מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתר זמנידנית08/09/2009
שלום רב לרופאים,
1. כמה זמן רצוי שיעבור בין שהיית הכתר הזמני בפה עד שהרופא מרכיב את הכתר הקבוע?
2. ייתכן שכתר זמני יפול עד שמרכיבים את הקבוע או שאם הוא נופל הדבר מעיד על עבודה לא תקינה של רופא השיניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני
ד``ר עדי אריאלי09/09/2009כתר זמני עלול ליפול והדבר אינו מעיד בהכרח על עבודה לא טובה. ניתן להישאר עם כתרים זמניים גם לאורך תקופה ארוכה, הכל תלוי בתכנית הטיפול ואין בעיה עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ע"י סטודנטים בהדסה האם כדאי ?לימור08/09/2009
יש לי גיסה מבני-ברק שזקוקה לטיפול שיניים די גדול ואין לה את האמצעים לכך, היא אם חד-הורית
ומפרנסת יחידה.
האם היא יכולה לקבל טיפול שיניים מוזל ע"י סטודנטים באוניברסיטת ת"א או הדסה ,
האם זה בטוח ולא מסוכן? ואם כן איך פונים אליהם ומתאמים איתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים על ידי סטודנטים
ד``ר עדי אריאלי09/09/2009ניתן לפנות לבתי הספר לרפואת שיניים בהדסה בירושלים או באוניברסיטת ת"א. הטיפול שניתן במסגרות אלו הוא לרוב טיפול טוב וכל הטיפולים מפוקחים על ידי רופאים מדריכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו הטלפון של מרפאת הסטודנטים
בעז27/12/2009שלום,
אני מחפש איך לקבוע תור לטיפול שיניים במרפאה של הפקולטה לרפואת שיניים של אוניברסיטת ת"א, אך לא מוצא מהם הטלפונים שלהם באתר האוניברסיטה.
אשמח אם ידוע לכם כיצד לקבוע שם תור, למי לפנותץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לבנה או סתימת אמלגם מה עדיף?לימור07/09/2009
למיטב ידיעתי עד לפני כמה שנים סתימות אמלגם נחשבו לעדיפות לשיניים טוחנות
הרופא שלי רוצה לעשות לי סתימה לבנה ולפי המידע שיש ברשותי שאיני יודעת אם הוא עדיין עדכני
סתימות לבנות לשיניים טוחנות הן פחות עמידות ויותר בעייתיות האם זה עדיין נכון? או שיש
איזה שינוי אולי בטיב החומרים או משהו כזה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה או מאמלגם
ד``ר עדי אריאלי07/09/2009ניתן לבצע כיום כל סתימה בכל שן מחומר סתימה מרוכב (סתימה לבנה) או מאמלגם (סתימה כסופה). האמלגם עדיין נתפס בישראל (בתמיכת האקדמיה) כחומר עמיד יותר יחסית לחומר המרוכב ובעל הצלחה קלינית מוכחת רבת שנים. מובן שלא נשתמש בחומר כסוף באזור אסתטי קידמי. כל רופא בוחר את סוג החומר לפי נטיית ליבו והעדפתו ובהתאמה לצרכי המטופל הרפואיים ודרישותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצםנטע07/09/2009
בוקר טוב,
לפני חודשיים עברתי עקירה כירורגית והשתלת עצם. אין לי כבר כאבים אבל המקום עדיין קצט נפוח ורך זה די מפריע כי יש תחושה בפה שבצד ההשתלה לא רגילה גם כשסוגרים את הפה. גם בלחי רואים קצט נפיחות. האם יכול להיות שזה לפעמים לוקח זמן ? הרופא שלי אומר שכן האם באמת כך ?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם
ד``ר עדי אריאלי07/09/2009רגישות לאחר פרוצדורות כירורגיות לעיתים לוקחת זמן וזה מאוד אינדיבידואלי. יש לוודא שהריפוי תקין ושאין זיהום. חזור לרופא המטפל לביקורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרוצדורה לאחר החרסינהרוני07/09/2009
שלום.
אני עושה בקרוב טיפולים בשיניים במרפאה פרטית, בהתחלה הלבנה ואח"כ סידור השיניים בעזרת ציפוי חרסינה, יהיו גם גילופים קלים או איך שלא יקראו לזה מהשיניים הגדולות כדי לשמור על פרופורציה.
השאלה שלי, לאחר כל הטיפולים האלה, במה אני מוגבל?
האם אני יכול לעשות שוב הלבנה?
האם אני יכול ללכת לשיננית (ושהיא תטפל גם בשיניים המלאכותיות?
בקיצור, מה השוני? (טרם התחלתי את הטיפולים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרסינה והלבנה
ד``ר עדי אריאלי07/09/2009מומלץ ללכת לשיננית לשמירה על השיניים, החניכיים וציפויי החרסינה. אפשר לעשות הלבנה לשם תחזוקת צבע השיניים כאשר יצהיבו בחזרה עם הזמן. לגבי הגבלות עלייך לשאול את הרופא המטפל שכן איני יודע מהו גודל השיחזורים מהחרסינה, היכן הם ממוקמים, מהו אופי הסגר שלך ועוד ללא בדיקה.
בהצלחה בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר של שן קידמית שנישבר עד לחניחייםמרי06/09/2009
שלום ד'ר
הבת שלי עשתה ליפני שנה כתר בשן קידמית. הסיבה לכתר- ביגלל חור וסתימה , השן הפכה לצהובה. אתמול הכתר נישבר עים הבסיס של השן - כלומר-החלק של השן הטיבעית , נישבר בתןך הכתר , השן נפלה שלימה , ובחניחיים ראו רק בקושי את השן. הרופא שלה הידביק את השן בחזרה ואמר שאים תיפול שוב -יאלץ ליפתוח את החניחיים כדי לחזק היטב. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני יכול לענות ללא בדיקה
ד``ר עדי אריאלי07/09/2009אם אינך בטוח אתה יכול לגשת לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינהאורטל06/09/2009
היי
אני בת 22,על השן בינה התחתונה נראה כאילו החך עלה עליה.השן עצמה לא כואבת בכלל אבל אני מרגישה כאב מהחניכיים.שאר שיני הבינה לא מפריעות לי בכלל..מה עושים לגבי השן הזו התחילה להיות לי קצת נפיחות בחניכיים בגללה חייב לעקור אותה?או שאנטביוטיקה מספיקה?ומה לגבי שאר השיניים חייב לעקור את כל שיני הבינה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה
ד``ר עדי אריאלי07/09/2009נשמע ששן הבינה שלך בקעה באופן חלקי. במקרה זה מומלץ להיבדק אצל רופא שיניים ובשילוב עם צילום פנורמי להחליט האם כדאי לעקור או להשאיר למעקב. במקרה של זיהום ודלקת האנטיביוטיקה תטפל נקודתית בסימפטומים אך לא תפתור את הבעיה שלבטח תחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה קשה להרדמהרונית06/09/2009
לפני כחודש רופא שיניים עשה לי סתימה פשוטה.
בעת שהזריק לי את חומר ההרדמה הרגשתי כאבים חזקים.
לאחר שהשפעת ההרדמה החלה לפוג החלו כאבים שנמשכו כמה ימים ובקושי פתחתי את הפה.
לפני יומיים עברתי שוב סתימה פשוטה. אצל רופא אחר ובצד אחר של הפה.
הפעם הכאב בשעת הזריקה היה גדול עוד יותר וכשהשפעת ההרדמה החלה לפוג סבלתי מכאבי תופת.
עכשיו עדין יש כאב עמום וקושי בפתיחת הפה.
האם זה מצביע שפיתחתי רגישות להרדמה? כיצד ניתן לבדוק זאת? ואם כן, מה אעשה בפעם הבאה שאצטרך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להרדמה
ד``ר גלית כהן06/09/2009זו לא תופעה של אלרגיה. זו מעין רגישות מקומית, לעיתים ממש מסוג של נוירופאתיה בשריר. צריך לבדוק . יכול להיות שזה קורה בהזרקה ללסת תחתונה בגלל המעבר דרך שריר ולא בלסת עליונה. ואז אפשר להחליף סוג הרדמה בלסת תחתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרלין Deralinשירה05/09/2009
שלום,
אני בת 25, בטיפולי השיניים הקודמים שלי נטלתי כדור דרלין על מנת להירגע. טיפולים אלה לא הצריכו זריקת הרדמה מקומית. הפעם אזדקק לזריקת הרדמה מקומית. האם דרלין עשוי להיות מסוכן בשילוב עם החומרים שבזריקת ההרדמה המקומית ,כגון novacaine . אשמח אם יצוינו החומרים השונים העשוים להיות מוזרקים ואשר לא מומלץ ליטול במקביל אליהם דרלין, וכמובן מהן ההשלכות כאשר שניהם נמצאים במקביל בגוף.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין וטיפול שיניים
ד``ר גלית כהן06/09/2009האם הרופא שלך יודע שאת לוקחת דרלין?
הוא זה שאמור לכוון אותך. כי הוא הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטית לרפואה- בירור התמחותיפית05/09/2009
שלום,
הנני מתחילה באוק' לימודי רפואת שיניים.
אשמח לדעת מהי הפרוצדורה של התמחות ברפו"ש?
אילו מסלולים קיימים ומהו המחיר, איך מתנהלת ההרשמה ובאילו מוסדות??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמחות ברפואת שיניים
ד``ר גלית כהן06/09/2009יש 9 התמחויות מוכרות ברפואת שיניים.
קודם יש לסיים לימודי רפואת שיניים ובחינות רישוי. אחכ יהיה לך כוון, בד"כ לא ניתן להרשם להתמחות מייד, צריך נסיון קליני. יש לך עוד קצת זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שיניים לבניליבי03/09/2009
בני בן 7 חודשים והשבוע ראיתי כי החלה לבקוע לו שן ראשונה למעלה, ליד הניבים. האם הגיוני כי ידוע לי שהשיניים הראשונות שיוצאות הן התחתונות.
האם יש צורך בבדיקה או טיפול כלשהו ?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנם שינויים בסדר בקיעת השיניים
ד``ר גלית כהן04/09/2009בד"כ הבדלים אלו הם בהחלט בטווח הנורמה. המתיני עוד מספר חדשים ותראי שכנראה תתרחש בקיעה של גם של התחתונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פה איזה סוג כדאי יותר?יגאל03/09/2009
שלום,
יש כמה סוגי מי פה יום בשוק.
כאלה עם פלואריד וכאלה בלי, וכל מני הבטחות.
אני מתלבט בין שני סוגים:
Colgate - מכיל פלואוריד אבל ההרגשה שלי שהוא פחות חזק.
Listerin - בלי פלואוריד אבל מרגיש לי חריף יותר ויותר פעיל.
אשמח לתשובתכם הכנה
בתודה מראש
יגאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה
ד``ר עדי אריאלי03/09/2009יש להתאים את מי הפה לצרכים האישיים של כל אחד. קיימים מספר סוגים של מי פה. הנפוצים שבהם מכילים:
1. פלואוריד במינונים שונים
2. חומרים אחרים לטיפול בבעיות חניכיים
3. שילוב של פלואוריד עם חומרים אחרים
כדאי לבחור מי פה בהתייעצות עם רופא השיניים. איני יכול להמליץ על חברה מסויימת מסיבות מובנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט דנטלי איך? ואיזה?יגאל03/09/2009
שלום,
אני משתמש בחוט דנטלי רגיל או במכשיר עזר (נראה כמו רוגטקה עם חוט דנטלי).
ואני לא יודע מה הדרך היעילה ביותר לנקות.
1) חוט דנטלי רגיל - כאשר פעולת הניקוי היא למעלה למטה בשן ומשיכת החוט דרך השיניים (לא הוצאתו מלמעלה !)
2) חוט דנטלי רגיל כאשר מנקים את השן ושולפים את החוט מלמעלה בין השינים (שומעים קליק)
3) "הרוגטקה" - כאשר מנקים איתה ומוציאים מהשן למעלה.
בתודה מראש
יגאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה 2 או 3 אם הבנתי נכון
ד``ר עדי אריאלי03/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טיפול שורש שן קדמית (ניב) דחוףאליהו02/09/2009
שלום ד"ר עשיתי בשן הקדמית הניב טיפול שורש אחרי הטיפול הרגשתי קצת כאבים הרופאה אמרה שיעבור אחרי שבועיים חזרתי לרופאה אחרי שבועיים אם טיפה כאב עשתה לי סתימת שורש אחרי שבוע הכאבים חזרו ולא עברו שתיתי אנטיביוטיקה מוקסיפן למשך 10 ימים 3 פעמים ביום הכאבים עברו וחזרו שוב היום ממש היום הלכתי שוב לרופאה ופתחה תסתימת שורש ושוב חפרה אם המחט הפעם עד סוף השורש ואז פתאום הרגשתי כאב עז מאוד היא אמרה לי שהיא לא רואה שום בעיה עשתה לי צילום והשאירה לי תסתימה פתוחה שיצאו החיידקים במידה ויש. כמובן אמרה שאין בעיה בשורש כלל אפילו אין ריח של דלקת בנתיים אני סובל מכאב חזק ואני אם השן ושורש פתוח ליומיים מה עליי לעשות אחרי צילום שלא רואים כלום ושורש נקי ואני סובל ממש סובל מכאבים בבקשה עזרה דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני יכול לענות ללא בדיקה
ד``ר עדי אריאלי03/09/2009ממליץ שתפנה בחזרה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוי לא: נשברה לי שן.. מה עושים?פולה01/09/2009
נשברה לי שן... מה עושים?
אני מדברת על אחת מהשיניים הקדמיות, העליונות.
נשברה אומנם ממש בקטנה. ממש רק הקצה שלה באחת הפינות..
מה עושים?
כתר?
ליטוש?
האם זה עלול לגרום איזה נזק עמוק יותר לשן? לגרום לה להירקב או משהו כזה?
אודה לתשובתכם...
בתודה מראש,
פולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר שן
ד``ר עדי אריאלי01/09/2009תלוי כמה נשבר מהשן ובאיזה עומק. האפשרויות לטיפול: לפעמים לא מטפלים, לפעמים משלימים בשיחזור אסתטי בצבע השן , לפעמים עושים ציפוי חרסינה (למינייט) ולפעמים כתר. ממליץ לגשת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה ועוד שאלה
פולה02/09/2009תודה רבה על התשובה המהירה ועוד שאלה קטנה לגבי דחיפות העניין:
האם דחוף להגיע לבדיקה מהר, או שאפשר לחכות שבוע שבועיים?
(מבחינה אסטטית אני יכולה להמתין- כי באמת מדובר רק בפינה קטנטנה של השן שנשברה..)
תודה!
פולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי בגודל השבר ובעומקו כאמור
ד``ר עדי אריאלי03/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)