מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוט דנטליאלי11/10/2012
היי,
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בחוט דנטלי מס' פעמים או שהוא חד פעמי?קניתי כאלה קיסמים עם חוט דנטלי בקצה ואני לא יודע אם זה בסדר פשוט לשטוף אותם ולהשתמש עוד כמה פעמים או שחייבים לזרוק לאחר כל שימוש(קצת מייקר את השימוש בהם).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט דנטלי - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012החוט הדנטלי הוא חד פעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימותאלי11/10/2012
שלום,
היום הלכתי לבדיקה אצל רופא שיניים.הוא אמר שיש לי 6-7 סתימות לעשות.שאלתי כמה למעלה וכמה למטה והוא אמר ש2 למעלה ו3 למטה.אמרתי שזה יוצא 5 אז הוא אמר אה לא סליחה 4 למטה ו1 למעלה(לא הגבתי לא רציתי להישמע חצוף או מתחכם אבל זה עדיין יוצא 5 סתימות).הסיפור היה נשמע קצת מוזר במיוחד כי אני לא מרגיש שום בעיה חוץ מסתימה לבנה שקצת התפוררה(כשהזכרתי את זה הוא אמר ששם באמת החור גדול).
עוד משהו,הוא אמר שעדיף סתימות כסופות מלבנות בשיניים טוחנות כי הן יותר עמידות ולבנות אצטרך להחליף כל כמה שנים כמו זאת שהתפוררה עד ש"לא יישארו לי שיניים כמעט בגיל 40".
עד כאן הסיפור עכשיו כמה שאלות:
1)כדאי ללכת לקבל חוות דעת נוספת?הוא היה נשמע לא כ"כ אמין.
2)האם אתם מסכימים עם הקביעה כי מומלץ יותר סתימות כסופות למרות המראה הפחות מחמיא?
3)האם אן סיכון בסתימות כסופות שתיכנס כספית לגוף שלי ותזיק?
אגב,אם זה רלוונטי,אני חייל וזה היה רופא צבאי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012אם אתה מרגיש חוסר ביטחון פנה לחוות דעת נוספת.
בנושא סוג הסתימה הדעות חלוקות. סתימות כסופות הוכיחו את עצמן כבר עשרות רבות של שנים. הסתימות בצבע השן חדשות יותר בשוק רפואת השיניים ובראשית דרכן אכן היו חלשות יותר.
היום ישנם חומרים חדשים, שבביצוע נכון והקפדה על פרוטוקול הסתימה מגיעות לתוצאות לא פחות טובות מהסתימות הכסופות, עם יתרונות נוספים של אפשרויות תיקון ותחזוקה טובים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהומים מסכני חייםגבי11/10/2012
בן 56 יס לי מרווח בין שיניים טוחנות אני משתמש במברשות קנות ושטיפות פה עם קכלורהקסידין לייסר במעקב שיננית
הבעייה עקב בעיית מסתם בלב וניתוח במסתם סבלתי מס' פעמים לא קטן מזיהום במסתם
כמב שאני שומר ומנקה לא עוזר זה נגמר באשפוזים מסכני חיים בשל חיידק שחודר מהפה ומיישב על המסתם .
כל מה שפןצע מסכן אותי לבן הגעתי למסקנה שאסור לי לאכול פיצוחים בוטנים פופקורן ודברים קשים האם פלטה יכולנה למנוע חדירת מזון בין השיניים בזמן האוכל
איזה פיתרון ניתן להציע לי כי גם ניקיון אגרסיבי מסכן . כמובן שאני נוטל אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהומים מסכני חיים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012פלטה לא יכולה לעזור , שכן היא רק תחריף דחיסת מזון בין הפלטה לשיניים ללא יכולת שטיפה של הרוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםדנה11/10/2012
יש לי גשר של כתרים ו7 שיניים ברציפות באותו גשר.
וכל פעם זה מתנדנד. מה עלולה להיות הסיבה לכך? והאם כך אמורה להיות התופעה ?
האם זה שכיח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012גשר קבוע אמור להיות יציב לחלוטין על השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלינוי11/10/2012
מה הקשר בין בלוטת התריס לבין משחת שיניים והאם קיימות משחות שיניים ללא פלואוריד שדרך אגב תוכל להסביר לי בקצרה מה זה פלואוריד והאם זה מסוכן לגוף בצורה מסויימת. רב תודות אודה אם תענה לשאלותיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012אין קשר ידוע בין משחות שיניים לבלוטת התריס.
פלואוריד הוא חומר המסייע לחומר השן בעמידות בפני עששת ומוריד רגישות מצווארי השיניים, כמו כל חומר טיפולי הפלואוריד מסייע במינון הנכון ויכול לגרום לנזק ואף להרעלת פלואוריד בשימוש מוגזם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לכל הפה בהרדמה מלאה.שאול10/10/2012
ערב טוב.
הייתי בפגישה בקופת חולים כללית סמייל לגביי טיפולי השיניים שלי יש לי טיםולים גדולים הכוללים טיפוחים שורש כתרים שתל אחד וכו'.
אין לי זמן ללכת לטיפולים ורוצה לסיים עם זה מהר.
המליצו לי הרדמה מלאה נפגשתי עם הרופאה שעושה את זה בבית חולים בלוד. דרל קופת חולים יש לי פלטניות אם יש לי בסביבות ה50% לפחות ככה אומרים.
עכשיו הם אומרים לי ההרדמה והטיפול יהיו בערך 12 שעות! זה לא מוגזם ? מסוכן ?
יצא לי אחרי ההנחות + ההרדמה של 12 שעות שנשמע לי הזוי הזמן.
33200 ש"ח.
צריך חוות דעת מקצועית לפני שאני עושה את הטיפול אני דיי מפחד מהזמן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לכל הפה בהרדמה מלאה. - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012בטיפול שיניים בהרדמה כללית מנסים לסיים את מרבית הטיפול בפגישה אחת ואם יש טיפולים רבים זה יכול להתארך ולהגיע גם ל-12 שעות או יותר. אם הטיפול מבוצע כראוי עי מומחים בתחומם וההרדמה מבוצעת עי מרדים מומחה הטיפול בטוח ומקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בשן שעברה סתימה עמוקהענת יוסף10/10/2012
לפניי כחודש חודשה סתימה בשן טוחנת. הרופא אמר כי היא מאד עמוקה ולכן כל הכאבים העזים שחשתי גם יותר משבוע אח"כ, נורמליים לחלוטין, כיון שבמהלך הסתימה נפגעות רקמות. בנתיים הרופא נסע לחו"ל לחודש, ואני נותרתי עם כאבים, שיוצרים לחץ וכאב בשניים סמוכות ומקבילות. עד לפני כשבוע מאד כאב לי מגע עם קור, וכעת לא. יש לי תחושות של לב הולם בשן. החנכיים כואבות למגע לוחץ, וישנה בליטה קטנה וכואבת למגע, סמוך ללסת. אני תוהה אם זו דלקת ועליי לרוץ לרופא, גם אם אחר, כדי שלא תתפשט, או שלסמוך על דבריו של הרופא גם אם הזמן שעבר מאז(חודש!), נראה לא סביר בעליל. מיותר לציין כי איני יכולה לאכול עליה, ודאי שלא דברים קשים. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים בשן שעברה סתימה עמוקה - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012סתימה עמוקה היא טיפול מצויין בו מנסים "להציל" שן מטיפול שורש. בשל הקרבה הרבה לעצב יש כאב ובעיקר רגישות לקור לאחר הסתימה, אפילו למספר שבועות.
אבל סוג הכאב שאת מתארת כעת מתאים לטיפול שורש ונראה לי שרצוי לפנות לרופא לבדיקה ולפתוח את השן לטיפול שורש במידת הצורך. זה הסיכון בביצוע סתימה עמוקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסמים דנטלייםמודי10/10/2012
שלום,
1. האם ניתן להשתמש שימוש חוזר בקיסם דנטלי עם חוט? מבחינתי אפשר לשטוף ולהשתמש שוב מחר..
2. כל כמה חודשים רצוי להחליף מברשת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסמים דנטליים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012מברשת יש להחליף בערך כל 3 חדשים. חוט דנטלי וקיסם עם חוט הם חד פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשןרוני09/10/2012
יש לי חור בשן צדדית שלא בשימוש באכילה. האם יש בעיה שהחור ישאר שם תקופה כלשהי או שחשוב לעקור אותו כמה שיותר מוקדם? (אין לי כאבים בשן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה?
רוני12/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחור בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012עששת (חור) יכולה להדביק שיניים סמוכות ולכן חשוב לטפל או לעקור ע"מ למנוע מהנזק להתפשט לשיניים חשובות ותפקודיות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני מעשןמאור ז08/10/2012
מכירים את זה העניין שלמעשנים כבדים יש שיני מעשנים? כלומר, הם נראות כאלו דקיקות בשיניים התחתונות... בלי קשר לכתמי הצהוב.
שאלתי היא איך מחזירים את השיניים למצבם הקודם, והאם שיניים יכולים להסגיר את הגיל של הבנאדם? האם יש דרך להצעיר אותם? תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני מעשן - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012ישנם טיפולים שונים, כל מקרה לגופו: ניקוי, ניקוי צביעה, פוליש, ציפויי חרסינה, כתרים.
תלוי מה בדיוק מצב השיניים ומה אתה מעוניין שתהייה התוצאה הסופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להבדיל ממה הכאב נובע..מיקי08/10/2012
לרופאים היקרים שלום וברכה !! לאחרונה תוקפים אותי כאבים שהמקור שלהם נשאר עלום. זה מתחיל עם דפיקות בשן עם כתר שעברה מזמן טיפול שורש, (שן עליונה מצד ימין)לאחר מכן יש כאבים בכל צד ימין של הפנים כאשר הכאב העיקרי הוא מתחת לאוזן. בדקו אותי כבר 3 רופאים וטוענים שהמקור הוא לא מהשן אלא כאב נירולוגי.
שאלתי היא : למה אני מרגישה כעין דפיקות בשן שלמעשה היא כבר מתה ??? האם זה אופיני לכאבים נירולוגים ?? יש לציין שהכאב הוא ממושך עמום ולא מאפין כאב נירולוגי ?? מה לפי דעתכם הסיבה ??תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבדיל ממה הכאב נובע.. - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012מחייב בדיקה נירחבת.
פני למרפאת כאבי פנים ולסתות בהדסה למשל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים בחינם לנכים !יוסי07/10/2012
אני בן אדם נשא HIV חי מקצבת הניכות !
יש לי המון בעיות בשיניים ואין ביכולתי הכלכלית לטיפולי שיניים !
לאחרונה נזהרתי על ידי רופא שיניים כי יש לי בעיות בחנכאיים והרבי בעיות בשיניים יש חשש מהתפתחות סרטן כתוצאה משיניים רובם עם עששת או שבורות !
גם הזהיר אותי הרופא המטפל ב HIV אם לא מטפל בשיניים שלי כמה שיותר מהר אחרת מערכת החיסונית תפגע מכאבים ודלקות !
אני מבקש עיזרתכם ולמצוא לי מרפאת שיניים לטיפול בחינם !
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים בחינם לנכים ! - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012פנה לבית ספר לרפואת שיניים בירושלים או בתל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בבקשה?....עדן07/10/2012
הסיפור הוא ככה ...: עשיתי טיפול שורש בין שני שיניים צמודות אחת לשניה ואחרי זה שמו לי תכתר הקבוע ... עבר שבוע התחילו לי כאבים עזים ביותר הלכתי לרופא , עשינו צילום הכול הרופא אומר שאין לי שהוא לא רואה כלום , לא דלקת , לא טיפול שורש כלום ... והוא לא יודע מה לעשות ? ....
אני אובדת עצות מה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בבקשה?.... - תגובה
ד''ר פאדי חורי09/10/2012ללכת לעוד רופא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםמודי07/10/2012
שלום,
לאחרונה ראיתי פרסומת לעט להלבנת שיניים Whitening Lightning Super Booster, שמתיימר להלבין את השיניים תוך שבועיים של שימוש. העלות היא 120 שקלים לזוג עטים.
האם זהו פתרון יעיל להלבנה? ואם כן - לכמה זמן זה מחזיק?
אם לא - אילו פתרונות הלבנה לא יקרים מומלצים?
תודה,
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012לא מכירה את הערכה.
לא ידוע לי על מוצרים בטווח מחירים כזה שיעילותם הוכחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'ל שיניים
אור06/02/2013אני מעוניינת להשתמש בעטי הלבנה הבנתי שאתם לא מכירים את הטיפול הזה...אבל בכל זאת נראלכם שהג'ל יכול להיות מסוכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן כלואה שפינו לה מקוםמור07/10/2012
הייתה לי שן בתוך החניכיים ועקרו לי את שן 34 וזה אמור לפנות לה מקום
אבל עבר חודש והיא עדיין לא יצאה...
כאילו רואים קצת לבן מעל החניכיים..
יש סיכוי שהיא לא תבקע בכלל?
ואם כן כמה זמן יכול לקחת לשן לצאת?
תוודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן כלואה שפינו לה מקום - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012חדש זה מעט מאד זמן בבקיעת שיניים.
ליתר ביטחון רצוי לפנות לרופא לצילום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)