מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני בת 67 עם סכרת לא מאוזנת, נוטלתויקי31/10/2012
קומדין עם ל.ד. גבוה (מטופל) ועבר של CVA. לאחרונה השיניים והחניכיים כואבות לי ואף נפלה לי שן אחת. ברצוני לשאול מה האפשרויות שעומדות לרשותי, אם בכלל, בתחום שיקום הפה. האם זה יכול להעשות במרפאה רגילה, בבית חולים או בכלל לא? על תשובתכם המהירה אודה.
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 67 עם סכרת לא מאוזנת, נוטלת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן31/10/2012בכל מצב את יכולה וצריכה לקבל טיפול. אם זה יעשה במרפאה פרטית או בבית חולים זה דורש יעוץ עם רופא המשפחה זה תלוי בפרמטרים רפואיים נוספים כגון מה רמת ה INR. לחץ הדם מתי היה Cva ? בדרך כלל ניתן לטפל במרפאה הפרטית ,עם הנחיות תרופתיות כגון הפסקת קומדין לכמה ימים, נטילת אנטיביוטיקה וכו .
אלא אם רופא המשפחה או מומחה אחר יציין שאת בדרגת סיכון גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מקרב לב על התשובה. נרגעתי.
ויקי31/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינהדני31/10/2012
שלום,
אני צריך לעבור עקירה של 4 שיני בינה, 2 כלואות
2 שאלות:
1. האם צילום נשך וצילום פנורמי מספיק לצורך ביצוע הפעולה? והאם תקין שבוצעו שני הצילומים באותו היום?
2. האם כל רופא שיניים יכול לבצע פעולה זו או שחייבים מומחה כלשהו? (פה ולסת/חניכיים וכו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן31/10/2012צילום פנורמי ובמקרה חריג סי טי. אין בעיה לעשות באותו יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לא קיבלתי תשובה לשאלה השניה
דני31/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שיני בינה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן31/10/2012תלוי בדרגת הקושי ודרגת המיומנות של הרופא לא בהכרח יש צורך בפה ולסת ללא אינפורמציה מדויקת קשה לתת תשובה מוחלטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים בגיל צעירמני30/10/2012
שלום, רופא השיניים שלי אמר לי שיש לי נסיגת חניכיים, אני בת 22 והבנתי שזו לא תופעה נפוצה בגיל הזה. מה זה אומר? איך מטפלים בזה? הוא אמר משהו על זה שזה יכול להיות קשור לסוכרת, זה נכון? זה עלול להצביע על עוד מחלות? אני קצת לחוצה מזה, ולא יודעת כמה משקל לתת להקשר הזה. אשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר בבלאגן... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים בגיל צעיר - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן31/10/2012קודם כל הזכרתי את זה מספר פעמים צריך להבדיל בין נסיגת חניכיים שזו תופעה לא מסוכנת ולא מאבדים בגללה שיניים. זה קורה מצחצוח במברשת קשה. ותופעה אחרת שנקראת מחלת חניכיים שזה משהו אחר וצריך לטפל בזה ביסודיות יותר מסוכנת התופעה שנקראת אגרסיבית בגיל צעיר. רק כאשר יש סכרת זה מסוכן יותר לשיניים. אבל זה לא גורם לסכרת אבל אם יש דלקת וסכרת ביחד אז איזון הסוכר בדם מופר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי-שמירה על היגיינת הפהשלומי30/10/2012
שלום רב וערב טוב לכולם.
שלום. ערב טוב.היי.
רק רציתי לשאול ולהגיד ש...אני לפני מלא זמן קניתי מה שנקרא:"מנקה לשון"...
מנקה כזה שמנקה את הלשון.
עכשיו רציתי להגיד שאני קודם כל מצחצח שיניים פעמיים בלילה לפני השינה ובבוקר שאני קם ולועס מסטיק אורביט אחרי כל צחצוח וגם אחרי כל ארוחה...
עכשיו רציתי להגיד שאני בכלל לפני כל צחצוח שיניים אז אני מתחיל עם המנקה לשון גם בלילה וגם בבוקר ורציתי לשאול האם זה בסדר,ונכון וטוב לנקות את הלשון שלנו לפני כל צחצוח או שאני עושה בכלל נזקים לפה שלי??
מחכה לתשובה והמשך ערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי-שמירה על היגיינת הפה - תגובה
ד``ר גלית כהן30/10/2012הרגלים מצויינים. תמשיך כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אבן שיניים צהובותSIMA30/10/2012
שלום רב,בת 51 עושה ניקוי אבן פעמיים בשנה .יש לי הרבה אבן וזה מעשה בהרדמה.לאחר חודשיים בערך אני רואה ששוב השיניים מצהיבות.למרות שאני לא שותה הרבה קפאין לא מעשנת, ניראה לי שבכל זאת השיניים גם אחרי הניקיון לא לבנות כמו בהלבנה.האם כדאי לעשות הלבנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אבן שיניים צהובות - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן30/10/2012זה יכול להיות מחומרי השטיפה שאת משתמשת.הלבנה זה לפי צרכים אסטטים אבל לא מונע הכתמת השיניים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםלורן30/10/2012
שלום
האם אפשר לבצע הלבנת שיניים בהריון ?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן30/10/2012מה הדחיפות ?אבל אין התווית נגד כי לא משתמשים בחומרים החודרים לגוף.זה כמו לחמצן את השיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרה לי שן בינהשני29/10/2012
היי,
אני בת 32 וחסרה לי שן בינה אחת בצד ימין למעלה.
כיוון שהתור שלי לרופא השיניים הוא עוד הרבה זמן ואני סקרנית, העליתי צילום פנורמי שעשיתי היום-הייתכן שהעצם הקטנה שם למעלה היא שן הבינה האבודה? האם היא עשויה לבקובע מתישהו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרה לי שן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן29/10/2012אכן נראה ששן הבינה העליונה הימנית שלך כלואה. בעמדה כזו השן כנראה לא תבקע לעולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותLK29/10/2012
1) בכללית סמייל אמרו לי שטיפול שורש עולה 2,500 ש"ח אבל בגלל שאני בפלטינום אז זה יעלה 1,000 ש"ח. רציתי לדעת האם זה באמת המחיר?באינטרנט ראיתי שטיפול שורש עולה רק כמה מאות שקלים. מה הטווח מחירים בערך של טיפול שורש?
2)מתוכננות לי 2 הקצעות (בהפרש של כמה שבועות). האם אני צריך לחכות עוד מספר שבועות מתום ההקצעה השנייה בשביל לעשות טיפולי שורש או שניתן לשלב ולעשות בתקופת ההקצעות גם טיפולי שורש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי סעיף 1
LK29/10/2012מדובר על טיפולי שורש בכמה שיניים. אז יכול להיות שהמחיר של 1,000 במקום 2,500 מדובר על כל השיניים? אני בכוונה שואל כאן כדי לשמוע חוות דעת של יועץ חיצוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן29/10/2012בשוק חופשי טווח המחירים שונה מרופא לרופא ופונקציה של דרגת קושי של הטיפול.
עיתוי הטיפול צריך להיות על פי שיקול הרופא המטפל עלפי המצב הדנטלי והרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שינייםתמר29/10/2012
שלום
לפני כחודש וחצי אכלתי והרגשתי שנפלה לי חלק מהסתימה בשן, המשכתי לאכול על אותו הצד והיתי מנקה כל פעם עם קיסמי שיניים, השן לא כאבה לי בכלל ולכן לא מיהרתי לללכת לרופא השיניים.
לפני כשבועיים הגעתי לרופא לטפל בשן אחרת שכאבה ובאותה ההזדמנות ביקשתי שיעשה לי סתימה בשן שהסתימה נפלה לפני כחודש וחצי (השן בכלל לא כאבה לי)
באמצע הטיפול כשהרופא ניקה את השן הרגשתי כאב חד מאוד וכאבה לי השן הרופא נתן לי זריקה בכדי להמשיך בטיפול והוא אמר שיש שם נמק ולכן הוא שם תרופה ושם סתימה זמנית. אחרי יומיים הכאב לא עבר (כואב לי רק כשאני נוגעת בשן אם אני לא נוגעת בשן אז אין כאב) הגעתי שוב לרופא והוא פתח את הסתימה ואמר לי שיש גזים בשן ולכן כואב לי הוא שם תרופה ושם צמר גפן בכדי שהגזים יצאו ואמר לי לבוא בעוד יומיים. חזרתי אחרי יומיים ועדיין כאב לי בשן הרופא אמר לי לקחת אנטביוטיקה ל 5 ימים ושם לי תרופה אחרת וסגר את השן עם סתימה זמנית אמר שבועד שבועיים אני צריכה לבוא אילו והוא ינקה רק חלק מהסתימה וישים לי מבנה וכתר.
אחרי שסיימתי את האנטביוטיקה הגעתי שוב לרופא כיוון שלמרות שסיימתי את האנטביוקטיה עדיין כואב לי רק כשאני נוגעת בשן. הרופא אמר שעדיין יש לי גזים שם תרופה וסתימה ואמר לי שתוך כמה ימים הכאב יעבור.
מה זה גזים בשן? נראה לי שהרופא פגע לי במשהו בשן בטיפול הראשון וכתוצאה מכך כואבת לי השן האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן29/10/2012זה אומר שיש נמק של מוך השן ?האם התחלת טיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב שיניים המשך
תמר30/10/2012יכול להיות אני חושבת שכן, הרופא החדיר לי כל מיני מחטים בכל מיני צבעים אדום , לבן , ירוק לא לא נאמר שנעשה טיפול שורש.
בכל מצב גם הרופא עושה טיפול שורש מדוע כואבת לי השן כבר יותר משבועיים?
איך יכול להיות שאני מגיעה לטיפול ללא בשן ללא כאבים בשן ופתאום יש לי כאבים כבר למעלה משבועיים?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב שיניים המשך - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן30/10/2012כאשר השן עם נמק בשלב הראשון לפני שמתפתחים גזים השן לא כואבת. בזמן הטיפול יש תגובה של הרקמות מסביב לשן וזאת הדלקת שאמורה לסלק את הזיהום בעזרת הטיפול שורש. אם זה יעזור הכאב יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן כואבת, פעימות...ללי28/10/2012
לפני כחצי שנה לערך זכורה לי מכה שקיבלתי בשן קדמית, לפני כחודש חשתי כאב עז כשנגסתי בפרי. הכאב שכח מאז אך נוכחותו מורגשת כשאני נוגעת בשן, מוקד הכאב מגיע ממש מתחת לאף. אין רגישות לחום וקור. הייתי אצל רופא שיניים שטוען כי יכול להיות שבעקבות המכה אין זרימה של כלי דם לעצב השן\עצב השן "מת"...בכל מקרה הוא ממליץ על טיפול שורש. שאלתי היא אם העצב השן "מת" איך אני מרגישה כאב? פעימות כאב קלות שחולפות, מדוע מוקד הכאב נמצא בסמוך לאף?
למי מן המומחים יש הסבר אחר לעניין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן כואבת, פעימות... - תגובה
ד``ר גלית כהן29/10/2012מתחת לאף ממוקם קצה השורש של השן הקדמית. אם העצב מת, שאריות נמקיות של חומר עוברות מעבר לקצה השורש וגורמות לדלקת בקצה השן, דהיינו מתחת לאף.
לפי התאור שלך אבחנתו של הרופא שלך מדוייקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת
ללי29/10/2012אם מדובר בדלקת, מדוע לא להזריק חומר אנטיביוטי לאזור?
או כל טיפול אנטיביוטי אחר?
מה ההאופציות שעומדוות בפניי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן כואבת, פעימות... - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן29/10/2012עקב המכה השן עלולה לעבור נמק (עצב מת) ואז הזיהום עובר לרקמות מעבר לשן.זה הסיבה ,בדיוק מה שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה כנ"ל
ללי29/10/2012מה הפתרון המומלץ?
\למה לא לטפל בדלקת עם אנטיביוטיקה?
ואם טיפול שורש או הפתרון היחיד, האם קודחים בשן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה כנ"ל - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן29/10/2012צריך לסלק את מוקד הזיהום אם זה במוך השן אז חובה טיפול שורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יורשה לי, מדוע לא בטיפול אנטיביו
ללי01/11/2012למה לא טיפול אנטיביוטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה כנ"ל - תגובה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן01/11/2012אנטיביטיקה עוברת במחזור הדם .במקום שיש נמק כלי הדם מתים ,לכן צריך מכנית לבצע ניקוי של התעלה בשרש ולאטום אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שיניים תינוק בן שנהמיטל28/10/2012
אני מקווה שתוכלו לעזור..הבן שלי בן שנה בקעו לו8שיניים.ובתהליך של שתיים נוספות.יצאו לו לפני 3חודשים בלוטות לימפה מאחורי האוזן על העצם.באולטרסאונד נימצא שהן תגובתיות.לא הייתה דלקת לא באוזן ולא בגרון..האם בקיעת.השיניים יכולה לגרום לזה?מרייר הרבה נוגע המון באוזניים..חניכיים ממש מגרדות לו.מגרד בכל דבר אף של דובי מעקה של.לול צעצועים ממש מחכך חניכיים.שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעת שיניים תינוק בן שנה - תגובה
ד``ר גלית כהן29/10/2012מיקום בלוטות הלימפה שאת מתארת לא מתאים לבעיות שיניים. אך חוו"ד מוסמכת מחייבת בדיקה יסודית. מומלץ לפנות לרופא שיניים לילדים לבדיקה
ה"גרוד" בחניכיים מתאים מאד לגיל ולשלב בקיעת השיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדנטוסעלמה28/10/2012
שלום
אני בת 30
אבי סובל ממחלה בשם פרדנטוס שהבנתי שהיא גנטית
נפלה לו שן אחת בנתיים
הוא בן 53
לאחרונה החל אצלי כאב באחת השינים הטוחנות
בבדיקה לא נמצאו חורים, עשיתי גם צילום פנורמי לא היו ממצאים
האם יתכן שיש לי גם פרדנטוס??
אני ממש בהיסטריה בגלל זה
מה עושים?
אני לא רוצה לאבד את השיניים שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדנטוס - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן28/10/2012את מתכוונת אולי לפריודונטיטיס שזאת מחלת חניכיים.יש סוג אגרסיבי של גיל ההת בגרות ויש סוג כרוני שמתחיל בעשור השלישי.אפשר לשלול את זה בקלות עי צילמוי סטטוס או פנורמי דיגיטלי .למחלה יש ביטוי של אובדן עצם בדרגות שונות.אם אין לך את זה אז קרוב לודאי שאת לא סובלת מזה .אבל אבחנה נעשית אצל רופא השיניים ולא על ידי אבחון עצמי.כן המחלה ב חמישים אחוז מהמקרים גנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב והופעת בלוטות לימפה בצווארמיטל28/10/2012
שבוע טוב..בת 34.מצב הפה וחניכיים לא טוב.היו מס בלוטות.נפוחות.בצוואר שהנחנו שבגלל מצב בפה.ביום חמישי עקרתי שיניים 18+16 היום מוצש יש לי עדיין כאבים בקו הלסת אבל הכי ליד העין(מתחת העין)האם טבעי?והופיעו לי בלוטות קטנות בתחתית הצוואר בחיבור האם הופעה טבעית?עי יש זיהום?לוקחת דוקסילין פעמיים ביום למשך חמישה ימים .תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב והופעת בלוטות לימפה בצוואר - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן28/10/2012סימן לתגובה דלקתית,צריך להיות במעקב אצל הרופא המטפל.דוקסילין אנטיביטטיקה טובה לחניכיים אבל חלשה לתגובות דלקתיות קשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה מקומית בטיפולי שינייםLK27/10/2012
מה החומר ששמים בזריקה של הרדמה מקומית בטיפולי שיניים, או שזה משתנה ממרפאה למרפאה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה מקומית בטיפולי שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן27/10/2012בדרך כלל לידוקאין,מבפיבקאין או ארטיקאין עם או בלי חומר מכווץ נוראדרנלין ,לפי שיקולים רפואיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר בשיניים נופל כל הזמןגיא27/10/2012
היה לי במשך חודשיים כתר עם הדבקה זמנית מה שנקרא, לא קבועה. הוא היה מתנתק לי בלילה בשינה באופן קבוע (יש לציין שמדובר באחת מ2 השיניים הכי קדמיות). הייתי קם בבוקר עם השן חופשיה בפה או זרוקה על המיטה בסמוך אלי, ופשוט לוקח ומחזיר אותה למקום. לפני מספר ימים עשיתי הדבקה קבועה, השן לא צריכה להתשחרר בכזאת קלות, אבל היום בבוקר קמתי והשן הייתה קצת עקומה, כאילו רואים שהיא טיפה זזה מהמקום שלה במהלך הלילה. יישרתי אותה בעצמי וזה חזר לצורה הרגילה, אבל אני מפחד שהיא תתחיל להתנתק מהמקום בדיוק כמו עם ההדבקה הזמנית. מה אני יכול לעשות בעניין? תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר בשיניים נופל כל הזמן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן27/10/2012פשוט לחזור לרופא המטפל שיבדוק מה הבעיה ,זה לא לטיפול עצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)