מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה לרופא שיניים טוברעות10/02/2010
שלום,
האם תוכלו להמליץ לי על רופא שיניים טוב ומנוסה באזור המרכז? אחד כזה שיהיה מוכן להסביר לי מה הוא עושה לי בפה... (העניין הוא שעד עכשיו לצערי היו לי חוויות לא מאוד חיוביות, והבטחתי לעצמי שהפעם אעשה בדיקה יסודית לפני שאבחר לי רופא...)
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי... באופן עקרוני אני צריכה סתימה או שתיים, וגם שוקלת אולי לעשות יישור לשיניים שהחלו מעט לזוז (אין לי בעיות חניכיים...).
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום אינו ממליץ על רופאים
ד``ר גלית כהן11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה שחורהלאה10/02/2010
רופא שיניים עשה לי היום סתימה שחורה ואני לא מרוצה כי זה יוצר בעיה אסתטית קטנטונת.
הוא אמר שהוא מוכן להחליף לי את הסתימה הלבנה ושאני אשלם רק את ההפרש.
שמעתי פעם שאם מורידים סתימה קיימת ושמים סתימה חדשה במקומה אז זה אומר שרופא השיניים לוקח לי עוד חלק מהשן ושהרעיון הוא להשאר כמה שיותר זמן עם יותר חלק של השן.
האם זה נכון?
אני מתלבטת. אם זה נכון מה ששמעתי אז אולי לא כדאי לי להחליף את הסתימה השחורה בלבנה מצד שני יש בעיה אסתטת קטנטונת.
ד"ר, מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להחליף אם זה מפריע לך
ד``ר גלית כהן11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
לאה11/02/2010ואם חושבים רק על טובת השן ומתעלמים מנושא האסטטיקה. האם הורדה נוספת מהשן (עקב סתימה חדשה במקום ישנה) - האם זה עניין עקרוני או זניח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר גלית כהן15/02/2010אם הרופא עובד בדייקנות, זה זניח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוווח בין השינייםסנדי10/02/2010
לאחרונה שמתי לך שיש לי רווח שלא היה קיים קודם בין השיניים התחתונות הקדמיות. שאלתי כאן בפורום ואמרתם לי שזה מצריך בדיקה ושאולי מדובר במחלת חניכיים. אז קבעתי לי תור לבדיקה לעוד שבוע וחצי אבל הייתי רוצה לדעת האם יכול להיות שמדובר בנסיגת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה היא סימפטום של מחלת חניכיים
ד``ר גלית כהן11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים צהובים לאחר הסרת גשררועי קרוננפלד10/02/2010
שלום רב,
שמי רועי ואני בן 25, לפני כבערך עשר שנים היה לי גשר והוא סידר לי את השיניים בצורה מוצלחת, אף על פי כך, בשנים האחרונות שמתי לב לכתמים צהובים בשיניים הקדמיות העליונות שנוצרו כתוצאה מהדבק של הגשר שנשאר על השן.
בביקורי האחרון אצל רופאת השיניים שלי שאלתי אותה האם יהיה ניתן להוריד את זה והיא טענה שזה כבר חלק מהשן ושזה לא ניתן להורדה בכל דרך שהיא, בנוסף שאלתי אותה לגבי הלבנת השיניים והיא טענה שאם אעשה הלבנה, התוצאה תיהיה שהשיניים יהיו לבנות אבל הכתמים הצהובים לא ישתנו וזה ייצור קונטרסט יותר רציני הנראה לעין...
אני אשמח לקבל ייעוץ והכוונה בנושא!
תודה רבה,
רועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע הסבר הגיוני
ד``ר גלית כהן11/02/2010זו בעצם התחלת עששת סביב האזורים בהם הודבקו הוביות.
אם זה מהווה הפרעה אתטית. ניתן לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים תותבותנורית09/02/2010
יש לי שיניים תותבות כבר 6 שנים, נשארו לי 2 שיניים שלי שזה ניב אחד וטוחנת אחת שצמודה לניב. (שניהם בלסת העליונה).
הניב כבר נפל. ברצוני לשאול האם הרופא שיניים יכול להוסיף ניב תותב לתותבת בלי שאני אהיה שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לקחת מידה
ד``ר גלית כהן11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפהיעל09/02/2010
אני לא יודעת אם זה קשור לתחום רפואת השיניים, אך רציתי לדעת האם יתכן שכתגובה לאכילת חצילים מופיעים אצלי פצעים בפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד``ר גלית כהן11/02/2010אולי את אלרגית למרכיב בחציל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..חשוב לי לדעתחרדה דנטלית09/02/2010
יום אחד הסתכלתי לתומי בשיניים הקדמיות שלי סתם באופן אקראי..
לפתע הבחנתי שבשן הקדמית שלי בלסת העליונה..(זאת שבין הניב לשן הכי קדמית)יש כאילו פס לבן בחלק התחתון שלה,ממש בסוף השן למטה..ושאר השן לבנה גם..אבל פחות..כאילו ביחס לשאר השן החלק התחתון שלה יותר לבן..זה נראה כזה מגוחך אם מעמיקים את המבט.כמו זברה כזה...(רק עם פס אחד לבן..לא הכל כמובןןן)
זה תקין?..
מקווה שהסברתי את עצמי נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס לבן על השיניים
ד``ר גלית כהן11/02/2010יש כתמים לבנים על השיניים, בדכ הם מייצגים אזור עם פחות סידן.
ניתן לכסות עליהם אם הם מהווים בעייה אסתטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
חרדה דנטלית11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש לי...
עידן04/07/2010פס לבן על השיניים שמופיע אחרי השינה ונעלם במשך היום של שני השיניים הקידמיות, על מה זה מצביע? או לחילופין, מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה - טיפול שורש או עקירה?ענבל09/02/2010
לפני כשבועיים היו לי כאבים חזקים בשן בינה בלסת התחתונה
הייתי בבדיקה אצל שני רופאים שונים והם הפנו אותי לעקירה כירורגית בבי"ח.
היום הגעתי לבית חולים והרופא לא היה מוכן לבצע עקירה, אמר שניתן לבצע בשן זו טיפול שורש משום שהיא פונקצינלית ללעיסה.
מה הסיכויים ומה הסיכונים בביצוע טיפול שורש בשן בינה?
האם יש צורך ברופאים מומחים לצורך טיפול בשן כזו?
האם תוכלו להמליץ על רופאי שיניים טובים במסגרת הכללית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש או עקירה?
ד``ר גלית כהן11/02/2010ישנם רופאים מומחים לטיפולי שורש.
אני לא מכירה רופאים בכללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך בטיפול מיוחדצחי08/02/2010
שלום
אבא שלי אדם רגיש בכל נושא הפה , הוא לא מסוגל לעבור טיפול רגיל כהוא מסוגל להקיא תוך כדי טיפול כזה , אני מנח שהטיפול היחידי בשבילו ז טיפול בהרדמה כללית , רציתי לדעת האם מישהו יכול להמליץ לי על מקום טוב שמבצע טיפולי שיניים בהרדמה מלאה .
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מספר מרכזים בארץ בהם עושים הרדמה
ד``ר גלית כהן08/02/2010כללית לצורך טיפולי שיניים. אתה צריך לבדוק שלמרפאה יש רישיון לבצע טיפולים בהרדמה ושהרופא מומחה לטיפול.
טיפולים בהרדמה כללית הם טיפול השיניים היחידי שמשרד הבריאות סייג וציין מפורשות שחובה לעבור התמחות ספציפית לקבל רישיון לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים ושינניתלי08/02/2010
אני בת 40, פרט לשיניים הקידמיות, כל הפה שלי הוא כתרים וגשרים, האם יש צורך לבצע ניקוי אצל שיננית בכתרים ובגשרים? יש לציין שמעולם לא הייתי אצל שינננית ויש לי רגישות ודימום לפעמים סביב הכתרים\גשרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים ושיננית
ד``ר גלית כהן08/02/2010כתרים מורכבים על שיניים ולכן ההתייחסות אליהם היא כמו לשיניים טבעיות וחייבים לשות ניקוי, אפילו לעיתים תכופות יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עקירהשירה08/02/2010
שלום
שאלתי לגבי אמא שלי בת 63. יש לבעיה באחת השיניים והומלץ לעקור את השן.
מדובר בשן בלסת התחתונה, היתה דלקת וכתוצאה מכך התנפח מתחת ללשון. היא לקחה אנטיביוטיקה בשם אוגמנטין במשך שבוע, הנפיחות ירדה וכרגע הרופא שיניים אמר כי לא ניתן לעקור מאחר שישנה עדיין דלקת. יש לאימי כאבים נוראים והרופא אמר לה שבמקרה הצורך נפנה למרפאת פה ולסת בבת החולים. השאלה היא האם ניתן לעקור את השן למרות שיש עדיין דלקת? ומה ניתן לעשות בנידון מאחר שהוא נתן לה להמשיך אנטיביוטיקה ומשכחי כאבים לא עוזרים , הכאבים נמשכים
מה ניתן לעשות??
לתושבתך אודה
ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מקרים שעוקרים אפילו אם יש עדיין
ד``ר גלית כהן08/02/2010דלקת. לא תמיד אנטיביוטיקה מצליחה לשכח לגמרי את הבעיה. לעיתים פה ולסת היא אכן הפתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בחניכיים.תמר07/02/2010
יש לי ציסטה בחניכיים העליונות
האם אפשר להוציא ציסטה מבלי
לעשות טיפול בשן כי רופאת שיניים אמרה לי
שאני צריכה לעשות סתימת שורש ורק אז
אוכל להוצאי את הציסטה , האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הציסטה נגרמה עי השן- כן
ד``ר גלית כהן08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשן בינהשיר07/02/2010
עקב כאבים נמצא לי חור בשן בינה. רופא השיניים המליץ על הוצאת השן ולא על סתימה משני שיקולים: 1. אין שן נגדית. 2. טכנית קשה להגיע לאזור של החור. האם זה הגיוני?
בינתיים חלפו הכאבים. האם עדין יש צורך להוציא את השן או שהישארותה לא מהווה בעיה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור שצריך לטפל
ד``ר גלית כהן08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טיפול שורשנילי07/02/2010
שלום,
לפני כשנה עשיתי טיפול שורש, ובסופו כששמו לי את הכתר הרגשתי שהוא לא "יושב" טוב והערתי על כך לרופא שיניים שאמר שכך זה צריך להיות.
מאז, כבר היה לי בערך 10 פעמים כאבים ונפיחות בחניכיים באזור השן הזאת. אני מרגישה שיש רווח בין הכתר לחניכיים וכל פעם שאני אוכלת נכנס לבפנים שאריות אוכל שכמעט בלתי אפשרי להוציא וזה מה שגורם לדלקות.
מה ניתן לעשות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הכתר לא מתאים - יש להחליפו
ד``ר גלית כהן08/02/2010מצריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בשינייםסנדי07/02/2010
בשבועות האחרונים אני מרגישה שיש לי רווחים בין השיניים התחתונות הקדמיות שלא היו בעבר. בעבר השיניים היו צמודות. מה זה אומר? אני בת 35
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצריך בדיקה
ד``ר גלית כהן08/02/2010אולי יש מחלת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)