מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שטיפת פה אנטי בקטריאלית בהריוןרויטל30/06/2008
שלום רב, אני בהריון ( חודש רביעי ) עם דלקת חניכיים . רופאת השיניים שלי המליצה לי על שטיפת פה בשם "דנטרקס פורטה" , בבית המרקחת נתנו לי תחליף בשם " תרודנט" . שאלתי היא ,האם מותר להשתמש בשטיפה זו בזמן הריון ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפות פה בהריון
ד``ר גלית כהן13/07/2008מותר להשתמש בשטיפות פה בהריון.
הרופאה רשמה לך שטיפה מסויימת וסיבותיה עימה.
לדעתי לא מין הראוי שבית המרקחת ישנה זאת לפי המצאי שברשותו.
רק לידיעה, תרודנט גורם להכתמה של השיניים בשימוש ממושך, ואני לא יודעת לכמה זמן המליצה לך על השימוש.
הדבר הנכון, הוא לפנות לרופאה שלך להתייעצות
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית ברפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בשןחובב30/06/2008
יש לי כאבים מציקים בשן קדמית( טיפול שורש + כתר ) בה קיבלתי מכה לפני ארבעה חודשים. שלוש רופאי שיניים לא גילו כלום בצילום. האם ייתכן והכאבים נובעים מסדק , ואם כן איך בדיוק הם אמורים לגלות אותו. אין צילום מיוחד לאיתור סדקים. והאם יכול להיות מצב שהסדק הזה ילווה אותי כל חיי מבלי שאף לא יאתר אותו. הוא לא משעיר עקבות ? הופך לדלקת ? לשבר ? מה זה הייצור הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשן
ד``ר עדי אריאלי02/07/2008שלום חובב,
בהחלט יתכן שמדובר בסדק אך יתכנו אפשרויות נוספות כמו זיהום חוזר סביב השורש, בעיית חניכיים ועוד.
במקרה של סדק לא תמיד יש סימנים רנטגניים אך ניתן לגלותו באמצעות התפתחות כיס מקומי בחניכיים או רגישות לניקוש השן בסגירה ובפתיחה ולעיתים מחליטים לבצע ניתוח אקספלורציה לשם זיהוי וודאי של הסדק.
אני ממליצה לך לקבל חוות דעת נוספת אצל רופא שיניים נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אז ?
חובי06/07/2008ומה אז ? יש בכלל פתרון לסדק או שנגזר על השן עקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואז...
ד``ר עדי אריאלי10/07/2008בהתאם למיקום הסדק ולאופיו (אנכי או אופקי) מחליטים האם ניתן לשקם את השן אן לבצע עקירה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקסוידחגית30/06/2008
הגעתי לרופא שיניים עם שן בינה רקובה וכואבת שלטענתו יש לעקור הרופא שם לי חומר לשכוך הכאב בשם תוקסויד כמה זמן ניתן להשאיר את החומר? הכאבים עברו, האם אני חייבת לעקור את השן משום שהכניס את החומר הנ"ל אודה לתשובה דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה רקובה
ד``ר עדי אריאלי02/07/2008שלום חגית,
הטיפול שקיבלת הוא רק עזרה ראשונה והיעדר הכאבים הינו זמני ואינו מעיד על החלמת השן.
לפי תיאורך אני ממליצה לך לעקור את השן בהקדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףרחלללללל28/06/2008
שלום! אני בת 15 והשיניים שלמטה אז עקרו לי 2 שיניים בצדדים ועכשיו אני רוצה לשים שומר מקום במקומות האלה במקום השתלת שיניים ביגלל שאין לי שם שן שיכולה לגדול. אין שם שן פשוט. ורציתי לשאול האם זה אפשרי לשים שומר מקום במקום השתלת שיניים בשביל שהשיניים לא יתחילו לזוז ולהיתרחב? ותוך כמה זמן הדיניים יכולים להתחיל להיתרחב???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומר מקום
ד``ר עדי אריאלי02/07/2008שלום נטלי,
בעיקרון אפשר לשים שומר מקום במקום שיניים שנעקרו, אך ללא בדיקה איני יכולה לדעת האם זה מתאים במקרה שלך. יש לבדוק את השיניים שנותרו, את אופי הסגר וכו'. עלייך לשאול את הרופא המטפל.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע CT לפני הכנסת שתליםדוד27/06/2008
ברצוני לשאול האם יש הכרח לבצע את הבדיקה הנ"ל .מדובר בהשתלת שיניים בלסת התחתונה בצד ימין. יש רופאים שטוענים כי הבדיקה הכרחית. הרופא שלי אמר כי זה לא מחויב וזה נתון להחלטת הרופא. אותו רופא השתיל לי שתלים בלסת התחתונה בחלק הקדמי ללא ביצוע CT . מה האמת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי לפני שתלים
ד``ר גלית כהן30/06/2008חיוני לבצע סיטי לפני השתלות באזורים בהם יש מבנים רגישים ,באזורים בהם יש קרבה לעצב, כשרוצים פרטים נוספים על העצם וכד.
אם זאת לעיתים צילום פנורמי טוב, ובסבירות גבוהה יותר בלסת תחתונה, נותן מספיק אינפורמציה, ומאפשר לחסוך סיטי ואת רמת הקרינה שבוץ
צריך לעשות צילומים נדרשים ע"מ לקבל את מלוא האינפורמציה, אך לא לבצע צילומים מיותרים על מנת למנוע חשיפה מיותרת לקרינה.
אם אתה סומך על הרופא שלך סמוך גם על החלטתו לגבי הצורך בצילומים ושאל אותו להסבר אם אתה מתלבט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי לפני שתלים
ד``ר גלית כהן30/06/2008חיוני לבצע סיטי לפני השתלות באזורים בהם יש מבנים רגישים ,באזורים בהם יש קרבה לעצב, כשרוצים פרטים נוספים על העצם וכד.
אם זאת לעיתים צילום פנורמי טוב, ובסבירות גבוהה יותר בלסת תחתונה, נותן מספיק אינפורמציה, ומאפשר לחסוך סיטי ואת רמת הקרינה שבוץ
צריך לעשות צילומים נדרשים ע"מ לקבל את מלוא האינפורמציה, אך לא לבצע צילומים מיותרים על מנת למנוע חשיפה מיותרת לקרינה.
אם אתה סומך על הרופא שלך סמוך גם על החלטתו לגבי הצורך בצילומים ושאל אותו להסבר אם אתה מתלבט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לסוגי כתריםרינת אור26/06/2008
שלום רב, עליי להחליף את שיניי הקדמיות בכתרים. מהם סוגי הכתרים המובילים בשוק? איך אני יודעת איזה סוג כתר לבחור? אשמח לתשובה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי כתרים
ד``ר עדי אריאלי27/06/2008שלום רינת,
כאשר מדובר בכתרים קידמיים מומלץ לשים דגש על הפן האסתטי ולא רק התיפקודי. הכתרים האסתטיים הקיימים בשוק הם כתרים ללא מתכת מחרסינה מלאה או כתרים עם מתכת אצילה/עתירת זהב.
יש לבחור את סוג הכתר המתאים בהתחשב בשיקולים קליניים של הרופא וכלכליים של המתרפא.
אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל לאחר בדיקה.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי גון השינייםהילה24/06/2008
שלום רב!
יש לי בן בגיל 3 שנים. אני מקפידה לצחצח לו שיניים. בגיל שנה וחצי נפל על השן הקדמית והזוית של השן נשברה לו.
לפני כחודש ימים הוא נפל שוב על השן והשן הקדמית נכנסה לו מעט פנימה.
לאחרונה הבחנתי כי שתי השיניים הקדמיות מתחילות לשנות ת צבען ונרקבות.
מאחורי שן אחת ישנה דלת.
מה גורם לשיניים שלו לשנות את הצבע? האם יכול להיות שיש לו חור בשן?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי גוון בשן
ד``ר עדי אריאלי27/06/2008שלום הילה,
חבלה בשיניים, כולל בשיני חלב, המערבת פגיעה ו/או תזוזה של שיניים מחייבת בדיקה של רופא שיניים המלווה בצילום רנטגן. בפגיעה בשיני חלב יש לוודא שלא נפגעו נבטי השיניים הקבועות המתפתחים מתחת לשיני החלב. שינוי צבע מעיד בד"כ על פגיעה בחיות השן.
אני ממליצה לך לגשת עם הילד לבדיקה בהקדם.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחריות טיפול שינייםגילי23/06/2008
לפני כ- 4 שנים עשיתי טיפול מאוד גדול ויקר אצל רופא שיניים,הכלל גשר המכיל שני ווים. היום לאחר כ- 4 שנים אחד הווים נשבר.
האם לאחר תקופה כזו קצרה ובהתחשב בעלות הטיפול דאז, לרופא השיניים אין אחריות לכך שנשבר הוו? האם לאחר זמן קצר יחסית אני צריכה לשלם עבור התיקון מלוא הסכום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות לויפול שיניים
ד``ר גלית כהן30/06/2008שיניים הם איבר חי ודינמי בפה. שבר של וו הוא בהחלט ארוע שיכול לקרות ובד"כ משימוש לקוי. אם הוו לא היה תקין הוא היה נשברכעבור ימים או שבועות. 4שנים הם פרק זמן לא קצר ותחזוקה יש בכל דבר. גם רכב שעולה יותר ועובד הרבה פחות מהפה מצריך תחזוקה שוטפת ושנתית.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לעשות טיפולי שיניים ?נעמה23/06/2008
שלום אני בשליש הראשון להריון סובלת מכאבים חזקים בשיניים
אין בעיה ללכת לטיפול אצל רופא בשבוע מוקדם להריון?
והאם אפשר לתת זריקות הרדמה בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים בהריון
ד``ר עדי אריאלי27/06/2008שלום נעמה,
ניתן לעשות טיפולי שיניים במהלך הריון, ובטח שרצוי לטפל אם יש כאבים כי סביר שהם רק יחמירו. הטיפולים המבוצעים בהריון הם לרוב טיפולי חירום לעצירת תהליכים מתקדמים וכאבים, ולא טיפולים אלקטיביים שאינם הכרחיים. ההעדפה היא לביצוע טיפולים בטרימסטר השני, אך אם יש כאבים מומלץ לקבל טיפול ראשוני לשם עצירתם גם בטרימסטר ראשון.חשוב לציין גם כי כאב לאם אינו טוב לעובר. לגבי זריקת הרדמה אין בעיה.כל זאת כמובן בהנחה שההריון תקין.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקרית שן שעברה טיפול שורששבי22/06/2008
שלום
לפני כ 12 שנה עברתי טיפול שורש בשן טוחנת ועתה התפתחה דלקת (מורסה) מתחת לשורש הנראית היטב בצילום הפנורמי. האם לפי התאור שנתתי השן מחייבת עקירה?
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה
ד``ר עדי אריאלי27/06/2008שלום שבי,
איני יכולה לענות לך ללא בדיקה קלינית ורנטגנית. ההחלטה יכולה להיות עקירה, ניסיון לחידוש טיפול השורש ו/או התערבות כירורגית. הכל בהתאם לאבחנה על בסיס בדיקה.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה נפיחות באזור וכאביםאגם22/06/2008
א.סובלת ביממה האחרונה משן בינה כואבת ונפיחות באזור, קושי וכאב בבליעה, והקרנה לאזור האוזן,
כאבים באוזן ובגרון.
לא נראה לי שיש חום, אך כאבים יש.
האם זה ניתן לדיחוי למספר ימים?..(לקיחת משכחי כאבים).
(יש לי תור בעוד מספר ימים).
ב. האם הרדמה אזורית במפביקאין (אלרגית ללידוקאין) חזקה מספיק כדי לאלחש עקירת שן בינה?
אשמח לתשובה בהקדם.
בתודה ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי27/06/2008שלום אגם,
לפי התיאור שלך יש לך זיהום סביב שן הבינה המערב גם קשריות לימפה. אני ממליצה לך לגשת בהקדם לקבלת טיפול לפחות ראשוני בזיהום ולהפסקת הכאבים. לשאלתך, אילחוש מקומי במפיווקאין מספיק בהחלט לשם עקירת שן בינה.
החלמה מהירה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחל22/06/2008
שלום רב,
היכרתי בחור לפני כחודשיים ויש לו שיניים צהובות חומות. הדבר מפריע לי. רציתי לדעת מהי השיטה הכי חזקה היום להלבנת שיניים וכמה היא עולה.
לאחר שאדע אני מתכוונת להציע לו לעשות זאת, ואני מקווה שהוא לא יעלב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן22/06/2008הלבנת השיניים היעילה ביותר נעשית דרך מרפאת שיניים עי סדי הלבנה או בלייזר.
מומלץ לפנות למרפאה העוסקת בהלבנת שיניים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שתליםעמיחי18/06/2008
אני שבועיים וחצי לאחר 3 שתלים בלסת התחתונה, הכאבים עדין קימים בעוצמה חזקה, הרופא הכירורג בדק ואמר שהצילום תקין ולא נראה שיש דלקת ולכן לא ברור לו מה מקור הכאבים, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר השתלה
ד``ר גלית כהן20/06/2008אתה צריך לפנות לרופא לבדיקה ולבקש תשובה.
אני לא יכולה לענות כך. איני מכירה את המקרה. באופן רוטיני אין כאבים הנמשכים 3 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןמקסים18/06/2008
שלום,
יש לי בעיה קלה במסתם הלב (מסתם מעובה קצת) ואני צריך לעבור עקירת שן.
במרפאת שיניים אמרו לי שאני חייב לעשות זאת בתנאי בית חולים. האם זה הכרחי לעשות זאת בבית חולים?ואם כן מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחים ברפואת שיניים
ד``ר גלית כהן20/06/2008ברפואת שיניים מספר התמחויות. מומחים לרפואת הפה מטפלים במטופלים עם בעיות רפואיות נלוות.
פנה למומחה לרפואת הפה או למרפאה בבי"ח
בהצלחה, ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות???שני18/06/2008
טרם ההיריון מצב השיניים שלי היה טוב!.
כעת בהיריון כל אימת שאני מצחצחת/חוט דנטלי - החניכיים מדממות. ישנם שני מוקדים קבועים לדימום.
עכשיו אכלתי תפוח - וגם יש דימום...
מה לעשות? לדאוג או שאפשר לטפל אחרי הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים והריון
ד``ר גלית כהן20/06/2008המצב שאת מתארת בהחלט אופייני להריון. פני לטיפול אצל שיניית, לאחר בדיקה אצל רופא שיניים כמובן.
מזל טוב,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)