מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול שורשמירב22/01/2011
שלום רב, אני בת 32 בהריון, כרגע התחלתי טרימסטר שני.
לפני כמס' ימים התחילו לי כאבים נוראיים בשן עליונה קדמית (אני חושבת שהיא שן מס' 12), הכאבים לא היו כמו חור אלא כאב נוראי בכל מגע אפילו הכי קליל בשן, אפילו של הלשון או השפתיים.
לציין שלפני כחצי שנה שן זו עברה סתימה כושלת שגררה בעקבותיה כאבים נוראיים ורגישות עצומה לחום וקור והכאב הקרין לי באופן קבוע לראש, לאוזן ולפנים, עד שעשו לי סתימה מתקנת בה הרופאה העריכה שכנראה בסתימה הקודמת פגעו לי בעצב של השן, הסתימה המתקנת ארכה כ-50 דקות ולאחריה הייתה לי רגיעה בכאב למשך כחודשיים שלושה ומאז היו כאבים בהקשה בשן, אך אני בחרתי לא לעשות איתה כלום עד עכשיו.
בשבוע שעבר כשהתחילו הכאבים הנוראיים פניתי לרופאת שיניים אחרת והיא מייד התחילה לי טיפול במוקסיפן פורטה לשבוע ימים (אבחנה את זה כדלקת בשן) וקבעה לי טיפול שורש לשבוע הקרוב.
בביקור שלי אצלה לא נעשה לי צילום מקומי.
עכשיו אני כבר 5 ימים עם האנטיביוטיקה ואכן יש שיפור בכאב, אך עדיין משהו מטריד אותי, באזור של החניכיים למעלה ממש במקום שנגמרים החניכיים ומתחיל הבשר שמחובר לשפה העליונה (שזה ממש מתחת לכנף האף הימני) יש לי כאב "מושך" שם, ויש שם גולה מורגשת וכואבת. (גם מבחוץ זה כואב, מהאזור של האף)
האם זה באמת קשור לשן? האם שם ממוקם השורש של השן הזו? האם יכול להיות שיש שם צ'יסטה ולא דלקת? אם כן, טיפול שורש יכול להגיע למקור הבעיה ולנקות אותה?
אני מאוד חוששת כי בעצם לא נעשה לי צילום למקום ואני פוחדת שבעצם פתיחת הטיפול שורש לא תפתור את הבעיה ואולי אף תחריף אותה.
אשמח מאוד למענה מהיר!!!
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011הכאב ה"גבוה" מעל השן הוא בדיוק מקום הדלקת הנובעת מהשן, לאחר טיפול שורש, זה יתחיל לעבור באיטיות.
בגלל שהמתנת עם מצב של דלקת מספר חדשים הדלקת עברה את השן לעצם שמעליה ופרצה דרך העצם לחניכיים , זו ה"גולה" שאת מרגישה.
הטיפול הוא אכן אנטיביוטיקה ואחכ טיפול שורש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנה ביתית חוזרתרונית22/01/2011
שלום רב
אני מחדשת הלבנה עם סד ביתי לאחר מספר שנים, השיניים שלי בריאות, הרופאה שלי אמרה לי משך הטיפול עד שבוע, מקסימום יום נוסף , שעתיים כל פעם. אחרי 8 ימים בהם שמתי את החומר בן שעה לשעתיים ואין עדיין תוצאות
(אין לי כמעט רגישות אגב)
האם יכולה להמשיך בטיפול לעוד שבוע.?? או שמסוכן?..?.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנה ביתית חוזרת - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011החומר אינו מסוכן,
ודאי שאת לא משתמשת בחומר ישן שאולי פג תוקפו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשמירב20/01/2011
האם טיפול שורש בשן 27 יכול לגרום לפגיעה בראש?
ואם כן ישנה אפשרות שהכאב יהייה רק בראש ולא באזור השן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011לא יכולה להיווצר פגיעה בראש.
יש כאבי שיניים הגורמים לכאב המקרין לראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשן??אן דלקת בחניכיים?אלונה20/01/2011
היי לפני כחודש ירד לי דם מהחניכיים בשן העליונה זה הפסיק ומאז אני רואה משהו כמו חור(הוא לא כואב גם כשאני שותה מים קרים וחמים ואוכלת)לפני מספר ימים ירד לי שוב דם וראיתי שהחור התפשט קצר לעוד שן עליונה.הזמנתי תור לרופא אבל זה רק עוד שבועיים שאלתי היא כזו:מה זה יכול להיות?האם דלקת?או שמה חור??ואיך מטפלים בחור בשן עליונה??נ.ב-אני מעשנת לאחרונה המון יכול להיות שזה השפיע?בתודה אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בשן??אן דלקת בחניכיים? - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011איני יכולה לחוות דיעה לפי התאור שלך, יכול להיות בעיית חניכיים ויכול גם להיות חור בשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בלסתותעדי20/01/2011
ידוע לי מספר שנים שיש לי 4 שיני בינה כלואות שאפשר רק להוציא אותן בניתוח כירוגי
עכשיו לרוב אני סובל לא מכאבים אבל מלחץ על הלסתות לכיוון הראש ,האם שיני הבינה משפיעות על הראש?כי יש לי המון פעמים כאבי ראש ואני מרגיש שמהלסת התחתונה עד הראש הכל מחובר מיקשה אחת ,חשוב לציין שעקב התופעות שיש לי בראש אני חושש לעקור אותן מה גם שאמרו לי שזה במקה שלי טיפול מורכב ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בלסתות - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011שיני בינה יכולות לגרום ללחץ וכאב.
אם הן במצב המצריך עקירה, יש לעקור אותן גם אם העקירה קשה. היא לא תהייה קלה יותר בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגיתלירון20/01/2011
איזה נזקים יכולים להיות מעקירה כירורגית בשיני הבינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011תלוי בעמדת השן ומיקומה יחסית לעצבים ורקמות באזור, יכולה להיות פגיעה זמנית או קבועה בעצב המעצבב את הלשון או השפה התחתונה.
כמובן שנעשים צילומים ע"מ לתכנן את הטיפול ולהקטין את סיכויי הפגיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשן?לינוי20/01/2011
היי,
בימים האחרונים [שבוע בערך] שמתי לב כי כשאני מורידה ומעלה את הראש מהר [בד"כ בזמן שאני מסדרת את השיער] אני מרגישה בתזוזה של נוזל מעל השן בלסת העליונה-זו שצמודה לשן הבינה.
כששיתפתי את אמי היא אמרה שייתכן כי יש שם ציסטה, מה שגורם לי להרגיש בקיומו של נוזל.
יש לציין כי השן וסביבתה אינן כואבות כלל, ולמעט התחושה המוזרה של נוזל הכלוא בחניכיים-אין שום דבר אחר..
מה עליי לעשות? האם לחכות לביקורת אצל רופא השיניים או שיש צורך להגיע בדחיפות לעזרה ראשונה?
מה המשמעות של ציסטה בשן?
אילו סוגי טיפולים קיימים במצב הזה? האם אין מנוס מלעקור את השן?
אני מודאגת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשן? - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011יכול להיות גם סינוסיטיס.
מצריך בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיםלירון19/01/2011
מה זה אומר שיורד דם מהחניכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכים - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011שיש דלקת חניכיים, ובד"כ זה נגרם מהצטברות אבנית.
פני לרופא שיניים ושיננית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אחרי עקירהנתנאל19/01/2011
שלום אני בן 16 ועכשיו עשיתי עקירה בשן טוחנת עכשיו אחרי העקירה הוא סם לי מלא צמר גפן קטנים שאלתי אותו מה זה הוא אמר תרופה ואחרי זה הוא סם צמר גפן גדול עכשיו סיימנו תטיפול וחזרתי הביתה ושאני בא להוציא תצמר גפן יש לי כאבים איומים אני מושך אותו קצת וכואב לי מאוד מה לעשות אני לא יכול להוציא את הצמר גפן ....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב אחרי עקירה - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011פנה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוחמיקה19/01/2011
לפני שבוע עשיתי ניתוח שבו טופלו שורשי השן מלמטה עקב דלקת שהתפתחה מתחת לשן שעברה בעבר טיפול שורש. בתום הניתוח קיבלתי אנטיביוטיקה מוקסיפן, לאחר 4 ימים של כאבים עזים הרופא החליף לי את האנטיביוטיקה לאוגמנטין+ פלאג'יל. אני 4 ימים אחרי תחילת שני סוגי האנטיביוטיקה החדשה, הכאב השתנה אך עדיין כואב... לדברי הרופא הדלקת נמצאת ברקמת החניכיים ולכן צפויה לעבור בעזרת האנטיביוטיקה. מה עושים??? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011בשלב זה ממתינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספסת את השאלה שלי מ 11:54 08.01.1רונן18/01/2011
אני חוזר שוב על השאלה -
ד"ר כהן,
אתמול התייעצתי עם רופא מקומי נוסף בבנגקוק וגם הוא חושב שאם בוחרים בחידוש אז כדאי לעקור את השורש הבעייתי. הבנתי שבשביל זה יש צורך בפעולה כירורגית.
לדעת הרופא המקומי, האפשרות העדיפה היא השתלה משום סיכויי ההצלחה הגבוהים.
היות שגם חידוש וגם השתלה לוקחים מספר חודשים, ואני לא בטוח אם אשאר בבנגקוק תקופה ארוכה, רציתי לשאול אם אפשר לבצע עקירה של השן כעת, ולדחות את ההשתלה לעתיד?
כמה זמן אפשר לחכות מרגע העקירה עד ההשתלה. הבנתי שזה לא זמן אינסופי משום שהשיניים הסמוכות עלולות לסטות עקב אי תמיכה.
אפשרות נוספת שחשבתי עליה היא לבקש מהרופא לקדוח חור בשן שיאפשר לדלקת נתיב יציאה, וכך להרוויח עוד קצת זמן עד לטיפול היותר רציני.
מה דעתך?
בתודה,
רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספסת את השאלה שלי מ 11:54 08.01.1 - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011קידוח חור בשן אניו אופציה.
לעיתים ניתן לעקור רק שורש אחד שהוא מקור הבעיה. נראה אולי שהשורש המזיאלי בייתי יותר אבל מחייב בדיקה אני לא יכולה לענות לפי צילום בלבד.
ממתינים בד"כ כחדשיים שלושב בין עקירה לשתל ניתן לחכות גם קצת יותר אבל העצם נספגת לאט לאט. כמה חדשים לא יהוו בעייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים צהובותלי18/01/2011
לבני בן ה-7 גדלו שתי שיניים קידמיות תחתונות. ומשום מההן נראות ממש צהובות ביחס לשיניים החלביות. האם צריך לטפל בהן או לחכות שיצמחו עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים צהובות - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011שיניים קבועות ב ד"כ צהובות יותר מהחלביות, בשלב זה לא עושים דבר .
בעתיד הרחוק, אם יפריע ניתן לעשות הלבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שינייםחלי18/01/2011
שלום,
רציתי לשאול באיזו משחת שיינים כדאי להשתמש לציחצוח יומיומי?
כרגע אני משתמשת בקולגייט להלבנה? האם זה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן25/01/2011אם השיניים והחניכיים בריאות, לא ככ משנה באיזו משחה את מצחצחת.
יש לזכור אם זאת שמשחות מלבינות הן אברזיביות יותר ואם יש נסיגת חניכיים (גם קלה ביותר) הן עלולות ליצור נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השחרה בגיל צעיר..מקס17/01/2011
שלום רב..
אני חייל בן 20 ולא מתמיד על ציחצוח שיניים היום גיליתי התחלה של ריקבון ב2 השיניים הקדמיות התחתונות
ותחילה של השחרה בשן ה5 מימין למעלה
המליצו לי על ניקוי שיניים אצל שיננית.. מה זה אומר והאם מומלץ??
ברור שכעת אתחיל לצחצח שיניים באופן סדיר
מה עוד מומלץ לעשות?
חשוב לציין שאני חייל ואחת הסיבות שאני לא מטפל בשיני בשנים האחרונות כי אינני סומך על הרפואה הצבאית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השחרה בגיל צעיר.. - תגובה
ד``ר עדי אריאלי17/01/2011שלום מקס,
עלייך לגשת לבדיקה אצל רופא שיניים שיאבחן ויכין לך תכנית טיפול שתכלול בין היתר גם טיפולים אצל השיננית והוראות לתחזוקה ולמניעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינה + מפרק הלסת + עששתרשא17/01/2011
אנא כבר חודשים רבים סובלת מכאבי ראש וכמובן כאבי שיניים אבל חשבתי שזה סתם בעייה עשיתי צילום סי טי לראש וכל הבדיקות ותודה לאל אני בריאה.במקרה עשיתי צילום פנורמי וגילו 4 שיני בינה שאין להם מקום ולוחצות על השיניים כמובן הלכתי לבדיקה ואמרו לי שאני חייבת לעבור ניתוח עקירה כירוגית אבל הם קרובות לעצבים שונים ויש חשש לגעת ולפגוע בעצב מסוים. אני רוצה לדעת כל איזה עצבים משפיע ועל מה משפיעות שיני בינה מבחינת כאבים וחושים. בנוסף גילה הרופא שיש לי בעייה במפרק הלסת האם כאבי הראש תוצאה ממפרק הלסת או משיני בינה או מהעששת שנגרמה על ידי שיני בינה שלוחצות לי על השיניים השכנות להם.. אשמח מאוד שתענו לו כמה שיותר מהר כי אני סובלת הרבה ולא מצליחה לישון בלילה מרוב כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי17/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)