מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינניתקיי06/11/2008
שלום, בהמשך לשאלתי מלפני כמה ימים - תוספת: האם שיננית ותיקה יכולה ורשאית לבצע טיפול הקצעת שורשים ופריוצ'יפ - אם לא עברה התמחות כשל פריודנט? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ודאי, ודאי. זה חלק מהכשרתה
ד``ר גלית כהן06/11/2008כמובן שעבודת השיננית היא במסגרת של מרפאה עם רופא המפקח ועוקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפה בעקבות שימוש בשטיפת פהגלעד06/11/2008
אני משתמש בתרודנט שטיפת פה לדלקת חניכיים שהשיננית המליצה עליו, האם תופעת לוואי של יובש בפה בבוקר וגם במהלך היום אופיינית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך להיות יובש בד"כ אחרי תרודנט
ד``ר גלית כהן06/11/2008אבל בכל מקרה השימוש בו מוגבל לשבוע-שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש חוזר - כן או לא?רינה05/11/2008
שלום רב יש לי שן טוחנת שעברה טיפול שורש לפני 10 שנים או יותר, אך לא עשיתי כתר עליה. לפני כמה חודשים נשברה חלק מהסתימה / חלק קטן מהשן. בצילום אמר לי הרופא שיש צורך לעשות כתר, אך אין צורך בטיפול שורש חוזר. עם זאת, רופא אחר טען שהוא רואה סימנים קלים לעששת ב"תעלה של השורש" ולדעתו יש צורך קודם כל בטיפול שורש חוזר (מסובך ויקר מאוד). אני מציינת שסימני העששת / דלקת קלים, ואין כל כאבים / התנפחויות וכו'. אנא המלצתכם כיצד עלי לנהוג? האם מחייב טיפול שורש חוזר, או שכפי שהרופא הראשון טען "היות וטיפול השורש מחזיק כבר 10 שנים, אין סיבה שהמצב יחריף ואין צורך בטיפול נוסף אלא כתר בלבד". תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי אין דרך לענות
ד``ר גלית כהן06/11/2008התאור מחייב בדיקה קלינית וכן בדיקת הצילומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףבתאל05/11/2008
דוקטור אני יודעת שזה סתם עכשיו שאני מספרת לך את זה אבל בבקשה תקרא. אני ילדה בת 17 ממש יפה רק השיניים אצלי הורסות הם הדפק בי כאילו הם לא ממש מכוערות אבל אני צריכה גשרר דחוףף אין להורים שלי כסף יותר נכון לאמא שלי אבא שלי לא רוצה להכיר בי הוא רק משלם לאמא שלי 600 שקל כל חודש עליי וזהו ..לא רוצה להכיר בי ואני נורא אוהבת אותו אבל לא משנה...שלא יואהב אותי:(..דוקטור כואב לי השיניים כל יום אני בוכה לבד אני לא רוצה להלחיץ את אמא כי אין לה כסף.. חוץ מה600 שקל כל חודש והיא מוכנה להביא כל חודש את ה600 שקל האלו לרופא שיניים בשבילי אבל דוקטור אני יודעת שככה לא הולך אבל בכל זאת אם יש לך פתרון בשבילי...רופא שיניים עם לב טוב שיעשה טובה זה באמת מצווה. תודה לך דוקטור וסליחה על המגילה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה לפנות לבתי הספר לרפואת שינ
ד``ר גלית כהן06/11/2008פני לפקולטה לרפואת שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיורצ'יפקיי04/11/2008
שלום, 3 שאלות בבקשה: האם טיפול הקצעת שורשים ופיורצי'פ מכאיב יותר מטיפול שיננית רגיל (טיפול שיננית לא מכאיב לי בדרך כלל). האם יש לאחר הטיפול הגבלות (אכילה וכד'). האם מרגישים את הצ'יפים ו/או אי נוחות אחרי הטיפול? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים ופריוציפ
ד``ר גלית כהן06/11/2008הקצעת שורשים נעשית בהרדמה מקומית ולכן אינה כואבת.
הנחת פריוציפ אינה כואבת. לעיתים מרגישים מעין תחושת לחץ באזור למשך יום.
אין מגבלות, פרט להמנעות מחוט דנטלי ליומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשרותי03/11/2008
לפני כשנה וחצי עשיי טיפול שורש שבמהלכו נשבר הכתר. שילמתי לרופא עבור הטיפול.למרות הטיפול הכאבים לא הפסיקו וכל פעם אני באה אליו הוא מצלם אומר לי אני רואה שיפור בואי נחכה בפעם האחרונה הוא אמר לי שאולי הוא יפנה אותי לרופא מומחה או שנעקור אותה 2 שאלות? האם זה בסדר שהא גבה ממני כסף עבור טיפול שלא הצליח והאם אני צריכה לשלם עבור הכתר שיוצא במקרה של עקירה או שיתכן וישבר אצל רופא אחר? מה עושים המקרה כזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הפורום עוסק בצד הכלכלי
ד``ר גלית כהן04/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בחניכייםשירה02/11/2008
שלום רב לפני כשבוע החל להתנפח החניכיים והלחי בעקבות טיפול שורש שנעשה לפני שלושה חודשים. לאחר יום רופא השיניים עשה לי ניקוז יחד עם זריקת הרדמה באיזור. מיד לאחר צכן האיזור התנפח הרבה הרבה יותר ולא ירד. בשבוע האחרון הלכתי למיון כפעמיים והחליפו לי אנטיביטיקה ממוקסיפן לפליג'יל וכעת זינט ושום דבר לא עוזר!!!! האיזור נפוח מאוד. - האם יכול להיות שהאיזור נפגע בגלל הניקוז? - האם בגלל זריקת הרדמה? - מה ההצעה שלך? תודה רבה שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בעקבות טש
ד``ר גלית כהן04/11/2008ראשית מציאת האנט. נמתאימה ואחכ חידוש טיפול שורש. אם ניתן כבר עכשיו לפתוח את טיפול השורש ולהשאיר את השן פתוחה ליום לניקוז יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן 31 חלשהניר02/11/2008
שלום, אני לא בטוח שזה הפורום המתאים אבל אני אנסה. בגיל 16 עברתי טיפול שורש ואח"כ כתר בשן 21 ,לאחר שלב מסויים שאני לא יודע להצביע עליו,אולי לפני 8 חודשים לערך התחלתי להוזיז בלי סיבה או היגיון עם שן 31 את שן 21 . לפני חודש וחצי התעוררתי עם הרגשה ששן 31 ממש חלשה ותחושה לא רגילה ,השן זזה ממקומה וגבוהה יותר מהשן שלידה,הלכתי לרופא שיניים ולאחר צילום שבוא לא ראו שום דבר חריג ,הורידו לי מהגובה של שן 21 עם הכתר וקצת משן 31 ,ואמרו לי לא לעשות את זה,וזה אמור לעבור. אחרי שבועיים זה נמשך עם הרגשה כמו שהיה בהתחלה ולכן הלכתי לרופא אחר,סיפרתי לו את זה ולאחר צילום הוא אמר לי שהשן ויטאלית אך היא חלשה ולעשות טיפול שורש לשן זה לא בדיוק מה שהוא רוצה כי יש בה חיות ולטענותו יהיה לו קשה להסביר לי במידה ואני אבוא אליו בטענות למה הוא עשה לי טיפול שורש והתחושה לא עברה,כי הוא ראה שאין דלקת אבל הסיבים והעצבים שמסביב לקירות השן התרחקו וכנראה שהאחיזה של השורש חלשה,אבל אפשר לחיות עם זה למרות שזה לא נוח אבל עדיף על טיפול שורש לשן בריאה ולכן הוא הביא לי רק אנטיביוטיקה.כעבור שבועיים נוספים אחרי שזה הפך להיות פסיכולוגי מעבר למציק הלכתי לקבל יעוץ מרופא אחר בקשר לט.ש ,הרופא צילם אותי והראה לי שאין דלקת בשורש השן והשן בריאה אך כמו הרופא הקודם הוא אמר לי שהאחיזה של השרירים והסיבים שמצידי קירות השן חלשים יחסית,שאלתי אותו במידה ואחליט על טיפול שורש ,מה יהיה אחר כך,הוא הסביר לי שמכל צד הוא ''מוריד'' 1.5סנטימטר ולא יהיה כתר יפה וגם לא ישאר לי מהשן.בסופו של דבר שאלתי אותו על קיבוע מסיבה שאולי הסיבים יכולים להתאחות מסביב לשן והוא אמר לי שאפשר לנסות קיבוע לטווח קצר ,חודש חודשיים,כי השיניים צריכות לזוז כחלק מהתפקיד שלהן ,עכשיו אחרי חודשיים כמעט אני פונה אליך כדי לקבל עצה,חשוב לציין שאני בן 20,ואופיינתי כסובל מדלקת חניכייים והפסקתי לעשן לפני 10 חודשים לערך.תודה וסליחה עם אריכות המילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להזיז*
ניר02/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן 31 חלשה
ד``ר גלית כהן04/11/2008הגורם לדבריך הוא ה"משחק" בין 2 השיניים וגם לאחר טש, הבעיה עלולה לחזור. כל מה שאמרו לך נכון. אבל צריך לנסות ולטפל בהפסקת ההרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ניר04/11/2008תודה רבה על התשובה ,שאלה נוספת היא מה אני צריך לעשות עם השן לאחר שהפסקתי עם ההרגל ?האם באמת להרוס שן ויטאלית לא דלקתית בטיפול שורש?או לעשות ניסיון ולקבע כמו גשר,לחודש עד שלושה חודשים מקסימום לדברי הרופא?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה להיות סיבה ברורה לטש
ד``ר גלית כהן06/11/2008קבוע לזמן מוגבל עכול בהחלט לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מאוד חזקים לאחר ניקוי שינייםיעל01/11/2008
שלום, אני בת 25. הלכתי השבוע לניקוי שיניים אצל שיננית ולבדיקת שיניים שיגרתית, למרות שלא היו לי כאבים כלל. בבדיקת השיניים הסתבר שיש לי דלקת חניכיים די חזקה בחניכיים העליונות, ושתי שני בינה כלואות ואחת עם חור. רציתי בבקשה לשאול שני דברים: 1. בניקוי השיניים ירד לי דם ויומיים אחרי הטיפול ועד עכשיו שזה כבר כמה ימים, יש לי כאבים מאוד מאוד מאוד חזקים בכל חצי הפה הימני אצלי. קשה להגיד היכן בדיוק הכאב, אבל הוא באזור די נרחב. האם זה נורמלי אחרי ניקוי שיניים והאם זה אמור לעבור בקרוב? לפני שהגעתי לניקוי שיניים לא היו לי כלל כאבים. הכאב הזה הוא לא רק כשאני אוכלת או שותה, אלא רוב הזמן. 2.האם אני יכולה לחכות שנה שנתיים עם עקירת שיני הבינה הכלואות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גלית כהן04/11/2008בהחלט תתכן רגישות לקור לאחר ניקוי. כאב פחות הגיוני. אם ממש כואב לך רצוי לפנות לרופא לבדיקה.
לעיתים ניתן לדחות את העקירות , לעיתים אפילו מומלץ. לעיתים חייבים כבר לעקור. תלוי בעמדה, במיקומן בלסת, בקרבה לעצב וכד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר גלית כהן04/11/2008בהחלט תתכן רגישות לקור לאחר ניקוי. כאב פחות הגיוני. אם ממש כואב לך רצוי לפנות לרופא לבדיקה.
לעיתים ניתן לדחות את העקירות , לעיתים אפילו מומלץ. לעיתים חייבים כבר לעקור. תלוי בעמדה, במיקומן בלסת, בקרבה לעצב וכד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד תחושת הרגשה בלחיאבי01/11/2008
שלום רב לפני מספר חודשיים התקנתי מספר כתרים בפי. לאחרונה אני חש לעיתים מעין תחושת נימולות למספר דקות בלחי השמאלית של פניי. האם ייתכן שתחושה זו קשורה לכתרים? לעצבים שהכתרים יושבים עליהם? תודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ככ הגיוני
ד``ר גלית כהן04/11/2008יכול להיות שאתה נושך את הלחי עם הכתרים החדשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לקור בשן אחרי סתימהנטלי31/10/2008
שלום רב! ביום רביעי עשו לי סתימה במרפאת השיניים בה אני מטופלת ומהרגע שפגה לה ההרדמה, יש לי רגישות מטורפת באותה השן לקור ואני מרגישה כאילו עוברת "רוח" בשן. מה עליי לעשות? האם זו סתם רגישות חולפת, סימן לטיפול שורש קרב או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לקור אחרי סתימה
ד``ר גלית כהן04/11/2008במקרים בהם היתה עששת עמוקה, זה בהחלט יתכן שתהיה רגישות לקור שתחלוף תוך מס' ימים עד שבועות ספורים. לעיתים סתימה עמוקה יכולה להגיע עד לכדי צורך בטיפול שורש ואז הרגישות חריפה יותר עד ממש כאב מקרין או שמעיר בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםטל30/10/2008
שלום , לפני כמה ימים התחילה לי דלקת חניכיים די חריפה (פעם ראשונה שזה קורה לי ואני שומרת על הגיינת הפה) וחתך בלשון לאורך שאין לי מושג ממה נגרם. ניסיתי להבין אם זה יכול להיגרם מאלרגיה למשהו חדש שאכלתי והדבר היחד שעל בדעתי זה מסטיק בטעם קינמון חדש שלעסתי הרבה ביומיים שלפני ההתפרצות. חיפשתי באינטרנט חומר אבל בעברית לא מצאתי כלום ובאנגלית אני מוצאת רק קישורים למאמרים באתרים שאי אפשר לגלוש בהם חינם (אם אני רושמת בגוגל A Stomatitis Due to Artificial Cinnamon-Flavored Chewing Gum") האם באמת דלקת פה יכולה להגרם ממסטיק קינמון? תוכלו להפנות אותי למידע בנושא? תודה מראש, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים ואלרגיה הן 2 תופעות שו
ד``ר גלית כהן04/11/2008יש לפנות לרופא שיניים שיאבחן אם מדובר שאלרגיה או דלקת. ורק אחכ לחפש גורמים לאלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה29/10/2008
הבן שלי בן 8.5 רוב שיני החלב הקדמיות נפלו וצמחו. שן קדמית אחת נפלה לפני כ- 8 חודשים ועדיין לא צמחה. בצילום נראה כי השן קיימת אך כשלושה חודשים מאז הצילום - עדיין לא בקעה. מה התהליך הנכון לביצוע ? (המלצת הרופא היא לערוך חיתוך של החניכיים בעוד כחודש) האם יש אפשרויות נוספות והאם יכול להיווצר מצב שגם אחרי החיתוך השן לא תצא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצת הרופא נכונה
ד``ר גלית כהן30/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרסום קרחבר26/10/2008
אני מכרסמת כ 40 קוביות קרח ביום. כשנתיים . ( גמילה מעישון ) אני פוגעת בשיניים? בחניכיים ? לשיננית איין תלונות, אבל לטווח הארוך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרסום קרח
ד``ר גלית כהן30/10/2008כרסום קרח, בעיקר בכמות שאת מציינת, אינו בריא לשיניים לאורך זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בשיניים קדמיותרותם25/10/2008
שלום, לפני כשבועיים, בני בן ה- 4 נפל בעת משחק (על שטיח), הנפילה לא היתה דרמטית, החניכיים באזור השיניים הקדמיות העליונות דיממו, אבל הדימום נפסק די מהר וכך גם הבכי... כעת, לאחר שבועיים שמתי לב לשינוי בצבע שתי השיניים, גוון אפרפר. כמובן שקבעתי תור לרופאת השיניים לעוד כמה ימים אבל שאלותיי הן: 1. האם יכול להיות שעקב המכה קיים שטף דם שמתבטא בגוון השן? 2. האם החבלה יכולה להיות הפיכה, כלומר שהשן תחזור לצבעה הבריא גם ללא התערבות רפואית? 3. במידה וקיימת חבלה בשורש האם הנטייה היא לטיפול שורש או לעקירה של השיניים (מדובר כאמור בשיני חלב) 4. האם יש סיכוי שלאחר טיפול השן תחזור לצבעה המקורי או שכבר לעולם לא? 4. אם בצילום מתגלה שאין כל נזק לשן הבאה, יכול להיות שלא יהיה צורך בטיפול כלל? תודה רבה, רותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בשיני חלב קדמיות
ד``ר גלית כהן30/10/2008שינוי הצבע מעיד על כך שהיה כנראה דימום פנימי בשן. נדיר שהצבע חוסר לעצמו.
לאחר בדיקה תדע הרופאה אם צריך טיפול :טיפול שורש או עקירה. או שבינתיים יספיק מעקב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)