מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רווח בשיניים קדמיות עליונותיונתן08/05/2011
אני בן 16, יש לי שיניים ישרות (שאני מרוצה מהם) אך יש לי רווח בינוני בין 2 השיניים הקדמיות העליונות שמפריע לי מבחינה אסתטית.
הייתי אצל אורתודנטים שאמרו לי שחבל לשים טבעות (גשר) בשביל לסגור את הרווח, ואפשר לפנות לדרכי טיפול אחרות לסגירת הרווח :
1. לשים בשיניים הקדמיות העליונות ציפוי חרסינה שיסגור את הרווח
2. להוסיף לכל שן טיפה חומר בצבע של השן וככה זה יסגור את הרווח שבין 2 השיניים.
אני בן 16, ורציתי לשאול איזה טיפול מבין ה-2 יהיה יותר יעיל לסגירת הרווח בין 2 שיניי העליונות הקידמיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח בשיניים קדמיות עליונות - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011ככלל ציפוי חרסינה מחזיק יותר שנים, אבל בגילך הצעיר נראה לי שנכון יותר להשלים עם חומר מרוכב, כי יתכנו עדיין שינויים קלים במנשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון אחרי עקירהגילי08/05/2011
שלום רב,
ביום חמישי עברתי עקירת שן בינה. בנתיים כאבים קלים באיזור העקירה.
מאתמול כאב גרון בצד הימני.
האם זה קשור לעקירה? האם יש לצורך באנטיביוטיקה?
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון אחרי עקירה - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011צריך בדיקה של הרופא המטפל והוא יחליט אם צריך אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסתנטעלי08/05/2011
התחיל לי כאב בלסת מצד שמאל, כשאני אוכלת או רק פותחת את הפה להכניס אוכל יש לי כאב. האם זה קשור לבעיה בחניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011מחייב בדיקה, יכול לנבוע משן בינה או בעיה במפרק הלסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במשך שבוע לאחר טיפול שורשנעמה07/05/2011
שלום,
ביום שני עברתי טיפול שורש בשן טוחנת עליונה, והכאבים בעת אכילה בצד זה של הפה לא עוברים.
בלי לאכול או לגעת באיזור של השן- ממש לא כואב, אך מתוך הרגל לאכול בצד הימני לפעמים בטעות אני נותת לעיסה אחת על הצד הזה ופשוט מתה מכאבים.
זה סביר שבזמן הזה הרגישות עדיין לא חולפת?
כתוצאה ממה זה יכול להיות???
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במשך שבוע לאחר טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011קורה הרבה שיש רגישות כזו לאחר טיפול שורש, חזרי לרופא כי לעיתים צריך אנטיביוטיקה או לקצר מעט את השן (לעיתים הסתימה הזמנית גבוהה מדי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים בשיניים הקידמיותאילנית07/05/2011
שלום רב!
לפני כ-3 חודשים עברתי טיפול שורש בשני השיניים הקדמיות יש לציין שאחת מהן היתה בריאה אך כיוון שרציתי שיהיו יותר אסטטיות החלטתי לעשות בשניהם.
כאשר הרופא הרכיב לי את הכתרים הזמניים הזדעזעתי ,הן היו ענקיות ארוכות וצהובות ובמילה אחת זוועתיות. כששאלתי אותו למה זה ככה ,הוא אמר שלא משקיעים בכתרים זמניים ,קיוויתי מאוד שהקבועות לא יהיו ככך וגם אמרתי לו ,לצערי הרבה כשהוא הרכיב לי את הקבועות הן היו יותר גרועות ממש חוסר פרופורציה בניהם אחת עבה יותר מהשניה ולא באותו גודל ,שניהם באות ככתר אחד.סירבתי לצאת מהמרפאה כך והוא שוב החזיר לי את הזמניות ואמר שהוא ישלח אותן לתיקון,שאת ועוד הוא עשה לי רווחים ובאורגנליות אין לי בכלל .לבסוף התוצאה היתה קצת יותר טובה הוא קיצר אותן אבל בכול זאת אחת עבה וגבוהה יותר מהשניה והם אפילו לא סימטריות בגודלן,(הטבעיות שלי היו סימטריות רק קצת
בולטות מיתר השיניים ).אני ממש אובדת עצות.
האם ניתן לתקן שוב את השיניים ,הן מחוברות בדבק זמני ? אני ממש מרגישה חוסר אונים שהרסתי שן בריאה וקיבלתי תוצאה כזאת.
זאת ועוד אני סובלת מכאבים בשיניים האלה הרופא עשה לי צילום ואמר שהכול תקין ,עברו כבר 3 חודשים ומדי פעם יש כאב ורגישות בחניכיים למעלה.....
אשמח למענה כי אני ממש נואשת מתוסכלת וחשה חוסר ביטחון...
האם יש דרך לשנות את השיניים האלה ,לתקן ?
בתודה ובברכה אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים בשיניים הקידמיות - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011חרסינה היא כחומר ביד היוצר וניתן לשנות את הצבע והצורה. לעיתם זה מצריך שינויים בהשחזה המקורית של השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן מתנדנת עם גשר אחרי נפילה על גדרמיתר06/05/2011
היום שיחקתי כדורגל במגרש בית הספר שלי והכדור עף לגן מעל גדר שהיא לא יציבה זאת אומרת שלא מחוברת לאדמה רק קשורה לגדרות מסביב אז טיפסתי ואני יודע שאני הייתי טמבל סלחו לי הביטוי וכשבאתי לעבור לגן החלקתי על הקצה של הגדר שבקצה בולט לה מין סורגים של הגדר ויש לי גשר ומהדפיקה בגדר הגשר עשה לי חורים בתוך הפה בשפה התחתונה ונתפתח לי הסרטן וכתוצאה מזה גם גיליתי שמתנדנדת לי השן בשפה העליונה הבולטת ואני עם שיני בשר...
ואני מאוד חושש שאני אצטרך לעבור טיפול שורש אני צריך את העזרה שלכם זה רציני או שמכה כזאת לא תגרום לטיפול שורש והשן תחזור להתייצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן מתנדנת עם גשר אחרי נפילה על גדר - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011פנה בבהילות לרופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שמתנדנדת כבר שניםדורון06/05/2011
שלו, אחת השיניים התחתונות המרכזיות שלי מתנדנדת שנים כבר, מעולם לא יחסתי לזה משמעות, אבל לאחרונה היא החלה לזוז בצורה יותר משמעותית וכבר מתנדנדת מצד לצד ומתחילה להכאיב כאשר נוגעים בה בזווית מסויימת. חשוב לציין שהחניכיים שעוטפות אותה נסוגו, והיא נראית יותר ארוכה (מכיוון שהחלק התחתון שלה יותר חשוף עקב נסיגת החניכיים) אבל הנסיגה היא רק בשן הזו. נראה ככה ----__----- בערך...
עכשיו אני לא יודע אם השן הזו אי פעם נפלה או אם אפשר לבדוק אם היא "חלבית" או לא, אם אפילו אם זה משנה. אבל אם היא באמת "חלבית" האם תצמח שן אחרת במקומה? אני בן 27 בקרוב... השן לא עם חור, ולא שחורה, אבל עכשיו כשאני סוגר את הפה היא זזה לכיוון פנים והשיניים העליונות מתחככות בה כאשר אני סוגר את הפה, וזה גורם לכאבים. מה עליי לעשות? עקירה או לא? ואם כן עקירה, אני אזדקק לשתל או לא?
תודה, דורון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שמתנדנדת כבר שנים - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011אתה מתאר מחלת חניכיים מתקדמת בשן הזו, נקווה שלא התפשט גם לשיניים סמוכות. מצריך בדיקה, לעיתים ניתן לטפל ולעיתים צריך עקירה ושתל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן לעזור לציסטה להתרפא?דוד06/05/2011
היי,
אני בן 23 ולפני כחודש החלו לי כאבים בשן שעברה סתימה עמוקה באיזור גיל 14.
הרופאה פתחה את הסתימה ואמרה שיש דלקת מתחת לשן, כמו כן צריך סתימת שורש.
היא ניקתה את המוגלה, סתמה את השורש ושמה סתימה זמנית.
לאחר מכן, החלטתי שאני לא מעוניין להשתמש במרפאה הזו ועברתי למרפאה אחרת, שם הבאתי צילומים חדשים של כל הפה ושם נאמר לי שיש לי ציסטה בשן (שחור בצילום).
להבנתי מהרופא, כל מה שיש לעשות או לחכות.
במידה וזה יגדל אני אצטרך עקירה, אולי אפילו של שתי השיניים הסמוכות.
האם יש משהו (כל דבר) שאני יכול לעשות על מנת לתרום לתהליך העלמת הציסטה?
האם אפשר לפתוח את סתימת השורש שנעשתה ולנקז דרכה את הזיהום?
תודה,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ניתן לעזור לציסטה להתרפא? - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011יכול להיות שטיפול השורש שעשית יביא לריפוי הציסטה. אבל ככלל חסרה אינפורמציה: האם כואב במגע או במישוש, האם רגיש לניקוש, האם יש שינוי מצילומים קודמים וכד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטיק עם סוכרבן05/05/2011
שלום,
השאלה שלי היא לגבי מסטיק עם סוכר למטרת שמירה על בריאות השיניים גרידא
האם מסטיק עם סוכר מבצע את העבודה או שעם הסוכר עדיף כבר לא ללעוס בכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטיק עם סוכר - תגובה
ד``ר גלית כהן09/05/2011מסטיק עם סוכר - רצוי להחליפו במסטיק ללא סוכר או לוותר בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםשלי05/05/2011
בוקר טוב יש לי שאלה
יש לי כתרים בפה כמעט בכל הפה הרופא שלי משום מה אף פעם לא הדביק את הכתרים באופן קבוע אלא רק זמני בכל פעם שהייתי מגיעה אליו לטיפול הוא היה משחק בכתרים וכשהוא היה מוריד אותם היה יוצא ריח איום ונורא מהשיניים החלטתי לעזוב את הרופא כרגע אני עם השיניים שלא מודבקות היטב ואני חוששת שיש לי שם היווצרות נוראית של לכלוך כמו כן יש לי צריבות בקצה הלשון ותחושה לא נעימה בפה האם זה קשור ומה עלי לעשות לגבי הכתרים תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי05/05/2011שלום שלי,
אם הכתרים הם על השתלים או כתרים טלסקופיים (כלומר שמתחתיהם יש כיפות מתכת על השן) אז באמת נהוג להדביקם עם דבק זמני ולהחליף את הדבק אחת לתקופה.
אם מדובר בכתרים שעל שיניים אז מומלץ להדביקם בדבק קבוע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן והשתלת עצםלירן05/05/2011
ביום שני עקרו לי שן והשתילו עצם כחלק מתהליך השתלת שן.השן נמצאת בלסת תחתונה בצד שמאל, 3 שיניים משן הבינה.
התהליך עבר היטב ואין לי כאבים מיוחדים, המקום מעט נפוח אבל הבהירו לי את כל זאת מראש.אני עושה שטיפות של מים מיוחדים שהרופא רשם לי אחרי כל ארוחה ומקפידה לאכול אוכל נוזלי ורך.היום ראיתי שהשטח בו הייתה השן נהייה עם מעטה לבן.אני נוטלת אנטיביוטיקה 3 פעמים ביום אבל עדיין מפחדת שזה לא נורמאלי ושמדובר בזיהום.מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן והשתלת עצם - תגובה
ד``ר גלית כהן05/05/2011המעטה הלבן הינו פסאודוממברנה , שהיא שלב ביניים הכרחי וחשוב בתהליך הריפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ואוכל ושתיה חמיםמתעניין04/05/2011
שלום רב,
יש לי דלקת עקב צמיחה של שן בינה. אני לוקח כדורי אנטיביוטיקה ומתוכננת לי עקירה כירורגית בעוד שבועיים. אני מעוניין לשאול האם מומלץ להפחית באוכל ובשתיה חמים, כלומר עדיף לקרר את המקום כמה שיותר.... פעם שמעתי שחום גורם לריבוי של חיידקים ומאט את ההחלמה מדלקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן05/05/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת הרדמה שגרמה כמעט לעלפוןאחת04/05/2011
שלום,
לפני כמה חודשים טופלתי במרפאת שיניים - עשיתי סתימות
בטיפול השני כאשר הרופא עשה לי זריקה הרדמה למעלה מצד שמאל, פתאום הרגשתי שמשהו חם ודוקר עולה לי למוח, דפיקות לב שלי התגברו, אולי הגיעו למעל 140, ראיתי כוכבים בעיניים, והרופא אמר כי הצבע עור שלי הפך לצהוב. כל הגוף רעד.
חיכינו כרבע שעה ואז הרופא התחיל לטפל בשן. הזריקה לא הרדימה כליל את המקום, הרגשתי את כל הטיפול והכאב. והרגשתי שהשפה התחתונה שלי טיפה מורדמת.
ששאלתי את הרופא מה קרה הפעם, הוא לא ידע לענות לי, ואמר שהזריקה היתה עם אדרנלין ואולי זו הסיבה.
יש לציין כי בעברי עשיתי המון טיפולי שיניים, כולל שורש וכתרים, ואף פעם לא קרה לי דבר כזה.
אני ממש פוחדת מאז אותו יום לגשת לרופא שיניים. ויש לי עוד שיניים לטפל בהם.
מה דעתכם?
והאם באפידורל יש מרכיבים דומים כמו בזריקות בטיפול שיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת הרדמה שגרמה כמעט לעלפון - תגובה
ד``ר גלית כהן05/05/2011תגובות כאלו מוכרות ברפואת שיניים, אין ממה לחשוש. התגובה עצמה יכולה לנבוע מחרדה, מקצת חומר שנכנס לכלי דם, וכד... עשית כבר איפולים וזה לא קרה, הייתי מנסה שוב , בלי לחץ, לעבור טיפול שיניים רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשרדניאל04/05/2011
עוד חודש מורידים לי תגשר אבל יש בעיה נראה לי הרופא עובד עלי תסתכלו על הניבים ניב אחד נראה כאילו הוא למעלה מדי
האם זה אמור להיות ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן05/05/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר אחד או גשרשריתה04/05/2011
יש לי כיס בין שיניים בין שן 36 ו-37,בשניהם יש כתרים, וזה מאוד מפריע לי, מה עדיף לעשות רק כתר אחד או גשר של שני השיניים, נה היתרונות והחסרונות של כל פתרון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר אחד או גשר - תגובה
ד``ר גלית כהן05/05/2011תלוי מה הסיבה לכיס. למשל : אם הכיס נובע מנקודת מגע פתוחה בין הכתרים, יש לסגור אותה עי החלפת כתר אחד או שניים, תלוי בצורת הכתרים הקיימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)