מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שן בינהכפיר13/05/2008
לפני כשנה הרגשתי קצת כאבים בחלק האחורי של החינכיים וראיתי שמתחילה לצמוח שם שן בינה, השן צמחה מאוד לאט, והיו לי כאבים באים וחולפים באזור במהלך השנה האחרונה, בשבועיים האחרונים השן התחילה לעבור את הבשר והכאבים החריפו, לאחר מכן התפתחה לי שם דלקת. הלחי התנפחה הכאבים הקרינו לאוזן ולגרון, יש לי קשיים בבליעה, ואני כמעט ולא מסוגל לפתוח את הפה.
הלכתי לרופא שיניים קיבלתי אנטיביוטיקה (אוגמנטין 875מ"ג), עכשיו אני אחרי ארבעה ימים של טיפול וחל רק שיפור מועט. לפי צילום פנורמי הרופא אמר שהשן עדיין לא מספיק בחוץ לביצוע עקירה, ושיש חשש גדול שאם תבוצע עקירה כירורגית אני אאבד תחושה בשפה התחתונה.
כרגע הוא אומר שנחכה שהדלקת תעבור עם האנטיביוטיקה, ואחר כך נעשה שוב צילום ושסביר להניח שאני אצטרך לעבור ניתוח בבית חולים. כמו כן הוא אומר שייקחו בערך חודשיים עד שאוכל לפתוח את הפה כמו שצריך..
מה בעצם גורם לדלקת?
הרופא אמר שהדלקת כל פעם תחזור. אין דרך שהדלקת לא תחזור, ושנוכל לחכות שהשן תצא יותר לביצוע העקירה?(הרי כרגע אני מטפל בה באנטיביוטיקה והיא אמורה לעבור, אני לא רוצה לאבד את התחושה בשפה התחתונה...)
האם הערכת הזמן הזאת הגיונית?? חודשיים אני לא אוכל לפתוח את הפה מעבר לסנטימטרים ספורים?
בתקווה שתוכלי לעשור לי או לספק הסברים.
תודה מראש.
כפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר גלית כהן14/05/2008התאור שתיאר הרופא שלך תואם ביותר את המציאות. מהלך כזה בהחלט יתכן סביב שן בינה.
תשובה נחרצת יותר מצריכה בדיקה של השן והצילום.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים תותבותעדי13/05/2008
שלום רב,
שנים רבות השיניים שלי בכי רע, כאשר אני פותח את הפה עם הוצאת הלשון לא ניתן לראות את בית הבליעה.
שאלתי היא האם ישנם מקרים בהם כבר לא ניתן להרכיב שיניים תותבות?ומהם המקרים? כי נראה שהלסת העליונה ירדה וקרובה מדיי ללשון, תודה על עצתכם בנושא
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבדן גובה
ד``ר גלית כהן14/05/2008אני מבינה שאתה מתאר מצב של אבדן גובה. ניתן בשיקום נכון לשחזר מחדש גובה שאבד.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס אפור מעל כתר שעדיין במצב טובמימי סגלוביץ12/05/2008
שלום
הייתי היום אצל רופא השיניים שהסביר לי שיש לי נסיגת חניכיים ולכן נחשף מה שיש מתחת לכתר
הוא ניסה ללצפות את הפס האפור הזה בכל מיני חומרים אבל לא הצליח. בסוף הוא מצא איזה שהוא צבע שנראה שקוף על הפס האפור. הוא אמר לי שאני צריכה להחליף את הכתר כולו.
אני חושבת שיש כל מיני פטנטים היום לרופאי שיניים שאפשר לצפות את הרווח בן הכתר לחיניים השאלה אם אני צודקת והאם זה מאוד יקר
תודה רבה
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "פס אפור" מעל לכתר
ד``ר גלית כהן14/05/2008הפס האפור מעל לכתר נובע מנסיגת חניכיים, הגורמת לחשיפת שורש כהה ולכן "אפור". כל פתרונות הכיסוי המיידיים נותנים פתרון חלקי, המעמעם את הצבע הכהה אך לא מסתיר אותו לגמרי.
כדי להסתיר לגמרי את הצבע צריך להחליף את הכתר.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר גלית על התשובה
מימי סגלוביץ17/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצאת שורשיםנועה12/05/2008
לפני שנתיים עברתי הקצאת שורשים אצל שיננית , כיום עברתי בדיקה אצל רופא שינים
ואומר שאני צריכה לעבור שוב הקצאת שורשים , האם יתכן בפרק זמן ששוב אני צריכה לעבור ?
האם זה יכול לפגוע בחניכים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים
ד``ר עדי אריאלי12/05/2008רוחמה שלום,
כן יתכן לאחר שנתיים צורך חוזר לבצע הקצעת שורשים. זה תלוי במצב החניכיים שלך, בחומרת הדלקת, בעומק הכיסים ובעוד גורמים נוספים. הקצעת שורשים המבוצעת בצורה נכונה ועל-ידי איש מקצוע מיומן אינה מזיקה לחניכיים.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת סתימה בעת החלפתה-האם מסוכן?שרון12/05/2008
בעת החלפת הסתימה אצל רופאת השיניים, בלעתי חתיכה של אמלגם. הרופאה אמרה שזה יצא לי ביציאות. האם זה נכון? האם אין בכך סכנה? שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה שנבלעה
ד``ר עדי אריאלי12/05/2008שרון שלום,
באופן כללי לא ידוע על סכנה בבליעת סתימה, כפי שציינה הרופאה- זה יצא. האם ידוע לך מה גודל החתיכה שנבלעה?
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בעששתחוב11/05/2008
בזמן האחרון, אני בטיפול אצל רופא שיניים.
משום מה, במהלך הטיפול, החלו להופיע עששות בכל מיני שיניים, שעד לתחילת הטיפולים האחרים כלל לא כאבו לי.
אני לא רוצה להישמע פראנויד, ולמרות שמדובר ברופא אמין וישר. אבל האם ייתכן שאני נדבק בעששת במרפאה כתוצאה מחוסר הגיינה של הרופא ? הוא מטפל בי בלי כפפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עששת מחלה מדבקת
ד``ר עדי אריאלי12/05/2008עששת היא מחלה מדבקת. ההדבקה לרוב נעשית בתוך הפה, משן לשן.
רופא שיניים צריך ללבוש כפפות בזמן טיפול.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! מבנה "זז" כתר שן קדמיתדלית11/05/2008
בכתר שן קדמית ביותר שעשו לי לפני 3 שנים בדיוק, נהיו לי דימומים ודלקות. רופא השיניים טען שהמבנה בתוך הכתר זז ולכן החליף אותו. האם זה לגיטימי רק אחרי 3 שנים?! או שככל הנראה עבודתו הראשונית הייתה לקויה? (שילמתי 550 ש"ח על המבנה!!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה זז
ד``ר עדי אריאלי12/05/2008דלית שלום,
ללא בדיקה קלינית לא ניתן לומר מדוע זז המבנה.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בשינייםמיה10/05/2008
היי,
אני בת 25 ולפני כמספר חודשים שמתי לב שמתחילים להופיע לי על השיניים מן כתמים חומים, בעיקר בחיבורי השיניים הקדמיות. הדרך שמצאתי להתמודד היא שכל פעם גירדתי אותם בעזרת הציפורן, אבל הם חזרו כעבור ימים ספורים.
איני מעשנת ומעולם לא עישנתי, וכן לא שותה קפה.
כשהייתי אצל השיננית ושאלתי אותה על כך היא אמרה לי לשים לב עם מי אני מתנשקת כי מדובר בחיידק שגורם לצביעה הזו.
לאחר שאמרה זאת באמת התחלתי להסתכל על השיניים של חבר שלי ואכן יש לו כתמים מאותו סוג,,
בעיקר בחלק הפנימי של השן.
את חיבורי השיניים אני מגרדת, אך ככול שהזמן חולף אני שמה לב שגם אצלי מתגברת ההכתמה בחלק הפנימי ואיני יודעת מה לעשות בנוגע לכך.
האם יש דרך להתמודד עם החיידקים האלו חוץ מלגרד את ההכתמה שלהם או ללכת לשיננית?
האם זה חיידק שיישאר איתי תמיד, או שבמידה ואפסיק למשל להתנשק עם החבר הוא ייעלם?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים
ד``ר עדי אריאלי12/05/2008מיה שלום,
הכתמה חיצונית של השיניים יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים. אם אכן מדובר בהכתמה על רקע חיידקי כפי שהשיננית אמרה- עליך להקפיד על צחצוח יסודי ושימוש באביזרי ניקוי נוספים. ולמרות מאמציך סביר להניח כי הכתמים ישובו עם הזמן ותזדקקי לניקוי מקצועי אצל השיננית . סיבות נוספות- עישון, קפה, תה. דבר נוסף שעשוי לגרום לכתמים: ישנם סוגים מסויימים של משחות שיניים ושטיפות פה אשר גורמים להכתמה חומה שמאד מתאימה לתיאור שלך. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא השיניים או השיננית שלך ולספר להם עם איזו משחה\שטיפה את משתמשת- ולבדוק אולי זה הגורם, ועל-ידי שינוי סוג תיפתר הבעיה.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרושה "עזרה ראשונה"עדי10/05/2008
מאתמול בלילה יש לי כאבים קלים בשתי השיניים העליונות, החותכות. הכאבים מתרכזים בעיקר במפגש שבין השיניים לחיך.
יש לציין שאני מקפידה על צחצוח נאות וחוט דנטלי ביומיום, וזה לא נראה או מרגיש כמו משהו חמור בינתיים. מניסיוני בתחושות דומות בעבר זו כנראה כוויה מאוכל או משקה חם מדי. פשוט המצב הוא כרגע שיש חוסר נוחות, אני מעדיפה לא לדבר ולאכול כמה שפחות, רק להשאיר את הפה סגור, אחרת הכאבים יתגברו.
בינתיים אני נחה אבל מחר כבר אצטרך ללכת לעבודה, והשאלה שלי מה אפשר למרוח שם כדי להקל על המצב, שכן זה פוגם משמעותית בתפקוד שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר עדי אריאלי12/05/2008עדי שלום,
התיאור מתאים באמת לכוויה. לרוב כוויה בחלל הפה חולפת מעצמה וללא התערבות. יש אפשרות להקל על הכאבים אך על מנת להתאים את הטיפול, ולאמת את האבחנה אני ממליצה לך לפנות אל רופא השיניים שלך ולהיבדק.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינים - מברשת חשמליתרחל09/05/2008
שלום.
בני בן 11 וחצי ורציתי לשאול מה עדיף לצחצח את השינים במברשת רגילה או מברשת חשמלית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים
ד``ר גלית כהן09/05/2008עדיפה המברשת עימה הוא מצחצח טוב יותר, אין חוקים.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבאברי08/05/2008
שלום ותודה על התגובה
עשיתי טיפול שורש התחלתי לפני שבוע ואתמול היה המשך,הרופא בדק לי את גודל השורשים
התעלה אם איזה שהוא מכשיר,אני מניח שגם רואים את זה מודדים על פי מצלמה או משהו כזה.והוא דיבר את המסייעת שלו על ניקוי תעלות ,מי חמצן וכ"ד. וגם אם אני לא טועה על שיש לי דלקת .אבל למרות הכל הוא המשיך בטיפול ,וגם לאחר סיום טיפול לא נתן לי אנטיבוטיקה ואמר לי שאין צורך באנטיבוטיקה,אולי לא הבנתי נכון ולא דיבר עליי בנוגע לדלקת .יש לי כאבים בצדדי הראש בצד של השן שמטופלת.ברכות באזור המצח ומעלה .זה יכול להיות מהשן? או פגיעה בעצב של השן
לחוץ חס וחלילה שלא יגרום לי לשיתוק או משהו חמור.האם יש סיכון שכזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשכיות
עידו08/05/2008יכול להיות שזאת הסיבה?
יכול להיות שמדובר בבצקת מקומית שלוחצת על העצב,לתת לזה כמה ימים להרגע,ובכלל שימוש בנורופן,מעבר למשכך כאבים,פועל גם כנוגד דלקות-מה שיפחית את הבצקת המקומית,וקצת יחזיר לי תחושה?
עדיין יש לי הרגשה בשפתיים של ההרדמה מאתמול וגם זרמים כמו שמרגישים מיד שיש את הזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב לאחר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן09/05/2008פעמים רבות יש כאב לאחר טיפול שורש. אם ממשיך מעבר למס ימים, חזור לרופא והוא יבדוק אם צריך אנטיביוטיקה או טיפול נוסף.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי סטטוסדנה05/05/2008
צילמתי סט צילומי סטטוס במכון פוטודנט בתל אביב בעלות של כמה מאות שקלים
לבקשת רופא שיניים שנתן לי הצעת מחיר להקצאת חניכיים.
בתום הטיפול וללא הודעה מוקדמת דרש הרופא כי אשאיר אצלו את הצילומיים הפרטיים שלי
ואם ארצה עלי לשלם בעבור צילום העתק כי המקור חייב להשאר אצלו.
הוא לא יידע אותי לגבי נושא זה לפני תחילת הטיפול ולא כלל בהצעת המחיר שלו צילומי
העתק שאין לי כלל מושג כמה עולים.הראה לי את החוק שחייב להשאר תיעוד של הצילומים
ברשומות אבל הצילומים הם רכוש פרטי שלי.
אצל מי אני יכולה להתלונן והאם יש גוף שנקרא התאחדות רופאי השיננים שניתן להגיש תלונה דרכו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומים
ד``ר גלית כהן06/05/2008הרופא שטיפל בך צודק בהחלט. על פי חוק הרופא מחוייב לשמור על צילומים על פיהם קבע את תוכנית הטיפול. אין כל הבדל בין צילומים שבוצעו במרפאתו ואת שילמת עליהם לבין צילומים אותם שלח אותך הרופא לבצע במכון.
אם את רוצה לשמור עוד העתק אצלך את אכן צריכה עותק.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קידמיתרינה05/05/2008
שאלה לרופאה
מתוך שתי שיניים קידמיות שלי (שתי שיניים שהן צמודות אחת לשניה ורחבות משאר השיניים)
אחת מהשינים הקידמיות אין לה רגישות לחום קור
עלי לציין שכבר הרבה שנים
הייתי אצל רופאת השיניים והיא ביקשה שאעשה צילום ואמרה שיתכן שיש נמק בשן
שוב אני מדגישה, כפי שציינתי למעלה, כבר הרבה זמן כנראה שיש נמק
שאלתי היא
אם אני לא מטפלת בנמק מה יקרה לשן
כי איני רוצה לעשות טיפול שורש וכתר, חבל לי על השן הקידמית
אני בת 45
מאוד אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן קדמית ללא תחושה
ד``ר גלית כהן05/05/2008אם עצב השן מת ויש נמק בשורש הטיפול הנדרש הוא טיפול שורש. לאחר טיפול שורש, לעיתים צריך כתר ולעיתים לא. תלוי במצב השן.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךעידו02/05/2008
שלום
תודה רבה רבה על התשובה,
יש לי כאבים מן הטיפול,האם זה צריך לקחת משכך כאבים כמו אופטלגין או שאנטיבוטיקה?
הרופא נראה לי שכח לתת לי מרשם לכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן05/05/2008אם יש כאב לאחר טיפול שורש , ניתן לקחת כאבים נגד כאבים. אנטיביוטיקה רק לאחר בדיקת רופא.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתי היום בטיפולעידו02/05/2008
לד"ר שלום
היום בבוקר הגעתי לרופא לטיפול שורש עזרה ראשונה,במידה והרופא היה רואה דלקת הוא היה אומר ,או חיידקים ? הגעתי אליו ואמרתי לו שהרגשתי שהכאב עולה מעלה ומרדים גם את החלק של הלחי הרופא לא הבין מדוע דיברתי על הלחי ועשה לי טיפול עזרה ראשונה.אני מקווה שלא הזיק לי לעצב או גרם לי לבעיה .כי אולי הצטרכתי קודם לקחת אנטיבוטיקה כי הכאבים היו כמו שתיארתי בשאלה שלי הראשונה ,לחי רדום,כאב שן בפנים וכאב שעולה מעלה לכיוון הראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן02/05/2008התאור מתאים לכאב שמקורו בשן ואז הטיפול המתאים הוא פתיחה לטיפול שורש, כפי בטיפל הרופא. כמובן שתשובה חד משמעית מצריכה בדיקה.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)