מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגת חניכייםדנה16/12/2009
יש לי נסיגת חניכיים כבר כ 3 שנים עפ"י השיננית שלי. כמו כן גם בזמן האחרון יש לי מורסה בפה בלסת התחתונה בשן בינה. אני לא מכירה שום רופא שיניים טוב ופוחדת לגשת לרופא שיעשה לי נזק. האמת שלא כואב לי ולכן הזנחתי אבל המורסה הזאת בלתי נסבלת וגם אני סובלת מטעם בלתי נסבל בפה וריח מהפה.
אני ממש אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על רופא שיניים טוב בת"א למייל זה קצת דחוף כי כמו שציינתי אני סובלת מטעם וריח נורא וגם לפי מה שקראתי ברשת זה מסוכן.
תודה, דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש רופאי שיניים רבים בת"א
ד``ר גלית כהן19/12/2009הפורום אינו יכול להמליץ על רופא, שאלי מכרים שאת סומכת עליהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםבת 15 וחצי16/12/2009
היי, אני בת 16 ומעוניינת בהלבנת שיניים.
השיניים שלי הצהיבו במהלך השנים ברמה גבוהה ואמי לא נותנת לי לעבור הלבנת שיניים.
רציתי לדעת האם יש דרכים אחרות בבית שיועילו להלבנה ויחזיקו מעמד.
השיניים שלי כבר ממש צהובות וזה הגיע למצב שאני כבר מתביישת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר עדי אריאלי16/12/2009הלבנת שיניים המבוצעת במרפאת השיניים מבהירה את הצבע הפנימי של הכותרת ואין תחליף ביתי או מסחרי שמגיע לאותן תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- עקירת שן בינה- עוד פרטיםנורית16/12/2009
שלום רב,
שכחתי את הפרטים העיקריים: ברצוני לציין ששן הבינה כלואה ויש בה חור ומיועדת לעקירה. השן לא כואבת. הבעיה שיש לי אוסטופורוזיס.ומשום כך הרופא קבע שאפשר לקבל נמק כתוצאה מעקירה.
ושוב שאלתי, מה לעשות?
בתודה מראש,
נורית הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי16/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף -עקירה של שן בינהנורית16/12/2009
שלום רב,
יש לי חור בשן הבינה העליונה, הרופא המליץ על עקירה, אבל טען שהעקירה יכולה לגרום לפגיעה בעצב וכתוצאה מכך יכול להיווצר נמק.
השן לא כואבת, אך מטריד אותי החור שבשן.
שאלתי היא מה לעשות בנידון, האם לעקור את השן על אף הסיכונים?
תודה מראש,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי16/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודה לשתייה מומסת במיםאילון15/12/2009
לפי מה ששמעתי אסור להשתמש בסודה לשתייה להלבנת שיניים בגלל שהיא שוחקת את השן.אני מעוניין ליצור תמיסה של סודה לשתיייה ומים ע"מ לעשות שטיפות - לא בשביל הלבנה - אלא כתחליף למי פה ,משום שאני יודע שסודה לשתייה היא בסיס ואז אם נוצרות חומצות מהחיידקים והסוכר אזי תיווצר תגובת סתירה שתנטרל את החומצה ( והתמיסה גם יכולה להגיע למקומות נסתרים). האם גם במצב של תמיסה (שבה אין גרגרים ,והבנתי שזו כף ל קצת יותר מחצי כוס מים בטמפרטורה של 18 מע') יש סכנת שחיקה?ואם כן מדוע ? הרי פה אין גרגרים (או שעדיין יש?)
אם אין סכנה האם בכל אופן יש סכנה אחרת לעשות יותר משטיפה אחת ביום
בתודה מראש
אילון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפות פה
ד``ר עדי אריאלי16/12/2009קיימות בשוק הרבה שטיפות פה טובות שהוכיחו את עצמן לאורך שנים אז למה להכין בבית. איני יודע איזה נזק עלול ליגרם בשימוש יומיומי של שטיפת סודה לשתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי זה יחסוך לי הרבה כסף
אילון22/12/2009וחוץ מזה הן נועדו בעיקד לניקוי הפנ מחיידקים אך לא לסתירת חומצות קיימת
ועיקר השאלה היא . מה בדיוק גורם לשחיקה - עצם הגרגרים שעשויים מחומר קשה ביחס לשיניים (אמייל),ואז בהמסה של הסודה במים זה נהיה תקין. או או שזו איזשהיא ריאקציה מכנית או כימית גם של המולקולות של החומר עם האמייל ומזיק לו.( כמו שאולי קורה כשמנקים דברים נוספים עם תמיסת סודה - כמו בגדים וכו' שם נראה לי שהסודה כבר מומסת -או שלא?)
בתודה מראש
איולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שאמרתי
ד``ר עדי אריאלי22/12/2009איני יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בחניכיים אצל בת 5 וחצישרית13/12/2009
שלום,
בתי התחילה להתלונן על כאבים בפה לפני כשבועיים. לא היו שום סימנים בשן, וגם הרופ"ש לא מצאה כלום (ללא צילום).
היום גילינו גולה ענקית בשן. לא נפיחות של כאבי שיניים שיש לרבים, אלא גולה - כמו הגולות של הילדים. מאד מקומית, מאד מדויקת.
מחר נלך לרופא, אבל נשמח לזריקת הרגעה - מה זה יכול להיות? האם ללכת לרופא שיניים או לרופא המשפחה? רעיונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד``ר עדי אריאלי16/12/2009הנפיחות יכולה להיגרם כתוצאה מעששת, זיהום בחניכיים, תהליך דלקתי בקצה השורש, טראומה לשן, סדק ועוד. יש לגשת לרופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםנירית13/12/2009
האם מומחה חניכיים רשאי לבצע השתלות או שעדיף כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים דנטליים
ד``ר עדי אריאלי16/12/2009כל רופא שיניים מומחה או לא מומחה רשאי לבצע שתלים דנטליים (אין התמחות בזה), אולם מומלץ לברר לפני האם לרופא יש את הידע הדרוש והניסיון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי חורים ואני לא רוצה סתימותאבידן רובין11/12/2009
לא כואב לי ולא בא לי ברזלים בתוך הפה, ובכלל כל התהליך נראה לי לא סימפטי ומיותר.
מה ההשלכות/אלטרנטיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש חורים חייבים לעשות סתימות
ד``ר גלית כהן12/12/2009אחרת העששת תמשיך להתפשט ותגיע גם לשוש, מה שיצריך טיפול שורש, ואם עדיין לא יטופל יגיע לעקירת השן בסופו של דבר.
לא כל הסתימות מתכתיות, בימנו רוב הסתימות נעשות מחומר מרוכב בצבע השן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת בשיטת אול און פורמשה11/12/2009
שלום מצב השינים שלי מצריך עקירת כל השינייםץ אני קראתי על שיטה של תותבת קבועה שניקראת
"אול און פור" מה ידוע לכם על סוג התותבת והאם זה נפוץ ומה אורך החיים שלה אם איפשר תן לי אתר שואכל ליקרוא חומר בנושא תודה מראש משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי מגוע?
משה13/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנה לפורום שיקום הפה
ד``ר גלית כהן13/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתראושרת11/12/2009
שלום רב,
הלכתי לרופא שיניים, אשר בדק את פי, נשלחתי לצילום, בצילום נתגלתה ציסטה בלסת העליונה, מעל השן הקדמית.
הרופא המליץ על טיפול שורש והסרת הציסטה, ומאחר והשן מתחילה להאפיר, לשים שם כתר.
שאלתי היא, מאחר והמדובר בשן קדמית, מדוע הומלץ על כתר ולא על שתל?
מידיעותיי המעטות והעניות ברפואת שיניים, שתל יפה יותר ונראה אמיתי יותר מאשר כתר,
אשר עם הזמן הכתר מתחיל להשחיר.
מה עדיף? כתר או שתל?
בבקשה, תשובתכם, הטיפולהדחוף נדחה ונדחה מאחר ואיני יודעת מה להחליט.
יום נפלא שיהיה,,
אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר/שתל
ד``ר גלית כהן12/12/2009יש מספר אי דיוקים בהבנתך את העניין.
כתר הוא החלק הנראה , המכסה הן שורש שעבר טיפול שורש והן שתל. התוצאה האסתטית תלוייה בסוג הכתר הנבחר והחומרים ממנו הוא עשוי.
בכל מקרה, אם יש שורש שן יציב וניתן לשיקום, חבל ושגוי לעקור אותו על מנת לשים שתל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר איכותי
אושרת13/12/2009ראשית, תודה רבה על תשובתך.
שנית, מה עליי לומר לרופא השיניים שלי על מנת לקבל כתר איכותי, כתר מיציקה אחת שאינו משחיר. או במילים אחרות: מהו כתר איכותי? מאיזה חומרים הוא עשוי?
יום נפלא שיהיה,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן ששינתה צבע (נהיתה כהה)אלינור10/12/2009
היי השן הקידמית שלי ("הניב") כאבה לפני חודשיים בערך,והיתה רגישות בעיקר כששתיתי שתיה חמה/קרה (ולא בלעיסה). הייתי אצל רופא שיניים וביצעתי צילומים פנורמיים. הרופא ציין כי בצילומים השן נראית "חיה" והעצב נראה "חי".
עכשיו, לאחר חודשיים בערך, הכאבים בשן פסקו לחלוטין וכמו כן הרגישות שהייתה בשן פסקה.חזרתי אל הרופא לביקורת וכעת המליץ על טיפול שורש + כתר לשן (לאחר שאמר שבצילומים השן נראית "בסדר גמור" חודש לפני...).
רציתי לשאול כמה זמן לוקח לשן/לעצב השן) "למות" מרגע שיש בו פגיעה? מה יכול להצביע שינוי צבע בשן? האם רק העובדה שהיא מתה?? או דבר אחר? האם זה יכול להיות משהו אחר?
אודה לכם לכל פתרון אחר... והתייחסות לכל האופציות האפשריות לכאבים (שהיו ופסקו ושינוי הצבע)... בבקשה בבקשה זה ממש דחוף לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא שלך צודק
ד``ר גלית כהן12/12/2009המהלך הסביר ביותר הוא שבזמן שהשן היתה רגישה העצב נפגע וכנראה עבר נמק "מת", אם אין כאב חריף האבחון בנקודת זמן זו קשה, שכן בצילום הכל נראה תקין. לוקח לפחות חדש - חדשיים עד שנראה שינוי בצילום רנטגן, או שינוי בצבע השן לאפרורי. זו עדות לכך שהעצב מת וצריך טיפול שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש המלצה דחופה ד"רהמאם המאם09/12/2009
אני בן 35 בריא בד,כ.מזה כשלוש חודשים סובל מכאבי ראש לוחצים פרונטואוקסיפיטליים.ישנו כאב קבוע ומדי פעם ימים התקף של כשעה של כאב קשה.התקף הכאב יכול להיות מלווה בסחרחורת.נימול בעיקר מצד שמאל.במהלך החודשיים האחרונים עברתי בדיקת CT מוח,CT צווארי ,בדיקת שמיעה,בדיקה אוטונוירולוגית ENG בדיקות דם כללי,בדיקה נוירולוגית כללית,כל הבירור עד כה מדווח כתקין .רק הנוירולוג אמר לי אולי שיש לי מה שקוראים לו tension headache .
עד היום הזה אין דבר משתפר תמיד כאבים בראש ,בשרירי הצוואר,בריקה.
שאילתי היא:
האם כל הכאבים שאני מרגיש בהם נובעים משחיקת שיניים,כי את האמת רק בדיקת פה ולסת לא עשיתי ושאר הבדיקות תקינות.
בהתחלה אני חשבתי משחיקת שיניים,ויש לי סד לילה אבל אני לא משתמש,כי אני חושב שאין לי שחיקת שיניים.לא יודע,,,,,,
אני מעוניין לשמוע ממכם לתגובה אולי אתם עוזרים לי בכל מלה שאתם כותבים,,
אני מודה לכם מראש תודה לכם ,,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ לפנות למרפאת כאב
ד``ר עדי אריאלי09/12/2009יש מרפאת כאב בפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם שעוסקת בין היתר בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי למינייטסיהלי09/12/2009
שלום רב,
עשיתי ציפוי למינייטס בשיניים הקדמיות לפני כשנה,אני לא כ"כ אוהב את התוצאה ורציתי לדעת אם במידה ואני אחליף את הציפויים אני אצטרך להשחיז שוב את השיניים? האם בדר"כ מורידים מאורך השן בהשחזה? לא מבין למה אבל הורידו לי ממש הרבה מהאורך ויש לי תחושה שהשן לא יציבה כ"כ. והאם ניתן לעשות כתר חרסינה מלא בארבעת השיניים הקדמיות?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למינייטס
ד``ר עדי אריאלי09/12/2009ניתן להוריד את הלמינייטס ולבצע במקומם חדשים ואם יש צורך ניתן גם לבצע כתרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חמורה בעת יקיצה משינהדורון09/12/2009
שלום,
במשך תקופה ארוכה,כל יום בבוקר כשאני מתעורר,אני מעלה שהשיניים הקידמיות מלאות בדם יבש עליהן וכמו כן גם הלשון וחלל הפה,במהלך היום אני לא סובל מדימומים או דברים כאלה ומעולם לא סבלתי מבעיות שיניים או חניכיים.
אשמח לשמוע חוות דעת,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללכת לבדיקה אצל רופא שיניים
ד``ר עדי אריאלי11/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגית ביום של אירוע..אביטל08/12/2009
היי אני עוברת ביום שישי הקרוב עקירה כירורגית שן תוחנתלמטה.שאלתי היא כזו:יש לי מסיבה ברור שאני לא אתפרע ויאכל אבל האם יכאב לי המון?והאם יש צורך בתפרים או שלא תמיד.ועוד שאלה אחרונה.האם זה פוגע ומעוות את מבנה הפה בתודה אביטל:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי09/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)