מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בחניכיים בעת ביקור אצל שינניתירון06/01/2010
השיננית שלי אומרת זמן רב שיש לי דימום בחניכיים בזמן שאני עובר אצלה טיפול כל חצי שנה.
זאת למרות שמלבד הצחצוחים אני מעביר חוט דנטלי פעם או פעמיים ביום
וכמובן גם מי פה פעמיים ביום. אני באמת משתדל.
1. האם יכול להיות שהדימום הוא גנטי ולא בגלל הזנחה ומדוע בעצם יש לי דימום?
2. השיננית המליצה לי להגיע כעת על שלושה חודשים ולא כל חצי שנה.
האם זה כדאי? האם הטיפול עצמו לא פוגע גם בחניכיים? (עובדה שאני תמיד מדמם בחניכיים בזמן שאני עובר אותו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בחניכיים
ד``ר עדי אריאלי09/01/2010דימום בחניכיים מקורו לרוב בדלקת חניכיים או במחלת חניכיים. ישנם גורמים רבים למצבים אלו וגם גנטיקה היא גורם מסייע אך לא יחיד. אני ממליץ לך להיבדק אצל מומחה למחלות חניכיים (פריודונט) כדי לברר את המקור לדימום, בטח לנוכח העובדה שאתה מנקה טובה ולמרות זאת הדימום אינו נפתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיניים נהיו שחורות מהנרגילה,יוסף06/01/2010
הייתה תקופה שעישנתי נרגילה ושמתי לב שהשיניים נהיו שחורות,
כמובן שהפסקתי לעשן מיד,אבל יש בעיה אחת גדולה שמטרידה אותי:
השיניים נהיו שחורות ושיננית עוזרת בדיוק לארבעה ימים,
מה אפשר לעזור בכדי לפתור את הבעיה לתמיד?
תודה רבה לעוזרים,
יוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד``ר עדי אריאלי09/01/2010כתמים חיצוניים על גבי השיניים מקורם בעישון, מזון (תה, יין, תבלינים וכו') ובאוכלוסיית החיידקים בפה. טיפול אצל שיננית פותר את הבעייה. הקפדה על הגיינה טובה והמנעות ככל שניתן מהרגלים שמגבירים צביעת שיניים יפחיתו את התופעה אך לא ימנעו אותה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קדמית מעצבנתרחלי06/01/2010
בשן קדמית בוצע אצלי לפני כ 15 שנה ציפוי עלהחלק התחתון כדי להסוות כתם.
לפני מספר חודשים הציפוי נשבר.
מאז יש לי תחושה מעצבנת בשן, לא ממש כאב אלא מעין גירוי כזה שנמשך הרבה זמן לאחר אכילה או מגע.
הרופא הציע לבצע ציפוי חדש, כמו כן הוא ביצע צילום ולא נראתה בצילום בעיה אחרת בשן.
שאלתי היא האם יתכן שהחוסר בציפוי הוא זה שגורם לרגישות שנמשכת זמן רב וחידושו אכן יפתור את הבעיה? לפי מה שידוע לי רגישות שיניים זה כאב שאמור לחלוף במהירות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
ד``ר עדי אריאלי09/01/2010הרגישות שאת מתארת היא בשל חשיפת חומר השן שמתחת לאמייל (הדנטין) שרגיש לשינוי טמפ' ולמגע. אם אין בעיה אחרת בשן אז אטימת המקום באמצעות שיחזור תפתור את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מפצע בפהא06/01/2010
שלום, קמתי היום עם כאב בשן האחורית, וגיליתי פצע עם ריח נוראי- מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע
ד``ר עדי אריאלי09/01/2010ריח לרוב מעיד על זיהום, בטח כשיש כאבים בנוסף. יש לאבחן את הבעיה- לגשת לבדיקה אצל רופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי 3 עקירות כירורגיותמיכאל06/01/2010
שלום רב.
לפני כשבועיים עקרתי 3 שיני בינה כלואות בעקירה כירורוגית בבת אחת
השן העליונה (שן הבינה בצד ימין למעלה) כאשר הוא הוציא אותה היא יצאה עם חתיכת עצם
כאשר הקשבתי להנחיותיו של הרופא עשיתי שטיפות עם מים ומלח ושטיפות עם חומר לשטיפת הפה
כאשר שטפתי את הפה נוצר מצב שיצאו לי מים דרך אותו ניחיר ימין באותו צד של העקירה.
כאשר דיברתי עם הרופא הוא טען שהוצאנו את העצם והסינוס לא פתוח והוא תפר את המעבר וזה ייסגר עם הזמן (לטענתו תוך גג כחודש מרגע העקירה
מאז עברו שבועיים ועדיין אני מרגיש שנכנסים לי מים לצד של הפה ושיש לי מים בצד של השן
כלומר כאשר אני ממלא אוויר בפה אני מרגיש שיש לי נשיפה מתחת לאוזן
נא טיפולכם ועזרתכם הדחופה מה עליי לעשות.
האם להמתין או לגשת לצילום מסוים אצל מומחה.
מיכאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן06/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עיזרו ליאורית06/01/2010
לפני כחודש נפלה לי סתימה בשן קדמית. הלכתי לרופא שינים והוא אמר שיש ריקבון וניקה לי, ושם סתימה חדשה.
במהלך הטיפול היו לי כאבים למרות ההרדמה. מאז הסתימה היו לי כאבים בנשיכה ורגישות לקור וחום. הלכתי לרופא השינים ובכל פעם הוא אמר לחכות אולי זה יעבור לבד. לפני שבועים הוא הוציא לי את הסתימה ושם לי סתימה זמנית. באותו יום נעלמו לי כל הכאבים והרגישויות, אך כעבור כמה ימים שוב התחילה רגישות לקור וחום, שהלכה והתגברה. אתמול הרופא שם לי סתימה קבועה , והשאיר מחיצה עם הסתימה הזמנית בין השן לסתימה. ומאתמול בערב אני סובלת כאבים איומים, שמתגברים במיוחד בשתיית משקה חם, אבל כל הזמן כואב לי, ועוד יותר בשתיה או באוכל.
נראה לי שרופא השינים לא יודע מה לעשות. הוא אמר שלא נראה לו שצריך סתימת שורש.
בהתחלה הוא חשב שזה דלקת, ובהוראתו לקחתי אנטיביוטיקה, וגם זה לא עזר.
מה זה נראה לכם? אני אובדת עצות.
ענו לי מהר....
סובלת מאד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי אך לא ניתן לחוות דעה ללא בדיק
ד``ר גלית כהן06/01/2010אולי השן הגיעה לטיפול שורש, כך זה נשמע לפי תאור הכאבים. אך לא קובעים אבחנה לפי תאור מילולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדיחה בחיךדניאלה04/01/2010
אני מטופלת אצל רופא שיניים כבר 8 חוד'
בטיפול האחרון, באמצע קדיחה בשן (טיפול של סתימה), הרופא שמע את הפלאפון שלו מצלצל ומהבהלה "קדח" לי בחיך.
כתוצאה מכך נפער פצע שדרש תפרים.
הרופא התנצל ובזאת הסתיים הטיפול.
הטיפול הכולל עדין לא הסתיים, אך נדחה בעקבות המקרה והצורך של הפה להתאושש.
האם יש מקום לתביעה?
או לקבלת פיצוי כספי?
כיצד עלי לנהוג
חשוב לי לציין שמדובר במישהו המקורב למשפחה ועלולות להיות לזה השלכות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הפורום עוסק בענינים משפטיים
ד``ר גלית כהן06/01/2010ואם זה מישהו המקורב למשפחה, הרי לא נגרם נזק. יש אי נוחות אך היא חולפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר נשבראדיר ועקנין04/01/2010
שלום
לפני 3-4 שנים עשיתי כמה כתרים
אחד הכתרים (בחזית הפה) נשבר בעת האוכל
אני מתכוון שהכתר לא נפל אלא המתכת שמחזיקה את הכתר כאילו נחתכה בגובה החניכיים
בעת הטיפול לא התעניינתי בעניין האחריות ואני לא יודע מה מקובל בדרך כלל
השאלה שלי
האם מה שקרה סביר בהנחה שהעבודה בוצעה בצורה טובה או אולי היה פגם במתכת
אני מדגיש לא היתה חבלה או מכה
מה מקובל בתחום מבחינת אחריות (זמן האחריות והקפה)
מה ניתן לעשות הרי חצי מהמתכת נמצאת בתוך השן וגם בלי להיות רופה שיניים הטיפול נראה לי כלל לא פשוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר שנשבר
ד``ר גלית כהן06/01/2010אין הגדרה ברורה לגבי אחריות ומשכה, זה תלוי בכל רופא ורופא.
אכן זה מצריך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהעדה04/01/2010
רופא אחד אמר לי שאסור בשום אופן לתת זריקת הרדמה ולעקור במצב שבו החניכיים כל כך מודלקים. רופא אחר אמר שאין שום בעייה והדלקת תיעלם רק לאחר העקירה. אני מבולבלת. מה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצריך בדיקה של רופא
ד``ר גלית כהן06/01/2010ניתן לעקור כשהחניכיים מודלקים, אם ניתן להרדים, השיניים הן חלק מהגורם לדלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ועקירת שינייםעדה04/01/2010
יש לי שלוש שיניים שצריך לעקור אותן. החניכיים באזור מודלקים מאד עם מוגלה וכאבים. האם אפשר לעקור במצב כזה ולתת זריקה? או שחייבים לרפא קודם את הדלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ועקירת שיניים
ד``ר גלית כהן06/01/2010כאשר הדלקת חריפה ופעילה יתכנו קשיים בקבלת הרדמה טובה. במידה וזה המצב, הרופא יטפל קודם בדלקת ויעקור רק אח"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר לשינייםליאת03/01/2010
שלום רב,
יש לי 2 שאלות, 1. אני אמרה לשים גשר ואני טסה לחו"ל לחצי שנה בערך, האם אפשרי? או שגשר מצריך התערבות במהלך התקופה הזאת.
2. עוד דבר אתמול גיליתי שאני בהריון, האם אפשר בכלל גשר עכשיו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר לשיניים- יישור שיניים
ד``ר גלית כהן04/01/2010ראשית יש לפנות רופא שיניים המטפל בך. תלוי מה סוג היישור אותו הוא מתכנן. ככלל יש צורך בבקורת רופא שיניים כל חדש - חדש וחצי במהלך טיפול ליישור שיניים.
אין מניעה לביצוע יישור שיניים בהריון, אך כמובן רצוי לידע את רופא שיניים המטפל
בהצלחה
ד"ר גלית כהן
רופא שיניים
מומחית לרפואת הפה, טיפולי שיניים בהרדמה כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סגירה מדוייקת של הפהמשה03/01/2010
שלום רב
לאחרונה עשיתי גשר של כתרים , במקומות המפגש של השיניים המלאכותיות והאמיתיות יש אי נוחות בסגירה .
רופא השיניים שלי עשה בדיקה של ניירות קופי ווידא שיש כביכול סגירה אחידה מכל צידי הפה .. ויש סגירה , אבל אני עדיין מרגיש תחושת אי נוחות .. שאלתי היא כזו .. יכול להיות שתהיה סגירה מלאה של הפה גם במצב שצד אחד של הפה גבוה יותר?
האם הפה יכול להסגר בצורה שלמה אבל על חשבון עיקום הלסת התחתונה או משהו דומה?
מצטער מראש עם השאלה לא מנוסחת היטב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגר
ד``ר גלית כהן04/01/2010ככלל אם רופא שיניים איזן לך את הגשרים ונתן לך מס ימים להסתגל צריך להיות שיפור. אם נותרת אי נוחות ישנם רופא שיניים העוסקים בבעיות סגר ולהם כלים עדינים ומדוייקים יותר לאיזון סגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהיוליה03/01/2010
המון תודה על התשובה המהירה.!!! האם אני יכולה לבקש מרופאת שיניים שלי לעשות לי כתר כזה או שבטכנולוגיה הזאת כבר משתמשים כולם? אני פשוט פוחדת שאם אני אתחיל איתה את הטיפול ויסתבר שאין לה את האפשרות לעשות כתר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשאלי
ד``ר גלית כהן06/01/2010לדעתי הרוב כבר מכירים את הטכנולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריוליה03/01/2010
היי! אני שנה לאחר לידה ראשונה ומאז ההיריון התחילו לי בעיות שיניים (רוצה לציין שבצבא טיפלתי בשיניים ולא היו מאז בעיות) חור אחרי חור עקערה אחרי עקערי וטיפולי שורש....אני בת 28 נראית מצויין ההופעה שלי זה חלק מהעבודה שלי. השאלה שלי היא-כשעושים כתר אז בין חניכיים וכתר יש פס כזה כהה שהוא לא ממש אסטתי במיוחד למי שבחיוך רואים קצת חניכיים. האם יש היום פתרון לדבר זה? שהכתא יראה כמה שיותר טבעי,? אני עובדת הרבה עם אנשים והחיוך זה מה שמאוד חשוב לי.... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר אסתטי
ד``ר גלית כהן03/01/2010ישנם כתרים ללא מתכת בבסיסם. כתרים מזירקוניה, פרוסירה, אמפרס ועוד... שבהכנתם הסיכוי שתתפתח תופעה זו קטן בהרבה. לעיתים הפס הכהה הוא השורש הכהה לאחר טיפול השורש ואז ניתן לבצע הלבנה של השורש לפני הכנת הכתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםרחל02/01/2010
אני בת 58,בחודשים האחרונים סובלת מדלקת בחניכיים התחתונות עם דימום מדי פעם,אני יודעת שעלי לבצע ניקוי אבנית,וזה יקל או יפתור את הבעיה,אך במצב שהחניכיים מדממות מכל שפשוף האם זה מתאים כעת לעבור את ניקוי האבנית,אני מטפלת עם משחת שיניים פרדונטוקס ועם מי שטיפה ליסטריל.אבקש את עזרתכם מה עלי לעשות . תודה מראש רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד``ר עדי אריאלי02/01/2010מצב חניכיים כפי שאת מתארת דורש בדיקה וטיפול מיידי. ניקוי במצב כזה רק יועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)