מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהמאיה04/09/2011
יש לי שן שיש בה טיפול שורש ישן שזקוק לשחזור.
אני מטופלת בקופ"ח והרופאים בהתלבטות אם כדאי לתת צ'אנס לשן או שעדיף לעקור ולעשות שתל. בינתיים הוחלט כן לעשות שחזור של טיפול שורש.
השאלה הראשונה היא באמת מה עדיף, והשניה שקשורה לראשונה היא לגבי המחיר.
הם רוצים 3300 ש"ח על שחזור טיפול השורש. טיפול רגיל עולה בסביבות 2500. המחיר הזה נראה לי גבוה, ביחוד כשמדובר בקופת חולים.
אודה לכם אם תוכלו לתת לי הכוונה בשני הנושאים שהעליתי, מאחר ולהשקיע עכשיו סכום כזה ותוך כמה שנים לעבור עקירה ושתל אולי לא כדאי.
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר גלית כהן04/09/2011ככלל, אם ניתן להציל שן עדיף, למרות שברור שזה לא לכל החיים.
המחירים זולים מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת מברשת ומשחה לגיל שנהליאת03/09/2011
שלום
לבני טרם בקעו שיניים ואחות טיפת חלב המליצה להתחיל לצחצח - איזה מברשת ומשחה מומלצות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת מברשת ומשחה לגיל שנה - תגובה
ד``ר גלית כהן04/09/2011ישנן מברשות ומשחות לתינוקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך לצחצח שיניים?מ.ל01/09/2011
שמעתי( לא גורם מוסמך) שאם מצחצחים שניים ישר אחרי האוכל, אז גורמים ליותר נזק מתועלת.
הטענה היא שלאחר האוכל החומציות בפה עולה בצורה משמעותית ובגלל זה האמייל נהיה יותר רגיש (מוסמס יותר בקלות ברוק) ולכן צחצוח שיניים יגרום להסרת חלק משכבת האמייל בכל פעם.
האם יש אמת בדבר?
לאחר כמה זמן אחרי האוכל מומלץ לצחצח שיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דזינגוף סנטר
דר ראמז03/09/2011נכון , מומלץ תמיד לשמור על מרחק של 15 עד 20 דקות לפני ואחרי צחצוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי צריך לצחצח שיניים? - תגובה
ד``ר גלית כהן04/09/2011תלוי כמובן מה אוכלים, אבל לאחר חצי שעה עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר פירוט
מ.ל05/09/2011את יכולה לפרט קצת יותר לגבי "מה אוכלים"? האם זה בסדר לצחצח מיד לפני האוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים 5 ימים אחרי הרדמהאנונימית01/09/2011
שלום!
עברתי טיפול ביום ראשון השבוע, שתי סתימות בלסת התחתונה (בשיניים הקידמיות). האם זה יכול להיות שעדיין כואבת לי הלסת (בחלק שבין השפה לסנטר) במקום שבו הייתה הזריקה של ההרדמה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים 5 ימים אחרי הרדמה - תגובה
ד``ר גלית כהן04/09/2011יכול להיות, אם למשל היה שטף דם באזור ההזרקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים למעוטי יכולתלילי31/08/2011
שלום, בן אדם אשר נמצא במצב כספי קשה וצריך טיפול דחוף ומקיף בשיניו לאן יכול לפנות ? האם באזור חיפה יש מרפאה המטפלת במעוטי יכולת? האם ניתן לעבור טיפולים אצל מתמחים במקום אצל רופאים מומחים וכך לחסוך בעלויות?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים למעוטי יכולת - תגובה
ד``ר גלית כהן04/09/2011בבתי הספר לרפואת שיניים ישנם טיפולים במחירים זעומים. מעבר לכך פני למח' הרווחה, הם מכירים עמותות מקומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בשיניים בהריוןשרה31/08/2011
שלום
אני ב"ה בהריון שני שלב מתקדם. עד כה לא היו לי בעיות שיניים והן בצבע תקין לאחרונה גיליתי שהרבה מהשיניים שלי יש עליהן פס זיגזג בצבע דומה ל-חום או על חלקן בחלק התחתון מאמצע השן ועד החיבור עם החניכיים פס וקצת שינוי בצבע . אינני לוקחת תרופות רק מולטי-ויטמין פרנטאל להריון וחומצה פולית . אוכלת בריא ללא ממתקים ושוקולד קפאין לא צורכת כבר שנים. אני בת 37. מצחצחת באלמקס וחוט דנטלי.
מודאגת מה המשמעות? גם אסטתית זה לא יפה האם זה מתפשט?
תודה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בשיניים בהריון - תגובה
ד``ר גלית כהן04/09/2011פני לבדיקה, אם מדובר בפלאק על השיניים או אבנית טיפול שיננית יעזור. אם זו תחילת עששת פני דחוף לרופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומרי31/08/2011
שלום,
רציתי לדעת כמה יכול לעלות טיפול לניבים שלא במקום(2 ניבים בלסת העליונה,לא שיני חלב).אני יודע שהטיפול לזה הוא גשר ואני מניח שהמחיר משתנה ממקרה למקרה אבל רציתי לדעת מהו טווח המחירים במקרה כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן04/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת רווחרועי31/08/2011
אני הולך לבצע טיפול של סגירת רווח ספציפי בין השיניים הקדמיות עליונות בעזרת חומר מרוכב של סתימות
ורציתי לשאול האם במשך הזמן יהיה שינוי מהצבע המקורי של השן -לצבע שהשלים את הרווח (החומר המרוכב) ? אם כן - מה עושים במקרה שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגירת רווח - תגובה
ד``ר גלית כהן04/09/2011יהיה שינוי צבע עם הזמן, ליטוש יוכל לעזור מעט. מידת שינוי הצבע תלוייה בהרגלים שלך, קפה, תה, יין, סיגריות וכד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר רופף בשן 16- התייעצות להמשךח30/08/2011
שלום,
יש לי כתר בשן 16 מזה מספר שנים. בזמן האחרון, הרגשתי שהוא מעט רופף, וראיתי שיש רווח קטן בינו לבין בסיס החניכיים. הלכתי לרופא שיניים, אשר אמר לי לבצע צילום לשן. מצ"ב הצילום.
רציתי לדעת האם יש ממצא ברור מהצילום ממנו ניתן לדעת מהו מצב השן, השורש שלה, האם ניתן לזהות דלקת או לא, ומהי ההמלצה האופטימאלית להמשך טיפול. כמובן שאם יש מספר חלופות אבקש הסבר בנוגע אליהן. אני עתיד לשוב לרופא השיניים אך ברצוני לשמוע הסבר מקיף ממקור נייטרלי. אני רוצה לשמור על השן ולהימנע מעקירתה.
אני מאוד מאוד מאוד לחוץ מהעניין ואודה לתשובה בהקדם,
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר רופף בשן 16- התייעצות להמשך - תגובה
ד``ר גלית כהן04/09/2011יש כנראה עששת בצד D של השן, לא ניתן לדעת כמה הרס נגרם מתחת לכתר, כי המתכת של הכתר מסתירה. רק לאחר הסרת הכתר ניתן לדעת מה היקף הנזק ואם השן ברת שיקום או שיש לעקרה,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חניכייםאריאל29/08/2011
בכל פעם שאני משתמש בחוט דנטלי החינכיים שלי מדממות בכל מקום שהעברתי את החוט.
מה זה אומר ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חניכיים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן30/08/2011שלום רב
קיימות לכך 2 סיבות. או שאתה דוחף את החוט באגרסיביות רבה מדי, או שיש דלקת חניכיים. כדאי ללכת להבדק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםניקולס29/08/2011
הלכתי ליישור שיניים והפנו אותי לפה ולסת. התור בעוד כחודש.
לפי הבנתי מהרופא שיניים שלי,יקצרו לי את המפרקים בלסת ואז השיניים צריכות להתיישר פחות או יותר אך עדיין אולי קיים צורך ביישור שיניים..
שמעתם פעם על דבר כזה במקרה? ניתוח לקיצור מפרקים בלסת ואז השיניים מתיישרות?
הניתוח מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
כפי הנראה מדובר בניתוח אורטוגנטי, שתפקידו לתקן בעיות במבנה הלסתות. לא ברורה מה הבעיה הספציפית שלך. האורטודנט והמנתח יסבירו לך בפרוטרוט את הבעיה הספציפית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים התכווצו ?מאיה29/08/2011
שלום רב,
ילדתי לפני כשלושה וחצי חודשים. במהלך ההריון החלו החניכיים להיות מדממים ונפוחים באיזור השיניים הקדמיות. לפני כשבוע מרחתי על האיזור קורסודיל ג'ל ושטפתי בשטיפות רטניה של "ולדה". נראה כי החניכיים חזרו להיות ורודים וכי הדלקת אולי נעלמה חלקית אך כאילו החניכיים התכווצו מעט ונוצר חריץ קטן בין השיניים ( במקום שהיה מעין משולש פפילה)
האם יש סיכוי כי יחזור לקדמותו ? ואם לא , מה האפשרויות האסתטיות לתיקון אותו חריץ ?( בהריון הראשון הייתה לי אותוה תופעה אבל עם חריץ הרבה יותר קטן שנסגר...) האמת שהוא לא כ" נראה ע"י אנשים' אך לי זה מפריע.....
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים התכווצו ? - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן30/08/2011אכן כך. החניכיים התכווצו מהנפיחות, אך משולש החניכיים שהיה בין השיניים נותר קטום עקב הדלקת. כדאי ללכת לרופא לצורך בדיקה וטיפול מיקצועיים, ולא להסתפק בטיפול בייתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה התייחסותכם ..שושנה28/08/2011
שלום,
הרופא שלי אמר לי שיש לי שן בינה כלואה , ועלי לעקור אותה .
הוא אמר לי שיעששה זאת ללא כל בעיות - למרות שהוא לא מומחה פה ולסת -
אבל הוא מיומן.
מצד שני אני חווששת מתוצאות עקירה ( שמעתי על הסיכונים.
צירפתי תצלום פנורמי+ CT .
מה דעתכם ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה התייחסותכם .. - תגובה
הדבר הכי חשוב הוא אמון של המטופל במטפל. אם אינך סומכת על מיומנותו, את חופשיה לפנות למומחה פה ולסת. זו החלטה שלך. הסיכונים קיימים כאן וכאן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות השפה העליונה לאחר לקיחת מוקBAR27/08/2011
התחילה לכאוב לי השן הקדמית שטיפלתי בה לפני כחודש ימים בהמלצת הרופא שלי התחלתי לקחת מוקסיפן וקמתי הבוקר עם שפה נפוחה מה עושים בכזה מצב ? דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות השפה העליונה לאחר לקיחת מוק - תגובה
ד``ר גלית כהן28/08/2011חוזרים לרופא דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות למתכת באזור סתימה126/08/2011
אני פרסמתי פה הודעה לפני כשלושה שבועות על זה שעברתי סתימה ומאז יש לי שם רגישות למתכת(כפיות ומזלגות).כל פעם שאחד החפצים הללו מתקרבים לי לאזור הסתימה יש לי כאבים ממש חזקים.הבעיה גם לא משתפרת זה נשאר ככה.עכשיו מה אני צריך לעשות?לא נראה לי שאפשר לטפל בשן הזאת כי הכאבים ממש בלתי נסבלים,האם הרדמה יכולה לעזור לעשות טיפול?מה אתם ממליצים לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות למתכת באזור סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011חזרת למרפאה לליטוש?
אם כן ולא עזר לשקול החלפה לחומר אחר, חומר מרוכב למשל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה ליטוש?
127/08/2011אני בעוד חודש בערך עובר מרפאה,אז אני אדבר על זה עם רופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)