מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול הקצעת שורשיםיעל21/10/2012
שלום רב, אני בת 37, לא מעשנת. מקפידה על צחצוח לאחר ארוחה, ניקוי בחוט דנטלי כל יום, מקפידה ללכת לשיננית פעמיים בשנה. אין כל עדות למחלת חניכיים בפה שלי - אין דימום במהלך צחצוח, צבען של החניכיים ורוד בהיר.
בבדיקה שגרתית אצל רופא השיניים (לאחר ניקוי אבנית) הוא קבע על פי הצילומים שיש הרבה אבנית במקומות מסוימים וצריך לבצע הקצעת שורשים אצל השיננית בשני טיפולים.
הפרוצדורה החודרנית הזאת מאד מטרידה אותי שכן לפני כן אף רופא לא המליץ לי עליה. האם נראה שעל פי התיאור שלי זו אינדיקציה מספקת לטיפול פולשני זה? האם כדאי ללכת לדיעה נוספת?
תודה מראש על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים
cruuz21/10/2012יש ביסוס לחששותיך ואני ממליץ לך לפנות אל רופא מומחה אחר רק כדי לקבל
חוות דעת נוספת אני אישית תמיד פונה אל ד"ר גרי
כי אני יודע שהוא מקבל לקוחות מחו"ל והוא מאוד מקצועי ובקיא
בתחום.
מבין הרופאים בארץ אני יכול להגיד שהוא תמיד מנסה להציל כמה שיותר ולא רק להרוס ולהשתיל מחדש.
הוא כנראה יציע לך טיפול יותר קל ושגרתי עם שימת דגש על תכשירים נלווים שימנעו
הקצעת שורשים היא מהלך קיצוני שיש לשקול ולתת עליו את הדעת לפני שמבצעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול הקצעת שורשים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן21/10/2012קשה על פי התאור שלך לחוות דעה הייתי מתיעץ עם מומחה לחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשאיילה21/10/2012
כחודש לאחר תחילת טיפול שורש, שבו נאמר לי שנהרג העצב של השן הפגועה, התחילו כאבים בשן. על מה זה מעיד ? השן לא אמורה להיות ללא עצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן22/10/2012גם לאחר טיפול שורש ,עלול להתפתח דלקת חוזרת מתעלות מיקרוסקופיות שלא ניתן להגיע אליהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בזמן טיפול - דחוףהודיה21/10/2012
שלום רב,
בת 24, טיפול ראשון אצל רופא שיניים.
1)
8 סתימות שחורות ומלמעלה לבנות( שלא יראו את השחור ).
אחרי שתיית חם קר הרבה רגישות.
מה אפשר לעשות בקשר לרגישות?
2)
כרגע מה שנשאר זה לעשות טיפולי שורש (3 שיניים - 2 בצד ימין למטה אחד צמודה לשנייה וחצי שבורות, ו1 בצד שמאל למעלה ).
טופלתי בדאלאצין 150 מ"ג 5 ימים X2.
כרגע 5 ימים אחרי האנט' ועדיין הכאבים לא עברו.
הבעייה בטיפולי שורש שהזריקות רק מרדימות את המקום אבל לא את הבפנים כי ברגע שהרופא מתחיל לחטא לי, ולהכניס מחטים לתוך השן אני סובלת ומרגישה הכל...מפסיק את הטיפול ואומר לחזור אחרי 5 ימים.
מה עושים בממצב כזה? יש לי טראומה כבר, בבקשה עזרה!!
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בזמן טיפול - דחוף - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן21/10/2012אם יש רגישות צריך לאבחן את הבעיה ולטפל בהתאם.כמו טיפול ברגישות צאורית של שן חשופה,החלפת סתימה לקויה ,טיפול שורש וכו......
שיניים שלא נירדמות בטיפול שורש יכול להיות משיטת האלחוש ,דלקת קשה ,חרדות ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אפיסקטומייעל20/10/2012
שלום,
האם לאחר טיפול אפיסקטומי נהוג לשים כתר בשן?
אני יודעת שזאת שן 46 שהיה אמור להיות בה כתר אם שני טיפולי השורש היו מצליחים.
וכמה ימים לאחר הטיפול אפיסקטומי אמורים לעבור לגמרי הכאבים בשן במידה והטיפול הצליח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אפיסקטומי - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן21/10/2012כמה זמן כאבים זה על בסיס אינדיבידואלי,בו נגיד בערך שבוע .אם יש כתר תקין אז לא מחליפים.אם אין ישימו רק לאחר שיראו שהכל תקין בשן.אם השן שבירה ישימו זמני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיננית.בתיה20/10/2012
שלום רב,
אחי מטופל אצל רופא שיניים מסויים כבר שנים, ברצוני לשאול באם רופא שיניים יכול ומוסמך לעשות גם שיננית? אני שואלת מכיון שאותו רופא שיניים לא מעסיק במרפאה שלו שיננית ואז הוא עושה לאחי את הטיפול כלומר ניקוי שיניים.
לתשובתכם אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית. - תגובה
ד``ר גלית כהן20/10/2012רופא שיניים יכול בהחלט לעשות ניקוי אבנית, כמו שיננית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשן חותכתרמי19/10/2012
שלום לרופאים.
לאחרונה שמתי לב שבשן חותכת תחתונה נוצר איזשהו חריץ קטן מאוד בחלקו העליון.
כמו כן בשאיפות/ נשיפות אוויר דרך הפה או שתיית מים קרים ישנה הרגשה לא נעימה (מעט מצמררת) מכיוון אותה השן.
האם העניינים קשורים האחד בשני, ואיך מטפלים בבעיה של ההרגשה הלא נעימה?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בשן חותכת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2012יתכן שיש חשיפת שרש או שבר באמייל,תנסה למרוח משחת שיניים סנסודיין ,על השן ולהשרות אותה כמה דקות ,פעמיים -שלש ביום. כמו כן רצוי לגשת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בשן חותכת
רמי19/10/2012ד"ר אלפרן החריץ שדיברתי עליו הוא לא בחלק שצמוד לחניכיים אלא למעלה.
האם זה מוריד את הסיכוי לחשיפת השורש שציינת?
כמו כן לסנסודיין יש מספר סוגים של משחות שיניים,
באיזה מהם לבחור?
בתודה רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בשן חותכת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן20/10/2012לא משנה איזה סוג של סנסודיין .הכי חדיש ומהיר בתגובה זה הסנסודיין רפיד הכחול.
כן על פי מה שציינתה זה לא באזור החניכיים אלה בחלק הלעיסי של השן וכנראה יש שם חשיפה של הדנטין (פנים השן) מסיבה שצריך לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחרי שןמוטי19/10/2012
שלום
אתמול הייתי בבדיקה שגרתית אצל הרופא שיניים מסר שהכל בסדר גמור ויש לבצע מעקב אחרי שתי שיניים..לא הספקתי לשאול אותו אבל אם יש חשש שיתפתחו בשיניים הספציפיות האלה חורים,אי אפשר להקדים תרופה למכה ולסתום את החריץ בשן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה..
מוטי19/10/2012עוד שאלה האם בכל סתימה יש צורך לקדוח בשן? אם תופסים את החור בשלב מוקדם אפשרי רק לסתום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה.. - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2012אם זה חור אז זה בדרך כלל עששת ,וצריך לסלק את העששת,כן קידוח.
לעתים זה רק חריץ אז ניתן לאטום ללא קידוח. בשן ללא עששת ניתן לשחזר ללא קידוח ,אם זה שבר בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים על השינייםשירי19/10/2012
יש לי כתמים חומים על השיניים. האם ניתן להסירם בבית ואיך?
באיזו תדירות מומלץ על מנת להעלימם כמה שיותר מהר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים על השיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2012יש לגשת לשיננית,זה לא יוסר בצחצוח רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינהקרן19/10/2012
שלום רב, אני בת 23.
מזה כשבוע אני סובלת מכאבים באוזן ימין, עם תחושה מוזרה בלסת (הרגשה כמעין נשיכת גומי). שמתי לב שצומחת לי שן בינה באותו הצד- צד ימין. האם צמיחת שן בינה יכולה לגרום לכאבי האוזן והן הראש? כן, לפני כ10 שנים עברתי יישור שיניים והושם לי קיבוע- האם יש סכנה למבנה הלסת בהינתן השן הצומחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2012אלה סימפטומים שכיחים של בעיה בפרק לסת ושרירי הלעיסה כדאי לבדוק,חוץ מהשן בינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים וסוכרתיעל18/10/2012
שלום
טיפול השורש הראשוןשעברתי בשן בלסת התחתונה לא הצליח, וחידוש טיפול השורש גם לא הצליח.
אני חולת סוכרת ויש לי ריפוי פצעים איטי בגוף .(לאחר עקירת שן בינה כלואה למשל התפתחה מכתשית יבשה ולקח שנה ומשהו עד שהמקום החלים לגמרי).
האם במצב כזה עדיף לא לעשות שתל אלא גשר לאחר עקירת השן?
והאם כדאי לפני עקירת השן לנסות ולבצע טיפות שורש כירוגי של קטיעת חוד השורש?
או שבמקרה של סוכרת החתך בחניכיים יכול לא להתרפא כמו שצריך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים וסוכרת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/10/2012נראה שיש לך סכרת לא מאוזנת, אם כך לא ממולץ לבצע שתלים במצב זה .אחוז הכשלונות גבוה במצב זה.יש לשים לב שלא תהיה לך דלקת כרונית פעילה כמו מחלת חניכיים.יש קשר גומלין בין דלקת פעילה כמו מחלת חניכיים ופגיעה באיזון הסוכר ולהיפך סכרת לא מאוזנת פוגעת ברקמות הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן לא נכונהשירן18/10/2012
שלום, היום הייתי אצל רופא השיניים של כללית לצורך עקירת שן בינה. הרופא התבלבל ועקר לי בטעות שן טוחנת. הוא הודה בטעות (יש לי זאת בכתב עם חתימה וגם הקלטה של השיחה בה הוא מודה בטעות שעשה). עד כמה כדאי לי לתבוע אותו?? והאם יצא מזה בכלל משהו?? תודה רבה, שירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן לא נכונה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי18/10/2012שלום שירן,
זהו פורום רפואי ולא משפטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש - המצב יוצא משליטהפיני18/10/2012
שלום למשיבים המלומדים
תיאור מקרה : נעשה כתר בשן ללא טיפול שורש רופא השיניים אמר שמצב השורשים
הוא מצויין ולא צריך לגעת בהם , הופיעו כאבים חזקים בעיקבות התפתחות דלקת
שלא נראתה בצילום והכתר הוסר
לשן יש 4שורשים לטענת הרופא אחד מהם מסוייד וסתום ולא ניתן לטפל בו בשורש השני
רופא שבר את הכלי זה שנראה כמו קפיץ והוא לא יוצא
שאר השורשים טופלו
שאלותי הם
א,שורש מסוייד מה זה והאם באמת לא מטפלים בו
ב,מה המשמעות של קפיץ שבור בשורש האם זה מסכן את השן או מגביר את הסיכוי
לכשלון הטיפול או להופעת דלקת
ג, האם מוכרת הפרוצדורה שעושים כתר ללא טיפול שורש
אודה מראש למשיבים האדיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - המצב יוצא משליטה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי18/10/2012שלום פיני,
תעלה מסויידת היא תעלה צרה מאוד עד סתומה שלעיתים לא ניתן לבצע בה טיפול שורש.
מכשיר שבור בתעלה עלול להפחית את סיכויי ההצלחה של טיפול שורש, בעיקר בתעלות מזוהמות. אולם, יש מקרים בהם טיפולי שורש מחזיקים שנים למרות מכשיר שבור. אני ממליץ להתייעץ עם אנדודנט (מומחה לטיפולי שורש).
עדיף תמיד, אם המצב מאפשר, לבצע כתר ללא טיפול שורש ולשמור את השן חיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- chlorhexidine lacer mouthwashרועי18/10/2012
שלום..
לאחר שאני מסיים לצחצח שיניים, אני שוטף את פי עם 15 מ"ל של chlorhexidine lacer mouthwash ...
רציתי לדעת האם אחרי שאני ששוטף את פי עם החומר הזה מותר לי לשטוף את הפה עם מים...?
כי אני שונא את הטעם שמכשיר החומר הזה בתוך הפה...
או שאסור אחרי זה לשטוף את הפה עם מים כי זה פוגע בכל המטרה של החומר הזה..??
תודה ומחכה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר chlorhexidine lacer mouthwash - תגובה
ד``ר עדי אריאלי18/10/2012שלום רועי,
אפשר לשטוף את הפה עם מיים לאחר מכן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSLS
רועי18/10/2012משחת השיניים שאני משתמש בה היא בשם פרודונטקס (עד לפני כמה ימים השתמשתי בקולגייט ).
שהיא מיועדת לסיוע במניעת בעיות חניכיים.
הסתכלתי על הרכיבים שלה.... לא כתוב שם SLS....
השיננית לא ציינה בפניי שעליי להמתין 30 דקות בין צחצוח השיניים לבין שטיפת הפה עם החומר קלורהקסידין...
אם אני רגיל ללכת לישון אחרי צחצוח השיניים, זאת אומרת שאני צריך לצחצח שיניים 30 דקות לפני השינה ואחרי 30 דקות לשטוף את הפה עם החומר ואז לישון..
קצת מעצבן... אבל בסדר...
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSLS - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2012במשחות שאינן מקציפות אין sls אז אין בעיה. אבל אין להשתמש בטיפות עם כלורהקסידין לאורך זמן.
פרדונטקס אינה מכילה חומרים סבוניים (דטרגנטים) ולכן אינה מעלה קצף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנה- האם ניתןשנדי18/10/2012
שלום,
יש לי סתימה בשן חותכת קדמית, עקב כך שנשברה לי בילדות (הסתימה הותקנה לפני כ-14 שנה)
האם במצב כזה ניתן לבצע סתימה באחת מהדרכים הבאות:
א. הלבנת שיניים עם סד ביתי
ב. הלבנת שיניים בשיטת LED
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנה- האם ניתן - תגובה
ד``ר עדי אריאלי18/10/2012שלום,
השאלה אינה ברורה. אני מניח שהשאלה היא האם אפשר לעשות הלבנה.
ניתן לבצע הלבנה (לא משנה באיזו שיטה) ובלבד שהסתימה תקינה וללא עששת.
יש לקחת בחשבון שחומר ההלבנה אינו פועל על הסתימה אלא רק על השן ויתכן הבדל בצבעים בתום ההלבנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוץ בשפתיים לאחר ניתוח חניכייםלילי17/10/2012
בתי בת 21. עברה ניתוח להסרת שיני בינה בבי"ח מאיר לפני שנתיים. מאז הניתוח היא חשה בצד ימין של פיה, תחושות של עקצוץ כאילו המקום רדום במקצת. הדבר אינו מפריע בבליעה או בדיבור אך יש בכך אי נוחות מסוימת.האם ייתכן ונגרמה פגיעה בעצבים שמסביב לפיה? עד כמה תופעה זו שכיחה? האם יש טיפול לבעיה זו?
בתודה מראש על המענה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן17/10/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)