מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול שורששרית19/11/2008
רציתי לדעת האם חובה אחרי טיפול שורש לעשות מבנה וכתר ואם כן אז למה זה זה מחייב לעשות את המבנה והכתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה וכתר לאחר טש
ד``ר גלית כהן22/11/2008שן לאחר טש היא שבירה ופריכה יותר. המבנה והכתר מחזקים את השן. אם זאת לא בכל המקרים יש צורך במבנה וכתר, הרופא יבדוק את השן לאחר טיפול השורש ויחליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשרבטי18/11/2008
רופא השיניים שלי רוצה לעשות סתימת שורש בשן תקינה שמיועדת לשמש לבנית גשר בשן אשר לפניה.מה התהליך של בנית גשר בפה והאם ההחלטה לבצע טיפול שורש נכונה?עד כמה שהבנתי צריך לשייף את השינים הצמודות לשן שעליה בונים את הגשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר
ד``ר גלית כהן18/11/2008בעת ביצוע גשר "משייפים" את השיניים הסמוכות ובכך בעצם פוגעים בהן. אם השיניים בריאות עדיף לשקול שתל.
אם הוחלט משיקולים אלו או אחרים שגשר הוא הפתרון הנכון לעיתים צריך לבצע טש בשן. תלוי במצבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי חרסינהלאה17/11/2008
ברצוני לדעת מה היתרונות והחסרונות של ציפוי שיניים בחרסינה ומה העלות הממוצעת לטיפול זה עבור שן אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפויי חרסינה
ד``ר גלית כהן18/11/2008אנו לא נכנסים לאספקט הכלכלי באתר זה. המחירים משתנים ממרפאה למרפאה ומרופא לרופא.
את יכולה לקרוא בהרחבה על ציפויי חרסינה באתר medart.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן ללא רופא שינייםוינטראוב אורי17/11/2008
שלום שמי אורי ורציתי לדעת מה הן ההשלכות של עקירת חתיכה של שן רקובה ללא רופא שיניים כי יש לי חתיכה של שן שרופא שיניים הרס אותם במקום לנסות לעזור לה להשתקם ומאז היא נירקבה ועכשיו היא מפריעה לי באכילה וזה נורא מציק עד כדי כך שאין לי סבלנות תודה מראש אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה ללא רופא-בהחלט לא!
ד``ר גלית כהן18/11/2008רפואת שיניים הוא מקצוע הנלמד במשך 6 שנים ואחכ בחינות מקיפות. לא לחינם
אתה עלול להשאיר שארית שן בלסת, רקמה מודלקת, אולי תצטרך תפר ועוד..ןעןד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש - 4 תעלות, ללא צילוםאלה17/11/2008
הלכתי למרפאה של רופא שיניים והתלוננתי על רגישות בשן - הרופא הסתכל ואבחן (ללא צילום) כי יש צורך בטיפול שורש. באותו ביקור הוא ביצע זריקת הרדמה וניקה את התעלות. לטענתו התעלות של השן (שן מס' 6) צרות מדי, הוא שם חומר להרחבת התעלות וקבע תור נוסף. באתי כעבור יומיים, הוא החל לבדוק את עומק התעלה - ללא זריקת הרדמה. כאשר הוא החדיר את המחט לבדוק עומק התעלה חשתי כאב חד ביותר - ואז הוא הניח כי יש תעלה רביעית נוספת שהוא לא היה מודע לקיומה. הוא הזריק משכך כאבים שכבר לא עזר הרבה ומייד המשיך שוב לבדוק את עומק התעלה כאשר אני ממשיכה לחוש כאב חד ביותר. ואז הוא שם אנטיביוטיקה בשן בטענה כי התעלות צרות מדי ושלח אותי הביתה ל- 5 ימים נוספים. השאלות בהקשר זה: 1. האם אפשר לאבחן טיפול שורש ללא צילום? 2. האם יכול להיות מצב שיש תעלה רביעית בשן? 3. למה לצפות בביקור הבא ומה לדרוש - אני לא מוכנה לסבול שוב את הכאב הנוראי הזה של נגיעה בעצב עם מחט... תודה רבה מראש על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן18/11/2008אפשר לאבחן טש ללא צילום. רצוי לבצע צילום כדי לראות את מצב השן והעצם התומכת שלה.
בהחלט תתכן תעלה 4 בשן מולרית.
הכאב נבע מעצב חי. בשלב שאת מתארת כבר לא צריך להיות. אם את בכל זאת חוששת תבקשי הרדמה מההתחלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתדנית16/11/2008
היה לי חשש ששן 24 כואבת אז הקשתי עליה עם קופסת סומק, האם יתכן שגרמתי נזק ונוצר בגלל זה סדק? אני מודאגת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שלא
ד``ר גלית כהן18/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה בחזרהליאת16/11/2008
יש מניעה ושמירה על השיניים בזמן טיפול כימותרפי קניתי משחת שיניים פרודונטקס עם פלאוריד שבזמן הטיפול אני ישתמש איתה מה דעתך על המשחה. שאלתי משהי שעברה הקרנות וכימותרפיה והיא אמרה לי שזה לא פוגע בשיניים רציתי לציין שיש לי שיניים מטופלות היטב עשיתי לאחרונה שיננית ובדיקת שיניים לפני שאני יתחיל את הטיפול או שאין קשר למה שיהיה אני מפחדת אודה לך בתשובה ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את רוצה אישור שאיני יכולה לתת לך
ד``ר גלית כהן18/11/2008ככלל מה שעשית מספיק וטוב. אבל לעיתים יש תרופות למשל שגורמות ליובש פה ומצריכות פלורידציהועוד ועוד..
תתייעצי עם האונקולוג שלך או עם מומחה לרפואת הפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בפה שהתחילה בשן בינהאיריס15/11/2008
לפני כשבטע וחצי שמתי לב שיש לי דלקת בשן הבינה בצד ימין, פניתי לרופא השיניים וקיבלתי אנטיביוטיקה, מספר ימים אחר כך התברר שיש לי גם דלקת בגרון, בנתיים אני כבר 10 ימים עם אנטיביוטיקה כבר אין לי דלקת בגרון אבל הדלקת בשן בינה בצד ימין למטה נראה כאילו נדדה לאורך כל הלסת התחתונה לצד שמאל ועכיו שם נפוח וכואב מאוד וגם בחניכיים של הלסת התחתונה רואים שיש איזה דלקת הם צהובות החניכיים. מה לעשות הלאה? לחזור לרופא שיניים ? נראה כאילו האנטיוטיקה לא עובדת. תודה איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן לחזור לרופא לבדיקה חוזרת
ד``ר גלית כהן15/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת14/11/2008
שלום גילו אצלי גוש סרטני בחזה ואני יצטרך לעבור טיפולי כימותרפיה רציתי לשאול האם הטיפול פוגע בשיניים איך בזמן הטיפול כדאי לשמור על השיניים והחניכיים מה כדאי לאכול בכדי שהכל יהיה בסדר תודה ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני למומחה לרפואת הפה
ד``ר גלית כהן15/11/2008תלוי איזו כימוטרפיה. תלוי אם תזקקי להקרנות ומה השדה שלהן.
יש טיפולים מונעים, זה פשוט למדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עקיה ריח מספריחבריאה ומאושרת13/11/2008
שלום רב עקרתי את שן מספר 15 לפני שבוע וחצי ומאז יש לי בחלל שנותר ריח איום ונורא אני מקפידה לצחצח שיניים בוקר וערב ושוטפת במי פה והריח לא עובר. מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע לאחר עקירה
ד``ר גלית כהן15/11/2008האם יש גם כאב?
חזרי לרופא לבדיקה . לעיתים נשאר מכתש פתוח עם ריח אופיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש-ילדה בת 10שרונינה12/11/2008
שלום ביתי עברה לפני כ- 2 שנים טיפול שורש וחודש אחרי הוזמנו ל"המשך טיפול". והיום הינה סובלת מדלקת בשן טופלנו באנטיביוטיקה הכאב חלף הגענו לרופא והוא מצידו טוען כי הילדה גדלה !!! האם זו הסיבה לכך שהגענו למצב דלקתי בשן והיה צורך שוב בטיפול שורש שכבר נעשה, האם כל שנה/שנתיים יש צורך לתחזק שן שעברה טיפול שורש. זהו לא טיפול חד פעמי????!!!! העילה ל"גדילה" אצל ביתי הינה עילה מספקת לכך שהיה צורך בטיפול חוזר ו/או שהיה עבודה קלוקלת???? מה דעתך בנושא, אשמח לדעת ???!!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן15/11/2008ראשית אחוזי הצלחה של טיפול שורש הם 75-85%. ואחוזי הצלחה של חידוש נמוכים עוד יותר.
שנית טיפול שורש לילדה בת 10 (תלוי איזו שן) הוא לעיתים טיפול בשורש שלא סיים את התפתחותו וזה בפרוש מקטין עוד את אחוזי ההצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני עקירה דחוףמודאגת11/11/2008
שלום לא מצאתי פה פורום לרפואת שיניים אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי פה. אני בת 20 יש לי בעיה עם השן. כשהייתי ילדה עשו לי טיפול שורש לא נכון לא טיפלו טוב בשורש ולא בניכוי תעלות עכשיו השן כואבת ולפי הצילום יש שם ציסטה. רופא אמר לי שהוא ינסה לעשות טיפול חוזר של השורש, ניכוי וטיפול בציסטה ורק אם הוא לא יצליח צריך יהיה לעקור. רופא התחיל את הטיפול שם לשם איזה חומר להרחבת תעלה.. אני לא כל כך מבינה ונתן לי מוקסיפן כי השן כאבה. טיפול הבא קבענו לעוד שבועיים מאז השן כואבת נורא התקשרתי לרופא והוא אמר שכנראה צריך לעקור אם יש כל הזמן כאבים. האם זה נכון?? אני מפחדת למהר עם העקירה זאת שן אחורית לא רואים אותה אבל בכל זאת. אשמח לדעתכם. דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוו"ד קלינית מחיבת בדיקה
ד``ר גלית כהן15/11/2008הכל אפשרי. אולי צריך לעקור את השן ואולי ניתן עדיין לנסות ולהציל אותה. אי אפשר לדעת לפי התאור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת נוספתחגית10/11/2008
שלום, אשמח לדעת האם זכותי לבקש מרופא השיניים את צילומי השיניים שביצע לצורך קביעת הטיפול ועלותו, זאת לצורך קבלת חוות דעת נוספת תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת צילומים
ד``ר גלית כהן15/11/2008זכותך לבקש את הצילומים האבחנתיים. זכותך לפנות לחוו"ד נוספת ובהחלט חבל להחשף שוב לקרינה מיותרת.
אם זאת, חובתו של הרופא לשמור צילומים למשך 7 שנים לפחות מכורח חוק בריאות.
לכן בד"כ רופאים יבקשו להשאיר אצלם העתק (ואולי לחייב אותך בעלות ביצוע ההעתקים) וכנראה יחתימו אותך על מסמך המאשר שאת לקחת את הצילומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינהאירה10/11/2008
שלום תודה מראש על תשובה . עקרו לי שתי שיני בינה . כשעקרו את השן העליונה שמעתי צליל של שבר ומייד לאחר מכן כבר תפרו את הפצע. שאלתי את הרופא אם נשבר שורש השן ואכן כך הסתבר. החלק שנשבר, עקב כנראה כיפוף השורש , נשאר כלוא בלסת . הרופא אמר כי זה יותר בטוח להשאיר מלהוציא . ולא הסביר מעבר לזה . אני מאוד מבקשת לקבל הסבר הגיוני וברור , האם החלק מהשור הזה , למרות שזה סידן , לא יכול לגרום לבעיות בעתיד, האם אכן לא מקובל להוציא את כל שורש השן (או שזה קשור לאי התאמצות הרופא) . פשוט לא ברור ליי למה אני ככ סובלת עכשיו כעבור שתי עקירות והרופא לא דאג להוציא את השורש ב 100% . האם זה נכון שמסביב גדלה רקמה וכי לעולם זה לא יפריע ? אני אמורה לעבור טיפול אורטודונטי , האם יש סוכוי , ולו קלוש , לכך שהשורש הנל יפריע? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השארת קצה שורש בעקירת בינה
ד``ר גלית כהן15/11/2008כל מקרה לגופו. לפעמים עדיף להשאיר קצה שורש אם אינו מזוהם מאשר לאבד הרבה עצם ע"מ להוציא את השארית.
שארית שורש בינה לא תפריע ליישור שיניים, כי זה לא באזור העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים נמסיםיעל08/11/2008
עברתי עקירה ותפרו את המקום עם תפרים נמסים, לאחר כשבוע נעלמו, אני מודאגת שארגיש אותםפ תקועים בחניכיים..האם זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים נמסים
ד``ר גלית כהן09/11/2008הבנתי שאמרת שהם נעלמו.
התפרים הנמסים "נעלמים" מהפה תוך שבוע-שבועיים, תלוי בסוגם . הם לא נשארים בפה, זה הרעיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)