מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומר לסתימהיוסי08/12/2008
מהו החומר המומלץ ביותר לבצוע סתימה? תודה, יוסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר לסתימה
ד``ר עדי אריאלי08/12/2008שלום יוסי,
אין חומר אחד שעדיף על פני חומר אחר באופן גורף. לכל חומר יש את היתרונות והחסרונות שלו, וההחלטה אם להשתמש בחומר כזה או אחר היא על פי הנתונים הקליניים של המקרה.
בהצלחה
ד"ר עדי אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בשן מס' 17שואל08/12/2008
שלום.אני בן 26 ובשל כאבים בשן 17 פניתי לעזרה ראשונה. שם עשו לי התחלה של טיפול שורש וסתימה זמנית. לאחר מספר שעות נעלמו הכאבים לגמרי. הכאבים נבעו משן 18 (בינה) שלחצה על שורשים של שן 17. אני כבר שבוע אחרי העזרה ראשונה והכל בסדר ללא כאבים בכלל. האם אפשר לבצע סתימה רגילה ללא צורך בהמשך טיפול שורש ובזאת לסיים את הטיפול? הרופא אומר שיש לעקור את שן 17 כי היא אבודה(שן 18 הרסה אותה) וגם לעקור את שן 18 כי היא בינה מיותרת בפה ולא שימושית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן 17
ד``ר עדי אריאלי08/12/2008שלום שואל,
בכל מקרה לא כדאי לעזוב את המצב כמו שהוא, למרות שכרגע אין כאבים, שכן זה מתכון לסיבוכים בהמשך. גם אם הוחלט לבצע עקירות או המשך טיפול שורש עליך לסיים את הטיפול.
בהצלחה
ד"ר עדי אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצאת שיניים 4 רבעיםבר08/12/2008
נקבע לי ע"י רופא שיניים טיפול אצל שיננית להקצאה וזה עקב נסיגת חניכיים כטיפול מונע. המחיר שמבקש הרופא הוא 1700 ש"ח. האם זה מחיר סביר? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלויות
ד``ר עדי אריאלי08/12/2008שלום בר,
כפי שכבר נאמר לא אחת לאחרים:
אין המדור עוסק בצד הכלכלי של רפואת שיניים.
בחר/י רופא על סמך התרשמות אישית והמלצות, ולא רק על סמך מחיר.
בהצלחה
ד"ר עדי אריאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים והלבנת שינייםשמרית08/12/2008
אני מתעניינת בהלבנת שיניים בסד (בבית). ולאר ביקור אצל הרופא, יש לי 2 שאלות: יש לי דלקת חניכיים שאני מטפלת בה כבר יותר משנה- המצב טוב נכון להיום. שאלתי היא- האם מומלץ? האם לא ייגרם יותר נזק? ואם כן לאיזה טווח? ושאלה נוספת- יש לי 3 סתימות, בנות 8 שנים, שאצטרך להחליפן ללבנות. האם כדאי לגעת בסתימה אם הכל בסדר איתה? תודה שמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים והלבנה
ד``ר עדי אריאלי08/12/2008שלום שימרית,
אם החניכיים כיום בריאות, טיפול ההלבנה לא אמור להזיק להן אם יבוצע באופן מבוקר ובפיקוח רופא השיניים.
לגבי החלפת סתימות תקינות- אין מניעה לבצע טיפולים דנטליים משיקולים אסתטיים בלבד- להיפך יש היום מגוון גדול של טיפולים אסתטיים שיכולים לשפר באופן משמעותי את החיוך (מסתימות אסתטיות, כתרים, ציפויי חרסינה, הלבנה ועוד). אולם, זאת כל עוד לא מסכנים את השיניים הקיימות ואת הרקמות הסובבות, וזה נקבע באופן אינדיבידואלי עבור כל מתרפא.
בהצלחה
ד"ר עדי אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקולטה לרפואת שיניים בת"אעדי07/12/2008
שלום, ניסיתי לחפש באינטרנט את מספר הטלפון בפקולטה בת"א כדי לקבל ייעוץ לטיפולים ואולי אף להגיע אך לא הצלחתי למצוא! האם אפשר לקבל את המספר ממישהו שיודע?.... תודה מראש!! עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקולטה לרפואת שיניים בת"א
ד``ר עדי אריאלי08/12/2008שלום עדי,
תנסי 144
בהצלחה
ד"ר עדי אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלותשני07/12/2008
אין לי בכלל שיניים טוחנות למעלה. בהתיעצות ולאחר צילום C T נאמר לי שכדי להשתיל לי שן טוחנת מכל צד צריך הרמת סינוס ושתל לכל שן, הפרוצדורה של 2 שתלים לכל שן היא אצלי בעייתית. רופא השיניים שלי טען שבניית השן לא תהייה אידיאלית אם יש רק שתל אחד. מצד שני, אני פחות או יותר מסתדרת בטחינת האוכל, וגם ויזואלית לא רואים את זה. האם אני חייבת השתלות, כאשר למטה יש לי שן טוחנת אחת מכל צד? האם אני גורמת לעצמי נזק לטווח ארוך ללא השתלות. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלות
ד``ר עדי אריאלי08/12/2008שלום סיגל,
כמובן שאיני יכול לענות ללא בדיקה קלינית ורנטגנית. מה שכדאי לדעת הוא שרכס עצם ללא נוכחות של שיניים או שתלים לרוב סופו להיספג בהדרגתיות- כך שיתכן שדחיה של ביצוע ההשתלות כיום עלולה להוביל למצב בו אם תרצי לבצע את ההשתלות בעתיד יתכן שתהיה עצם מועטה שתהפוך את המקרה למורכב הרבה יותר. בכל מקרה, ההחלטה אם לבצע השתלות או לא צריכה להתבצע ביחד עם הרופא בהתאם למצבך הדנטלי בשילוב שיקולים שלך.
בהצלחה
ד"ר עדי אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתותבת נשלפת
שני10/12/2008האם זה כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפויי לומינירה06/12/2008
שלום, אני מעוניינת לעשות טיפול ציפוי שיניים באמצעות ציפוייlumineers. רציתי לדעת האם זהו טיפול הנחשב ליקר? האם תוכלו לתת לי סדר גודל של מחיר (האם מדובר במאות שקלים/אלפי שקלים). ברור לי שמחירים משתנים אבל אשמח בכל זאת להבין מול מה אני עומדת :) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלויות
ד``ר עדי אריאלי08/12/2008שלום,
כפי שכבר נאמר לא אחת לאחרים:
אין המדור עוסק בצד הכלכלי של רפואת שיניים.
בחר/י רופא על סמך התרשמות אישית והמלצות, ולא רק על סמך מחיר.
בהצלחה
ד"ר עדי אריאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלומיניר
ד``ר גלית כהן09/12/2008לומיניר הוא טיפול יקר מאד, בסדרי גודל של אלפי שקלים לשן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירה נכונהחביב06/12/2008
עשיתי כתרים במרבית השיינים העליונות והתחתונות. עכשיו אני רוצה להבין לאחר ששמו את הכתרים. איך בדיוק נראית/מרגישה סגירה נכונה של השייניים העליונות והתחתונות. האם הסגירה צריכה להיות רק בין הניבים העליונים התחתונים, או בעת הסגירה צריך להיות מגע בין שיניי הבינה והשיניים הטוחנות העליונות והתחתונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגר תקין
ד``ר עדי אריאלי08/12/2008שלום לוי,
בסגר תקין בסגירה מלאה משתתפות לרוב כל השיניים בקשת . אולם, לעיתים הרופא מחליט על ביצוע סכימה סיגרית המתאימה לאופי הסגירה של המתרפא הספציפי. אם אינך חש בנוח במהלך הסגירה אני מציע שתחזור לרופא המטפל לבדיקה.
בהצלחה
ד"ר עדי אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינהיוסי06/12/2008
שלשום עברתי עקירה רגילה של שן בינה לפני העקירה עשו צילום וראו שניתן לעוקרה ללא התערבות כירורגית. הרופא הצליח לעקור את רוב השן אבל חלק ממנה הוא לא הצליח - הוא המליץ לי להשאיר זאת כך כי עם הזמן החניככים יכסו חלק זה וגם אמר שאינו ממליץ על המשך טיפול כירורגי אצל ממוחה פה ולסת כי רוב השן הוצאה ועדיף להשאיר את המצב כך. 1 . מה דעתך?? 2. האם יתכן מצב שהשורשים לא הוצאו במהלך העקירה? 3. מוצ"ש ועדיין יש לי כאבים בפתיחת הפה ושאני מזיז את הלסת - האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי08/12/2008שלום יוסי,
אם נותרים חלקי שורשים לאחר עקירה, לעיתים משאירים אותם כאשר חושבים שהוצאתם עלולה לסכן מבנים אנטומיים סמוכים ועם הזמן הם נספגים. כמובן שרצוי לסלק את כל חלקי השן הנותרים אם יש חשש שהם יגרמו לזיהום. איני יכול לקבוע מה היה במקרה שלך ולכן אם אינך שקט, אתה תמיד יכול להתייעץ עם רופא פה ולסת.
בהצלחה
ד"ר עדי אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע בשינייםאור04/12/2008
שלום בחודשים האחרונים השיניים שלי משנות צבע ונהפכות למעין שקופות. השקיפות מתרחשת בחלק מהשן, ומופיע בצד הרחוק מהחניכיים (שיניים תחתונות ועליונות), הדבר די מלחיץ ולרופאת שיניים שלי אין מושג מה זאת התופעה הזאת. האם התופעה מוכרת, מה זה אומר ואיך ניתן לטפל? תודה ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות בקצה השיניים
ד``ר גלית כהן05/12/2008יש לבדוק האם יש שחיקת שיניים. זה יכול להיות הגורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים את זה?
אור06/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפונים לרופא שיניים
ד``ר גלית כהן09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי משחות שיניים מלבינותאבי03/12/2008
האם משחות שיניים מלבינות גורמות נזק לשיניים בשימוש לאורך טווח זמן ארוך? אם כן האם יש מינון בטוח שלא יגרום לנזק לשן אבל ילבין את השן? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחות שיניים מלבינות
ד``ר גלית כהן05/12/2008החומר שהוכח כמלבין שיניים הוא מי חמתן. אין מי חמצן במשחות שיניים.
משחות מלבינות הן אברזיביות יותר ובעיקר במקרים בהם יש נסיגת חניכיים, האברזיביות שלהן פוגעת בצוארי השיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כירורג שינייםחסוי03/12/2008
שלום, אני בן 16 שדי חושש ללכת לרופאי שיניים, אני לא כל כך אוהב את הנושא הנ"ל. שמעתי שיש ניתוח בהרדמה מלאה שמסדרים את כל השיניים.. יש לי שיניים מוזנחות.. אבד לי החיוך.. מהסיבה הפשוטה שאני מתבייש לחייך.. האם זה מתאים לגיל הזה הניתוח? כמה זה עולה? היכן עושים? זה כרוך בכאבים קשים לאחר הניתוח? אשמח לשמוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים בהרדמה כללית
ד``ר גלית כהן05/12/2008אין מגבלת גיל לטיפול שיניים בהרדמה כללית.
בטיפול בהרדמה כללית מסיימים את כל הטיפול (פרט לעבודות מעבדה) בפגישה אחת.
הכאב פחות מאשר הכאב הכרוך באותם הטיפולים ללא הרדמה כללית.
מחיר? תלוי איזה טיפול צריך.
ישנם רופאים מומחים ברפואת הפה או שעברו הכשרה בטיפול בהרדמה, המורשים לעשות טיפולים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסוי06/12/2008גם אם זה השיניים הכי לא הסטטיות? זה מסדר בפגישה אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישת טיפול אחת בהרדמה כללית
ד``ר גלית כהן09/12/2008ואחכ מס פגישות רק למסירת עבודות מעבדה קבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין פצע לבן בפהדני03/12/2008
שלום בזמן האחרון שמתי לב שיש לי מעין כתם לבן של כמה מילימטרים בחלק הפנימי של השפתיים. כמו עור עבה כזה. העניין הוא , שזה משהו די עקשן. זה כאילו התקלף , אבל חזר שוב. מרגיש עם הלשון איזה חספוס כזה. רציתי גם לציין שאני חובש סד לילה קשה כל לילה עקב בעייה בפרקי הלסת. (אולי זה נוצר מהחיכוך עם הסד. .... לא יודע.) מה זה יכול להיות ואיזה רופא טפל בכזה סוג של בעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה סוג של עודף קרטין
ד``ר גלית כהן05/12/2008בהחלט יכול להיות קשור לגירוי של הסד
מצריך בדיקה עי מומחה לרפואת הפה או כורורג פה ולסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בזמן צחצוח השינייםשוקי03/12/2008
לאחרונה, בזמן צחצוח השיניים, אני רואה דם במי-השטיפה. האם אני צריך ללכת לרופא או פשוט להחליף את מברשת השיניים לאחת יותר רכה?? אם יש רעיון יותר טוב אני אשמח לשמוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצחצוח שיניים משמעו דלקת חניכיים
ד``ר גלית כהן05/12/2008צריך לפנות לרופא שיניים ולשיננית. ולהתחיל דחוף בניקוי שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח ןתעזרו ליגילה02/12/2008
שמי גילה כהן רוצה שתצרו עימי לנייד חשוב כל יום משעה 14 חשוב לי 0522993323 זה חשוב לי נורא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשתדל
ד``ר גלית כהן03/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)