מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גשר זמני-שאלהאיתי07/02/2010
שלום רב.עשו לי לפני שבוע חידוש טיפול שורש בשן 37 ולאחר מכן שמו לי עליה כתר זמני ,וכתר זמני על שן 35,מכיוון ששן 36 נעקרה בעבר,והיה קיים גשר קבוע בין שן 37 לשן 35 .אז שמו לי אקריל רק ב2 השיניים(35 ו37) ולא עשו גשר זמני לאחר לקיחת המידות ועד להגעת הגשר הקבוע.ברצוני לדעת האם הדבר תקין,ובנוסף האם דבר זה לא עלול לפגוע בגשר העתידי כאשר יחזור מהמעבדה מבחינת התאמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות בסדר- תלוי בסגר שלך
ד``ר גלית כהן08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- paiper pointארז06/02/2010
שלום,
האם אוכל לקבל מיידע לגביי הכתוב בכותרת?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיני נייר לייבוש תעלות בטיפול שורש
ד``ר גלית כהן08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריהודה05/02/2010
שלום
עשיתי 3 כתרים,לאחר טיפול שורש,והארכת כותרת , הכתרים מןדבקים בהדבקה זמנית,מאז הדבקת הכתרים אני לא יכול לאכול בצד של הכתריםבגלל כאבים ,וכל הזמן יש לי כאב עמום,
הרופא שביצע את הכתרים לא יודע להגיד לי את הסיבה,ומציע שאמתין
אודה על חוות דעתך ודרכים שלדעתך עלי לעשות
תודה מראש
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי, צריך בדיקה
ד``ר גלית כהן08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הצעת מחיר של טיפול שינייםתמיר04/02/2010
שלום לכולם.
מקווה שניתן גם להתייחס לשאלות מן הסוג שאני מציג בפורום... ידידה שלי בת 51 סובלת מבעיות בשיניים כבר זמן רב, ומטופלת זה מספר שנים. בקרוב היא אמורה לעבור תוכנית טיפול כוללת לפתרון הבעיות. התוכנית והעלויות הינן:
תותבת על שני שתלים בולל לוקיטורים - 9,425 ש"ח
ניתוח רבע פה - 3,192 ש"ח
כתר חרסינה שיניים 17-23 - 17,248 ש"ח
שתל בורגי שיניים 24-25 - 7,033 ש"ח
כ+מבנה על שתלים שיניים 24-25 - 6,058 ש"ח
הרמת סינוס סגורה שן 25 - 1,936 ש"ח
כתר חרסינה שן 26 - 1,725 ש"ח
שתל בורגי שן 35 - 3,516 ש"ח
שתל בורגי שן 45 - 3,516 ש"ח
לדברי רופא השיניים המטפל כל התהליך אמור לקחת לפחות 8 חודשים אם לא יותר.
רציתי לשאול את דעתכם על התוכנית, במיוחד אם המחירים נראים סבירים ופרק זמן של 8 חודשים הוא הגיוני.
בתודה מראש
תמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום הנל אינו עוסק בצד הכלכלי
ד``ר גלית כהן08/02/2010אבל בהסתכלות ראשונית המחירים נראים סבירים מאד. ומשך הזמן, זה מה שאמור לקחת. יש לחכות לרליטת השתלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור על רופא שינייםפאטי04/02/2010
ברצוני לדעת כיצד אני יכולה לוודא שרופא שהגעתי אליו אכן רופא מוסמך ברפואת השיניים ו\או כירורג....??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראות תעודות
ד``ר גלית כהן08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיני בינה בלסת עליונהטל04/02/2010
שלום,
אני בת 17 ועשרה חודשים וביום שישי התחילה לבקוע לי שן בינה בלסת עליונה בצד שמאל.
מאז אני מרגישה כאבים חזקים בצד שמאל באזור השן ומתחתיה (עברתי בשנה שעברה עקירה של שתי שיני הבינה התחתונות).
רופא השיניים אמר שהכאבים נובעים בגלל שהשן שבוקעת חותכת את החניכיים למטה.
מאז הביקור אצל רופא השיניים (שהיה אתמול) החלה לכאוב לי גם שן הבינה שצומחת בצד ימין .
הכאבים בשני הצדדים מקרינים כאבים לאוזניים ונפיחות מועטה לאזור הלחיים.
נוסף על כך, הרופא בחן את צילום השיניים הפנורמי שנעשה לי בשנה שעברה לפני העקירה של שיני הבינה התחתונות ואמר שלפי הצילום נראה שהן צומחות בסדר ושלא אמור להיגרם לי כאב בסדר גודל כזה (אני כמעט ולא אכלתי 3 ימים בגלל הכאבים),ובגלל שהשן השמאלית רק עכשיו החלה לבקוע לא ניתן כרגע לעשות דבר עד שהיא לא תבקע לחלוטין.
האם זה יתכן ששיני הבינה יסבו לי סבל כה רב?
והאם מומלץ לעקור?
תודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעת שיני בינה
ד``ר גלית כהן08/02/2010אכן יכולה לכאוב מאד. ניתן לקחת כדורים נגד כאבים ולעיתים, לאחר בדיקת רופא גם אנטיביוטיקה. האם צריך עקירה? תלוי במנח השן והלסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת שן שבורה.חן04/02/2010
שלום,
אני בת 17 וחצי ולפני 9 שנים שברתי את השן הקידמית.
במהלך השנים עברתי טיפול ליישור שיניים, אך לא השלמתי את השן.
יש לציין שהשבר אינו גדול, אך זה מפריע לי מאד.
הפחד העיקרי שלי הוא שלאחר ההשלמה השן תהפך לשחורה.
האם כדאי להשאיר את השן כמו שהיא, או לעבור השלמה בכל זאת?
מדוע שיניים שבורות נהפכות לשחורות לאחר ההשלמה? האם אפשר למנוע זאת?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שן
ד``ר גלית כהן08/02/2010שיניים לא משחירות לאחר השלמה. הן משחירות לאחר טיפול שורש. אם לא עברת בשן טיפול שורש אין סיבה שהיא תשחיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה לאחר עקירת שן בינהדן04/02/2010
שלום רב..
עברתי לפני כשבועיים לערך ,
עקירה שן בינה(עליונה בצד שמאל) ,
לאחר העקירה כאשר שטפתי את הפה ,
הרגשתי מים יוצאים לי מהנחיר השמאלי .
חייב לציין
שפניתי שוב לרופא השיניים שלי ,
בדק אותי ידני - ללא צילום ,
וטען שהכל בסדר ,
למרות שלמחרת שוב זה קרה.
מאז ועד היום ,
אני מרגיש שזה קצת נסתם ,
האם זה יעבור כך מעצמו והמתין עוד קצת,
או שעלי ללכת לבדיקה?
תודה
דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורואנטראל פיסטולה
ד``ר גלית כהן08/02/2010המשמעות היא חיבור בין חלל הפה לסינוס. קורה בעקירות של שיניים עליונות לעיתים.
מצריך סגירה / תפירה בד"כ כדי שלא יזדהם הסינוס.
אם מאד קטן יכול להסגר לבד.
הזהר לא לקנח את האף ולא להפעיל תת לחץ באזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבעיה לאחר עקירת שן בינה
דן08/02/2010תודה על תשובתך המהירה..
שאלה קטנה נוספת..
א)כמה זמן לדעתך במידה וזה נסגר אוטומטית ,
צריך להיסתם?
ב)לגבי לחץ על המקום...
כמה זמן עליי להמתין עד שאראה שזה עבר?
ג)איך אדע שלא זיהמתי את הסינוס?
תודה דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לחזור לרופא לבדיקה
ד``ר גלית כהן08/02/2010התשובות משתנות בהתאם לגודל הפתח ולסגירה של החניכיים בחלל הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.אייל03/02/2010
אבקש תשובה לשאלתי זו:
האם יכול להיות, שדלקת, שהתפתחה בקצה הבורג הפנימי של שתל דנטלי,
תתבטא בכאב בחניכיים, במרחק של מספר מילימטרים מן השתל?
לציין: כשאני מקיש על השתל, או שמפעיל עליו לחץ, אין כל כאב ורגישות,
והכאב, שבנקודה הספציפית שבחניכיים, מתגבר, רק כשאני נוגע באותה
נקודה בחניכיים באופן ישיר. (אין נפיחות וכד'.)
ובקיצור:
האם יכול להיות, שדלקת בשתל דנטלי, לא תכאב בהקשה על השתל,
אלא שתתבטא בכאב במקום סמוך, בחניכיים, ובמרחק קטן מן הכותרת
של השתל?
(מדובר בשתל בן שנה אחת)
אני כמובן לא מצפה ל"דיאגנוזה", אלא שאבקש מאוד לדעת על האפשרויות
במקרה שכזה, באופן כללי.
תודה,
אייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל אפשרי אבל לא נשמע סביר
ד``ר גלית כהן03/02/2010הגיוני יותר לחפש סיבה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההשלכות של קורסודילריטה03/02/2010
שלום רב .
לאחרונה אבי עשה שתלים בפה והוראות לטיפול היתה לשטוף את הפה בקורסודיל .
ונאמר לו להשתמש בזה לאורך כל החיים שלוש פעמים ביום.
אני מעוניינת לדעת האם קורסודיל לשטיפת פה מזיקה לבריאות ופוגעת באיבירים פנימיים בגוף ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורסודיל אינו פוגע באיברים פימיים
ד``ר גלית כהן03/02/2010אם יש עדיין שיניים בפה הן תצבענה מהשימוש התכוף בקורסודיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על טיפול שורש.משה.03/02/2010
שלום רב,
רופא שיניים בדק אותי ומצא שן שבורה שקיימת אצלי מספר שנים. הוא אמר שיש צורך בטיפול שורש משום שמדובר בעניין של זמן עד שהשן תתחיל לכאוב לי ואז "זה יהיה מצב של s.o.s.", משום שמדובר בעצב חשוף. האם באמת יש צורך בטיפול שורש? מה הטיפול בא למנוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחייב בדיקה
ד``ר גלית כהן03/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת כתרברקוביץ03/02/2010
אשמח לקבל חוות דעת , אני שוהה כרגע בחו"ל ואתמול בערב נפל לי הכתר עם המבנה, הוא יצא עם הבורג.
האם יש עזרה ראשונה במקרה כזה או שפשוט לטוס מהר חזרה לארץ לטיפול
האם הפתרון יהיה גשר או שתל או שאולי יהיה אפשר לעשות טיפול שורש חדש
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילת כתר
ד``ר גלית כהן03/02/2010בינתיים לפנות לרופא שידביק הדבקה זמנית.
ההמשך, כל האפשרויות פתוחות, תלוי במצב השן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה סתימותעומר03/02/2010
שלום,
עד לפני שנתיים - שלוש, לא היו לי סתימות בפה בכלל.
לפתע בשנים האחרונות התחילו להופיע לי חורים בשיניים הטוחנות שדרשו טיפול בסתימה.
רוב הסתימות נעשו בחודש האחרון.
יש לציין שחלק מהסתימות היו כתוצאה מ"חריצים עמוקים" שרופאת השיניים התלבטה האם יש צורך בסתימה בהן, אך לבסוף הוחלט שכן ובעת ביצוע הניקוי בסתימה הסתבר שאכן הסתימה הייתה מצודקת מאוד.
התוצאה היא שבחודש האחרון נאלצתי לעשות 6 סתימות (סה"כ 8 סתימות), ועדיין יש לי חריצים בשיניים הטוחנות.
עד כמה זה חריג? האם השיניים שלי בעייתיות? רגישות מן הרגיל?
כמו כן, האם יכול להיות שיש משהו אחר שגורם לתופעה בזו, משהו שלאו דווקא מגיע משאריות מזון וחיידקים שגורמים לעששת, אלא אולי טיפול יישור שיניים שגרם נזק? או בעיות בלסת?
תודה מראש על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות
ד``ר עדי אריאלי03/02/2010הגורם לכך יכולים להיות בין היתר שינוי בהרגלי תזונה וניקיון, שינוי בהרכב החיידקים האורליים שמתרחש באופן טבעי אצל כולם ועוד. מסיבה זו יש להקפיד על ביקורות מדי חצי אצל רופא שיניים בכדי לגלות את השינויים בשלבים ההתחלתיים שלהם וכך להמנע מטיפולים מרובים ומסובכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכים לחזק את השיניים.יאן03/02/2010
רציתי לדעת אם ישנן דרכים טובות לשמור על חוזק השיניים?
האם מוצרי חלב עוזרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק השיניים
ד``ר עדי אריאלי03/02/2010הדרכים הטובות ביותר למניעת מחלות חניכיים ושיניים על קצה המזלג: הגיינה אורלית טובה, דיאטה מאוזנת (מיעוט מזון מתוק ודביק) וסדירה וביקורות תקופתיות אצל רופא שיניים ושיננית. מוצרי חלב אינם מחזקים את השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על משחת שינייםענבר02/02/2010
שלום רב,
אני בת 19, ועד עכשיו השתמשתי במשחת שיניים לילדים (aquafresh kids), ולפי מה שהבנתי הפסיקו לייצר אותה.. הבעיה היא שאני לא יכולה להשתמש במשחת שיניים של מבוגרים כי כולן בטעם מנטה, וזה פשוט חריף לי... ניסיתי כמה פעמים כל מיני סוגים אבל אחרי פחות משנייה לא יכולתי וירקתי הכל..
חיפשתי משחת שיניים אחרת לילדים, שכתוב שהיא מותאמת גם למבוגרים, אבל לא מצאתי..
השאלה שלי היא האם אני יכולה להשתמש במשחת שיניים שכתוב עליה שהשימוש בה הוא עד גיל 14? יש בכלל חשיבות להתאמת משחת שיניים ולגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים
ד``ר עדי אריאלי03/02/2010משחות שיניים לילדים מכילות ריכוז פלואוריד נמוך יותר בכדי להמנע ממתן יתר של פלואוריד. בעיקרון אין מניעה למבוגרים להשתמש במשחת שיניים לילדים בלבד שפעולת הציחצוח המכנית מתבצעת כראוי ופעמיים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)