מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליפר אחרי השתלת עצםרונן25/12/2009
שלום חברים. לפני חודש עקרתי שן בלסת העליונה כתוצאה מטיפול שורש לקוי (כך נאמר לי). הוצע לי פיתרון של שתל , אך לפני כן הושתל עצם היות והעצם נספגה. כפתרון זמני נאמר לי שאני צריך פליפר על מנת שלא תיהיה תזוזה של השניים ומטעמי אסטטיקה. הפליפר אצלי כרגע רציתי לדעת אם הפליפר עלול לשבש את תהליך קליטת העצם והאם הפליפר נועד כדי לשמור על בריאות הפה ולא רק מעמים אסטטים. אגב מאוד לא נוח ואין לי בעיה לא לשים אותו. מודה לכם מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליפר
ד``ר עדי אריאלי26/12/2009יש מקומות בהם ניתן לוותר על הפליפר ולעיתים זה אפילו מומלץ בעיקר לאחר ניתוח שיחזור עצם. לעומת זאת לעיתים אי שימוש בפליפר יוביל לתזוזת שיניים סמוכות ונגדיות. כדאי להפנות את השאלה לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר שנפל!שרון דותן25/12/2009
שלום!
ביום שישי אחר הצהרים נפל לי כתר והשן שמתחתיו כרגע חשופה. רציתי לדעת מהי הדחיפות לפנות לרופא השיניים עוד היום ? (יום שישי) או שאוכל לחכות עם זה עד יום ראשון?
כנראה שזה כתר ישן. מה עלי לעשות כעת?
בברכה,שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר שנפל
ד``ר עדי אריאלי26/12/2009שן חשופה בין אם היה חיה או שיש בה טיפול שורש נמצאת בסיכון להחמרה של המצב. ממליץ לא לדחות ולגשת לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים ופצעים בפהאילתי 4425/12/2009
שלום, ב-3 חודשים אחרונים אני נמצאת בטיפולי שיניים , בפעם בחודש, אני עושה 2 טיפולי שורש +מבנה+כתרים (עד עכשיו עשיתי 8 שיניים)
שמתי לב, שיומיים אחרי כל טיפול יוצא לי בפה פצע שנראה כמו אפטות רק בגודל יותר רציני
הלכתי לרופא , ובהתחלה חשבנו שאולי אני אלרגתי לאיזשהו חומר אבל, מתברר שלא
לפני שבוע עשיתי עוד 2 טיפולי שורש בלבד ללא המבנה והכתר, ויצא לי פצע גדול לבן , קצת אחרי האיזור של הטיפול
פניתי לרופא שוב, והוא אומר שאין לו מושג, כי זה לא האיזור שהוא עבד בו
המצב הוא , שהפצעים האלו הורגים אותי , אני לא מרגישה את הכאבי שיניים כמו שאני מרגישה את הפצע שיוצא
אני בדר"כ סובלת מאפטות, רק שהם בדר"כ קטנות
הרופא אומר שיכול להיות שזה מלחץ, כי אני ממש לחוצה בזמן הטיפול
אשמח אם תוכלו לעזור לי ולתת לי איזושהי עיצה או פיתרון איך להקל על זה
פשוט אני סובלת ממש, תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני
אילתי 4425/12/2009שכחתי לציין שהרופא מאוד סטרלי, ועובד נקי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אשמח לקבל תגובה
אילתי 4426/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויין, אך לא קשור- זה לא זיהום
ד``ר גלית כהן27/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אכן נשמע כמו אפטות
ד``ר גלית כהן27/12/2009אין טיפול לאפטות נכון להיום. נסי לשים עליהן אורקורט E, אולי זה יקל עליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקב בסתימה זמנית לאחר טיפול שורשבחור בן 2024/12/2009
הערב עברתי טיפול שורש בשן עליונה (16)
לאחר כשעתיים וחצי אכלתי ונוצר נקב בסתימה הרכה
ויש לי תור ליום שלישי להמשך טיפול
מה כדאי לעשות?
האם זה סובל דיחוי עד יום ג' או שמא עלי ללכת בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללכת לרופא המטפל
ד``ר עדי אריאלי26/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לייעוץהגר2723/12/2009
אני כרגע בסוף חודש שמיני להריון ואני סובלת מחניכיים מודלקות וקיבלתי משחת שיניים שנקראת דקפינול והרוקח אמר לאימא שלי שאפשר בהריון אך על המשחה רשום שאין להשתמש בהריון או בהנקה האם כך הדבר??
מה בעצם אוסר על השימוש בהריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר עדי אריאלי26/12/2009אם כתוב על התכשיר שאסור להשתמש בו בהריון אז זה מה שקובע. יש משחות שיניים אחרות שמתאימות לטיפול בבעיות חניכיים ומותרות בהריון- שאלי את רופא השיניים או את הרוקח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר קבועדנית23/12/2009
שלום רב,
כתר קבוע נפל לי הטיפול הסתיים לפני 3 חודשים.
יש בפי עוד 2 כתרים בני כ-14 שנים והם מעולם לא נפלו.
מכאן אני מסיקה שהעבודה שעשה רופא השינים האחרון היא עבודה לא טובה בגלל שכתר חדש נפל.
מה דעתכם?
מה הסיבה שהכתר נפל והאם גם איכות החומר ממנו עשוי הכתר קשורה לנפילתו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני יכול לדעת ללא בדיקה
ד``ר עדי אריאלי26/12/2009חיזרי לרופא שביצע אתהטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי שינים + הלבנהשירה23/12/2009
שלום
לאחרונה אני מתעניינת בטיפול אסטטי לשיני
בשיני הקידמיות יש שחיקה של האמייל ובנוסף שיני הצהיבו עם השנים
החלטתי לטפל בכדי שאוכל לחייך בהנאה וללא חשש פן יחשפו שיני
אך לאחר יעוץ עם מספר רופאי שיניים יצאתי מבולבלת לחלוטין
וצריכה את עזרתך
במרפאה אחת המליצו על סתימות לבנות בשינים הקדמיות השחוקות,
והלבנה בשאר השינים התחתונות, המחיר נמוך יחסית לשאר ההצאות
במרפאה שניה המליצו ציפוי שן בחומר אקריל בשינים השחוקות
הלבנה של השיניים התחתונות-המחיר קצת יקר מההצאה הראשונה
במרפאה שלילשית המליצו על טיפול שורש (למרות שאין צורך בטיפול שורש)
מבנה קומפיזיט מייד מוברג
כתר זמני מיידי
כתר זירקוניה
(סינית לא מבינה כלום מיזה)
והמחיר פה פשוט מרגיע שחקים
אני פשוט מבולבלת,לא יודעת באיזה הצעה לבחור ,האמנם ההצעה היקרה היא בהכרח גם הטובה והמוצלחת יותר?
אשמח אם תעשי לי סדר בדברים
ואשמח לקרוא את המלצותיך
בתודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי שיניים
ד``ר עדי אריאלי26/12/2009איני יכול לענות ללא בדיקה, אך ההחלטה צריכה להיות על סמך כמות חומר השן שנותרה, מנח השיניים ואופי הסגר. לרוב סתימות לבנות משלימות חסרים קטנים וכתרים חסרים גדולים אך כאמור יש עוד גורמים שנלקחים בחשבון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים אחרי עקירה של שן בינהאורי-ה22/12/2009
עקרתי שן בינה מודלקת אתמול.
הכאבים עזים מאוד,תוך כמה זמן ז אמור לעבור ..אני לוקחת אנטיביוטיקה ואופטלגין
ועדין יש כאבים חזקים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי26/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע כהה בין השינייםואר21/12/2009
שלום,
במשך שנים לא הלכתי לשיננית (אני יודע שזה לא בסדר) אבל לא היתה לי שום בעיה של צבע בין השיניים ולא בשיניים עצמן, הן היו די לבנות.
בשנה האחרונה הלכתי לשיננית פעמיים, ולאחרונה התחיל לי צבע כהה בין השיניים וגם השיניים נהיו פחות לבנות ויותר צהובות.
האם השחיקה אצל השיננית גרמה לשן להיות יותר פגיעה ?
בנוסף - איך ניתן להיפטר מהצבע הכהה הזה בין השיניים ?!
תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית אינה פוגעת בשיניים
ד``ר גלית כהן21/12/2009צביעה בין השיניים ניתן לנקות עי פוליש או גט פוליש אצל שיננית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש כתנאי להשחזה והשתלת עצםטלי20/12/2009
שלום,
לאור דלקת בשורש שן עליונה הומלץ לי לעקור אותה. היות ולצידה גם כן חסרה לי שן החלטתי להשלים את שתי השיניים בגשר ולא באמצעות שתלים.
הסיבה = כלכלית בנוסף לעובדה שאדרש להרמת סינוס והשתלת עצם בשן שאמורים לעקור.
הרופא אמר לי שני דברים שנראו לי מוזר אבל לדידו הכרחיים ורציתי לבדוק איתכם עד כמה -
1. הגם שלא אעשה שתל הוא אמר שצריך לבצע השתלת עצם.
2. בשתי השיניים הסמוכות אותן צריך להשחיז כדי לבנות את הגשר = הוא יבצע ראשית טיפולי שורש הגם שהן בריאות לחלוטין. מדובר בשן טוחנת ובשן הסמוכה לניב.
האם השתלת העצם וטיפולי השורש בשיניים בריאות לחלוטין הכרחיים כדי לעשות גשר? על פניו זה נראה לי מוזר
אודה להתייחסותכם
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל או גשר
ד``ר גלית כהן21/12/2009טיפולי שורש יתכן וידרשו בעקבות השחזה, בלי בדיקה וצילום אני לא יכולה לאמר אם במאת האחוזים יהיה צורך בטיפולי שורש, אבל בהחלט יכול להיות שכן, ובסבירות גבוהה יותר בשן הסמוכה לניב.
לגבי הצורך בהשתלת עצם, זה ודאי מחייב בדיקה. לעיתים צריך השתלת עצם כדי שלא תהיה שקיעה.
אם השיניים הסמוכות בריאות חבל מאד מאד לעשות גשר ולא שתלים, גם אם יש הבדל במחיר. לאורך זמן זה ישתלם לך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועיתארז20/12/2009
אחת משיניי הקידמיות החלה להצהיב.
פניתי לרופא השיניים בעניין והוא בדק עם חומר קר על השן את התחושה.
בשן זו לא הרגשתי כלל את החומר הקר.
האם יש צורך בטיפול שורש?
עד כמה העניין דחוף מבחינת הנזק לשן ולפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות אם כך שהעצב "מת"
ד``ר גלית כהן21/12/2009צריך עוד בדיקות ואם יושר יש לבצע טיפול שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת אופטימהאסתי19/12/2009
שלום לרופאים,
אנו שתי סטודנטיות שעושות עבודה על מערכת ה"אופטימה" שנמצאת בשימוש במרפאות שיניים. היינו רוצות לדעת אם המערכת הזאת עונה לצרכים החיוניים והרצויים ואילו פונקציות לדעתכם אפשר להוסיף כדי לייעל אותה.
כל מידע או הפנייה יתקבלו בברכה.
תודה מראש,
ענת ואסתל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא עובדת עם אופטימה
ד``ר גלית כהן19/12/2009כך שלצערי לא אוכל לעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אסתי20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר סתימהניר18/12/2009
שלום.
לאחרונה החלפתי רופא שיניים (לרופא זול יותר.. של הקופה) והוא איבחן אצלי 5 עששות\סתימות.
(זה לא מאוד מפתיע כי לא נבדקתי כבר כ-3 שנים והשיניים שלי אוהבות סתימות).
בכל אופן בינתיים הוא עשה לי סתימה אחת אבל למחרת הרגשתי שהשן רגישה לקור. וכן כואב לי ללעוס איתה דברים קשים. עברו יומיים ובינתיים אני לועס בצד השני..
האם זה יכול לקרות וכדאי לי לחכות כמה ימים?
האם כדאי לי בכלל לחזור לאותו רופא? דבר כזה אף פעם לא קרה לי...
תודה,
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתכן רגישות לקור אחרי ביצוע סתימה
ד``ר גלית כהן19/12/2009אם זה נמשך יותר משבוע- שבועיים חזור לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמישפרה17/12/2009
שלום
בשבוע שעבר עשיתי צילום פנורמי ועכשיו אני צריכה לעשות שוב
ורציתי לדעת כמה זמן צריך לחכות בין צילום לצילום (מחשש לקרינה)
(יש לציין שבתקופה האחרונה הצתרכתי לעשות הרבה צילומיי חזה )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי
ד``ר גלית כהן19/12/2009תנסי לעשות צילום דיגיטאלי בו כמות הקרינה נמוכה בהרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים של השינייםש17/12/2009
שלום,
אני בת 30 ובגיל 13 עברתי טיפול אורטודנטי אשר כלל בין השאר קוביות המודבקות על השיניים, לאחר ההסרה של אותן קוביות נשארו לי כתמים צהובים על שתי השיניים הקידמיות.
עברתי ניסיון הבהרה אצל רופא שיניים אשר כלל טיפול בייתי אך הדבר לא השפיע על אותם כתמים.
כיצד ניתן להסירם?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלו כנראה מוקדי עששת התחלתיים
ד``ר גלית כהן19/12/2009שהתפתחו סביב ה"קוביות" בשל צחצוח לא מספיק. זה לא ירד בהלבנה. צריך ניקוי מכני כמו עששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)