מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול שורש לילד בן 5 וחצישרית16/05/2011
שלום רב!!
היום הייתי עם הבן שלי (בן חמש וחצי) במרפאת שיניים ושם אמרו לי שהוא צריך לעבור טיפול שורש ושתי סטימות .
רציתי בבקשה לשאול איך זה יכול להיות שעושים טיפול שורש לשן חלבית שעדיין לא נשרה? הריי מתחתיה נמצאת השן הקבועה, האם זה לא מזיק לה?
שאלתי גם את רופאת השיניים את השאלה הזאת אבל היא לא נתנה לי תשובה ברורה.
בנוסף לכך רציתי לשאול במידה ואני מחליטה לא לבצע את טיפול השורש מה עלול לקרות? (לשאלה הזאת ענתה לי רופאת השיניים, שחיידקים עלולים לעלות למוח- תשובה שנראתה לי הזויה).
בבקשה את עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש לילד בן 5 וחצי - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/05/2011שלום שרית,
חשוב לטפל גם בשיניים נשירות שכן זיהום בשיניים אלה עלול לגרום לנזק לנבטי השיניים הקבועות שמתפתחים ממש מתחת לשיניים החלביות. זיהום בשן חלבית, לא רק שמכאיב לילד וזאת סיבה מספיק טובה לטפל בשן, אלא גם עלול לגרום להרס ולאובדן של השן החלבית ואז עלול להשתבש סדר החלפת המשנן- מה שיוצר לעיתים בעיות אורתודונטיות.
בהצלחה בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים 4 ימים אחרי חידוש טיפול שורששרון15/05/2011
שלום
עברתי לפני 4 ימים חידוש טיפול שורש. החלו לי שלושם כלומר יומיים אחרי הטיפול כאבים שמחמירים.
האם זה הגיוני?
האם מסמל שהטיפול לא הצליח. אציין כי הכאבים חזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים 4 ימים אחרי חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/05/2011שלום שרון,
רגישות לאחר טיפול שורש היא תופעה שכיחה ולרוב מתבטאת באי נוחות בלעיסה. אם הכאבים חזקים מאוד או מתגברים יש ליצור קשר עם הרופא המטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללטקסגל15/05/2011
שלום רב, מבקשת עזרה באיתור מרפאת שיניים אשר בה אין בנמצא בכלל כפפות לטקס או כל אביזר שהוא המכיל חומר זה. היות ורגישותי כה רבה, עד כי לא מספיק עבורי להשתמש נקודתית בכפפות חלופיות. לציין שאני מתגוררת במודיעין, אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללטקס - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/05/2011שלום גל
יהיה לך קשה למצוא מרפאה שבה אין לטקס בכלל, אלא אם תחפשי גם רופא שרגיש בעצמו ללטקס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירוגית עזרה בבקשהעמית15/05/2011
שלום ברצוני בבקשה לדעת משהו ... ביום שלישי הבא אני אמור לעשות עקירה כירוגית בשן התוכנת בצד ימין של הפה השן האחרונה לא שן בינה השאלה שלי היא כזאת אני חושב שיש לי דלקת בשן בעקבות החור שקיים שם הרבה זמן עכשיו האם אפשר לבצע עקירה כירוגית למרות הדלקת .... ועוד שאלה האם הרופא יתפור לי את המקום לאחר העקירה ואם אני יוכל לתפקד למחרת בעבודה רגיל אני רוצה לציין שאני עובד עבודה פיזית תודה מראש אל התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי20/05/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומציות בפהאושרי15/05/2011
אומרים שאחרי הארוחה רמת החומציות בפה עולה ואז הן יותר רגישות. לאחר כמה זמן החומציות יורדת לרמה רגילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומציות בפה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/05/2011שלום אושרי,
הזמן שלוקח לסביבית הפה לשוב לרמת החומציות משתנה מאדם לאדם ותלויה ביכולת הרוק לעשות סתירה (בופריזציה) של החומצות, בנוסף יש השפעה לסוג המזון ולהרכב החיידקים בפה ועוד. הדבר המומלץ הוא לא לאכול כל הזמן אלא לרכז את הדיאטה לארוחות מסודרות ולאחר מכן כדאי ללעוס מסטיק ללא סוכר או לפחות לשטוף את הפה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמיצביקה13/05/2011
שלום
מה תוקפו של צילום פנורמי? אם יש מלפני שנה וחצי זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי - תגובה
ד``ר עדי אריאלי14/05/2011שלום צביקה,
צילומי שיניים נחשבים עדכניים עד שנה מהביצוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד וחרדה מטיפולי שיניים, HELP!א12/05/2011
היי, אני בת 26 ולצערי הרב יש לי בעיות שיניים/חניכיים רבות ועברתי הרבה מאד טיפולי שיניים בשנים האחרונות. מכיוון שתמיד אני מגיעה לרופאים עם דלקות - אפילו הניקוי חניכיים הכי פשוט הוא כאבי תופת אצלי. כל ביקור אצל רופא שיניים/שיננית הוא סיוט הכרוך בסבל ובכאב רב. מסיבה זו פיתחתי פחד מטיפולי שיניים וכבר כמעט שנה שאני דוחה ביקור זה, למרות שיש לי כבר כאבים ודימומים בכל הפה וברור מאליו שאני זקוקה לטיפול.
רציתי לדעת אם קיימים איזשהם פתרונות לאנשים כמוני, שרק שומעים את המילה שיניים ונכנסים לחרדה?
אשמח מאד לתשובתכם,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד וחרדה מטיפולי שיניים, HELP! - תגובה
ד``ר עדי אריאלי14/05/2011שלום א,
למה שלא תנסי לבצע טיפולים בשילוב גז צחוק?
מנסיוני זה פותר את בעיות החרדה ברוב המקרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח מהפה וטעם מוזרערן12/05/2011
שלום רב.
אני בן 32, בריא בד"כ וגם מצב שיני סביר בהחלט.
לאחרונה אני מרגיש טעם רע בפה. בעיקר בזמן שאני אוכל או מייד אחרי כן, ללא קשר לסוג האוכל אותו אני אוכל.
כמו כן אשתי מרגישה (רק מקרוב ממש) ריח לא נעים מהפה. גם אם זה מייד אחרי צחצוח שיניים + מי פה + סוכריית מנטה.
היום הייתי אצל רופא השיניים שלי. הוא לא ידע לתת לי מענה מלבד המלצה על ניקוי אבנית שביצע בי, אך לא חל שינוי, כך שנראה שלא זו הבעיה.
אשמח לתובנות.
ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח מהפה וטעם מוזר - תגובה
ד``ר עדי אריאלי14/05/2011שלום ערן,
לריח פה יכולות להיות הרבה סיבות הכוללות בין היתר מחלת חניכיים, רובד על גבי הלשון, אבני שקדים וכו'. הטעם שאותו אתה מתאר מרמז על על זיהום ויתכן שגם הפרשת מוגלה ולכן הייתי בודק תחילה את האפשרות של מחלת חניכיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםיפית12/05/2011
שלום קוראים לי יפית...נולדתי עים שתי שינים חסרות....ועכשיו אני צריכה לעשות 2 שתלים + 2 כתרים ולפ דעתי גם שתי מבנים אך הרופא שליי טוען שצריך לשנים חסרות רק שתלים וכתרים בלי מבנה ....ורציתי לישאול מי שישתנו צודק ...?
הרופא לא ניראה לי אמין ...זה מירפאה פרטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי14/05/2011שלום יפית,
ניתן לבצע כתרים על שתלים שמתחברים ישירות לשתל, אך גם אז תהליך הייצור המעבדתי דורש מבנה שלאחר מכן מחובר כיחידה אחת לכתר. אז אם מדובר בכתר ללא מבנה- זו רק סמנטיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על השיניים הקדמיות התחתונותגיא10/05/2011
שלום.
אני בן 23 ונבדק באופן סדיר אצל רופאי שיניים. בביקור האחרון שלי אמר לי הרופא שאין שום סימנים לחורים או למשהו שדומה להתחלה של חורים.
בימים האחרונים אני מרגיש מן תחושה של לחץ על השיניים התחתונות הקדמיות. כמו הרגשה שדוחפים קיסם בין הרווחים של השיניים.
האם זו בעייה מוכרת? מה זה יכול להיות?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על השיניים הקדמיות התחתונות - תגובה
ד``ר עדי אריאלי14/05/2011שלום גיא,
יתכן שמדובר בדלקת חניכיים. גש בחזרה לרופא לבדיקה נוספת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לראות משהו על פי התמונה?אנונימי10/05/2011
שלום רב,
מזה כשלושה שבועות יש לי מעין בליטה בחיך עליון באמצע
כשאני אוכל דברים חדים זה כואב לי התור למומחה פה ולסת
רק בעוד כשבוע וחצי יש לי קצת כאבים בבליעה מה יכול להיות הסיבה?
עברתי CT צוואר לפני כ-9 חודשים וגם פעמיים אולטראסאונד צוואר
בלוטות מוגדלות ללא ממצא פתולוגי בעלות אופי תגובתי
כולל בדיקת המטולוג + מומחה אאג
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לראות משהו על פי התמונה? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי14/05/2011שלום,
איני יכול לאבחן על סמך תמונה בלבד. את האבחנה צריך לבצע מומחה פה ולסת או מומחה לרפואת הפה בבדיקה קלינית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת חורק שינייםמאיר10/05/2011
שלום רב ,ביתי בת 11 חודש התחילה מזה שבוע לחרוק שיניים בזמן שהיא ערה (יש לה 4 שיניים שתיים עליונות ושתיים תחתונות )
אנחנו פוחדים שהדבר יעשה נזק ונותנים לה מוצץ ,האם ייתכן נזק מכך? ,מה אפשר לעשות ?
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת חורק שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי14/05/2011שלום מאיר,
חריקת שיניים אצל ילדים היא תופעה מוכרת. התוצאה היא שחיקת שיניים, אולם אין הרבה מה לעשות בגיל הזה מלבד הנחמה שהשחיקה היא במשנן החלבי שיוחלף בהמשך. מוצץ בהחלט הוא פתרון טוב בשלב זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבורה מס' 35ישי10/05/2011
שלום .
בשן 35 שנחצתה , מעל חצי מהשן נשארה במקומה וכ40 אחוז ממנה (לכיוון פנים) נחצה ונשבר וכעת ישנו חלל ריק בינה לבין השן הטוחנת אחריה.
החלל הריק מגיע עד למוך וממש קרוב לעצבים לפי דיברי הרופא .
הרופא ביצע לי סתימה זמנית של חומר הדומה לפלסטלינה וכעת אני מסתובב איתו.
מה ההצעה הנכונה לעשות כעת ?
האם אפשר להסתפק בכתר אשר מתלבש על 60 אחוז מהשם הנותרת ,או האם חובה לעשות שתל ?
מצ"ב צילום השן לאחר הסתימה הזמנית .
אשמח לתשובה בהקדם .
ישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה מס' 35 - תגובה
ד``ר עדי אריאלי14/05/2011שלום ישי,
אם ניתן לשקם את השן עם כתר אז זו תמיד האופציה המועדפת. אם השן אינה ברת שיקום, רק אז כדאי לעקור ולבצע שתל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן מתנדנדת לאחר השתלהמוזגי09/05/2011
שלום, לפני כחודש עברתי השתלה של אחת מהשיניים התוחנות למעלה. לדעתי מכיון שבהתחלה השן שהושתלה היתה צפופה מידי עם השיניים האחרות ביקשתי שיורידו אותה, ישייפו וימו חזרה. זה באמת עזר אך השן שמימינה החלה להתנדנד מעט וכל פעם שאני אוכלת משהו קשה או מעבירה עליה את הלשון אני מרגישה שהיא מתנדנדת. עשו לי איזשהו טיפול בלייזר שעזר קצת אבל זה שוב חזר. אני חוששת לאבד את השן שלי. מה לעשות? האם ישנו טיפול אחר כדי שזה לא ימשיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן מתנדנדת לאחר השתלה - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011לחלוטין לא ברור התאור שלך, שתל לא אמור לזוז בכלל. אם יש תזוזה וגם קלה ביותר של שתל, זה אומר שהשתל נכשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן מתנדנדת
סימה אופיר09/05/2011שאלתי לא הובנה: השתלת השן גרמה לשן שמימינה להילחץ ואחרי מס' ימים החלה להתנדנד - שן שלי. מה עושים במצב כזה ששן קבועה מתחילה להתנדנד מעט? אודה על העצה כדי לא לאבד את השן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים בשינייםגדי09/05/2011
שלום רב לפני כשנה עשיתי טיפול שורש וסתימה באותה שן ,בלי כתר. ובעוד שן רק סתימה
כעת אני מרגיש שהחורים שהיו נפתחו ואף נהיו גדולים יותר . רציתי לדעת על מה זה מעיד האם החומר שבו ביצעו סתימות הינו לא טוב או בגלל שלא שמו לי כתר או האם אי הקפדה על צחצוח סדיר או תקין אשמח לשמוע תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים בשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011מחייב בדיקה וצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילוי נאות
גדי10/05/2011להההההההההההההההההההההה, שבעי
יכולה להיות אחלה תשובה אוטומטית לכל השאלות בפורום ,מקצועי ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)