מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבנהשירלי14/08/2009
שלום
רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי המבנה הקיימים.
יש לי שני סוגים שונים של מבנים שנעשו אצל רופאים שונים. אחד מהם לבן ואחד מהם כסוף.
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרי מבנה
ד``ר גלית כהן16/08/2009מבנה עשוי ממספר חומרים אפשריים: יצוק כיחידה אחת ממתכת כלשהי, יצוק מזירקוניה, חיבור של בורג או דמוי בורג וחומר השלמה (אמלגם-כסוף, או קומפוזיט-לבן)
הרופא בוחר את סוג המבנה לפי כמות וצורת חומר השן שנותרה. מבנה השורשים, השיקום העתידי ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שירלי19/08/2009האם זה נכון שמבנה שעשוי מבורג עם אמלגם יותר עמיד מאשר קומפוזיט?
יש לי בפה מבנה קומפוזיט, והרופא אמר שלצורך עשיית כתר הוא יאלץ להוריד את הקומפוזיט ולשים במקומו אמלגם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שן חדשה בגיל 6כוכבית13/08/2009
בני בן שש צמחה לו שן חדשה בשן הקידמית למטה למרות שעדיין לא נפלה השן הראשונה.
יש לציין שהשן הראשונה מתנדנדת מעט.
האם ללכת לרופא שיניים כדי לעקור את השן המתנדנדת (מעט)?
או לחכות שהיא טיפול לבד?
הפחד שלי שהשן החדשה תצמח לא בשורה הישרה של כל השיניים משום שהיא מאחורי השן..
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן חדשה
ד``ר עדי אריאלי13/08/2009שן נשירה שאינה מפנה את מקומה לשן קבועה שכבר בוקעת מומלץ לעקור. זה ימנע בעיות של בקיעה בכיוונים לא רצויים של השן החדשה ויפחית סיבוכים אורתודונטיים פוטנציאליים בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים מתפוררותשיראל12/08/2009
שלום אני בת 21 וחצי, והיום יצאה לי חתיכה מהשן או אולי אפילו משתים אני לא ממש יודעת,, לא היו לי כאבים ועדיין לא כואב לי רציתי לדעת מה יכולות להיות הסיבות ומהם הטיפולים, אוסיף גם שאני רגישה ללקטוז כך שאיני אוכלת מוצרי חלב כלל ואם יש קשר ויש לי גם חוסר של ויטמין b12 אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן מתפוררת
ד``ר עדי אריאלי13/08/2009שן יכולה להתפורר בגלל מספר סיבות ביניהן עששת, מבנה לא תקין של השן, טראומה וכו'. אין קשר לרגישות ללקטוז ולחוסר בויטמין B12. ממליץ לגשת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר עקירת שן ומשכך כאביםחנה11/08/2009
לבעלי עלה החום ל 38.3 כארבע שעות לאחר עקירת שן בינה. כדי למנוע שטפי דם יש תפרים.
קודם לכן בעלי התלונן שקר לו מאוד. חום הגוף היה קרוב ל36 . התחילו צנרמורות חזקות ונמלולים בכפות הידיים. לדבריו גם בעקירות קודמות עלה החום.
איך לטפל? יש בבית אקמול ואדויל. האם ישמשו גם כמשכך כאב שלאחר העקירה וגם להורדת חום?
ואולי צריך משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום לאחר עקירה
ד``ר עדי אריאלי13/08/2009לפנות לרופא שביצע את העקירה לבירור הסיבה לחום. יתכן שיש צורך בטיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כרורגיתשונית11/08/2009
רציתי לדעת אם כל רופא שניים יכול לבצע עקירה כירורגית או שרצוי שאחפס רופא מומחה לעקירה זו ?והאים תמיד חייבים אחרי עקירה כירורגית לעשות תפרים ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית
ד``ר עדי אריאלי13/08/2009כל רופא יכול לבצע עקירה כירורגית. לרוב עקירות מורכבות מופנות למומחה פה ולסת אך זה נתון לשיקול דעתו של הרופא המטפל. עקירה כירורגית בהגדרתה כוללת תפרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת יעוץאבי11/08/2009
שלום
לפני כ-4 שנים ביצעתי עקירה כירורגית לשן טוחנת בלסת תחתונה מצד שמאל (השן השניה מצד השיניים החותכות).
הכוונה היתה להרכיב כתר/שתל במיקום זה, כוונה שלא יצאה מעולם לפועל.
לפני מספר חודשים התחלתי להרגיש מעט כאב בעת לעיסה בצד הזה במיקום בו היתה השן, ביום יום המקום לא כואב לי אלא רק כאשר אני לועס שם או מעט כשאני נוגע שם.
בימים האחרונים שמתי לב לבליטה קטנה שמורגשת במישוש הלסת דרך הלחי בדיוק מתחת למיקום השן שהוצאה אז.
רציתי לדעת:
* האם יכולה להיווצר בעיה 3-4 שנים לאחר עקירה כירורגית אם לא הושתלה שם שן/מבנה ?
* מה יכולה להיות הבעיה ?
* ממה יכולה לנבוע הרגישות ?
* האם יש קשר בין הבליטה לבין הנ"ל ?
* האם המצב מסוכן, עלול להיות מסוכן ?
כל יעוץ יתקבל בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
חן11/08/2009ו7ו7ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ חלקי בלבד
ד``ר גלית כהן12/08/2009חייבים לבדוק את הבליטה שאתה מתאר. קשה, רכה, ניידת, כואבת. כל תשובה מכוונת לכוון אחר. אם לא משחזרים עי שתל וכתר יתכן מצב של תזוזת שיניים סמוכות או נגדיות , אבל בדכ אין שינויים מסוג של בליטה באזור דווקא מסוג של ספיגת עצם. מומלץ לפנות לרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואג.. מכה ביניים.איתמר10/08/2009
כבר שברתי את השיניים שהייתי קטן אך הן היו חלביות וגדולו ורק השן הקדמית נשברה לחצי ועשו לי שחזור...
השן הקדמית השניה רק נסדקה קצת ולא עשו עם זה כלום..
קיבלתי מכה ממש קטנה והרגשתי שהשיניים זזו קצת... לא רואים שום הבדל או משו.. וגם לא כואב לי.. רק שאני סוגר את הפה אני מרגיש שזה לא באותה צורה שהיה לי לפני המכה.. כלומר הפה לא נסגר כמו שצריך ואני מרגיש שהשיניים רגישות קצת עכשיו..
מה לעשות? הרופאשיניים אמר לחכות ושהוא לא רואה שום בעיה.. אבל זה לא עובר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו תשובה שמחייבת בדיקה
ד``ר גלית כהן12/08/2009אני מעריכה שהרופא שבדק אותך צודק. השן כנראה רגישה ולכן מורגשת שונה בסגירה. אם זה העניין הריפוי יעביר את התחושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינב10/08/2009
לפני כחודש וחצי נלקחו לי מידות לכתרים בלסת העליונה עם הרדמה קלה בחניכיים שבאמת לא הורגשה מאוד אולם כשעתיים לאחר גמר הטיפול הרגשתי שהמקום נרדם שוב למספר דקות בלבד ובעוצמה חזקה יותר,האם נדיר העניןן??
לא התיחסתי לכך וגם לא הרגשתי כלום לאחר מכן,אולם לאחר כשלושה שבועות מיד לאחר הדבקת הכתרים הקבועים בדבק זמני ולאחר אכילה של חסה הרגשתי לחץ באזור וזרמים ונימול לכוון הרקה והראש.
ומאז לסירוגין אני מרגישה שהעורף לכוון הראש נוקשה ורדום והרקה בנגיעה בצד זה של הראש כואבת.
ןהלחץ מקרין לכוון השיניים.
עלי לציין שבשיניים אלו יש טיפולי שורש ומבנים בני כמה שנים ורק לאחרונה עשיתי כתרים.
אני ממש בלחץ האם יש פגיעה מההרדמה והאם זה בלתי הפיך או שיתכן שיש גם בעייה בשן או בשורש למרות שבצילום הכל נראה בסדר.
מה דעתכם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גלית כהן12/08/2009זו לא תופעת לואי של הרדמה מקומית. לא נראה לי קשור לטיפול הכתרים. מתאים יותר לבעיה בשורש או סדק בשן . מחייב בדיקה קלינית יסודית. פני לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מקובל לעשות מבנה+כתר על שן בינהמירי10/08/2009
שלום לכם
האם מקובל לעשות על שן בינה שעברה טיפול שורש מבנה+כתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי13/08/2009אם יש גישה טובה לטיפול והשן פונקציונלית ותורמת אז מטפלים בה כמו בכל שן אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות שינייםמירב10/08/2009
כל פעם שאני אוכלת ארטיק קרח, השיניים ממש כואבות לי. אמרו לי שיש לי שיניים רגישות.
ניסיתי כמה משחות והן לא ממש עזרו, מישהו המליץ לי על סנסודיין פרונמל החדשה. מישהו יכול להגיד עליה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה טובה מאד לשיניים רגישות
ד``ר גלית כהן12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור תציל אותייאורן09/08/2009
אני בן 16 וחצי וצומחת לי שן בינה, זה כואב פה ושם והורג אותי לפעמים.
מה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונים לרופא שיניים
ד``ר גלית כהן12/08/2009כי צריך להחליט איזה טיפול מתאים אנטיביוטיקה, שטיפות, עקירה וכד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז צחוקאורי09/08/2009
אני לא יודע אם זה קשור לפורום, אבל, קראתי שגז צחוק יכול לגרום לנזק מוחי וכשהייתי קטן טופלתי במרפאת שיניים (אצל רופא מוסמך, ידוע, עם זה אין בעיה), כל טיפול אבל, הוא השתמש בגז צחוק ולפי דעתי, אם כי קשה לדעת, הוא לא הוריד אותו במשך הטיפול! עברתי אצלו הרבה טיפולים ביניהם של 3-4 שעות!!! יש לי סיבה לפחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה שידוע אין לך מה לחשוש
ד``ר עדי אריאלי09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה וטיפול שורשדנית08/08/2009
קודם כל תודה לך על התשובה שנית רציתי לחדד את שאלתי מחר יעבור שבוע מביצוע המבנה בשן קדמית יש כאב קל בניקוש על השן(אם אני לא מדמיין זה פוחת מיום ליום)שאלתי אלייך היא האם זה דבר שכיח לאחר טיפול שורש ומבנה וכמה זמן עליי להמתין שהכאבים האלה יחלפו שלא אשגע את רופא השיניים שלי שאציין רופא מצויין ודבר נוסף ששכחתי להזכיר שאין רגישויות או כאבים בשן רק לחץ קל וכאבים קלים בנקישה מחכה לתשובתך בהקדם תודה רבה לך ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה שכיח
ד``ר עדי אריאלי09/08/2009זה בדרך כלל לוקח עד מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירהא'06/08/2009
שלום רב,
עשיתי שלשום עקירה של שן בינה כלואה, הייתה אמורה להיות עקירה כירורגית, אך לא היה צורך בפתיחת החניכיים או תפרים. הכאבים נסבלים, אך יש שני דברים שמדאיגים אותי:
1. הצטברות של מזון בעקירה עצמה... האם יש צורך לנקות את האוכל משם? וכיצד עושים זאת מבלי ליצור נזק?
2. אני מרגישה נפיחות קטנה בחניכיים שליד העקירה , האם שה נורמלי?
3. במהלך העקירה הלשון שלי "ברחה" לסייעת והיא נחתכה מעט.. איך אפשר להרגיע את המקום?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה
ד``ר עדי אריאלי08/08/2009יש להקפיד על ניקיון השיניים ועל שטיפות עם מי מלח או מי שטיפה. לגבי החתך והנפיחות איני יכול לענות ללא בדיקה, חזור לרופא שעשה את העקירה לביקורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנקים בלסת בזמן אכילהשמעון06/08/2009
בזמן האחרון התחילו לי מין קנקים בלסת בזמן שאני אוכל. זה מאד מפריע ומציק לי - מה הסיבה לתופעה? איך מטפלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק
ד``ר עדי אריאלי08/08/2009קליקים מאזור מפרק הלסת הינה תופעה שכיחה. אם אין כאבים או הפרעה פונקציונלית והסגר תקין לרוב לא מטפלים. אתה יכול להיבדק אצל מומחה פה ולסת לבירור העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)