מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היכן ניתן לבצע סתימה מסובכת?דנית04/10/2008
אני בת 26 מירושלים, הייתי לפני כחודשיים אצל רופאת שיניים בבדיקה שגרתית והיא אמרה לי שיש לי חור קטן בשן בינה בלסת העליונה מימין. הרופאה אמרה לי שמכיון שקשה לעשות סתימה בשן בינה, יש צורך לעקור את השן וכתוצאה מהעקירה אולי יהיה צורך לעקור גם את שאר שיני הבינה. שאלתי היא, אצל איזה רופא/מרפאה (גם באופן פרטי) אפשר לעשות סתימה בשן הבינה למרות הקושי בביצוע, כדי לחסוך את הכאבים המיותרים וכל מה שכרוך בעקירות שיני בינה. בנוסף, האם זה דבר באמת כל כך מסובך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה בשן בינה
ד``ר עדי אריאלי17/10/2008שלום דנית,
לעיתים זה אכן בלתי אפשרי בשל קושי בגישה לשן ומחליטים לעקור את השן. ההחלטה תלויה במיקום השן ובעומק העששת.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבל פהמאי03/10/2008
שלום, יש לי שאלה טיפה מוזרה..ברצוני לדעת מהי רמת הריח שאמורה להיות בבוקר? אני מרגישה שיש לי ריח מאוד לא נעים בבוקר ואני לא יודעת אם כך זה אמור להיות או פחות. ועוד שאלה קטנה..אם מצחצחים שיניים בלילה אז ריח הפה למחרת אמור להיות יותר נעים לעומת אדם שלא מצחצח בלילה? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה
ד``ר עדי אריאלי17/10/2008מאי שלום,
רמת ריח הפה בבוקר משתנה מאדם לאדם, הקפדה על הגיינת פה טובה כולל צחצוח שיניים בוקר וערב, שימוש בחוט דנטלי וניקוי הלשון לרוב פותרת את הבעיה. במידה ולא- גשי אל רופא השיניים לברר את המקור לריח.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים או גשריםאלי02/10/2008
שמעתי שיש אפשרות להתקין כתר או גשר מחרסינה על בסיס זירקוניה במקום על בסיס מתכת כל שהיא האם נכון הדבר? ואם כן האם העלות שלו גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירקוניה
ד``ר עדי אריאלי17/10/2008שלום אלי,
הדבר נכון . עלות הייצור יקרה יותר.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שיניים קדמיות שבורותיונתן01/10/2008
אהלן , לפני כמה ימים מעדתי ונפלתי על פני , כתוצאה מזה , 2 מהשיניים שלי נשברו באופן חלקי, משן אחת נפל חלק קטן מיקרוסקופי , והשן השניה נשברה לחצי(החצי התחתון נפל) , השיניים אצלי לא זזות והן יציבות , ואין בעיה בחניכיים, עכשיו השאלה , האם אפשרי לעשות לי השלמה בלי כתר ? זהו תהליך כואב בד''כ ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר שיניים
ד``ר עדי אריאלי01/10/2008יונתן שלום,
חשוב לפנות בהקדם אל רופא השיניים לבדיקה על מנת לשלול נזק נוסף מהמכה שקיבלת, או זיהום משני לרקמות הסמוכות. יש לבצע צילום של השיניים כדי לאבחן את סוג הנזק. לגבי שאלתך האם צריך כתר? את זה יש לקבוע לאחר בדיקה קלינית ורנטגנית עפ"י הנזק. השלמה קטנה שלכותרת שן קדמית לרוב אינה כרוכה בכאבים ובמידה ויש אי נוחות, תמיד ניתן להוסיף הרדמה מקומית.
בהצלחה ושנה טובה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני ערפד וסגר פתוחיפה26/09/2008
שלום! אני בת 15 והשיניים שלי לא מתלכדות עד הסוף כמו שצריך כשסוגרים אותן ויש לי גם שיני ערפד (הניבים שלי בולטים יותר מהאחרים) מה איפשר לעשות? למי לפנות? כמה זה יעלה? האם אפשר להימנע מגשר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי סגר
ד``ר עדי אריאלי30/09/2008יפה שלום,
עליך לפנות לייעוץ אורתודונט ולברר לאחר בדיקה יסודית כיצד ניתן לתקן את צורת שיניך וסגירתן. קיים באתר זה גם פורם אורתודונטי .
בהצלחה! ושנה טובה!
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציחצוח שיניים בבוקראמאלה23/09/2008
שלום, יש לי 3 ילדים מקסימים ,(9,6,3) בערב מצחצחים שיניים (לרוב אני מצחצחת להם בערב..) יש לי ויכוחון קטן עם בעלי, הוא לא מצחצח שיניים בבוקר בטענה שזה לצורך אסטתי בלבד , (אציין שיש לו שיניים טובות...) וכך הוא הרגיל את ילדינו גם לא לצחצח בבוקר, אני מנסה להסביר לו את החשיבות בלצחצח בבוקר (גם כהקניית הרגלים מעבר לבריאות השן) והוא בשלו.... האם אני טועה? האם לעזוב אותו ואת הילדים שלא יצחצחו בבוקר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים בבוקר
ד``ר עדי אריאלי30/09/2008שלום,
אנו ממליצים לצחצח שיניים גם בבוקר וגם בערב. במהלך הלילה כמעט ואין הפרשת רוק בפה דבר הגורם להדבקות חיידקים אל השיניים וכן לעיתים לריח רע מהפה ולכן מומלץ לצחצח שיניים גם בבוקר.
בהצלחה, ושנה טובה!
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה כרונית בדלקת פרקיםגלית21/09/2008
הנני דחולה בדלקתפרקים הנני צריכה שקום פה כללי רוב המרפאות שפינתי אליהם לא הסכימו לטפל בי והפנו אותי לבית החולים האם במצבי יטפלו בי שם ואיזה בית חולים ניתן לפנות האם יש אפשרות להשתלות ללא הרדמה כללית ולחןלים כרונים אשמח לקבל מידע וסיוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים לחולים כרוניים
ד``ר גלית כהן22/09/2008יש ברפואת שיניים התמחות לטיפול באנשים עם מחלותכרוניות התמחות ברפואת הפה. ניתן למצוא מומחים ברפואת הפה בבתי חוים או במרפאות פרטיות ברחבי הארץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גשר כתריםאלירן21/09/2008
שלום שמי אלירן בן 24 בגיל צעיר 12 נשברו לי 2 השיניים הקדמיות העליונות ולאחר מסע טיפולים לא קצר בגיל 18 נעשה לי גשר כתרים על 4 שניים העליונות כאשר את שני השניים הקדמיות עקרו והגשר מודבק לשנייים הקציוניות לצערי הגשר מעט בולט ואני רוצה להחליפו למשהו יפה ואסטטי יותר. שאלתי מספר מכרים הציעו לי לעשות השתלות שיניים במקום גשר הכתרים האם ניתן ? והאם את ממליצה על כך ? מה סדר הגודל של עלות הטיפול גם לגבי החלפת כתרים וגם להשתלות שינייים? תודה רבה אלירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כתרים קדמיים
ד``ר גלית כהן22/09/2008אם השיניים המאחזות עדיין טובות ותומכות מספיק, אין יתרון לשתלים. וההפך: אם הן חלשות כבר אזי אם כבר מחליפים צריך לבנות על תמיכה יותר טובה.
הכל תלוי במצב השיניים המאחזות. וכנל העלויות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קדמית שבורהגליה21/09/2008
שלום! בגיל 12 נשברה לי השן הקדמית והשלימו לי אותה במילוי בצבע השן, מאז עברו 8 שנים... ההשלמה של השן מעט שינתה את צבעה ומעט התקלפה מקדימה.. רציתי לדעת האם כדי לבצע חידוש של הציפוי, או שעדיף לא לגעת.. ואם כן לבצע את החידוש, מה זה אומר?..להוציא את המילוי הקיים ולעשות חדש?..הטיפול יכול לפגוע בשן השבורה הקיימת מתחת לציפוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שן קדמית
ד``ר גלית כהן22/09/2008אם ההשלמה רק שינתה צבע והתקלפה מעט ניתן לרענן אותה עי ליטוש.
אם יש ממש שברים אולי התפתחה עששת משנית וחשוב ודחוף לטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותתמיר20/09/2008
שלום ד"ר , 1. האם שתלים שעושים בפה הם לתמיד ? 2. עשו לי כתר לפני כמה שנים . הכתר נפל ונאמר לי שהשן נרקבה . אבל יש דפנות ויש היכן להציד כתר בחזרה כי הרי היה שם מלפני שנפל הכתר. שאלתי ,על סמך מה לקבוע אם לעקור אותה או שלא ? 3. האם עקירה כירורגית כואבת ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים וכתרים.
ד``ר גלית כהן22/09/2008אין דבר שהוא לכל החיים וכך גם שתלים. ברור שאורך חייהם ארוך, אך שה תלוי בהרבה גורמים, רבים מהם בידי המול(צחצוח , שמירה על הרגלי אכילה נכוניים וכד')
אם שן היא "רקובה" לא ניתן ל"הציל" אותה כי חלקי השן שנותרו אינם חזקים, אלא רקובים. תשובה מעמיקה יותר מחייבת בדיקה וצילומים
הרופא יקבע אם השן לעקירה או לא , לפי יכולותיו לשקם אותה בבטחה.
טיפולי שיניים בימינו, כולל עקירה כירורגית אינם כואבים, שכן יש אמצעים להרדמה מקומית/אזורית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובשיובש פה19/09/2008
שלום בבוקר שאני קמה אני סובלת מיובש פה! רק בלילה זה מפריע לי בשעות היום אני לא סובלת מה הסיבה לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש פה
ד``ר גלית כהן22/09/2008יכולות להיות לכך הרבה סיבות ולכן קשה לענות במדוייק. אם זאת, לפי התאור המציין שהבעיה היא רק בבוקר. אולי יש לך נשימת פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינהשרון19/09/2008
שלום רב יש לי לבצע עקירה כירוגית בשן בינה שיש לה חור, רק לאחר חודשיים הסכמתי לעשות עקירה השן כואבת הייתי אמור לעשות היום טיפול אך הרופא עבר תאונת דרכים וזה נדחה לי,מפחידים אותי שאגש לרופא אחר חוץ מהמרפאה שלו כי שם רק הוא עושה עקירות כירוגיות.אבל אני לא רוצה לשלם מחדש.פה כבר שילמתי מראש ונדחה לי לשבוע הבא לסופ"ש.ובנתיים קודחים לי שאפשר למות מזה אם לא מטפלים כי זה יכול להגיע לראש למח .ובייחוד עם יש דלקת שם .האם זה נכון? והאם לפני שזה קורה הכאבים בטח ממש ממש בלתי נסבלים אז ככה שיש אות . בתודה על התגובה רענן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה
ד``ר גלית כהן22/09/2008לפי התאור אני מבינה שהחל כאב עז לאחרונה. אם כך הדבר ישצורך בטיפול דחוף הכאב רק יחריף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםרועי19/09/2008
שלום. לאחרונה ביקרתי אצל רופא השיניים שלי ... שאלתי אותו מדוע שיניי עדיין יחסית נותרות צהובות...למרות שאני מצחצח כמו שצריך.. הרופא הצמיד לי לשיניים הקדמיות מן חומר בצמר גפן כזה ש"מקפיא"את השן....בעוד את השיניים האחרות הרגשתי חזק תחושת קור בקדמיות לא הרגשתי דבר.....לכן הוא קבע כי הן "מתות"... כאשר שאלתי אותו אם זה משפיע על משהו הוא טען שלא..... הוא טען שאני יכול לעשות טיפול שורש אך ורק אם אני ארצה לעשות הלבנה....... וזה לא מומלץ כי הטיפול שורש יוכל להביא למצב של עקירת השן.. רציתי לשאול האם זוהי הדרך היחידה..כפי שטענו בפניי...כי קראתי שיש הלבנת שיניים גם לשיניים לא ויטאליות ... אין שום דרך אחרת להלבין שיניים "מתות" ? קראתי באינטרנט שיש דרך כזו שמזריקים חומר לתוך השן והיא מולבנת מבפנים כלפי חוץ...... ואם זה אפשרי מדוע טענו בפניי שאין עוד דרכים.. תודה רועי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן22/09/2008המקרה שתארת לא קשור להלבנה. אם יש אינדיקציה להלבנה אזי תמיד ניתן לביצוע.
אםהבעיה בחיות השיניים יש לטפל קודם בשיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים קדמיות אכולותבן318/09/2008
שלום רב,
לבני בן השלוש, נשברו השיניים הקדמיות מיד ביציאתן, כשהיה בן מספר חודשים. (הוא שכב על הבטן והשיניים קיבלו מכה מהרצפה).
השבר היה קטן ביותר, הבעיה שכיון שהציפוי של השניים נפתח, העששת חדרה בקלות רבה.
ולדאבוני אני אכן לא הקפדתי בעבר על צחצוח. כרגע משתדלת כן.
רופאת שיניים אמרה שהיא לא יכולה לטפל בו עד שיהיה בן 3 וחצי, אלא אם כן בהרדמה.
שאלתי היא האם יש בכלל טיפול למצב כזה מלבד עקירה?
והאם כדאי לחכות, כי המצב מחריף מיום ליום.
תודה מראש על ההתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בילד
ד``ר עדי אריאלי18/09/2008שלום,
לפי התיאור שלך קיימת החמרה במצב, ולכן לא מומלץ להמתין. ככל שגילו של הילד מוקדם לרוב קשה להשיג שיתוף פעולה בטיפול. המלצתי אליך היא לפנות לרופא שיניים מומחה לילדים (פדודונט) ואם אין אפשרות לטפל , לפנות לטיפול בהרדמה כללית.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני חלב שלא נפלואיל18/09/2008
בתי בת שש וחצי. שתי שיני החלב הקדמיות התחתונות שלה מתנדנדות. יחד עם זאת, שיני הבשר כבר החלו לצמוח באופן די משמעותי. הן צומחות מאחורי שיני החלב, אך שיני החלב עדיין לא נפלו. האם יש להמתין בסבלנות לנפילתן או ללכת לרופא על מנת שיפילן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני חלב
ד``ר עדי אריאלי18/09/2008שלום איל,
כאשר שיניים נשירות (שיני חלב) לא נושרות והשיניים הקבועות בוקעות יש לפנות אל רופא השיניים כדי להיבדק, והוא יעריך האם יש מקום להתערב ולבצע עקירת שן חלב.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)