מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן בפה?אביטל29/09/2009
פעם ראשונה אני שומעת על דבר כזה מה הסימנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולים סרטניים בפה
ד``ר עדי אריאלי30/09/2009ישנם סוגים שונים של גידולים סרטניים בחלל הפה. המאפיינים שונים בהתאם לסוג הנגע. היריעה גדולה מכדי לפרט כאן, אך בגדול מדובר בשינוי צבע, נפיחויות, כיבים, שינויים בהפרשת רוק, לעיתים מלווה בכאב (לא תמיד) וכו'. בביקורת שיגרתית אצל רופא השיניים הוא אמור לבדוק גם את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידרת טיפולים בחודשיים וחציאביטל29/09/2009
היי אני בן 27 בריא!יש לי המון סתימות ו-2 טיפולי שוש ועקירה אחת לעשות!שאלתי היא כזו:האם לא מסוכן מספר הזריקות שאקבל?אקבל אחת לשבוע..איזה חומר יש בזריקה?ובסתימות עצמן?ובקשר לעקירה היא די מסובכת נראה לי ממש נשברה לי השן התוחנת.תודה מראש,אדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
ד``ר עדי אריאלי30/09/2009החומר הנפוץ לאלחוש מקומי הוא לידוקאין ואין בעיה עם המינון שאתה מתאר. ישנם מספר סוגי סתימות (כסופות, מרוכבות ועוד)- שאל את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטיפול שורש לעקירהאושר29/09/2009
שלום ד"ר
היו לי כאבים בשן 37 שמעליה גשר עד לשן 35.
בבדיקה אמרה הרופאה שצריך להוריד את הגשר ,לעשות טיפול שורש,
בשן 37 ולהרכיב גשר חדש.לאחר 4 טיפולים בשן 37 השן עדיין כואבת לטענת
הרופאה עקב דלקת בין השורשים.לאחר טיפול במוקסיפן והמשך הכאבים
המליצה על טיפול באוגמנטין כדיי לחסל את הדלקת,ביקשתי חוות דעת
נוספת של מנהל המרפאה וזה אמר שצריך לעקור את 37 ולפיכך לעשות
2 שתלים ב-36+37 בתוספת הצעת מחיר של 12,000 ש"ח.
שאלותיי:
האם כדאי לקחת אוגמנטין ולקוות שהדלקת תחלים.(ואז אפשר לחזור לתוכנית המקורית).
האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת.
אם לאחר הוצאת השורש יש עדיין כאבים אז במה יכולה לעזור עקירה הריי הכאבים
מגיעים דרך עצבי השורש לא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני יכול לענות ללא בדיקה
ד``ר עדי אריאלי30/09/2009אם שני רופאים חושבים משהו אחר ואתה לא בטוח אז כדאי לגשת לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכתמים לבנים בשנייםעידן29/09/2009
האים הופעת כתמים לבנים בשינים ובציפורניים מעידה על חוסר סידן ?
לאחרונה החלו חלק מהשניים להישבר בקצוות בפניתי לרופה שינים נאמר לי שאין קשר בין "השבר" בקצוות לחוסר סידן והופעת הכתמים גם היא לא מעידה על חוסר סידן בבגרות.
בבקשה תנו לי חוות דעת נוספת
בברכה עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר סידן
ד``ר עדי אריאלי30/09/2009אין קשר בין חוסר סידן לבין הופעת שברים באמייל או כתמים לבנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץital29/09/2009
אני בחו"ל בחודשים הקרובים.
נשבר לי כתר בשן ללא טיפול שורש (מצורף צילום של המקום)
רופאה מקומית הדביקה עם דבק זמני, זה לא החזיק.
היא רוצה לשים בורג (אני משארת שקוראים לזה מבנה?)
הבנתי שעדיף לבצע טיפול שורש לפני כן
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה
ד``ר עדי אריאלי30/09/2009לפני מבנה חייבים לבצע טיפול שורש. כדאי להעריך בשלב ראשון את מצב השן ולבדוק האם היא ניתנת לשיקום בכלל או שמא מיועדת לעקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ רפואיהמאם המאם28/09/2009
מלפני כ-10 ימים אני מרגיש בכאבים בפנים ובלסתות ובאזניים.מרגיש שיש לחץ על האוזניים סתומות,וזה עושה לי סחרחורת כל היום.
עשיתי סי טי מוח תקין ,בדיקת שמיעה תקין בדיקת דם תקין אבל עד היום הזה אין שינוי במצבי.אני לפעמים אם אני פותיח את הפה שלי ורוצה לסגור אותו לפעים הוא לא נסגר רק בקושי אחרי שאני משחק בלסת עם כאבים.
אבקש עצה תודה,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ להיבדק אצל מומחה פה ולסת
ד``ר עדי אריאלי30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה וכאביםמוטי28/09/2009
שלום כאבה לי השן הלכתי לרופא שיניים אמר לי שיש חור עמוק ועשה לי סתימה לבנה רגילה.
עכשיו כבר איזה 3 שבועות השן כואבת לי , דווקא שאני אוכל או שותה אני לא מרגיש כאבים אבל בלילה יש קצת כאבים ( לא חזקים) וכאשר אני סוגר חזק את הלסתות אחת על השניה יש כאב חד בשן. עכשיו שאלותיי הן :
1. האם זה שכאבה לי השן לפני שהיתה לי סתימה זה מראה שצריך טיפול שורש?
2. האם יש לי זכות לחזור לרופא לבקש ממנו שיפתח ת'סתימה יבדוק מה יש שם ויעשה סתימה חדשה? (בשן אחרת זה עזר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה
ד``ר עדי אריאלי30/09/2009חזור לרופא השיניים כדי לברר אם מדובר ברגישות שלאחר סתימה, נקודה גבוהה בסתימה, צורך בטיפול שורש ועוד. כאבים לפני ביצוע הסתימה אינו מעיד בהכרח שצריך לעשות בה טיפול שורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינהנעמי27/09/2009
יש לי חור בשן בינה תחתןנה ולאחר צילום פנורמי נמצא שיש צורך לעקרה. נאמר לי שיש לעקור אוטומטית גם את שן הבינה העליונה (והבריאה) מאותו הצד. האם זה מקובל ורצוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה
ד``ר עדי אריאלי27/09/2009אם לא עוקרים את שן הבינה העליונה היא ברוב המקרים בוקעת מטה לעבר אזור החסר (היכן שהייתה שן בינה הנגדית) והדבר מוביל לנשיכה של רקמות רכות בחלל הפה. בסופו של דבר תעקור גם את העליונה כך שמומלץ לגמור עם זה בפעם אחת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במי פהשרונה27/09/2009
האם מומלץ להשתמש במי פה (ובפרט בליסטרין) להפחתת רובד החידקים בפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה
ד``ר עדי אריאלי27/09/2009שימוש במי פה יכול רק להועיל אך אינו מהווה תחליף לניקוי המכני עם מברשת ואביזרים נוספים כמו חוט דנטלי, קיסמים ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת שתלים דנטלייםמירי26/09/2009
אני מעוניינת לדעת היכן ניתן למצוא ספרות מקצועית בנושא החלפת שתלים והאם ישנה המלצה להחלפת שתלים גם אם אין כשל, אם השתל הדנטלי עומד על כנו ואין בעיית חניכיים .בנוסף ארצה לדעת אם במידה ואין בעייה בכתרים ובחניכיים שסביבם האם יש המלצה להחלפת שיחזורים פרוטטיים, ואם כן כל כמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אין בעיה אז לא מחליפים
ד``ר עדי אריאלי27/09/2009אלא רק מתחזקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירות עם לייזר?אביטל24/09/2009
היי רציתי לשאול האם ניתן לבצע עקירה עם לייזר?מהו הטיפול וכמה העלות?האם כון שסתימות וטיפולי שורש הן באמת ללא כאבים?איך זה עובד?תודה ושנה טובה אדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כזה דבר עקירות עם לייזר
ד``ר גלית כהן25/09/2009טיפול שיניים לא כואב כי מרדימים בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה בין שן 56ל-47אביטל24/09/2009
היי יש לי חור בין שן 46 ל-47 זה כואב איך מבצעים שם סתימה??הייתכן שהרופא שלי אינוו מומחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב הסתימות במבוגרים הן בין השיניים
ד``ר גלית כהן25/09/2009רופא שיניים לומד 6 שנים כדי לדעת לעשות זאת. זה טיפול פשוט ורוטיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גי"ל להקלה בכאבי שיניים למבוגריםאביטל24/09/2009
היי יש לי לעקור 2 שיניים אני מחכה לאישור מביטוח.שאלתי היא כזו מן ניתן לעשות להקל על הכאבים?חוץ מכדורים?גי"ל?אשמח לקבל המלצות ותגובו תודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעקור ולא לחכות לביטוח
ד``ר גלית כהן25/09/2009אין כל סיבה שחברת ביטוח תשנה את הטיפול הרצוי. למיטב ידיעתי לעקירות לא צריך אישור מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים ונסיגת חניכייםעוזי24/09/2009
שלום האים יש אפשרות למנוע נסיגת חניכיים בכתרים אני עשיתי כתרים חדשים לפני חודש בעיקבות נסיגה בישנים ומראה לא יפה (שניים קדמיות) ואכשיו אני מבחין שהחניכים נוסגות שוב ואני רואה קו שחור קטן ברווח אני רוצה לדעת האים אפשר לגרום לחניכיים לשבת על כתר כול הזמן,או לחילופין איזה קמות של נסיגה בכתרים היא נורמלית ללא יכולת טיפול אני מאוד מתוסכל ואשמח לדעת יותר אם אפשר בהקדם.תודה רבה על הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים ונסיגת חניכיים
ד``ר גלית כהן25/09/2009לא ניתן למנוע נסיגת חניכיים באופן מוחלט לכל החיים. אך בברורו לא הגיוני שארעה נסיגה ונחשפו שוליי הכתרים תוך חדשים ספורים. מצריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרודונטקסמאי22/09/2009
אני מצחצחת שיניים עם משחת השיניים פרודונטקס כבר הרבה זמן, ורק לאחרונה שמתי לב שאחרי הצחצוח השיניים נראות מוכתמות.
יש סיכוי שמשחת השיניים מכתימה את השיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרודונטקס אינה מכתימה שיניים
ד``ר גלית כהן25/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)