מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול שורשאתי01/09/2009
במהלך טיפול שורש נשברה אצלי סיכה, רופאת השיניים אומרת שהסיכהמהווה חלק מהסתימה ועלי להמשיך בטיפול.. היתכן? או שמא כדאי לקבל חוות דעת נוספת?והאם יש אפשרות להוציא אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר עדי אריאלי01/09/2009כאשר נשבר פוצר במהלך טיפול שורש צריך להחליט האם לנסות להוציאו או להשאירו בתעלה. זה תלוי באיזה שלב של טיפול השורש זה קרה ובנוסף, האם הניסיון להוציאו עלול לסכן את השן. את יכולה לגשת לחוות דעת אצל אנדודונט (מומחה לטיפולי שורש).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרקוניה או כתר חרסינה רגילהאבי01/09/2009
שלום רב , אני עושה עכשיו טיפולי שורש ב -4 השיניים הקדמיות שלי ועומד לשים בהם כתרים .
רופא השיניים שלי ממליץ לי לשים זרקוניה מהסיבה שזה אסתטי יותר ואף חזק יותר , אני מתלבט כי יש הפרש של 3000 שקל בין שני הסוגים ועם כל הטיפולים שעשיתי כבר זה נטל לא קטן .
השאלה שלי היא האם באמת יש הבדל מהותי וכדאי לשים זרקוניה ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרקונהי או כתר מאוחה למתכת?
ד``ר גלית כהן04/09/2009זרקוניה מאפשרת להגיע לתוצאה אסתטית גבוהה יותר. איכות מבחינת חוזק אינה שונה בין 2 הכתרים. האם זה כדאי ? זו כבר החלטה אישית, תלוי כמה המרכיב האסתטי חשוב לך.
בברכה
ד"ר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת לאחר עקירהדנה30/08/2009
לפני שבועיים עברתי עקירה כירוגית של שן בינה,
בביקורת נאמר לי שהתפרים נספגו אבל עדיין יש לי בצקת,
האם זה טיבעי? תוך כמה זמן זה אמור לעבור? מה לעשות?!
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד``ר עדי אריאלי01/09/2009נפיחות לאחר עקירה היא חלק מתהליך ההחלמה. אצל כל אחד זה מופיע אחרת. אם היית בביקורת והריפוי תקין אז אין מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודה לשתיהקרן29/08/2009
שלום,
רציתי לדעת :
1. האם במקום משחת שיניים רגילה אפשר להשתמש בסודה לשתייה (לפזר קצת על מברשת השיניים), או שמא אני עלולה להזיק לשיניים ומה הדין במקרה של כתרים.
2. האם שימוש בסודה לשתייה מלבין את השיניים?
3. האם יש תחליף ביתי אחר שאפשר להכין
המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודה לשתיה
ד``ר גלית כהן30/08/2009סודה לשתיה אינה מלבינה שיניים.
למה לחפש תחליף למשחת שיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנטלי28/08/2009
איך ואיפה אני יכולה לברר כמה מרוויחה בממוצע לחודש סייעת רופא שיניים היום ובמה זה תלוי, איפה אני יכולה לברר על המידע הקשור לנושא. אני מאוד רוצה ללמוד את התחום, אבל אני לא רוצה להגיע למצב שלמדתי שנתיים ולקבל משכורת מינימום. בבקשה תפנו אותי לאתר מסויים או למקום שממנו יוכל לדעת יותר על ההכנסה החודשית פחות או יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכורת של סייעת לרופא שיניים
ד``ר גלית כהן30/08/2009למיטב ידיעתי אין אתר כזה.
בכל מקרה השכר נקבע בין הרופא לסייעת. אין שכר אחיד.
אולי בקופות חולים יש, תנסי לברר שם אולי. במרפאות פרטיות השכר משתנה מאד בתלות באחוזי המשרה, וותק ונסיון, מיקום המרפאה, סוג העבודה ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שיניים מתחת לגשריםדורית28/08/2009
לפני בערך 6.5 שנים עשיתי טיפולים כמעט בכל הפה בסך 30.000 ש"ח , כיום החלו לי שוב כאבים (לסת תחתונה) בכל השורה של הגשר... בצורה נוראית , אני לא ישן לא אוכל לא יכול לעבוד, הרופאים אומרים שניתן טיפול עזרה ראשונה רק אחרי אנטיביוטיקה, אני לא מסוגל לתפקד בנתיים , ועבר רק יום מהכדורים. השאלה שלי : א. מדוע אחרי מן כה קצר חזרו הכאבים ? ב. איזה כדור הכי חזק אתם מכירים לכאב שיניים ? (אין רגישות לכדורים) ג. האם אתם ממליצים על רופא באיזור המרכז (אני מחולון) שאפשר לסמוך עליו ולא יקר במיוחד? אנא מכם תענו דחוף יש לי כאבים איומים. אשמח אם גם הרופא יתייחס לשאלותיי. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחזוקה של טיפולי שיניים
ד``ר גלית כהן30/08/2009הפה הינו סביבה דינמית ביותר.
אם במשל 6.5 שנים לא נבדקת והגעת לבקורת מסודרת ושיננית, יכול להיות שאפילו כל הטיפול שעברת ניזוק.
רק ע"מ לסבר את האוזן אורך חיים ממוצע של כתר/גשר הינו כ-7-8 שנים.
עם תחזוקה טובה ונכונה ניתן להחזיק שיקום בפה גם שנים רבות יותר.
לא ניתן לקבל מרשם לתרופות ללא בדיקת רופא.
לפי התאור שלך יש מצב של דלקת ואז הטיפול הראשוני הינו אנטיביוטיקה. לעיתים ניתן גם לנקז ולעיתים לא. רק בדיקת רופא תענה על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםמישהו28/08/2009
שלום רב,
לפני כחודש רכשתי מרופא שיניים ערכת הלבנה של OPALECENCE בריכוז 20 המכילה 8מזרקים לשימוש בסד ביתי לפי מידה. על פי הרופא יש לבצע את ההלבנה במשך שבועיים - שלוש שבועות.
השתמשתי במשך 3 שבועות , ועדיין נותרו לי 4 מזרקים אותם תכננתי לשמור לשימוש עתידי לאחר כשנה.
רופא השיניים טען בזמנו כי אין צורך בביקורת לאחר ההלבנה, וכי עליי להגיע לרמת הלבנה רצויה ואת השארית לשמור לטיפול משמר לאחר כחצי שנה - שנה
כעת לאחר שבועיים מתום ההלבנה , אני שם שהשיניים הפנימיות יותר (שלא בפרונט) משני הצדדים (אלה שמלכתחילה היו צהובות יותר) חוזרות ומצהיבות אט אט ובכלל המצב עדיין לא משביע רצון. האם מותר / כדאי לשוב לתהליך ההלבנה ב4 המזרקים הנותרים כעת וללא שהות? עד כמה זמן מותר להלבין ללא חשש?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן30/08/2009ניתן להמשיך ולהשתמש עוד קצת, אך לפי מה שאתה מתאר זה די מיותר. ההלבנה מבוצעת ביעילות על השיניים הקדמיות. האחוריות נמצאות בצל של השפתיים ואינן נראות היטב. נשמע לי מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב בחניכייםרוי27/08/2009
לפני כ8 חודשים הבחנתי בכיב שנותר לי באזור החניכיים התחתון ( מתחת לשן המהווה ניב),
בשטח מתחת לשן קיימת אדמומיות שמלווה בנפיחות באזור אבל ללא כל כאב (הנפיחות אף יצרה מרווח באזור שבין שן הניב לשן הטוחנת).
במהלך טיפולי האחרון אצל רופא השיניים,הבחין הרופא בכיב שנותר ונתן לי משחה (ג'ל - לא זכור לי השם),למען האמת,בגלל המיקום הלא גלוי לעין וגם בגלל אי הנוחות במריחת המשחה לא הקפדתי על מריחתה באופן סדיר מס' פעמים ביום,אלא אך ורק לפני שינה.
אולם המשחה עזרה רק באופן חלקי והיה קצת רגיעות באדמומיות אולם היא לא נעלמה.
לצערי,מאחר ואני נוטה להזניח דברים,עבר לא מעט זמן,וחייתי עם הכיב ואולי בגלל החששות מרופא שיניים,לא הלכתי מאז לטיפול נוסף.
יצויין כי הכיב לא התפשט מעבר לאזור שהיה בעבר,אבל כמו שציינתי גם לא נעלם.
ואז....היום החלטתי לקרוא קצת באינטרנט וקצת נלחצתי לאחר שקראתי על הסרטן.
לא יודע אם אני צריך להלחץ...אבל זה לפחות דחף אותי לקבוע תור אצל רופא חניכיים.
כמובן שרופא זה התשובה.
אבל אשמח לקבל זריקת הרגעה,שלא כל כיב זה סרטן (חלילה),
ומה התופעות במידה ויש סרטן(חלילה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב בחניכיים
ד``ר גלית כהן27/08/2009כמובן שלא כל כיב מייצג נגע מסרטן.
אבל בכל מקרה כיב מציין בעייה כלשהיא ויש לבדוק וטפל כנדרש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים קדמיות רופפותמורן26/08/2009
שלום,
לפני כ-3 חודשים עברתי השתלת עצם מעל הניב השמאלי.
עם או בלי קשר, בשבוע האחרון אני חש שיש חופש קטן של שתי השיניים הקדמיות,
כאילו הן מעט רופפות.
מה זה יכול להיות?
האם יכול להיות שספיגת העצם התפשטה בתוך 3 חודשים מעל השיניים הקדמיות?
יש לי תור לעוד שבוע וחצי אצל רופא לבדוק את העניין, האם כדאי לי ללכת מייד?
בנוסף אני מתאמן באיגרוף באופן קבוע (עם מגן שיניים כמובן, ולא חטפתי מכה חזקה לאזור בחודשים האחרונים)
האם יכול להיות שעצם השימוש במגן שיניים מגומי שיושב בצורה הדוקה על החניכיים גורם לנזק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחייב בדיקה
ד``ר גלית כהן27/08/2009בפרוש אין מספיק אינפורמציה לתת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר המפיץ אור אדום בזמן טיפול סתיערן25/08/2009
שלום.
בזמן טיפול שיניים סטנדרטי שכלל 2 סתימות הרופאה השתמשה במכשיר שהפיץ אור אדום.
1. האם זה לייזר?
2. האם יש סכנה לעיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה כנראה מכשיר להקשיית חומר סתימה
ד``ר גלית כהן27/08/2009ממנו אין חשש לעיניים.
אך כמובן הכי נכון לשאול את הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסים בחניכייםנעמי24/08/2009
שלום,
אתמול הייתי אצל שיננית שאמרה שיש לי דלקת חניכיים וכיסים. אני לא מרגישה שום כאב. השיננית יעצה לי פשוט להקפיד על חוט דנטלי ושטיפת פה.
האם זהו? אין צורך בטיפול של רופא שיניים בבעיה?
אם כן, האם זה צריך להיות רופא שיניים עם התמחות מסוימת, או שכל רופא טוב לטיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף שאני בהריון
נעמי25/08/2009האם זה משפיע על אפשרויות הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת חניכיים
ד``ר גלית כהן27/08/2009בתקופת ההריון יש פעמים רבות החמרה בדלקת החניכיים, בשל ההשפעה ההורמונאלית הדומה על ריריות הרחם והחניכיים.
רופא המטפל בבעיות חיניכיים הוא מומחה לחניכיים.
אך שינניות העובדות בדכ בצמוד לרופא שיניים, יודעות בד"כ מתי צריך לפנות למומחה לחניכיים ומתי טיפולן מספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסים בחניכיים
חן25/08/2009רצוי להיבדק אצל פריודונט,מומחה לחניכיים .
והוא יחליט האם יש צורך בהקצאות או בניתוחיי חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשן קדמיתרחלי24/08/2009
שלום רב.
יש לי רגישות בשן הקדמית (זה מוזר אך אני פשוט מרגישה אותה כאילו קיבלתי מכה - אין צמרמורות כתוצאה משתייה חמה/ קרה וכו').
אין שינויים חיצוניים בשן ובחניכיים.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
יש לציין כי הפעם האחרונה בה נבדקתי אצל רופא שיניים היתה לפני כ- 8 חודשים (וכן אצל שיננית).
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצריך בדיקה
חן25/08/2009יש צורך בבדיקה קלינית וצילום אבחנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כל עקירה כירורגית מסתימת בתפריםימית23/08/2009
שלום רב,
שבוע שעבר עברתי עקירה כירורגית ללא תפרים.
שאלתי היא האם כל עקירה כירורגית חייבת להסתיים בתפרים?
תודה
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבים לתפור אחרי כל עקירה כירור
ד``ר גלית כהן27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת כלור על השינייםדניאל23/08/2009
שלום, ברצוני להתחיל לשחות באופן קבוע ומסקרן אותי לדעת מה השפעת הכלור על השיניים, האם ייתכנו נזקים ואם כן איך ניתן למנוע.
בתודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלור
ד``ר גלית כהן27/08/2009כמות הכלור בבריכת שחיה אינה גורמת נזק לשיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איטום חריצים לילדה שליארז22/08/2009
יש לי ילדה בת 5 ו8 חודשים
הרופאת שיניים אמרה שאפשר לעשות לה איטום חריצים
אמנם הילדה שלי חוששת ומתנגדת
האם זה באמת הכרחי ? האם כדאי ? שמעתי שיש גם חסרונות לאיטום החריצים ..שזה לא תמיד מצליח וכולי..?
האם השמועות נכונות ?
שאלה נוספת
האם יש אפשרות לדחות את איטום החריצים בעוד שנה ? האם יקרה נזק ? או שזה חייב להיות עכשיו ..?
תודה רבה רבה
בברכה
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איטום חריצים
ד``ר גלית כהן27/08/2009איטום חריצים הוא טיפול מונע.
כמו כל טיפול , אם אינו מבוצע נכון, יכול להכשל.
טיפול מונע כשמו כן הוא. הוא אינו הכרחי ויש לו אפקט של מניעה.
לגבי איטום באופן ספציפי, בתלות בצורת השן, הרגליי התזונה וההגיינה, נטייה לעששת וכד' יש חשיבות גבוהה יותר או פחות לביצוע האיטום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)