד``ר יזהר שוחט28/07/2011לא נשמע כי מדובר בהתכווצות שרירים ואין כל טעם בקומפרסים של מים חמים. אנא גשי לבדיקת כירורג פה ולסת בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר עקירת שן בינהאור23/07/2011
שלום רב,
לפני 3 ימים עברתי עקירת שן בינה כלואה בחלק התחתון בצד שמאל.
ברור לי שישנה נפיחות לאחר העקירה אך מעבר לחצי הפנים, גם החלק שמעל הגרון (איפה שהבלוטות) מתחת לסנטר התנפח לגמרי בשני הצדדים,מה שמקשה עליי לבלוע, האם זה נורמלי?
אני לוקחת מוקסיפן 3 פעמים ביום, אולי זה אמור לעזור.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות לאחר עקירת שן בינה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט23/07/2011אנא גשי בהקדם לבדיקת הרופא המטפל. קושי בבליעה ההולך ומחמיר עשוי להעיד על התפתחות תהליך זיהומי שדורש התערבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אור23/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה וחשש מפגיעה עצביתד``ר דניאל ניצן19/07/2011
שלום,
יש לי תור לעקירת שן בינה תחתונה בסוף החודש (הכי מוקדם שהיה)
אני לוקח אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום, הכאבים לא עוברים.
הנפיחות מתגברת מיום ליום.
עשיתי פנורמי וCT, אני חושש מאוד מפגיעה עצבית שכן נאמר לי שהשן קרובה מאוד
לעצב.
אני עושה את הניתוח בביה"ח אצל מומחה לכירורגיית פה ולסתות.
הבעיה שאני מאוד חושש, מה הסיכונים הקיימים של עקירת שן בינה כלואה שכזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרף את תצלום ה CT
יוני19/07/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרף את תצלום ה CT - תגובה
ד``ר יזהר שוחט20/07/2011נראה כי השן קיימת בסמיכות גבוהה לתעלה העיצבית. מומלץ כי תתיעץ עם המנתח בדבר האפשרות לבצע עקירה חלקית של השן ולהשאיר את מקטע השורש הסמוך לתעלה ובכך להקטין את סיכויי הפגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההשלכות של השארת מקטע השורש?
יוני22/07/2011האם עושים טיפול שורש או שפשוט משאירים אותו שם ללא חשש של ריקבון או
הצטברות חיידקים.
האם בעתיד זה יכול לשוב ולהכאיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההשלכות של השארת מקטע השורש? - תגובה
ד``ר יזהר שוחט22/07/2011השורש מושאר ללא ויפול שורש והחניכיים ובהמשך העצם נסגרות צעליו . בחלק מהמקרים לא מצליחה הפעולה ויתכנו כאבים או זיהום מקומי המחייבים את הוצאתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאבים חלפו
יוני28/07/2011סיימתי עם האנטיביוטיקה לפני כמה ימים והכאבים חלפו לחלוטין
וכך גם הנפיחות.
האם ההמלצה היא להמשיך עם העקירה או לחכות ?
יתכן שהיה מדובר רק בדלקת?
בגלל שמדובר בעקירה מסובכת, מעדיף להימנע ככל שניתן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על קבלת תשובה
יוני02/08/2011דחיתי את העקירה בינתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאבים חלפו - תגובה
ד``ר יזהר שוחט03/08/2011מקור בכאבים היה קרוב לוודאי תהליך דלקתי שחלף לאחר הטיפול אולם ישנה סבירות גבוהה כי תחזור לכן מומלצת עקירת השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנתח בביה"ח מסרב לבצע את העקירה
יוני05/08/2011לאחר עיון ב CT שלי , לטענתו השן יושבת על העצב
וכל ניסיון להוציא אותה יגרום לפגיעה בעצב
שיכול לגרום לאיבוד תחושה בשפה או נזקים אחרים.
הטיפול היחידי הוא לשמור על היגיינה וניקיון, לא ניתן לעקור אותה.
כמו רשמת, אכן הכאבים והנפיחות כבר חזרו.
האם כל חיי עכשיו אצטרך לסבול מכאבים ללא אפשרות להיפטר מזה?
תודה רבה על התגובות, מצטער על הדיון הארוך פשוט המצב מתסכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנט שסיים רפו"שיאיר19/07/2011
שלום
אני סטודנט שסיים רפו"ש בחו"ל.
אני מעוניין להתמחות בפה ולסת.
באיזה בתי חולים בארץ עושים את ההתמחות הנ"ל?
מה הפרוצדורה וסיכויי הקבלה?
בתודה מראש"בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטודנט שסיים רפו"ש - תגובה
ד``ר דניאל ניצן19/07/2011שלום
ניתן להתמחות בתל-השומר, בילינסון, רמב"ם, הדסה, פוריה, ואיכילוב.
אנא צור קשר עם המוסד בו אתה מעוניין, ויסבירו לך מה הפרוצדורה.
בהצלחה
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה עזרהיוסי17/07/2011
לפני שלושה חודשים נולדה לי בת בשעה טובה
כשבועים לאחר הלידה שמנו לב כי יש לה גוש בשר בתוך הפה
הוא נמצא על השפה התחתונה בצד ימין בחלקה הפנימי של הפה
הגודל שלו הוא בערך כגודל של חרצן של זית אולי טיפה גדול יותר
מטיפת חלב הפנו אותנו לרופא פה ולסת בבית החולים ברזילי שאמר שכנראה שזה פצע שנגרם לילדה בזמן הלידה (כשמנקים את הפה ) ושהוא לא החלים טוב
ושכנראה ונצטרך להסירו בניתוח ושנחזור לביקורת .
היום הילדה היית אצלו בביקורת הוא אמר שזה גדל וקבע תור לניתוח בחודש נובמבר
עד אז הילדה תהיה בת חצי שנה + (אפשר לציין שבבדיקה היום לא רק הוא בדק את הילדה
הוא גם קרא לעוד רופאים לראות כולל מנהל המחלקה וכולם החליטו על ניתוח )
אני מאוד מפחד מניתוח בגיל הזה , זה מעורב בהרדמה מלאה
השאלות שלי הם :
א. מה הסיכונים של ניתוח בהרדמה מלאה בפעוטה .
ב. שם של רופא טוב לחוות דעת שניה
ג. כל דבר שיכול לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה עזרה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט17/07/2011לגבי הרדמת תינוקות אנא פנה לפורום העוסק בהרדמה כללית
מומלץ כי תקבל חוו"ד נוספת ממרפאת פה ולסת בבית חולים נוסף כגון תה"ש איכילוב או הדסה עין כרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בחלל הפה וגבשושיות על הלשוןמלי14/07/2011
שלום וברכה. זה קרוב לחודשיים בערך שאני סובלת מכל מיני פצעונים קטנים בחלל הפה, גם בשפתיים, גם בחניכיים, גם מתחת ללשון ובלשון עצמה גבשושיות כאלה מוזרות. לפני כחודשיים היתה לי אפטה כואבת וזה עבר עם אווקורט ומאז אני מנסה לגרגר כל מיני : חלב עזים, סודה לשתייה, ליסטרין ועוד - אך הפצעיים עדיין קיימים ועוברים את כל חלל הפה. הייתי אצל רופא משפחה והוא בדק והחליט שרק רפואה של פה ולסת יוכלו לעזור, ואלה הם לא אפטות. במקביל מאז הפצעים התחלתי להרגיש גם בגוף הרבה חולשות ועייפות יתר, לכן הנחתי שזו פטריה - אך הרופא שלל זאת כי אין לי גושים לבנים על הלשון. התור שלי לפה ולסת הוא רק בעוד חודשיים בערך ואני מתקשה לאכול חריף, חם, ומלוח... קצת בוער בפה. לפי התיאור שלי, מה זה נראה לך, ד"ר? זה די מציק, אבל יש לציין שלפני חודש זה יותר הציק והיום כבר פחות, אבל עדיין יש רגישות בחלל הפה ופצעונים קטנים...
אשמח לתגובה מהירה. והאם יש קשר לחולשות שלי? הרופא שוב טוען שזה מתח... והבדיקות נראות תקינות. דעתך, בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בחלל הפה וגבשושיות על הלשון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט14/07/2011אנא גשי לבדיקת רופא מומחה לרפואת הפה . שהו התחום המתעסק בנושא ולא כירורגית פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר
מלי14/07/2011אני ניגשת רק בעוד חודשיים לצערי, זה התור הכי קרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בפתיחה של הלסת בקושי 2 ס'משלומי14/07/2011
אני אמור לעבור ניתוח בזמן הקרוב לפתיחה של הלסת זה ניתוח שלישי שאני עובר הניתוחים הקודמים לא הצלחו הדוקטור הסבר לי שצריך התערבות חיצונית כלומר לעשות חתך ליד האוזן כדי להוציא משם את העצם שמפריע לפתיחה עכשיו אני מתלבט אם לעשות את הניתוח כי הניתוחים הקודמים לא הצליחו וגם מה הסיכויים להצלחה השמח אם תגבו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בפתיחה של הלסת בקושי 2 ס'מ - תגובה
ד``ר יזהר שוחט14/07/2011לא ברור מה מקור הבעיה שהובילה להגבלה בפתיחה ואילו ניתוחים כבר עברת שלא שיפרו את המצב לכן לא ניתן להעריך את סיכויי ההצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעצב מנדיבולרי וטריגמנלגיא13/07/2011
הי
לפני כ 3 שנים , עקרו לי שן בינה . במהלך העקירה נפגע העצב המנדיבולרי ( והלנגיאלי )
ומאז אני סובלת מכאבים , שרפה, נימול וכו'.
לפני כחצי שנה התחילו להפיע כאבים מעל השפה העליונה מתחת לאף.
הכאבים חזקים מאוד ושונים ממה שחוויתי עד אז. הכאבים אובחנו כטרגימינל נוירולוגיה.
עשיתי mri לראות מה גורם לTN , והאם הבעיה נובעת בלחץ על כלי דם במוח.
ה mri יצא תקין. חלק מהרופאים סבורים שהגורם לTN הוא העצב הפגוע.
האם ייתכן שפגיעה בעצב מנדיבולרי ייגרום ל TN ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעצב מנדיבולרי וטריגמנל - תגובה
ד``ר יזהר שוחט14/07/2011הסבירות לכך נמוכה עקב פרק הזמן הרב שחלף. מומלץ כי תבדקי אצל מומחה לכאב כגון פרופ' יאיר שרב שיתכן ויוכל לסייע לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי עקרונית ..
שושנה14/07/2011תודה על התשובה.
השאלה היא האם ידוע על פגיעה בעצב המדיבולרי שגורמת לTN ?
האם ייתכן שהפגיעה המקורית הפכה במשך הזמן ( או השפיעה ) לפגיעה בעצב הטריגמנל ( V2 ) ? וככל שעובר הזמן הTN מחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך!תומר11/07/2011
היי
אני מקוהו שתענה לי זה תומר עם האפתה היא נהיהי יותר ויותר קטנה ואני לקראת ריפוי,
השאלה לשי למרות שעדיין יש לי אותה בפה? אני יכול לעשן? וזה לא יגרום נזק לפצע או את זיהומו כי אני נורא חושש!
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך! - תגובה
ד``ר יזהר שוחט12/07/2011עישון אינו גורם לזיהום האפטה אולם עשוי לעכב את תהליך הריפוי שנמשך בדר"כ כלל 7-10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,יש לי אפטות בפה מגיל שנתייםאיליה10/07/2011
שלום,שמי איליה אני בן 17.9 ויש לי אפטות בפה מגיל שנתיים ועד היום.
לפעמים זה מגיע למצב של 8 אפטות בו זמנית. לפני כמה שנים פניתי לפרופסור יוסף פרס
הוא בחן אותי ואמר שיש חשד לבכצ'ט.אין לי לא דלקת פרקים ולא כיבים במקומות אחרים.
עברתי בדיקת דם שיצאה תקינה ובדיקת ראיה שגם יצאה תקינה.עשינו גם איזה בדיקה לבכצ'ט ויצא שלילי.התחלתי לקחת קולכיצין במשך זמן מסויים וכשזה לא עזר לקחתי גם אימוראן בסופו של דבר שום דבר לא עזר.חשבתי שזה בעיה בחוסר ויטמינים ואכן בבדיקות הראשונות היה לי חוסר ב-B12 ובחומצה פולית.התחלתי לקחת ויטמינים ואחרי כמה זמן עשיתי עוד בדיקה והכול יצא תקין. נכון להרגע כול הויטמינים שלי נימצאים ברמה הנכונה ואין לי בכצ'ט.לא נראה לי שמתח יכול לגרום לזה כי לא ניראה לי שכשהייתי קטן היה לי מתח או הייתי בלחץ.להורים שלי גם היה אפטות אך בגיל 15 האפטות נעלמו לשניהם.אני חושב שקיבלתי את זה משניהם. האם זה אפשרי? אפשר לבדוק את זה איך שהוא? האם יש עוד איזה מחלה שגורמת לאפטות? תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,יש לי אפטות בפה מגיל שנתיים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט12/07/2011ישנן מספר מחלות שאפטות הינן חלק מההסתמנות שלהן ובכצט היא אכן הנפוצה.
מומלץ כי תפנה למומחה ברפואת הפה עם כלל הבדיקות שערכת על מנת להחליט על הצורך בהמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לאחר עקירהלחמית09/07/2011
הרופא הכירורג המליץ על לקיחת מוקסיפןפורטה למשך 5 ימים 3 כדורים ליום. אתמול הסתיימו 5 ימים אך עדיין מרגיש כאב עז ונפיחות שלא ירדה כמעט מאז הניתוח.היום המשכתי לקחת האניטביוטיקה על דעת עצמי. אלא שלצערי הרופא טס לכמה ימים לחו"ל ולא נעים לי להתקשר אליו, למרות שנתן לי הפלפ. האישי שלו. השאלות שלי:1. מה טווח הזמן הסביר לנפיחות וכאבים לאחר עקירת שן בינה תחתונה. אני היום ביום ה-6. 2.האם זה בסדר להמשיך את המוקסיפןפורטה או אולי צריך להחליף אנטיביוטיקה? יכול להיות שזה לא יעיל ולכן הנפיחות לא יורדת כמעט בכלל מאז יום העקירה? מבקש ד"ר את דעתך בעניין. תודה רבה , עמיאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לאחר עקירה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט12/07/2011נפיחות אחרי עקירה כירורגית נמשכת לרוב 3-5 ימים. המידה ונמשכת מעבר לכך או נמצאת במגמת עליה יש צורך בבדיקת האפשרות להיארעות זיהום במקום שידרוש טיפול נוסף כגון אנטיביוטיקה או ניקוז.נדרשת בדיקת המקום להערכת בצורך בטיפול שונה או בניקוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטה בפה!!!תומר09/07/2011
שלום רב לכם!
שמי תומר בן 19כבר שבוע ויש לי אפטה , בפה קרוב לשינים התחתונות, זה כזה אדום מסביב ולבן מעל,
אני צריך לדעת כמה דברים 1- במה הכי כדאי לטפל בזה באפטה שתמליצו לי,
וכמה מזן בערך לוקח לאפטה להיעלם, בדרך כלל?
ועוד דבר קטן,
אני מעשן סיגריתו לא הרבה פעם ב.. שבועים 1-2
ואני מת לעשן אז השאלה לשי עם אני יכול לעשן בזמן שיש לי עוד את האפטה בפה? וזה לא יגרום נזק כלשהו או זיהום רציני?
אשמ עם תענו לי על כל השאלות ושוב תודה.
שבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטה בפה!!! - תגובה
ד``ר דניאל ניצן09/07/2011שלום
אפטות בדרך כלל נעלמות אחרי 10-14 יום, עם וללא טיפול. יש תכשירים מסחריים שמטרתם להקל על עד שיעבור זעם, אך יעילותם מוגבלת. אתה יכול למצוא אותם, ללא מרשם, בבית המרקחת.
עישון לא אמור לשנות את המצב.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר שתי עקירות: בינה וטוחנתשלמה09/07/2011
שלום,
שלשום, ביום ה' 7.7.2011, שעה 20:00 עברתי שתי עקירות כירורגיות וכמו כן נעשו לי תפרים (שאינם נמסים. עליי לחזור ביום חמישי הקרוב למרפאה, על מנת להוריד אותם)
מאז העקירה, אני נפוחה מאוד באיזור העקירות: לחי וחניכיים והכאב הוא עז. קיבלתי אנטיביוטיקה מוקסיפן 500 ואני לוקחת... אך ללא אוכל. מים בלבד. איננה יכולה לדבר, אני נשמעת עילגת. סחרחורת לרוב... כשאני עושה שטיפות עם מי מלח או יורקת רוק מפי, הרוק יוצא עם דם. אינני יכולה לפתוח את הפה, לכן אני שותה באמצעות קש. האם זה נורמאלי? ואם כן, מתי אתחיל להרגיש טוב יותר?
לתשובתכם אודה, משום שהיום לא ניתן לשוחח עם אף אחד במרפאה.
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
שלמה09/07/2011האם קיימת האפשרות שהרופא תפר לי את תחתית הלחי לחניכיים? היות וכל פעם שאני מנסה לפתוח את הפה, אני מרגישה כאב עצום בלחי ולא במקום העקירות...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף... - תגובה
ד``ר דניאל ניצן09/07/2011שלום
הימים הראשונים אחרי העקירה הם הכי קשים, כמובן. סביר שהמצב ישתפר בהדרגה בעוד יומיים-שלושה.
אם לא, גשי לבדיקה אצל הרופא שטיפל בך
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה שהסתבכהסיגל08/07/2011
שלום, לפני יומיים עברתי עקירה של שן בינה עליונה השן הייתה שבורה, השן יצאה עם חתיכה מעצם הלסת ועברתי תפרים אני מטופלת באנטיבויטיקה ואין לי כאבים אבל משום מה נראה לי שהרופא היה מבוהל והוא מתקשר אלי כמעט יום יום לשאול לשלומי .
שאלתי היא : האם יכול להיות סיבוך מסויים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה שהסתבכה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט08/07/2011תיתכן פריצה לחלל אויר הקרוי סינוס מקסילרי ובעיקבותיו מעבר של נוזלים מחלל הפה לאף. יש צורך בהמשך ביקורת ומעקב על מנת לוודא שהמקום מחלים כשורה וללא בעיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)