מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרמים בשיניים קדמיותדניאלה19/02/2010
שלום
כבר כשבוע שאני מרגישה חוסר נוחות בשיניים הקדמיות התחתונות שלי.
זה לא ממש כאב, אלא הרגשה של השיניים באופן לא נעים.
יש לי תור לרופא רק בשבוע הבא,
אשמח לדעת אם יש סיבה אפשרית לחוסר הנוחות הנל- והאם ישנה דרך בה ניתן להקל על הכאב..
לפני כ6 שנים שמו לי קיבוע, בטיפול אורטודנטי, מאחורי השיניים הקדמיות, אולי זה קשור?
בתודה מראש,
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר נוחות
ד``ר עדי אריאלי20/02/2010חוסר נוחות היא הגדרה כללית מדי מכדי שאוכל לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה רעה בעקבות שימוש ב - kukidentציפי חן18/02/2010
שלום רב,
אני נאלצת להדביק פעמיים ביום את הגשר הזמני שיש לי בהדבקה זמנית.
אני לקראת טיפול. וכך נאמר לי שההדבקה צריכה להיות זמנית.
ביומיים האחרונים אני מרגישה לא טוב. אני חשה שריפה בחלל הפה ובלשון.
איני חשה את האוכל שאני אוכלת. לא יודעת מה לעשות.
האם קיימת משחה יותר טובה שלא תהיה כרוכה בהרגשה רעה בעקבות השימוש.
האם נגרם לי נזק גופני בעקבות השימוש במשחה הזאת. איך אני אמורה לדעת.
אודה לכם על תשובה מהירה
בתודה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוקידנט
ד``ר עדי אריאלי20/02/2010קוקידנט מאושר לשימוש בחלל הפה על ידי משרד בריאות. יש אנשים שהחומר עושה להם תחושות בחילה בעיקר אם שמים יותר מדי ממנו. נסי לשים פחות מהחומר. אני מניח שמדובר בתותבת ולא בגשר שכן החומר משמש להדבקת תותבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה גורמת לריח רע מהפהאבי18/02/2010
יש לי בלסת התחתונה שן בינה שלא גודלת בצורה תקינה, צילום CT הראה ששורש השן קרוב מדי לתעלת העצב והעקירה לא הכי בטוחה! (הרופא אומנם ממליץ לעקור .. אבל הוא היה חייב חומר לי שיש גם סיכון רחוק..)
הבעיה היא שהמקום מפיץ ריח ממש לא נעים!
גם כשאני מצחצח את המקום מש טוב עדיין נשאר ריח ממש לא נעים!
לרוב אני שם לב לריח רק אם אני משפשף את המקום עם האצבע או עם מברשת השיניים.
האם יש פתרון חוץ מעקירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי20/02/2010כמובן שללא בדיקה איני יכול להגיד בוודאות, אולם בהכללה שיני בינה במנח לא תקין שגורמות לבעיות צריכות ברוב המקרים להיעקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעת בבקשהאור18/02/2010
שלום רציתי לדעת בבקשה איך אני יכול לקנות משחם שיניים שתהיא הכי טובה לי אני יגיד ושפעם לא הייתי מטפלל ממש בשיניים ועכשיו זה מאוד חשוב לי הייתי אצל רופא שיניים אתמול והוא אמר לי שיש לי דלקת בחניכיים ואני משתמש במשחת שיניים זה להלבנה ולהברקה של השיניים ולא ניראלי שזה מספיק מגן עלי כמשחת שיניים אז איך אני יכול לדעת איזה משחה שיניים טובה לי בבקשה והיום התחלתי להשתמש בחוט דנטלי ואמרו לי שזה בריא וגם את האמת זה עושה הרגשה טובה וגם מראה יותר טוב ורציתי גם לדעת איזה דברים אני יכול עוד לעשות אמרו שיש דבר כזה שמנקה את הלשון איפה קונים את זה ואם יש עוד דבריםש אני יכול לעשות למען השיניים פשוט אין לי את מי לשאולבקורב אני יהיה אצל השיננית ואני לא יודע אם אפשר לשאול אותה את זה או שהתפקיד שלה זה רק נקות את השיניים..זהו אשמח אם תענו לי על השאלות בתודה אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיינה אורלית
ד``ר עדי אריאלי20/02/2010כל שאלה בנושא הגיינה אורלית אפשר להפנות לשיננית - היא קיבלה הכשרה בדיוק בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לבנה.לאה17/02/2010
ברצוני לשאול: פעם הסתימות הנפוצות היו סתימות שחורות ורופאת שיניים אמרה לי לפני הרבה שנים שסתימה לבנה לפעמים יכולה לפגוע בעצב.
בימנו רופאי שיניים עושים סתימות לבנות בקלות.
נשאלת השאלה למה? האם כדי לרצות את הקליינטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחזורים
ד``ר עדי אריאלי20/02/2010שיחזורים (סתימות) ניתנים לביצוע על ידי אמלגם (סגסוגת מתכת כסופה) או על ידי חומרים מרוכבים (מותאם לצבע השן). לחומר האמלגם חסרון אסתטי אך יתרון בניסיון הטוב שיש לרופאי השיניים איתו שנים רבות ובעמידותו לאורך זמן. לגבי החומרים המרוכבים יש להם חסרון בעמידות פחות טובה כנגד חיידקים אך אסתטיקה מצויינת. יש לבחור לכל מקרה את החומר המתאים לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום! שאלה לגבי עקירת שיני בינהשירן16/02/2010
הומלצתי ע"י רופא שיניים לעקור את שתי שיני הבינה התחתונות שלי.
בשן ימין הומלצתי כיוון שיש לי עששת (בוצעה עליה סתימה בעבר), והשמאלית בגלל שהיא לא צמחה עד הסוף, יש מעין "כיס" שמכסה על מחציתה. זה מציק לי קצת כשאני אוכלת, תמיד מצטבר שם אוכל, זה אפילו קיבל גוונים של משהו צהוב. לעיתים יש לי שם כאבים ניסבלים ושלשום ירד לי משם כמות משמעותית של דם , לאחר חודש של כאבים נסבלים.
רציתי לקבל את חוות דעתך, האם כדאי לעקור או שאפשר לטפל באופן אחר או להתעלם? האם הפנים נוטות להתנפח אחרי עקירה? אני לא בעד לעקור מיד, אלא אם כן באמת מומלץ לי..
מצורפת תמונה של הצילום הפנורמי. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי20/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים/ שיניים זזותשירן16/02/2010
שלום רב,
גילי הוא 33 ואני לאחר 2 לידות. אינני יודעת כיצד להגיד את התופעה שהתחוללה בפי אך המצב הוא כזה: הלידה האחרונה שלי היתה לפני כ-4 שנים, ובחצי שנה האחרונה אני מרגישה שמשהו לא תקין בדיבור שלי ושקשה לי להגות אותיות מסויימות, לא תארתי לעצמי שהשיניים זזו זה נשמע לי הזוי. אך מסתבר שאכן כך, ובמיוחד אחרי שעיינתי בתמונות ישנות שלי. אחת מהשיניים הקדמיות שלי עולה על השנייה ובולטת קצת החוצה. מעבר לזה שיש לי כאבי חניכיים כל מס' שבועות מעל 2 השיניים הקדמיות. לא ברור לי, היא תעצר מתי שהוא? השן שמתחת לשן שנסוגה זזה לי במקצת- כנראה שהיא התחלשה. האם אני יכולה לשים גשר במצב כזה? ומדוע זה קורה??
תודה רבה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזת שיניים
ד``ר עדי אריאלי20/02/2010תזוזת שיניים קידמיות נגרמת לרוב בשל בעיות חניכיים שלרוב משולבות עם בעיות סגר. תילה יש לקבוע מהו הגורם לשינוי בעמדת השיניים ולטפל בו ולאחר מכן לנסות להחזיר את המצב לקדמותו באופן יציב. הטיפול יכול לכלול שילוב של טיפול חניכיים, טיפול שיקומי (כמו גשר לדוג') ולעיתים גם צורך באורתודונטיה במקרים מורכבים. ממליץ לגשת קודם לרופא המשקם לשם אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףמירב16/02/2010
שלום רב. לפני כשלושה חודשים החלו לי כאבים בשיניים. הלכתי לרופא שיניים והוא אמר לי ללכת למומחה חניכיים.בנוסף הוא אמר לי לתת לו את התיק הרפואי שלי ולשאול אותו אם אני יכולה לקבל טיפול במרפאות או רק בבית חולים. הלכתי למרפואות כללית סמייל נתתי לרופא שיניים שם את התיק הרפואי ואמרתי לו מה שאמר לי הרופא שיניים שהייתי אצלו. למחרת קיבלתי טלפון מהם שאומר שמומחה החניכיים שלהם אמר לשלוח אותי לבית חולים. ביקשתי את זה בכתב כדי להסדיר תשלום עם קופת חולים ובמשך חודש וחצי לא קיבלתי מכתב ולא קיבלתי טיפול. הכאבים המשיכו והחמירו ולבסוף אמרה לי המזכירה שאם כל כך כואב לי אני יכולה לעלות למיון. עליתי למיון ומתמחה מטעם מחלקת פה ולסת ראה אותי ואמר לי לחזור לביקור יומיים לאחר מכן כדי שמומחה יראה אותי ויחליט. המומחה שראה אותי וראה את התיק הרפואי שלי קבע שאין שום מניעה מלקבל טיפול במרפאות ורשם לי את זה בכתב. שבוע לאחר מכן חזרתי למרפאות כללית סמייל עם המכתב והמומחה שלהם (שעובד באותה מחלקה שבה מומחה אחר כתב שאני כן יכולה לקבל טיפול) אמר שאני לא יכולה לקבל טיפול והפעם הוא רוצה לשלוח אותי לבית חולים אחר מרוחק יותר מאיזור מגורי. במשך שלושה חודשים לא קיבלתי טיפול הכאבים החמירו ואחרי שלשוה חודשים בהתערבות של רופאת משפחה שגם היא אמרה שאין מניעה מלקבל טיפול במרפאות המומחה החליט לעניק לי טיפול ואמר לי שיש לי מזל כי בעיית החניכים שלי רק בשלבי התחלה. פוטרתי ממקום עבודתי כי לא יכולתי לעבוד עם הכאבי שיניים הללו. אני כבר שלושה חודשים עם אלגונוזין פורטה כל יום. המומחה מזלזל בבריאות שלי וכל פעם אומר לי משהו אחר. במקרה כזה מה אני יכולה לעשות? שלושה חודשים של סבל עברו עלי ועוד סבל רב לפני עקב אי מתן טיפול הולם בזמן. פוטרתי מעבודתי ואני עדין לא מצליחה לקבל טיפול כי כל פעם הוא אומר אחרת פעם כן ופעם לא (למתן טיפול במרפאות) ובנתיים הוא גובה המון כסף ממני. אנא עזרי לי מה אני יכולה לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד``ר עדי אריאלי20/02/2010איני יודע מדוע הרופא הפנה אותך לבית חולים אך יש מקרים רפואיים בהם טיפול השיניים חייב להתבצע בבית חולים כדי לא לסכן את בריאות המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרופא מחויב לתת לי דיאגנוזה?שי14/02/2010
שלום רב
רציתי לשאול: לאחר שביקשתי ממומחה החניכיים שקבע לי כי אני זקוק להקצעת שורשים את הדיאגנוזה שלי בכתב, הוא סירב. האם זה לגיטימי? האם הוא אינו מחוייב לכך?
אשמח לתשובה בהקדם
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיגנוזה ודיאגנוזה בכתב הם 2 דברים
ד``ר גלית כהן15/02/2010שונים.
הרופא בדק אותך והסביר את הטיפול. הוא אינו מוייב לתת לך את ממצאיו בכתב.
מקובל בד"כ לבקש חוו"ד כתובות בתשלום נוסף, כאשר זקוקים לכך מסיבות מגוונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל שינניתרונית14/02/2010
השיניים שלי בריאות למעט אבנית משמעותית שמצטברת במקום ספציפי(5 השיניים התחתונות במרכז) מאד מהר אחרי ניקוי אצל שיננית , מאחר שלא ניתן לבוא רק לאזור ספציפי אני באה לניקוי כל הפה אחת לשלושה חודשים.
האם זה לא פוגע באמייל של השיניים ללא האבנית? בגלל תכיפות הטיפולים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלל כלל לא פוגע
ד``ר גלית כהן15/02/2010תמשיכי כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן לדעתאבי13/02/2010
שכתר שקיבלנו- עשוי מהחומר שהובטח לנו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצריך בדיקה
ד``ר גלית כהן15/02/2010לא תמיד ניתן לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על טיפול שורשליאורה12/02/2010
היי, האם בכל טיפול שורש הורגים את השורש ? או שמטפלים בשורש?
תודה
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל טיפול שורש
ד``ר גלית כהן15/02/2010מוציאים את כל רקמת השורש - העצב מתוך השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להלבין שיניים לפני טיול?טל11/02/2010
היי, אני בת 22 ומעוניינת כבר כמה שנים בהלבנת שיניים
בעוד כחודשיים אני טסה להודו לטיול של חצי שנה
אני יודעת שזה לא הזמן האידיאלי לעשות את ההלבנה אבל עדיין זה מאוד מפריע לי
לכן:
- האם השפעת ההלבנה תעבור מהר מאוד?
- לאחר שהשיניים מצהיבות שוב מתקבל אותו הצבע המקורי או חמור יותר?
- בחודשים הסמוכים לאחר ההלבנה יש לשיניים רגישות יתרה לצביעתן?
המון תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן15/02/2010השפעת ההלבנה יורדת בהדרגתיות תוך שנים ספורות ולא חדשים
השיניים לא מצהיבות לגוון כהה יותר.
יש לשיניים רגישות יתר בזמן ההלבנה, אח"כ כבר לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גלית :)
טל16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אבןמתעניינת11/02/2010
שלום רב,
ביקרתי לאחרונה במרפאת השיניים לצורך ניקוי אבן, וסבלתי מכאבים נוראיים במהלך הטיפול.
ביקשתי מהשיננית שתשתמש במשחה מאלחשת (כפי שנהגו לשים לי בכל הטיפולים הקודמים שעברתי) אך נענתי בשלילה, בתירוץ שהמשחה יקרה מידי ולכן הקופת חולים לא משתמשת בה. מתשובה של המרפאה נאמר לי כי משרד הבריאות לא מתיר שימוש במשחה זו.
האם באמת יש חוק שאוסר על שימוש באלחוש?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש איסור שימוש בחלק מהחומרים
ד``ר גלית כהן15/02/2010אך יש בפרוש חומרי אלחוש מותרים לשימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל11/02/2010
שלום,
בעת צחצוח השיניים:
1. האם יש לצחצח ולנקות את התפר בין החיניכיים לשן או גם את השן עצמה ?
2. האם שימוש בחוט דנטלי צריך גם להיעשות בבוקר אחרי הצחצוח או שמספיק להשתמש בחוט דנטלי פעם אחת בצחצוח שלפני השינה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח
ד``ר גלית כהן15/02/2010ודאי שיש לצחצח את קו החיבור של השן לחניכיים, זהו אחד ממקומות הצטברות הפלאק העיקריים.
חוט דנטלי - כל המרבה הרי זה משובח, אבל ככלל פעם ביום יכולה להספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)