מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזק לשן ....ערן19/06/2011
שלום , הילד נפל בכניסה לבית הספר ושבר את השן הקדמית וכעת ביצעו לו השלמה עם חומר , בעתיד יהיה עליו לעבוד כתר או משהו חדשני אחר , לצורך התביעה דרש עו"ד דו"ח טיפולים עתידי ל-50 השנה הקרובות כולל כל הטיפולים הנדרשים בתקופת זמן זה והערכת מחיר . רופאי שיניים ברדיוס שלי לא מבינים מה אני רוצה מהם - האם יש כינוי מקצועי למסמך כזה ?
בברכה ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לשן .... - תגובה
ד``ר גלית כהן20/06/2011ישנם רופאים העוסקים במתן חוו"ד רפואית.
רוב המומחים לשיקום הפה עוסקים בכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בלשוןזוהר19/06/2011
שלום רב, הופיעו לי לפני כשנה 4 פצעים קטנים עגולים בפנים הלשון. הם אינם כואבים או מורגשים. יש לי ריח רע מהפה - נבדקתי אצל רופא שיניים - הריח לא נובע מהשיניים. ייתכן והם מקור הריח? מהם הפצעים הללו ומדוע אינם עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בלשון - תגובה
ד``ר גלית כהן20/06/2011מחייב בדיקה, פנה למומחה לרפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שמגרדתרימה19/06/2011
שלום!
לפני יומיים החלה לגרד לי השן. זה מאוד מציק ומקשה עליי להתרכז (אני לומדת עכשיו למבחנים באוני'). שמתי לב שבבוקר, בדקה-שתיים הראשונות לאחר היקיצה אני לא מרגישה אותה. אבל אח"כ היא נורא מגרדת. אם אני שותה מים קרים, היא עוד יותר מגרדת. ניסיתי גם לאכול תפוח, והוא מקל בשניה של הנגיסה ואז זה שוב חוזר.
קראתי שאם החניכיים מגרדות, זה כנראה אבן שן. אבל אני מרגישה את זה מגרד מתוך השן עצמה.
מה עושים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שמגרדת - תגובה
ד``ר גלית כהן20/06/2011פני לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת צילומי שיניים מרופא לרופאראובן19/06/2011
שלום,
האם רופא שיניים מחוייב לתת לי צילומים שנערכו במרפאתו אם אני רוצה להראותם לרופא אחר ולקבל אצלו טיפול?
ההגיון אומר שכן, גם כי שילמתי וגם כי בכל צילום יש חשיפה לקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת צילומי שיניים מרופא לרופא - תגובה
ד``ר גלית כהן20/06/2011ראשית, אתה צילמת על ביצוע צילום, פיענוח וחוו"ד. ולא קנית צילום. צילום קונים רק במכון רנטגן.
ע"פ חוק הרופא מחוייב לשמור את הצילומים על פיהם הוא ביצע בך טיפול.
אני מסכימה שהגיוני למסור לך את הצילום או העתק שלו, כי חבל לספוג עוד קרינה.
לכל מרפאה יש מדיניות בנושא. יש מרפאות שיחתימו אותך על טופס , בו אתה מאשר שלקחת את הצילום ושבאחריותך לשמור עליו.
יש מרפאות שיכינו לך העתק (יש מרפאות שיגבו תשלום על ההעתק)
אם הצילום דיגטאלי, זה הכי פשוט, תקבל במייל או על CD. ובדכ זה ללא תשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן הבינה השמאלית התחתונה אצלי חצי חשופהסיסי19/06/2011
שן הבינה השמאלית התחתונה אצלי חצי חשופה כבר יותר משנה .לפני חצי שנה רופא שיניים חתך את הבשר שכיסה אותה כיוון שהייתה דלקת ולפי דעתו יש לה מקום לצאת,אך היא לא יצאה והבשר שוב גדל מעליה וכעת היא כואבת שוב,מה לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה כלואה - תגובה
ד``ר גלית כהן20/06/2011לחזור לרופא לבדיקה, אם היא יצאה קצת, ניתן להמשיך להמתין, אם אין שינוי, לשקול עקירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הסיכונים לשיניים בביצוע הלבנת שירון17/06/2011
שלום רציתי לדעת מהם ההשלכות סיכונים , לשיניים כתוצאה מהלבנת שיניים ביתית בהמצעות סד שהרופא מכין לשיניים,
והאם גם בהלבנת שיניים בלייזר יש סיכונים?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם הסיכונים לשיניים בביצוע הלבנת ש - תגובה
ד``ר גלית כהן18/06/2011אם ההלבנה, בשתי השיטות נעשית באופן מבוקר אין כל סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שניים וקומדיןזאב17/06/2011
שלום אני בן 40
אני נוטל קומדין ורציתי לעשות ניקוי שיניים מאבנית אצל רופא שיניים או שננית
אבל כיוון שאני נוטל קומדין זה קצת מסוכן בגלל החשש מדימום
האם יש לזה פתרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי שניים וקומדין - תגובה
ד``ר גלית כהן18/06/2011פנה למרפאה המטפלת בחולים סיסטמים.
הרופא ידע לאזן איתך ביחד את ה-INR המתאים לכל סוג של טיפול, וכמו כן המרפאה מחזיקה את החומרים הנחוצים לטיפול בדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאה
זאב20/06/2011תוכלו לתת לי שם למרפאה המטפלת בחולים סיסטמים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאה - תגובה
ד``ר גלית כהן20/06/2011מרפאות באוניברסיטאות, י_ם ות"א
המרפאות שלי, מרפאות מדארט,
מרפאת השיניים באסותא ת"א ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחיובל16/06/2011
אמי בת 70 לאחר עבר לבבי מסתמים ניתוח לב וכו (לפני 10 שנים)
ביום שני צריכה לעבור ניתוח בפה בהרדמה מלאה 5 שעות.
מצב לסת עליונה (כרגע יש פרוטזה ניידת) - צריכה הרמת סינוסים,השתלות מכל צד 6.
תחתונה : כרגע יש 4עקירות שיש על ההעקירה שינים וכתרים -צריכה לעשות השתלה +3 סתימות שורש והכנה לקטרים.
שאלתה : מה קורה במידה ובאמצע הניתוח רואים שאין מספיק עצם וצריך להשתיל עצם,האם עושים זאת בכל מקרה או מפסיקים.
וגם לי שאלה: האם אין מידת סיכון מול מידת האי נוחות (למרות שיש לה אישורים מקרדיולוג וכו) הכוונה האם לא עדיף בכל זאת לעשות את זה בטיפולים במשך שנה ללא סיכון בכלל . מקוהה לתשובה לפני יום שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד``ר גלית כהן17/06/2011רצוי לשאול את הרופא המטפל, כל אחד ושיטותיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטהציפי16/06/2011
שלום רב,
אני בת 48 ורציתי לדעת אם ניתן לשים פלטה ליישור השניים רק בלילה.
בתודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן17/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים תותבותחנה16/06/2011
האם יש מקרים שבהם יש בעיה להרכיב שיניים תותבות?
מדוע ומה הפתרונות לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים תותבות - תגובה
ד``ר גלית כהן17/06/2011תותבות מוצלחות מצריכות עצם מספיק טובה, אם אין מספיק עצם, שתלים והשתלות עצם הם הפתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים תותבות
חנה17/06/2011ומה עושים כשהאדם אינו כשיר לעבור ניתוח והרדמה. מדובר באדם קשיש שכבר אינו מנהל אורח חיים עצמאי. בעצם מחפשים פתרון לזמני הארוחות וזמנים בהם נמצא בחברה, ארועים חברתיים וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים תותבות - תגובה
ד``ר גלית כהן18/06/2011תותבות ללא שתלים, עם דבק לתותבות במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתרגל לכתריםחיה16/06/2011
שלום
לפני שנה עשיתי 4 השתלות שניים ולא שמיתי כתרים זמניים , עכשיו עשו לי כתרים זמניים לפני כחודש , ומאוד מוזר לי בפה , מתחת ללשון מציק לי , החיך נכנס קצת , האם צריך תקופת מסיימת עד שהכתרים מתרגליםפ בהפה ? או ממה זה יכול להיות הרופא אומר שנראה לו בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתרגל לכתרים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/06/2011הלשון והשפתיים התרגלו מהר מאד לתחושה של "אין שן" ועכשיו זה מרגיש כאילו "מגושם" . תתרגלי מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חניכייםרוי16/06/2011
אני חייל כבן 18 וחצי ולפני כ3 חודשים גילו אצלי מחלת חניכיים גנטית אגרסיבית , המאופיינת באובדן מהיר של העצם האוחזת בשיניים , על מנת לעצור את התקדמות המחלה נאלצתי לעבור 4 ניתוחי חנייכים והשתלות עצם דרך הצבא , אני משרת כמכונאי רכב ורציתי לשאול אם סביבת העבודה שבה אני עובד עם השמנים והדלקים והפיח שהרבה פעמים ללא ברירה נכנסים לפה , מזיקים לשיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/06/2011סביבת העבודה לא מזיקה לך, אבל עליך כמובן לזכור שאתה חייב לשמור על הגיינת פה מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשן בינהדנה15/06/2011
אני חושבת שיש לי חור בשן בינה עחיונה שבקעה בגלל כתם שחור יש אפשרות לעשות שם סתימה ? תודה מה עושים במקרה כזה אני לא רוצה שיעקרו לי את שן הבינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בשן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן17/06/2011בהחלט ניתן לעשות סתימה בשן בינה. אבל אם בשל מיקום השן מומלצת עקירה, אזי רצוי לעקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןחדווה15/06/2011
לפני כ-3 שנים עקרתי שן. העקירה עברה בשלום וללא כאבים מיוחדים אך כבר ביום שלמחרת כאבה לי מאד השן הצמודה אליה, ואכן עברתי בשן הזו טיפול שורש.
כעת השן המטופלת בטיפול שורש מלפני 3 שנים, נרקבה והייתי חייבת לעקור אותה-אך הפלא ופלא, יום לאחר העקירה, כואבת לי בטרוף השן ליד ולפי הנסיון שלי בכאבים, גם היא כראה מועדת לטיפול שורש. ממש שידור חוזר של הטיפול הקודם !
שאלתי: איך יכול להיות מקרה כזה? האם יכול להיות שהרופא בזמן העקירה, פוגע בשן שליד? בכוונה או שלא? אני ממש מוטרדת מ"השידור החוזר הזה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן - תגובה
ד``ר גלית כהן17/06/2011רופא שעוקר שן לא יכול לגרום לריקבון בשן השניה. ריקבון זה חיידקים. בעקירה מפעילים לחץ על העצם הסובבת את השן, את הלחץ ניתן לחוש בשן סמוכה אבל אפילו לא ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לפלאטה ועגיל בלשוןאלכס15/06/2011
שלום, לפני כמה חודשים הורידו לי את הגשר ושמו לי למטה קיבוע ולמעלה ישלי פלאטה.
אני מאוד רוצה לעשות עגיל בלשון. ממש אבל ממשמשממשמשמשש.
רציתי לשאול, אם אני עושה עגיל בלשון, זה פוגע כאילו בפלאטה או משו? או שאני יכולה?
אני יודעת את כל הסיכונים של העגיל הזה. קראתי בכל מקום. אבל אני רוצה את זה עוד מגיל קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לפלאטה ועגיל בלשון - תגובה
ד``ר גלית כהן17/06/2011כמו שאתה יודע יש הרבה סיבוכים ונזקים מעגיל בלשון. ההחלטה כמובן שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)