פורום רפואת שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלות לאנשים סוכרתיים
    דנה אריעם
    09/11/2012

האם יש רופא שיש לו ניסיון באנשים סוכרתיים להשתלות שיניים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתלות לאנשים סוכרתיים

הוספת תגובה

• השתלות לאנשים סוכרתיים - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    09/11/2012

הצלחה בסוכרתיים קשור לרמת האיזון בדם. אם את לא מאוזנת אז גם אצל המומחה הגדול ביותר יש לך סיכוי גבוהה לכשלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים עם אקונומיקה
    יעקב
    08/11/2012

היי
    רציתי לדעת אם אני לוקח קיסיים אוזניים אחרי ששמתי אותו באוקונומיקה ומחטא את השיניים בזה, האם זה יכול להזיק לשן עצמה? (חוץ מהסכנה שהאקונומיקה רעילה?)

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים עם אקונומיקה - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    08/11/2012

גם רעיל מאוד וגם פוגע בשן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלות כתרים ממוחשבות
    י
    08/11/2012

בן 45 (מלא סתימות משנות ה90) כמו כן בשנתיים האחרונות עקרתי כבר 2 שיניים אחוריות תחתונות ועוד אחת אחורית תחתונה.הרופא אמרה שאני חייב כתר אחרת הכל יזוז וזה יה לפני שנתיים.לאחרונה התחלתי לדמם (כנראה דלקת חניכים) וגם לחץ עד הראש יתכן דלקת מתחת לסתימה בשן העליונה. שמעתי שיש שיטה חדשה טיפול כתר ממוחשב הכל יחדיו (לא הטיפול שעוקרים שינים ביום אחד ומחליפים)
    האם ידוע לכם איפה עושים זאת

לקביעת תור
    סגירה
    השתלות כתרים ממוחשבות

הוספת תגובה

• השתלות כתרים ממוחשבות - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    08/11/2012

מצבך נשמע מורכב מכמה בעיות צריך לאבחן מהן כתר ממוחשב זאת שיטה מדויקת יותר לביצוע על ידי הטכנאי שתל ממוחשב זה משהו אחר ושתלים ביום אחד זה גם דבר אחר. לא ברורה לי שאלתך. רוב רופאי השיניים עובדים היום בשיטה הממוחשבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר על שן שיש בה סתימת שורש
    מאור
    07/11/2012

שלום רב למומחים!
    לפני כתשע שנים עברתי טיפול שורש בשן טוחנת למטה (נדמה לי 36) והכל היה בסדר. כרגע אני בצבא (לקראת שחרור) ורופא השיניים הצבאי שבדק לי את הפה אמר לי שכדי לי לעשות שחזור לסתימה בלבד בגלל שהיא כבר ישנה ולא טובה. הוא שחזר לי אותה והכל היה בסדר (זה היה לפני כמה חודשים) אך כרגע ומזה כשבועיים אני סובל מכאבים חזקים בקרקעית השן ולאחר צילום אצלו ואצל רופא השיניים האזרחי שלי נאמר לי שאני צריך לעשות חידוש ולטפל מחדש כי גם יש מין דלקת ויש בעיה עם השורש. הרופא האזרחי גם המליץ לעשות זאת על חשבון הצבא היות ובאזרחות זה יעלה לי 2000 שקל. רציתי לדעת מה כדאי לעשות? והאם כדאי לעשות את זה בבי"ח 10 ע"ח הצבא? לדעתי זה נובע מהעובדה שלא עשיתי שם כתר.. בנוסף אשמח אם תמליצו לי על סתימות שחורות או לבנות? כשהייתי ילד עשיתי סתימות לבנות כמעט בכל הפה אבל יש מקומות שצריך לעשות בהם כי התפתחה אששת ויש מקומות שיש בהן סתימה לבנה ובכ"ז מתפתח על זה אששת? את הסתימות השחורות בלבד אני יכול לעשות בצבא ואת הלבנות רק אצל הרופא הפרטי.. לא יודע מאיפה חזרו לי כל בעיות השיניים.

המון תודה!!!

הוספת תגובה

• כתר על שן שיש בה סתימת שורש - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    07/11/2012

אם בצבא יעשו לך חידוש טיפול שורש זה טוב יחסוך לך הרבה כסף לאחר ריפוי הדלקת מתחת לשן צריך לעשות כתר להגן על השן היום שלא כמו פעם הסתימות הלבנות טובות מאוד היום בגלל היופי עושים לבנות אבל יש מדינות וארגוני בריאות שמתנגדות לשימוש בכספית אף על פי שבתחנות אלו מאוד חזקות בעיות צצות מחוסר תחזוקה נכונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים
    יעל
    07/11/2012

שלום,

עברתי טיפול שורש בשן 46.
    חשבתי שהטיפול של השן צליח בגלל שהכאבים לא הפסיקו חודש ומשהו אחרי,
    אבל רופא השיניים גילה שיש דלקת חניכיים ואבנית קשה ליד השן מצד שמאל.
    עברתי טיפול שיניית, ונאמר לי לנקות עם קיסמי ועם קורסידול ג'ל.
    באמת שאני מעבירה את קיסם בין 46 לשן השמאלית אלייה, מאוד כואב לי
    וכשאני מעבירה אין שן 46 לשן הימנית אלייה קיסם לא כואב לי.
    אבל כואב לי גם כשאני לוחצת על השן שעברה טיפול שורש וכשאני שוכבת במיטה בלילה.
    רופא השיניים אמר שנקבע כבר תור לסיום טיפול השורש וכתר בכל אופן.
    רציתי בבקשה לברר: כמה זמן אני יכולה להמשיך למרוח את הקורסידול ג'ל על קיסם במקום?
    ומה ניתן לעשות במידה והטיפול הזה לא יעביר את דלקת החניכיים שם בין שתי השיניים?
    אני פשוט חוששת שאולי יש במקרה כאן גם טיפול שורש שלא הצליח וגם דלקת חניכיים, אז אם יעשו לי כתר ומבנה לפני שהכאבים יחלפו, לא יוכלו לדעת בוודאות של100 אחוז שטיפול השורש הצליח.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    08/11/2012

אם יש כאב בטיפול שורש אז צריך לאתר את הבעיה לפני ששמים כתר כנל לגבי בעיה החניכיים באזור הכתר צריך לרפא אותה תחילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש,אוזניים אחרי ביצוע כתר קבוע
    נטלי
    07/11/2012

שלום,
    מזה כחודש וחצי אני סובלת מכאבי ראש שמקורם בצד שמאל, סוג של כאב אוזניים עם תחושה של לחץ פנימי בתוך האוזן, עם נימול באזור הלחי+לסת עליונה משמאל. נבדקתי על ידי א.א.ג ונוירולוג ולא נמצא מקור לסימפטומים. יש לציין שכאב התחיל לאחר שסיימתי טיפול שורש+כתר קבוע בלסת התחתונה משמאל. ניגשתי לרופא שיניים על מנת לנסות לאבחן בעיה, רופא ביצע תיקון גובה הכתר (כתר קצת הפריע), מלבד זה לא אובחנה איזשהו בעיה. הופנתי ע"י נוירולוג למרפאה פה והלסת. ע"י בדיקה ויזואלית של תנועת הלסת ומישוש השריר SCM, הרופא קבע שאין הגבלה בתנועות הלסת, יש מעט רגישות בשריר הטמפורלי והמסטר משמאל, והממצאים מתאימים יותר ל-Myofacial pain. הופנתי להמשך אבחון במרפאה לכאבי פנים ולסתות. הבעיה שתור הקרוב למרפאה ניתן לקבוע רק לסוף ינואר 2013 וגם זה לא 100% שיפתור את בעיית הכאב. עד אז אני צריכה לסבול מכאבי ראש/אוזניים מאוד חזקים. יש לציין שלאחרונה גם יש מעט רגישות ברגע שאני נוגעת בכתר, לא מדובר בכאב, אך סוג גירוד ואי נוחות שחולפת מיד.
    מה אליי לעשות על מנת לטפל בבעיה בהקדם האפשרי? איך אפשר לדעת שמדובר בבעיה שקשורה לכתר/ או לא קשורה לכתר? איזה בדיקות כדאי לעשות על מנת לאבחן את הבעיה? האם יתכן שכתר לוחץ על איזה עצב שגורם לנימול/כאבי ראש וכאבי אוזניים? האם כדאי להתעקש על הסרת הכתר? ועד כמה זה מסובך ומורכב להסיר כתר קבוע מבלי לפגוע בשן עם טיפול שורש? איזה בדיקות כדאי לבצע על מנת ל
    אשמח לתשובה,
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• כאב ראש,אוזניים אחרי ביצוע כתר קבוע - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    07/11/2012

כתר גבוה עלול לגרום להפרעות בתנועת הלסת ולכאבי פנים בעקבות זה. רצוי לגשת לרופא המטפל שיבדוק את המנשך ומצב טיפול השורש. ואם השן תקינה אז טיפול אצל מומחה לבעיות פרקי לסת או פיזיותרפיה ראש צאור בקופת חולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר השחזרת שתי שיניים לצורך כתר
    עידו
    07/11/2012

לפני כארבע שנים אורטודנט הציע לי לעקור שן טוחנת למטה בצד שמאל כי היא צמחה עקום וכך עשיתי,הוא הבטיח שיוכל לסגור את הרווח שנוצר אך בסיום הטיפול הרווח נשאר,כך הייתי כשלוש שנים ומאד הציק לי הרווח והחוסר שן. לאחר שהייתי אצל כמה רופאי שיניים החלטתי לעשות גשר למרות שהם המליצו לי לא לעשות כן. עשיתי גשר ולצורך כך השחיזו לי את שתי השיניים האחוריות בצד שמאל למטה ועשו גשר מהם ועם תוספת שסגרה את הרווח של השן שנעקרה. אני מסתובב כבר חצי שני עם כתר זה אך חיי אינם חיים מאז והוא מאד מציק לי מרגיש כבד וכאילו שמו לי משהו לא נעים בתור שיניים,כבר החליפו לי את הכתר הזה אבל גם הכתר החדש מרגיש לי כך. השאלה שלי אם ישנו איזשהו טיפול חדשני שיכול לבוא במקום הגשר של השלוש שיניים הגדול והמגושם הזה,האם יש חומר שניתן לשים במקום כתרי הזריקוניה ששמו לי,אפילו טיפול חדשני וניסיוני במדינה אחרת יכול לבוא בחשבון,או שהאם נגזר עלי הפיתרון של הכתר ואין שום דרך אחרת,אני יודע שאחרי שהשיניים הושחזרו לא ניתן להחזיר את האמייל,אבל אני שואל בכל זאת. אני מחפש פיתרון במקום הגשרי זירקוניה ומוכן לנסות כל טיפול. תודה רבה.

הוספת תגובה

• לאחר השחזרת שתי שיניים לצורך כתר - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    07/11/2012

שתל אבל כבר השחיזו לך שיניים בריאות. אולי צריך להקטין לך את גודל השיניים בגשר אבל האם עשו לך טיפולי שורש השיניים המאחזות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב לא ברור
    חלי
    06/11/2012

שלום,
    לפני כשבועיים התעוררתי בלילה מכאב באזור שלושת השיניים האחרונות בלסת התחתונה למטה.
    מאז אני לא יכולה לאכול שום דבר בצד הזה כי האב גדול
    הלכתי לרופא שיניים שלא מצא דבר ואף ביצע צילום פנורמי
    הייתי אצל שיננית שאמרה שאין בכלל פלאק אבל המליצה להשתמש במשחה לשיניים רגישות
    יש לי רגישות גם בחניכיים בעת צלחצוח שיניים
    עברתי לצחצח עם מברשת רכה
    הכאב עדיין קיים
    לפעמים גם בלילה אבל בעיקר במהלך לעיסה
    אני לא יודעת מה לעשות יותר
    אני גם מתקשה להבין איזו מבין השיניים כואבת לי
    אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב לא ברור

הוספת תגובה

• כאב לא ברור - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    07/11/2012

אם זה רק רגישות בעיקר לקור ובעיקר בלעיסה ואין לך רובד סימן שאת מצחצחת חזק מידי וגורמת לחשיפת צאור השן הפיתרון למרוח משחה נגד רגישות כמו sensodyne rapid אבל להשרות על השיניים לכמה דקות מבלי לצחצח על מנת שהחומר הטיפולי במשחה יפעל יש גם משחה חדשה למטרה זו Lacer sensitive שנדבקת על השיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון כתר זמני במהלך הריון
    שרון
    06/11/2012

שלום רב,

אני נמצאת במהלך שבוע 25 להריון.
    1.האם קיים סיכון בתיקון כתר זמני שנפל במהלך ההריון? האם יש שימוש בחומר מסוכן?
    2.האם יש חובה לצלם שוב את השן לפני תיקון הכתר הזמני או שניתן לחכות לצילום במסגרת הכנת הכתר הקבוע לאחר ההריון?

תודה.

הוספת תגובה

• תיקון כתר זמני במהלך הריון - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    07/11/2012

אין בעיה לתקן כתר זמני בהריון ואין צורך בצילום לשם כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים קדמיות מתנגשות
    שלומי
    05/11/2012

שלום
    פתאום וללא סיבה ברורה אני מרגיש שהשיניים הקדמיות שלי מתנגשות זו בזו (שן בלסת התחתונה מגרדת מאחורה שן בלסת העליונה) וזה ממש מפריע.
    מה אפשר לעשות ? זה משגע אותי ומתחיל לכאוב (אני גם מרגיש שהשן העליונה זזה בקטנה בכל התנגשות כזו ובזמן אכילה).
    הסיבה היחידה שאולי גרמה לזה היא שבטעות נגסתי בעצם ובאמת השן הקדמית כאבה לי כמה זמן.

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים קדמיות מתנגשות

הוספת תגובה

• שיניים קדמיות מתנגשות - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    05/11/2012

זה דורש בדיקה,אולי נגסת במשהו קשה אולי ,התחלתה לחרוק שינים,אולי השן ירדה כתוצאה ממחלת חניכיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מחלת חניכיים

שלומי
    05/11/2012

(אני אומר את זה כי הייתי שבוע לפני זה בבדיקה)
    סביר להניח שנגסתי במשהו קשה (נגסתי בעצם בטעות) אבל זה גרם לשן לזוז ? מה הטיפול האפשרי ? אורתודנט ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מחלת חניכיים - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    05/11/2012

צריך לבדוק אצל רופא שיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים
    שי
    05/11/2012

שלום רב,
    בגלל נסיגת חניכיים קשה אני עומד לבצע עקירה והשתלת שיניים בלסת העליונה. אני מתקשה לקבל החלטה בין הפרוצדורה הקונבנציונאלית לזו הדוגלת בלבצע את כל הפעולות ביום אחד. אני סכרתי (כרגע במצב לא מאוזן ועושה מאמץ לאזן את הסכרת). אני מחפש איך לא להסתבך ולעשות את הדבר הנכון עבורי.
    שאלות:
    - האם ניתן לקבוע אם מצב העצם מתאים לשיטת all-on-6 לפני עקירה וCT?
    - מה מבין הטענות נכונה?
    1. כדי להחליט על הטיפול האופטימאלי ולא לקחת סיכון יש לבצע את עקירת השיניים, לתת לעצם להחלים ולהגיע למצב הסופי, ואז אחרי CT ניתן לקבוע בדיוק מהו הטיפול הנדרש ומה מהאפשרויות מתאימה. (המצדדים בשיטה הקונבנציונאלית)
    2. לאחר עקירת השיניים רצוי להחדיר את השתלים באותו היום כי העצם בונה את עצמה סביב השתל. אם ניתן למקום להירפא במשך חודשיים, תגרם נסיגת חניכיים נוספת והמצב יורע. (המצדדים בשיטת all-on-6)
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיניים

הוספת תגובה

• השתלת שיניים - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    05/11/2012

מה שאני יכול להמליץ זה פרוטוקול שאני נוהג בו ואני לא שולל באופן כללי כל שיטה זו או אחרת,לכל מקרה שיקולים פרטניים מה שמתאים לך לא תמיד מתאים לאחר. כיון שאני לא בדקתי אותך ולא מכיר אותך אני יכול לתת אלא המלצות כלליות.
    אם אתה סכרתי לא מאוזן אתה בסיכון גבוה לכישלון בשתלים במיוחד בלסת העליונה שאיכות העצם שלה פחות טובה מהתחתונה במיוחד שאתה עומד לבצע עקירות על רקע של דלקת כרונית.
    אם גובה העצם שלך מספיק טובה הייתי ממליץ קודם לעקור להמתין כחודש( למה חודש כי ספיגת העצם עדיין לא הסתיימה לאחר העקירות,הדלקת כבר מאחוריך ,וריפוי החניכיים כבר כמעט הושלם) בדרך כלל לאחר סילוק הדלקת אנחנו רואים איזון של רמת הסוכר בדם.
    ואז לאחר שאנו רואים שהכל בסדר בשלב א אתה יכול לבחור כל שיטה שתרצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן עם כתר זמני כואבת
    שרון
    04/11/2012

עברתי טיפול שורש לפני כחודשיים, וכעת אני עם כתר זמני.
    בשבוע שעבר השן התחילה לכאוב, בעיקר בעת מגע (לחיצה עם הלשון, אוכל). מה יכולות להיות הסיבות לכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    שן עם כתר זמני כואבת

הוספת תגובה

• שן עם כתר זמני כואבת - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    04/11/2012

כמה סיבות.דחיסת מזון,דלקת חניכיים ,ועד דלקת חוזרת בשורש או סדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה אחרי עקירת השן
    בני
    02/11/2012

לפני כארבע ימים עקרו לי שן מהטוחנות אבל לא האחרונה והיא בשורה התחתונה של הלסת עוד אציין כי זאת עקירה פשוטה היום לפני השנה ששחקתי עם השנים באזור העקירה הרגשתי שארית של שן שמתנדנדת באזור המשכתי לשחק ולבדוק במארה אני לא כל כך רואה את החלק הזה של השן שנשארה אבל ההרגשה שלי עם הלשון מרגישים בבירור הרגשה של שן שנשארה עוד והיא מתנדנדת ניסתי להוזיז אותך אך היא לא יצאה אני ממש מודאג מה לעשות והאם יכול להיות שהרופא לא עקר טוב את השן ונשאר חתיכה ?  

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה אחרי עקירת השן

הוספת תגובה

• בעיה אחרי עקירת השן - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    03/11/2012

קשה לייעץ מבלי לבדוק,יש לגשת לרופא המטפל. עם זאת מאוד שכיח לאחר עקירת טוחנת שהעצם בין השורשים תבלוט עד לריפוי מלא של החניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית לגבי סתימות לבנות
    גל
    01/11/2012

היי. יש לי סתימות שחורות בתוך הפה בשיניים הטוחנות ומעליהם. רציתי להחליף אותם מבחינה אסתטית בלבד ללבנות.
    רציתי לדעת אם זה ליגיטימי, או שעדיף לא להחליף סתימות קיימות. הסתימות השחורות נעשו לפני 3 שנים.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• שאלה כללית לגבי סתימות לבנות - תגובה

ד``ר גלית כהן
    01/11/2012

ניתן להחליף סתימות אפורות בלבנות, אך יש לזכור שבכל החלפה של סתימה מורידים עוד קצת חומר שן והשחזור הבא הוא קצת יותר גדול, דהיינו קצת יותר קרוב לעצב השן. אם מחליפים סתימה עמוקה זה יותר משמעותי.
    לכן כדאי לשקול כל שן , מה המשמעות האסתטית שלה, ולהחליף בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל שנדחה פעמיים
    Paila
    01/11/2012

אני בת 54. לפני כ-6-5 שנים עשו לי שני שתלים (שיניים 44 ו-45). לפני כשנתיים היו לי כאבים במקום והסתבר שהשתל יצא מן המקום. עשו לי שתל חדש ועכשיו התופעה חזרה על עצמה. הרופאה הוציאה לי את השתל שזז והשאירה גם את הסמוך אליו ללא כיסוי "כדי שהעצם תתאושש" ואחרי זה לדעתה צריך לעקור את שן 43, לעשות שם שתל, לעשות שתל גם ב-46 (שם אין לי כבר שן וגם לא שתל) ולעשות גשר על 4 השיניים. ראשית מה יכולה להיות הסיבה לכך שהשתל מחזיק זמן מה ואז יוצא מן המקום וזו כבר פעם שנייה? שנית: האם לטיפול המוצע אכן יש סיכויים טובים?

לקביעת תור
    סגירה
    שתל שנדחה פעמיים

הוספת תגובה

• שתל שנדחה פעמיים - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    01/11/2012

לתשובה מדוייקת לשאלתך צריך לקבל נתונים מלאים. האם את מעשנת האם יש מחלת חניכיים ברקע?סכרת ,בריחת סידן? מה רמת צחצוח השיניים שלך האם את מגיע לשיננית באופן סדיר.מה איכות העצם שבו עברת השתלה.הספרות המקצועית מראה שאם פעמיים השתל נכשל באותו מקום הסיכוי לפעם שלישית קטן מאוד. ויש צורך למקם את השתל במקום אחר.קשה ליעץ תוכנית טיפול ללא נתונים קליניים ורנטגניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה