מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שינייםאילנה25/10/2008
עברתי יישור שיניים לפני כ 8 שנים. לאחר הסרת הריבועים לא הדביקו לי קיבוע ולכן עם השנים חלה תזוזה שמאוד מפריעה לי. עשיתי את היפול במסגרת קופת החולים. האם הם חייבים לעשות משהו כדי לתקן את המצב? או שאני צריכה לשלם שוב על הטיפול??? תודה מראש אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אחריות לטיפול למשך זמן כה רב
ד``ר גלית כהן30/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים מאוד רגישותאני24/10/2008
כבר די הרבה זמן ששתי השיניים הקדמיות העליונות שלי שקופות בקצה (יותר מהנורמלי) ואני צריכהממש להזהר עליהן כי הן נשברות בקלות. כבר כמה שנים גם שהן רגישות ולכן אני נמנעת ממאכלים חמוצים ולא נוגסת איתן מאכלים קרים או חמים מאוד. בזמן האחרון הן הפכו אפילו ליותר רגישות ואני מרגישה בהן אפילו משב רוח או כל מגע קל אחר. מה זה ומה אני צריכה לעשות עם זה? אם זה משנה אני בת 21. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לבדיקה אצל רופא
ד``ר גלית כהן30/10/2008האם יש לך מחלות מסויימות, נטיה להקאות מרובות, צריכה של משקאות חמוצים, לימון ביתר?
יכול להיות קשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי23/10/2008
האם כדי לדעת אם יש ריח בפה אז מלקקים את גב כף היד ואז מריחים היא השיטה הטובה לדעת או שלא ניתן לדעת בדרך זאת.? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו בפרוש לא השיטה לבדיקת ריח פה
ד``ר גלית כהן23/10/2008יש מכשירים מתאימים במרפאות המתמחות בכך ובמרפאות של בתי החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי שן כלואהלימור22/10/2008
שלום, אני לימור,בת 20, יש לי שן חלבית שלא נפלה ומאחוריה ,בתוך החניכיים, יש שן שצמחה עקום, הייתי אצל רופא מומחה שאמר שיש לשים טבעות על כל השיניים העליונות כדי לפנות מקום לשן שבפנים, שזה תהליך של בין חצי שנה לשנה, ואז לעקור את השן החלבית ולהוציא אל המקום את השן הכלואה בפנים. בנוסף הוא אמר שמכיוון שנושא הטבעות נורא נורא מפריע לי, מפאת גילי, יש אפשרות לאחר ברור עם אורטודנט לשים את הטבעות מאחור, בצד האחורי של השיניים, אני פשוט חושבת שזה יפגע לי בדיבור, ובחיי אני שרה, ולא רוצה הפרעות בדיקציה וכדומה.. רציתי לקבל חוות דעת נוספת, או לדעת אם יש אפשרות לעשות טבעות שקופות ודקות יותר (ראיתי אצל כל מיני אנשים), או אם בכלל יש אופציה אחרת.. תודה רבה, לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים
ד``ר גלית כהן23/10/2008"טבעות" בצד הלשון אכן יכולות לגרום לך להפרעה בדיבור. אך יש היום שיטות אסתטיות ליישור כמו "טבעות" בצבע השן, חוט לבן, ואפילו פלטות שקופות ליישור . חובה לבדוק עם אוטודנט לגבי איזה מהשיטות מתאימה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלהגלית22/10/2008
אני חולה כרונית בדלקת פרקים האם הנני יכולה לעשות שתלים ללא הדמה כללית כי אסור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים
ד``ר גלית כהן23/10/2008אין צורך בהרדמה כללית לביצוע שתלים. ככלל רוב השתלים מבוצים עם הרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת עישון על כתרים?אהרון יוסף21/10/2008
מה השפעת עישון סיגריות על כתרים קדמיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון וכתרים
ד``ר גלית כהן21/10/2008עישון אינו משפיע על צבע או צורת הכתרים כפי שהוא משפיע על צבע של שיניים או סתימות לבנות.
עם זאת השפעת העישון על מחלת החניכיים זהה , בלי קשר לכיסוי כותרת השן: שן טבעית, סתימה, כתר וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניים לאחר בניית גשריוני אסולין20/10/2008
שלום לפני כ -5 שניים ביצעתי גשר שמחזיק חלל של שלושה שיניים בגלל חסר עצם. רציתי לדעת אם ישנה אפשרות עכשיו לבנות שתלים במקום הגשר יש לציין שהגשר עד כו בסדר גמור אבל לא נוח לי עם העובדה שיש לי גשר כי אני לא יכול להרשות לעצמי לאכול מה שאני רוצה וזה בכלל לא נוח. אם יש הזה קידום כדי לערוך את הניתוח בהצלחה בבקשה אני כאן לקבל את המלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים
ד``ר עדי אריאלי20/10/2008שלום יוני,
לצורך ביצוע שתלים יש צורך בגובה מינימלי של רכס עצם. את כמות העצם באזור ניתן להעריך בעזרת צילום CT אליו מפנה רופא השיניים המטפל. ישנן מספר דרכים כיום כדי להגדיל כמות עצם כגון השתלת עצם עצמית או מלאכותית. זה משתנה ותלוי בגורמים רבים אותם מעריך הרופא המשתיל.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן שןמיכל19/10/2008
ברצוני לברר האם צחצוח השיניים עם מלח לימון עלול לגרום נזק לזגוגית השן? שמתי לב שאם אני מצחצחת את השיניים עם תמיסת מלח לימון האבן פשוט נעלמת.... כמובן זה בנוסף לצחצוח רגיל עם משחת שיניים ורק אחת למספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנית
ד``ר עדי אריאלי19/10/2008מיכל שלום,
מלח לימון - חומצה!! נזק בלתי הפיך לאמייל(זגוגית השן) ולרקמות חלל הפה
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשן לאחר אכילת משהו מסוכררקפת19/10/2008
יש לי שאלה דחופה, אני מקווה שתענו לו. כל פעם שאני אוכלת משהו מתוק או מסוכר, אני מרגישה כאב בשן. זה אומר שיש לי חור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשן
ד``ר עדי אריאלי19/10/2008רקפת שלום,
כמובן ללא בדיקה קלינית ורנטגנית קשה לאבחן, אך סביר להניח כי מדובר בחור בשן (עששת).אני ממליצה לך לגשת אל רופא השיניים להבדק.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםמיטל18/10/2008
שמתי לב שהשיניים שלי הצהיבו לאחרונה מה מומלץ היום להלבנת השיניים ללא פגיעה בהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר עדי אריאלי19/10/2008טל שלום,
יש מספר אופציות להלבנת שיניים- תכשירים אותם ניתן לרכוש בבתי-מרקחת והם בריכוז נמוך יחסית, והלבנת שיניים אצל רופא השיניים. כאשר מבצעים את ההלבנה בצורה מבוקרת היא אינה מזיקה לשן. חשוב לבצע בדיקת שיניים אצל רופא השיניים לפני ההלבנה כדי לראות האם מתאימה הלבנה, איזה סוג של הלבנה ומעקב אחר התהליך.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שיניים חשמליתמיטל18/10/2008
שלום, לאחר ניקוי אבן אצל השיננית היא המליצה לי על מעבר למברשת שיניים חשמלית. מכיוון שאין לי סבלנות לציחצוח נכון במברשת הרגילה. השיננית אמרה לי תקני אפילו מברשת חשמלית ב-100 ש"ח זה עדיף מהרגילה. קניתי את המברשת של בראון שעולה 80 ש"ח עם סוללות. רציתי לדעת מה ההבדל בין מברשות השיניים החשמליות כי יש מברשות שעולות גם 300-400 ש"ח ואם מה שקניתי מספיק עושה את העבודה או שכדאי לי להחליפה ליקרות יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים חשמלית
ד``ר עדי אריאלי19/10/2008טל שלום,
לפי התיאור שלך בהחלט מברשת חשמלית יכולה לשפר את המצב.
ההבדלים בעלויות נובעים מגורמים שונים ובעיקר מייקר אם המברשת בעלת מנגנון טעינה ולא סוללות רגילות. ישנם גם הבדלים בכיוון סיבוב הראש, במהירות ובתנועות- אבל אם תקפידי לנקות ביסודיות , שן שן, בחוץ ובפנים- תגיעי לתוצאה טובה !
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה של שיני חלבשלומית18/10/2008
שלום, לבתי בת ה- 6.5 נפלו לפני כשלושה חודשים 2 השניים הקדמיות (בחלק העליון). עד היום לא צמחו לה שיניים חדשות ולא נראה כי הן עומדות לצמוח בזמן הקרוב... שאלתי היא האם זה נורמלי ??? האם שיני חלב יכולות ליפול מבלי ששן חדשה דוחפת אותן ??? אודה לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעת שיניים
ד``ר עדי אריאלי19/10/2008שלומית שלום,
לעיתים קיים פער זמן בין נשירת שן חלב לבקיעת שן קבועה, הדבר נובע מגורמים שונים ובעיקר מחוסר מקום. בעזרת בדיקת רופא פשוטה וצילום מקומי לאזור תוכלי לדעת אם העיכוב תקין או קיימת הפרעה לבקיעת השיניים.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחור מסביב לשינייםעששת17/10/2008
לאחרונה הבחנתי שיש הצטברות צפופה של משהו שחור מסביב לשיניים האם מדובר בעששת? ריקבון? מה זה? והאם ישנה דרך שאצליח לטפל בבעיה מבלי להגיע לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחור
ד``ר עדי אריאלי17/10/2008שחור סביב לשיניים יכול להיות עששת או סתם פיגמנטציה. עליך להיבדק אצל רופא שיניים
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים ואפליפסיהליאת17/10/2008
שלום. אבי בן 70 וחולה באפילפסיה מזה שנים רבות. ישנן פעמים בהן הוא נופל בשעת התקף ושיניו התותבות נשברות תותבת עליונה ותחתונה). בשל כך הוא שוקל להחליף את שיניו התותבות בשתלים. שאלתי היא האם זה לא יכול להיות מסוכן עבורו ? במידה ושוב יפול על פניו האם השתלים עשויים לפצוע אותו או לפגוע בלסת ? תודה ושבת שלום ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
ד``ר עדי אריאלי18/10/2008ליאת שלום,
שתלים בפה יציבים כמו שיניים טבעיות ולעיתים אף יותר, וזהו פתרון טוב לבעיה אותה תיארת. יש לבחון זאת מכיוונים נוספים ולהתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מגבלות רפואיות היכולות להשפיע על מהלך הטיפול. לעיתים במצבים סיסטמיים מבצעים את השתלים במסגרת בי"ח במחלקת פה ולסת. תעלו את הנושא בפני הרופא המטפל.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאת19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיכל15/10/2008
יש לי שאלה: אני רוצה ללמוד שיננות בהדסה עין כרם בירושלים: האם רוב הבנות שמסימות מוצאות עבודה בתחום? האם צריך רק ממוצע ציונים גבוהה בכדי לעבוד בתחום או גם מי שעובר בציון 60 יכול לעבוד במקצוע? מהן שעות העבודה בדרך כלל? ומהו השכר ההתחלתי? האם המחלות בפה שיש לאנשים יכולים להדביק את השיננית?! אודה לתשובות..................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית
ד``ר עדי אריאלי17/10/2008מיכל שלום,
שאלתך מורכבת- משום שזה מאד תלוי(עבודה,שכר שעותפעילות..). אני ממליצה לך להפנות את השאלה לאתר של איגוד השינניות.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)