מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חורים בשיניים שמסתתריםצעירה21/08/2009
שלום ד"ר יקרה ,
אני מטופלת במרפאת כללית סמייל
הרופא הפנה אותי לפני כחודש לעשות צילום סטטוס לשיניים הלכתי לדרך עכו [פנורמה מכונים]
וניסו לעשות לי את הצילום הסטטוס אבל זה כאילו חנק אותי והרגשתי לא נוח
אז התקשר לרופא והוא הסכים להחליף את זה לצילום פנוראמי
עשו לי פנוראמי רגיל
חזרתי עם זה למרפאה ואמרו שהכול תקין פרט לשני טיפולי שורש בצד שמאל למטה .
הבעיה היא שיש לי כאבים בכל השיניים למעלה בימין למטה בימין למעלה בשמאל וגם למטה
כגע עשיתי טיפול שורש אחד והסתימה קצת התפוררה לי האם זה מזיק?
יומיים לאחר הטיפול שורש , הלכתי למרפאה כי נורא כואב לי בצד שמאל למעלה ואני לא יכולה לאכול שם בכלל וגם לא לצחצח שיניים
הרופא הסתכל ואמר אין לי כלום זה בסדר ואחר כך הסתכל בצד ימין ואמר שפתאום יש שם חור בשן האחרונה ...
גם הערה חשובה השיניים שלי הן נורא עקומות לא ישרות [אני צריכה יישור] ואומרים שהשיניים שלי מאוד צפופות שאי אפשר לראות כלום
אז מה עושים ,לדעתך?
תודה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי
ד``ר גלית כהן27/08/2009בצילום פנורמי לא ניתן לראות "חורים" באותה בהירות כמו בצילום נשך, ודאי אם השיניים צפופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון רדומהטל20/08/2009
עברתי לפני ארבעה ימים סתימה רגילה ולאחר הטיפול הלשון לא התעוררה לי.
יש לי הרגשה של זרם חשמלי בפה רופא השיננים שלי טוען שמכיוון שהזריקה נגעה בעצב תהליך התעוררות יכול לקחת מספר ימים אני מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיע בעצב
חן25/08/2009כן הרופא צודק זה קורא
וזה עובר לאחר מספר ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיע בעצב
חן25/08/2009כן הרופא צודק זה קורא
וזה עובר לאחר מספר ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בעצב הלינגואלי
ד``ר גלית כהן27/08/2009מגע או פגיעה בעצב הלינגואלי יכול לגרום לתחושת נימול, תחושת הרדמה שנמשכת פרק זמן ארוך יותר. תלוי בסוג הפגיעה בעצב כך הזמן עד לחזרת התחושה. אם את מרגישה שינוי, אפילו איטי, את בדרך הנכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתסיגל20/08/2009
שלום, האם אחרי עקירת שן בינה שהיתה במצב דלקתי חייבים לקחת אוגמנטין אנט' בהתחשב בזה שאני בשבוע 5 וזה הריון יקר, וכעת אני חשה בכאב , ורגישות בכל האיזור (אינני נוטלת נגד כאבים מאז העקירה מחשש לפגוע בעובר)כ"כ יש לציין שהרופא ניסה להציל את השן ע"י טיפול שורש ואז לקחתי 6 ימים של אוגמנטין ..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הרופא רואה סיבה לכך
ד``ר גלית כהן20/08/2009לא צריך אנטיביוטיקה לאחר כל עקירה. אלא במקרים ספציפים שהרופא מציין זאת מפורשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
סיגל21/08/2009ד"ר גלית שלום, למעשה עברתי עקירת שן בינה ביום שני, הכאבים החזקים נמשכו פניתי שוב לרופא והוא ניאלץ לעשות צילום למרות שאני בשבוע 5 להריוני ,וקבע כי נותרה חתיכת שורש והוא מפנה אותי למומחה פה ולסת..אותו מומחה אכן הצליח להוציא את חתיכת השורש ואמר לי כדאי אני לא מחייב שתיקחי מוקסיפן פורטה , השאלה היא האם מותר לקחת בשלב כזה מוקדם של ההריון אנט' , האם זה לא יפגע בעובר שכן זה "הריון יקר" ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיב. בהריון
חן25/08/2009מותר לך לקחת מוקסיפן בהריון הוא לא משפיע על העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככלל אין מניעה לקחת אנט בהריון
ד``ר גלית כהן27/08/2009אבל אם ההריון "יקר" עדיף להוועץ עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל20/08/2009
שלום, אני בהריון שבוע חמישי נאלצתי לעבור עקירת שן בינה, כעת לצערי הכאב נמשך ,אינני נוטלת שום משכך כאבים על מנת לא לפגוע בעובר, והרופא שיניים אמר שניאלץ לעשות צילום של השן , על מנת לוודא שלא נותרו שאריות האם זה מסוכן לעובר?
(זה הריון יקר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומים בהריון
ד``ר גלית כהן20/08/2009כמות הקרינה אליה נחשפים בעת ביצוע צילום רנטגן היא קטנה מאד, ודאי אם משתמשים ברנטגן דיגיטאלי. את נחשפת בדרך הטבע לכמויות גדולות יותר של קרינה במהלך ההריון. לא נעשה בדיקה רוטינית עם 18 צילומים לסטטוס, אבל כל צילום הנחוץ לטיפול מבוצע בבטחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשליאת20/08/2009
האם כל רופא שיניים יכול לעשות טיפול שורש או שיש ללכת למומחה? האם הועבדה שרופא שיניים עושה טיפולי שורש ורק במקרים של טיפול שורש חוזר או מורכב הוא מפנה מעיד על חוסר מקצתועיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל רופא רשאי לעשות כמעט כל טיפול
ד``ר גלית כהן20/08/2009זה בהחלט לא מעיד על חוסר אחריות או חוסר מקצועיות. נהפוך הוא , כל רופא לומד לעשות טיפולי שורש וגם חידושים. הרופא היה אחראי דיו לאמר שטיפולים מסובכים שאינו מיומן בהם הוא לא עושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה כלואהעינת19/08/2009
ד"ר שלום,
בעקבות זיהומים ודלקות חוזרות בשן בינה שרק חלקה יצא, הומלץ לי ע"י הרופא לבצע עקירה כירורגית. עשיתי צילום CT בכדי לבדוק אם השן חופפת לעצב שמעצבב את הלסת התחתונה.
נאמר לי על ידי הרופא שבמידה והשן אכן חופפת לעצב, הוא לא יבצע עקירה אלא רק יחתוך את השן (ללא השורש) כדי להמנע מחוסר תחושה ועם זאת, למנוע את אי-הנוחות של הדלקות.
רציתי לדעת האם הפעולה הזו מוכרת ומקובלת?
תודה מראש,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה כלואה
ד``ר גלית כהן20/08/2009הפעולה מוכרת, מקובלת ואחראית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לעקירת שיני בינהנעם19/08/2009
שלום
לפני כשלושה ימים עברתי עקירה של שתי שיני בינה בצד השמאלי של הפה (אחת למעלה ואחת למטה). כיום יש לי עדיין נפיחות וכאבים בצד זה. בנוסף, יש לי כאבי ראש. אני נוטלת אופטלגין ע"פ המינון הנכון, ושמה קרח על האיזור הנפוח.
האם בשלב זה, כשלושה ימים לאחר הטיפול, עדיין הגיוני שיש לי כאבים? ומה לגבי כאבי הראש - האם גם הם הגיוניים? האם אופטלגין מספיק?
בתודה על תשובתך,
נעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה
ד``ר עדי אריאלי19/08/2009אופטלגין לרוב מספיק למרות שניתן לקחת גם תרופות חזקות יותר כמו נרוסין. לעיתים יש כאבים גם 3 ימים לאחר העקירה. לגבי כאב הראש איני יכול לדעת אם מדובר בכאב מקרין או בכאב שאינו קשור לעקירה. בכל אופן כדאי לגשת לביקורת אצל הרופא המטפל כדי לברר שהריפוי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשא.פיטר19/08/2009
השאלה שלי האם מקובל או הגיוני לבצע 8 טיפולי שורש בטיפול של שעתיים בפגישה ראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל רופא והקצב שלו
ד``ר עדי אריאלי19/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם השיניים ועששת וצבע...רון19/08/2009
שלום רב,
אני כבר ממזמן נתקל בבעיה מציקה ביותר אשר מפריעה לי בחיי היומיום..
אני מנקה את שיניי באופן יומיומי פעמיים ביום (בוקר וערב)...
ואיני מבין אך משום-מה, השיניים תופסות גוון צהבהב בהיר מאט וזה מציק מאוד כי אני משגיח ומנקה את השיניים...
מה אפשר לעשות? אולי המברשת לא טובה? מה אתם יכולים להמליץ לי כדי שאוכל לשמור על שיניים בריאות ולבנות?
בתודה מראש, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע שיניים
ד``ר עדי אריאלי19/08/2009אם מדובר בפלאק, אבנית או צביעה חיצונית ניתן להסיר בקלות בטיפול אצל שיננית. אם מדובר בצבע הטבעי של השן ניתן לעשות הלבנה במרפאת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינהירון18/08/2009
שלום רב
רציתי לברר מה יכול לגרום להרגשת אי נוחות בפה לאחר עקירת שן בינה ימנית בלסת עליונה, העקירה התבצעה לפני יותר מחודשיים ועדין קיים קושי מסויים לאכול בצד הזה, נראה שחוסר השן מורגש משמעותית. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגשת לרופא המטפל
ד``ר עדי אריאלי19/08/2009כדי לוודא שהריפוי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםיפית18/08/2009
בוקר טוב,
יש לי שאלה בבקשה ביתי בת 9 עברה אתמול טיפול שיניים עם גז צחוק ובנוסף נתנו לה זריקת הרדמה לשן
עד היום בכל טיפולי השיניים שלה היה רק גז צחוק
באיזה מקרים צריך גם וגם אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז צחוק
ד``ר עדי אריאלי19/08/2009גז צחוק אינו מרדים אלא מטשטש ואינו מחליף זריקה לשם אילחוש אם יש צורך בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זרקוניהמשה17/08/2009
עשיתי כתר זירקוניה על שן קדמית לפני כשבועיים והוא הודבק קבוע
אני מרגיש אותו בולט קצת
קיים עוד חומר קרמי עד הזירקוניה,השאלה היא האם ניתן לשייף אותו קצת בלי לפגוע בברק ובחלקות שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן בעדינות ובמכשור המתאים
ד``ר גלית כהן18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים והריוןחנה16/08/2009
שלום רב,
אני בחודש 7 של הריון. במשך הריון התפחה לי דקלת חניכיים חמורה. אנני רוצה לקבל טיפול אנטיביוטי. האם יש דרך אחרת? טיפול אלטרנטיבי?
תודה מראש,
בברכה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיננית
ד``ר גלית כהן16/08/2009זה הטיפול הנכון ולא אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתשית יבשהמימי16/08/2009
לפני שבוע בדיוק עקרתי בעקירה כירוגית שן בינה תחתונה ואובחן אצלי מכתשית יבשה.
הכאבים חזקים ביותר ומגבילים פעילות, אני עדין לוקחת משככי כאבים כל מס' שעות.
שאלתי- האם הריפוי אורך זמן רב כ"כ ומדוע אין שיפור?מה ניתן לעשות? אני ממש סובלת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במכתשית יבשה
ד``ר גלית כהן16/08/2009ראשית זה אכן לוקח מספר ימים וכואב מאד.
חזרי לרופא לטיפול ניתן ורצוי לשים תרופות בתוך המכשית המקלות מאד על הכאב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה ימנית בלסת עליונהברוך15/08/2009
שלום , אני בן 42 .
רופא השיניים אמר שצריך לעקור את שן הבינה משום שראה שיש שם חור ואני עלול לסבול מנפיחות וכאבים .
קראתי שהיום הגישה היא לא למהר לעקור אלא לנסות לטפל ע"י סתימה או טיפול שורש כמו בשן רגילה .
מה דעתכם ? ואם מחליטים לעקור אז מה צריך לעשות כדי לא לפגוע בעצב שאחראי על התחושה בלסת ? והאם כול רופא יכול לעקור שן בינה או שצריך ממומחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה
ד``ר גלית כהן16/08/2009עקירת שן בינה עליונה אינה קשורה לאבדן תחושה, זה קשור לעקירת שן בינה תחתונה.
האם לעקור או לשקם, תלוי במיקום שלה בלסת, אם היא מועילה לסגר, אם יש שן נגדית וכד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)