מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתרים עם מתכתיעל15/02/2011
רציתי לשאול אם ניתן לטפל בנסיגת חניכיים מעל כתר כשהמתכת נחשפת ולהתעניין בקשר לכתרים ללא מתכת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים עם מתכת - תגובה
ד``ר גלית כהן22/02/2011ניתן להחליף כתרים לכתרים ללא מתכת, יש מקרים בהם ניתן לבצע השתלת חניכיים, כל מקרה לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוי עבור טיפול שיניים שכשליעל15/02/2011
לדר' שלום,
לפני כמה זמן שמו לי פלטה חלקית במקום שיניים שחסרות בפה. כדי לעגן את הפלטה בפה סיתתו 2 שיניים בפה ועשו עליהן כתרים. כתר אחד נפל, ואין אפשרות להחזירו ולכן כל הפלטה יצאה מכלל שימוש ואין אפשרות להחזירה לפה.
לפי האמנה או המקובל, איך המרפאה צריכה לפצות אותי ובאילו אחוזים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצוי עבור טיפול שיניים שכשל - תגובה
ד``ר גלית כהן22/02/2011אין אמנה ואין מקובל.
הקשר העסקי הוא בינך לבין הרופא או המרפאה.
יש וועדה לבעיות כאלו בהסתדרות לרפואת שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינהאנה15/02/2011
כבר יומיים אני סובלת מכאב שן
צומחת לי שן בינה
אני פשוט לא יכולה זה הורג אותי!!
מה אני יכולה לעשות?
אמרו לי שאם יוצא שן בינה אין מה לעשות אצל רופא שינים
בבקשה תענו לי :(((((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן22/02/2011אם יוצאת שן בינה רק רופא שיניים יוכל לעזור לך, פני דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים מצהיבותCate13/02/2011
שלום,
אני בת 22 ולאחרונה קיבלו שיניי צבע צהבהב שלא היה להן בעבר. חשוב לציין שאינני מעשנת, לא שותה יותר משתי כוסות קפה ביום, ולעומת זאת אני מטפלת היטב בשיניים: מצחצחת לפחות פעמיים ביום ומנקה עם חוט דנטלי פעם ביום.
מה יכול להיות הגורם להצהבה וכיצד אפשר לעצור אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים מצהיבות - תגובה
ד``ר גלית כהן13/02/2011מתי היית אצל שיננית בפעם האחרונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני חמישה חודשים בערך
Cate14/02/2011אני הולכת כל חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני חמישה חודשים בערך - תגובה
ד``ר גלית כהן22/02/2011הפתרונות הן שיננית ומעבר לכך הלבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשן לפני ואחרי סתימהמחפשת דיעה2יה12/02/2011
לבני (בן 24) נפלה סתימה משן טוחנת. השן נעשתה רגישה מאד לקור וחום. רופאת השיניים סתמה את השן (עם סתימה "לבנה") ואמרה לו שרגישות צפויה בימים הקרובים ואחר כך תשכך בהדרגה. אומנם הרגישות קיימת עדיין (היום, יום למחרת ביצוע הסתימה). האם אומנם כך צפוי להיות? האם רגישות אינה מעידה על בעייה בשורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשן לפני ואחרי סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן12/02/2011יכולה להיות רגישות אפילו למשך מס שבועות שתרד בעצמתה לאט לאט, זה תקין ונורמלי, כל עוד לא מדובר על כאב עז, מעיר מהשינה ומקרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפהיוסי11/02/2011
שלום, אני בחור בן 24 בריא .
אני סובל מריח רע מהפה,
יש לציין שהשיניים שלי בסדר גמור ואין לי בעיות שיניים,
ואני לא מבין למה יש לי כל הזמן ריח רע מהפה.
השאלה שלי, איפה אני אמור ללכת לבדיקה/ ייעוץ?
או במילים אחרות, איזה תחום של רופאים מטפלים בבעיה של ריח רע מהפה?
ועוד שאלה בבקשה, אני משתמש בליסטרין פעמיים ביום, האם ליסטרין ממולץ לשימור השיניים ובעיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה - תגובה
ד``ר גלית כהן12/02/2011ריח פה נובע בדכ מבעיות שיניים / חניכיים או מבעיות במערכת העיכול.
פנה לרופא שיניים. בפקולטה לרפואת שיניים בירושליים ותלאביב ישנן מחלקות של רפואת הפה העוסקות בכך.
ואם המקור אינו דנטלי פנה לרופא המשפחה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן10/02/2011
בעקבות ייעוץ שעשיתי קיים חשד לסדק בשורש. רופא השיניים שלי המליץ לבצע כירורגיה אקספלורטורית וחיפוש סדק בעזרת מיקרוסקופ כדי להחליט על הפרוגנוזה.
איך נקרא הרופא שאמור לבצע זאת או איך נקראת התמחותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/02/2011שלום קרן,
את הפעולה הזו יכול לבצע כל רופא שיש לו ידע וניסיון כירורגי אך לרוב היא מבוצעת על ידי רופא חניכיים, כירורג או אנדודונט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר בהדבקה זמניתרז10/02/2011
היי,
לפני כשנה ביצעתי 2 טיפולי שורש ומעליהם כמובן 2 כתרים.
הכתרים הודבקו בהדבקה זמנית.
רופא השיניים שלי, אמר לי להגיע לאחר כשבועיים להדבקה קבועה.
הגעתי אחרי שבועיים,
והוא ניסה להוציא לי את הכתרים, אך הפעולה כאבה מאוד - ולכן אמר לי להגיע כאשר אני רואה שהכתרים יתחילו מעט לזוז.
מאז, עברה שנה,
והכתרים עדיין יציבים ואיתנים בהדבקה זמנית.
האם יש חשש כלשהו במצב כזה?
אין לי כאבי שיניים כלשהם יש לציין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר בהדבקה זמנית - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/02/2011שלום רז,
אם הכתרים אינם יוצאים והם יציבים אז אין מה לחשוש, אך כדאי לנסות להוציאם כל 3-6 חודשים כדי להמנע מעששת שתתפתח באם הדבק ישטף ויווצר חלל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בדבר טיפולי שורשיעל10/02/2011
בעקבות סתימה לבנה שבוצעה אצלי בשן קדמית, החלו כאבים נוראיים ורגישות לקור וחום. מקור הכאבים הוא הניב השכן לשן בעברה את הסתימה - היתכן שיש קשר בין הדברים? בניב יש לי סתימה די גדולה שנעשתה לי לפני חצי שנה, כרגע כואב לי גם בחניכיים מעל השן בעת לחיצה והשן אפילו מעט מתנדנדת. האם מדובר בטיפול שורש? ואם כן כמה תעלות יש לניב? האם יתכן שיש דלקת כלשהי? הלכתי לרופא השיניים שהמליץ לי לצחצח בסנסודיין ואמר שצילום לא יעזור לדעת מה קורה ואם הכאבים ימשיכו יש צורך בטיפול שורש בכל מקרה. שאלה נוספת - האם מקובל לעשות גשר כתרים על שיניים משוייפות שלא עברו טיפול שורש והאם יש בכך יתרונות או חסרונות?
תודה רבה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בדבר טיפולי שורש - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/02/2011שלום יעל,
לגבי הכאב איני יכול לענות ללא בדיקה.
לגבי הגשר- אכן מקובל לבצע כתרים וגשרים על שיניים ללא טיפולי שורש ואף רצוי כך. היתרון הוא שמירה על ויטליות השן שלרוב מאריכה את חייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אני יכול ללמוד על טכניקה טובה
נדב מירושלים14/02/2011לצחצוח השיניים? יש סרטוני וידאו ביוטיוב שתוכלי להמליץ לי עליהם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםנדב מירושלים09/02/2011
אני מקפיד לצחצח שיניים 3 פעמים ביום עם משחת שיניים טובה להלבנת השיניים.
המצב של שיני הוא כזה: החלק העליון בצד העליון של השיניים צהוב. החלק התחתון בצד התחתון של השיניים צהוב. ובאמצע השיניים לבנות.
ניסתי לצחצח את השיניים יותר בחלקים של הצהוב שקרובים לבשר (קוראים לזה חניכיים?) כדי שהם יהיו לבנים ומה שיצא שפצעתי את הבשר.
איך אני יכול לצחצח נכון כדי שגם החלקים הצהובים יוכלו להיות נקיים ויהיה שיפור ובלי לפצוע את הבשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים? בבקשה זה חשוב ..
נדב מירושלים10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחצוח שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן10/02/2011לצערנו, משחות להלבנת שיניים לא בדיוק מלבינות שיניים,
אבל גם הלבנת שיניים עי חומרי הלבנה מקצועיים, הצד הקרוב לחניכיים נותר עם גוון צהבהב יותר מיתר השן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גלית
נדב מירושלים12/02/2011את טועה, המחשה להלבנת שיניים של אורביטול מעט מלבינה.
אז מה עושים ? אני לא רוצה להשאר עם חצי לבן חצי צהוב.
אולי מברשת שיניים חשמלית יכולה להגיע למקומות הצהובים בלי לפגוע בחניכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גלית - תגובה
ד``ר גלית כהן12/02/2011המשחה אינה מלבינה היא מסירה פלאק וחומרים הנצמדים לשן, עמ להלבין ממש יש צורך במרכיבים כימיים פעילים יותר.
אכן צריך לצחצח היטב את כל חלקי השן, אך זה לא ישפיע בצורה אמיתית על הצבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על כל השאלות
נדב מירושלים12/02/2011גם אם את חושבת שזה לא ממש מלבין, רק מוציא כתמים. סבבה.
שאלתי האם מברשת שיניים חשמלית יכולה להגיע למקומות הצהובים בלי לפגוע בחניכיים?
כלומר, עם מברשת קטנה ועגולה שתוכל להגיע לאיזור שקרוב לחניכיים בלי לפגוע בחניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על כל השאלות - תגובה
ד``ר גלית כהן12/02/2011ניתן להגיע לאותה איכות צחצוח עם מברשת רגילה ועם מברשת חשמלית. הטכניקה של הצחצוח חשובה יותר מסוג המברשת.
נכון שיש מברשות המקלות על הצחצוח, אבל עדיין, הן מנקות רק במקום בהן הן מונחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדב מירושלים-לא הגזמת קצת?
שני13/02/2011הרופאים פה עושים את עבודתם בהתנדבות למיטב הבנתי, ולפתוח ויכוח חסר משמעות על משחה שכן מלבינה או לא מלבינה,תסלח לי,נראה קצת מגוחך.זו דעתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רוצה להכנס לויכוח איתך
נדב מירושלים14/02/2011אני בסה"כ רוצה לחזק בעצמי שמשחת שיניים כן *תלבין" את השיניים. אין לי כסף מיותר כרגע להלבנה או כל דבר.
וגם אם לא - אז לא (:
אני שואל שאלות כי חשוב לי לדאוג לשיניים שלי. אני לא אשאל ואשמור לעצמי בבטן? לא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אני יכול ללמוד על טכניקה טובה
נדב מירושלים14/02/2011לצחצוח השיניים? יש סרטוני וידאו ביוטיוב שתוכלי להמליץ לי עליהם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת רטט בשיניים.רון09/02/2011
יש לי מין תחושת רטט מוזרה כזאת בשן הקדמית למעלה, זאת שן שיצאה והדביקו אותה חזרה.
אני יודע לכם מאוד אם תענו לי!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת רטט בשיניים. - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/02/2011שלום רון,
תחושת רטט בשן אינה רצויה ולרוב מעידה על כוחות חזקים הפועלים על השן.
עלייך לגשת לבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים נשחקותyos09/02/2011
שלום רב,
אני בחור בן 25. לאחרונה שמתי לב ששיניי הקדמיות נעשו קטנות יותר ממה שהיו לפני מספר שנים, ואף נוצר מרווח זעיר בין השיניים הצידיות לקדמיות בעקבות כך.
רציתי לשאול ממה הדבר נגרם וכיצד ניתן לעצור זאת וגם האם ניתן למנוע ולהחזיר את המצב לקדמותו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים נשחקות - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/02/2011שלום
שחיקת שיניים היא תופעה הנגרמת בין היתר כתוצאה מעומס יתר, הרגל שחיקה, שחיקה כימית ועוד. עלייך להיבדק אצל רופא שיניים שיאבחן את הבעיה ויטפל בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לבנה בשן.רוני09/02/2011
שלום, עשיתי היום סתימה לבנה בשן ואני מרגישה שיש מן חלק בסתימה ששורט את השלון כאשר אני מעבירה את הלשון על השיניים.
כאילו מן חלק בולט כזה וקצת חד. כשאני מסתכלת במראה זה נראה לי בסדר אבל אני מרגישה את השפיץ הזה.
זה בסדר? זה אמור להסתדר או שזה אומר שלא שמו לי את הסתימה טוב?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה בשן. - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/02/2011שלום רוני,
גשי בחזרה לרופא המטפל שיבדוק אם יש צורך בהחלקה של הנקודה הבולטת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרקובי09/02/2011
שלום. יש לי 2 שאלות. יש לי כתר קדמי שבנוי ממבנה יצוק,עליו כיפת זירקוניה וכתר חרסינה. האם הורדת כתר זה ע"י חיתוכו מסוכנת לשן?
שאלה שניה: האם על שן קדמית(אחת משתי הקדמיות) שעברה טיפול שורש ניתן לשים ציפוי חרסינה? כי שמעתי שהציפוי יכול להישבר ואם הוא נמצא על שן שעברה טיפול שורש גם השן הזאת יכולה להישבר ביחד עם הציפוי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/02/2011שלום קובי,
הורדת כתר אינה מסכנת את השן ובלבד שהיא מבוצעת בזהירות.
ניתן לבצע ציפוי חרסינה בשן שעברה טיפול שורש בתנאי שנותר מספיק חומר שן כותרתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כתר יצוקשרון09/02/2011
שלום,
בביקור שערכתי במרפאת השיניים נאמר לי שבשתי שיניים מספר 15 ו 25 יש כתר יצוק וכיוון שלא ניתן להסיר כתר כזה עלי לעקור את שתי השיניים. האם יש אופציות אחרות שבעזרתן ניתן יהיה להציל את השיניים ולא לעקור אותן? מה הן האופציות ומה החסרונות/סיכונים באופציות אלו.
תודה על עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כתר יצוק - תגובה
ד``ר עדי אריאלי10/02/2011שלום שרון,
לא כתבת מדוע עוקרים את השיניים. יש לעיתים פתרונות ברמת החניכיים, ברמת השורש או פתרונות שיקומיים, אך כל זאת רק במצבים בהם סיכויי השרידות של השן מאפשרים זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)