מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתלים שכתרם זזאני08/06/2008
לפני שנה עשיתי שתלים בהעמסה מיידית בחלק אחד של החניכיים ישנה דלקת קטנה שאני מטפלת בה אך בעקבותיה (כנראה)נפלו הכתרים מן השתלים? הייתכן? מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים על שתלים
ד``ר גלית כהן09/06/2008כתרים מודבקים על גבי שתלים בהדבקה זמנית. כשהם מתנדנדים או נופלים יש לחזור לרופא להדבקה. אין קשר לדלקת החניכיים.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבירת אבן מאסיבית והשחרת שינייםאילת07/06/2008
שלום,
אני סובלת מצבירת אבן מאסיבית, שגוברת עם כל ניקוי אבן חוזר, ובמקביל הכתמה חומה של השיניים והשחרתן באזורים אחרים. יש לציין, כי אני נוטלת אלטרוקסין, אך פרט לזאת תזונתי מדוקדקת, ומעולם לא עישנתי. אני מאוד מוטרדת מהבעייה, שהולכת ומחריפה, והנני מעוניינת ברופא שיניים, שמתעסק בנושאים אלו בארץ. הנני מאזור הצפון, אך אשמח לקבל מספר אפשרויות, גם מאזורים אחרים בארץ.
תודה,
אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבירת אבן מסיבית
ד``ר גלית כהן09/06/2008צבירת האבן משתנה מאדם לאדם ותלויה באיכות הרוק, מצב השיניים והחניכיים.
יש לטפל בחניכיים ובאבן. רופא שיניים ושיננית.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חריף בשריר הלסת וחור בוחייל 2005/06/2008
שלום רב,
ביום א' התחילו כאבים מוזרים באיזור השקדים.
הלכתי לרופאת שיניים והיא ראתה שם "פצע לבן גדול ומזוהם".
קיבלתי ממנה מוקסיפן 3 פעמים ביום, מי פה אנטי בקטיארלים, וגימל 1.
עכשיו כבר יום חמישי ועדיין אני מת מכאבים באיזור.
אני מסתכל במראה ורואה פשוט "חור" שנפער באיזור של פנים הלחי השמאלית בדיוק היכן שהשן בינה נכנסת.
מה שנראה לי שקרה (למרות שאני לא רופא שיניים) זה שהשן בינה בדיוק יצאה החוצה ופערה "חור" בתוך הלחי הפנימית ועכשיו אני פשוט סובל מכאבים בלתי פוסקים בכל לעיסה.
אני אוכל רק מילקשייקים עם קשית.
מה צריך לעשות בשביל שזה יעבור??? זה כלכך כואב וכבר שבוע עם אנטיביוטיקה לא עזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי07/06/2008שלום,
על-פי התיאור זה בהחלט מתאים לדלקת באזור בקיעת שן בינה. אך ללא בדיקה קלינית יסודית לא ניתן לומר בודאות. במקרה של דלקת חריפה באזור שן בינה בוקעת הטיפול הראשוני הוא אנטיביוטי, יכול להיות שיש צורך לשנות את האנטיביוטיקה לאחת יותר רחבת טווח. בהמשך יש לשקול אם לשן יש מקום בלסת, כדי למנוע חזרה של דלקת כזו, ולשקול לעקור את שן הבינה.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות תאונה שעשיתי בגיל 14נרי05/06/2008
כנ"ל ,נשברו לי שתי השיניים הקדמיות,עברתי טיפולי שיניים קשים מאוד,,עשו לי שתי השתלות,בתקופה הראשונה היו לי כתרים באיכות ירודה ,כתרים זמניים ,ויותר מאוחר "שידרגתי" אותם לכתרים מחרסינה.
כיום אני בן 25,מצב החיניכיים ,בפרט באיזור זה,ממש לא טוב,אני מקפיד על היגיינת השיניים,צחצוח נכון וחוט דנטלי,אך זה לא עוזר לי כ"כ,המקום המטופל מתאפיין בכאבים חולפים,נפיחות וצבע חניכיים כהה יותר,אני יכול להבין שהוא "מודלק" ,כמו"כ מידי פעם יורד לי קצת דם מאיזור זה וזה ממש לא נעים.
אני רוצה חניכיים בריאים ותקינים,מה לעשות ???
שאלותי הם:מה ניתן לעשות כדי להשיב את "החיוך הנכון למקומו",האם זה קשור גם לכתרים ה"משודרגים" שאולי כבר לא יושבים כ"כ טוב כמו פעם...
אודה לכן על ההתיחסות לשאלותי,נרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים קדמיים
ד``ר גלית כהן09/06/2008המצב שאתה מתאר מצריך פנייה לרופא שיניים, דחוף.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות בשיניים/תופעת הBLACK LINEענת04/06/2008
אני בת 26, תופעת הפטריות בשיניים נמשכת כבר כמה שנים, כל כמה חודשים אני צריכה ללכת לניקוי שיניים שוב ושוב. רציתי לדעת אם יש איזשהו פתרון שידוע לך להורדת הפטריות באופן עצמאי (כדוגמת משחה כלשהי), אולי ישנו פתרון להורדת הפטריות לצמיתות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין פתרון פרט לניקוי אצל שיננית
ד``ר גלית כהן09/06/2008אבל הצד הטוב בעניין הוא שזו אוכלוסיית חיידקים ידידותית מאד, הגורמת לפחות מחלת חניכיים.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.אדווה04/06/2008
יש לי פלטה עליונה, שמתי לב שכאשר אני עצבנית היא מאוד מפריע לי ומציקה לי. כמו כן אני נוטה לשחק עם הלשון ולהזיז אותה כל הזמן. מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה
ד``ר עדי אריאלי04/06/2008אדווה שלום,
משאלתך לא ברור האם מדובר בפלטה ליישור שיניים או תותבת שיניים, בכל מקרה, אם היא מפריעה לך וניתנת להזזה עם הלשון היא אינה מותאמת כמו שצריך, ועליך לשוב אל רופא השיניים ולבדוק כיצד ניתן לשפר התאמתה.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההתיחסות הייתה לתותבת.
אדווה05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה נכונה לתותבת ולפלטה כאחד
ד``ר עדי אריאלי08/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי חומר לאחר עקירה כירורגית?אלון03/06/2008
שלום לכולם!
בשבוע שעבר עברתי עקירת שן בינה תחתונה לאחר העקירה הכירורגית
הרופא הכניס חומר מילוי לתוך הבור שנוצר ותפר...
האם יש למישהו מושג מהו החומר הזה (בצבע אפור)?
האם הדבר היה נחוץ (הוא אמר שהטיפול נקרא דגנרציה או משהו כזה)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר מילוי
ד``ר עדי אריאלי04/06/2008קיימים חומרים שונים שעוזרים לרהגנרציה- בנית רקמה מחדש. עליך להפנות את השאלה אל הרופא המטפל.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייעת או שינניתלאה03/06/2008
שלום רב,
אני זקוקוה להצעה מקצועית.
מה כדאי ללמוד סייעת לרופא שיניים או שינניות.
איזה מקצוע יותר מבוקש בשוק העבודה?
בבקשה תעזרו להחלית מה ללמודובמה כדאי להשקיע.
תודה.
בכבוד רב,
לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סייעת\שיננית
ד``ר עדי אריאלי04/06/2008לאה שלום,
כדי להחליט עליך להבין כי מדובר במקצועות שונים לחלוטין.
השיננית- עובדת עצמאית מטפלת במטופלים
הסייעת- עובדת לצד רופא\ת השיניים, ומסיעת לו בעבודתו
בשוק העבודה יש יותר ביקוש לסיעות. אך גם לשינניות יש עבודה רבה. השאלה איזה סוג עבודה מתאים לך יותר?
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימת שורש בשן אחוריתתומר02/06/2008
ד''ר יעל או גלית שלום רב!
לפני כשנתיים וחצי או משהו כזה עברתי בשן האחורית מצד שמאל (אחת לפני האחרונה) סתימת שורש (סתימה בצבע כחול תכלת) , אני בן 17.
אני מקפיד לצחצח שיניים פעמיים ביום בוקר וערב-לפני השינה, ולאחר מכן לעבור עם חוט דנטלי , לפני כשבועים ניסיתי לעבור עם החוט על אותה השן שיש בה סתימת שורש ואני לא יכול להכניס את החוט, ויש לי הרגשה שאם אנסה בכח הסתימה עלולה ליפול, או שיגרם נזק.
רציתי לדעת למה זה קורה? והאם צריך לעבור על כל השיניים ממש (כולל השיניים הקדמיות תחתונות) והאם השימוש בחוט דנטלי יכול לגרום לרווחים בין השיניים הקדמיות והאחוריות? וכמה פעמים ביום לעבור עם החוט?
אודה לך אם תעני לי תשובה מפורטת:
שיהיה המשך יום נפלא!!
מאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט דנטלי
ד``ר עדי אריאלי04/06/2008מאור שלום,
חוט דנטלי הוא האביזר הטוב ביותר לניקוי בין השיניים. אצוטט את אחד המורים הטובים שלי: "only floss the teeth you want to keep" . שחזורים תקינים (סתימות) לא יכולים ליפול משימוש בחוט דנטלי, ואם השחזור לקוי רצוי לגלות זאת בהקדם. אם יש לך ספק לגבי תקינות השחזור שמעל טיפול השורש כדאי להיבדק.
אני ממליצה למטופלי לנקות את השיניים בחוט דנטלי פעם ביום, ובהחלט את כל השיניים. אסייג תשובתי בכך שישנם מקרים של מחלת חניכיים שבהם אני ממליצה על אביזרים אחרים לניקוי בין השיניים- כל מקרה לגופו.
חוט דנטלי אינו גורם למרווחים בין השיניים.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםמישהו01/06/2008
שלום רב,
אני בן 23 ומזה זמן רב מאוד סובל מגוון שיניים צהבהב פרט לשיניים הקדמיות.
לאחרונה התחלתי להתעניין בשיטות להלבנה של השן. החלטתי לוותר כרגע על תהליך הלבנה אצל רופא השיניים בשל עלותו, אורכו ואי הנוחות הכרוכה בו, שלא לדבר על הסיכון הפוטנציאלי במידה ומדובר בשיטת הלבנה בלייזר.
היום נתקלתי באחת מרשתות הפארם בתכשיר בשם Colgate Simply White שהוא תכשיר המגיע ארוז באריזה שונה משל משחת שיניים רגילה ועל האריזה נכתב שמדובר במשחת שיניים להלבנה מתקדמת, בעלת פעולה כפולה משל משחת שיניים רגילה להלבנה ומכילה PEROXIDE כמו אצל רופא השיניים. כמו כן מובטחת הטבה משמעותית בגוון השן תוך תקופה של 14 יום. הוראות השימוש הן צחצוח 2 דקות פעמיים ביום.
לאחר שרכשתי את התכשיר שמתי לב להערה המציינת כי המשחה לשימוש עפ"י הוראת רופא שיניים.
1. מדוע יש צורך בהוראה מפורשת מהרופא? האם המשחה לא בטוחה או מיועדת להתויות מסוימות בלבד?
2. במידה וניתן להשתמש האם צפויים נזקים או אי אלו תופעות לוואי?
3. האם יש להגביל את הכמות או את משך השימוש?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים בעזרת משחת שיניים
ד``ר גלית כהן01/06/2008הבעיה עם המשחה ה"מלבינה" היא היותה אברזיבית יותר ולכן יכולה לגרום לנזק במידה ויש אזורים עם נסיגת חניכיים או אזורים הרגישים לקור (אזורים בהם יש דנטין חשוף). אתה חייב לשים לב לריכוז החומר הפעיל, הנמוך בהרבה מזה שבשימוש מקצועי. ולפרק הזמן הקצר 2 דקות לעומת 2 שעות ולהבין מכך מה צריכות להיות ציפיותיך לגבי מידת ההלבנה.
אך בכל מקרה במידה ואתה לא סובל מנסיגת חניכיים נזק לא יגרם, הלבנה? קצת , אולי.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים על השינייםענת01/06/2008
אני בת 26 ולפני כמה חודשים הופיעו לי כתמים חומים לא כהים על 2 השיניים הקדמיות העליונות והתחתונות. הכתמים הם יותר בצורה של פסים לאורך השן בחלק התחתון בעיקר, חלק ממש בהיר וחלק יותר כהה.
ממז זה יכול לנבוע והאם יש דרכים להעלמת הכתמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים
ד``ר גלית כהן01/06/2008התאור יכול להתאים לדברים שונים. זה מחייב בדיקה.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםציפי01/06/2008
מהם שורת הדברים שצריך להמנע מהם והדברים שצריך להקפיד עליהם בכדי להמנע מנסיגת חניכיים או להאיט נסיגה קיימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד``ר גלית כהן01/06/2008ככלל צחצוח נכון במברשת שיניים רכה, משחה לא אברזיבית ומעקב וטיפול סדירים אצל שיניית בפיקוח ומעקב של רופא שיניים. אבל כל מקרה לגופו. שאלה ספציפית יותר יש להפנות לרופא שבדק אותך.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין ד"ר ל ר.ש. ?מיכל31/05/2008
מה ההבדל בין תואר ד"ר לתואר ר.ש. ברפואת שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תואר ר.ש. ברפואת שיניים
ד``ר גלית כהן01/06/2008ר.ש. יכול להיות קיצור של רופא שיניים בדיוק כמו קיצור של רפי שחר למשל. אבל אין זה תואר רפואי.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה להלבנה Colgate Simply Whiteמישהו30/05/2008
שלום רב,
אני בן 23 ומזה זמן רב מאוד סובל מגוון שיניים צהבהב פרט לשיניים הקדמיות.
לאחרונה התחלתי להתעניין בשיטות להלבנה של השן. החלטתי לוותר כרגע על תהליך הלבנה אצל רופא השיניים בשל עלותו, אורכו ואי הנוחות הכרוכה בו, שלא לדבר על הסיכון הפוטנציאלי במידה ומדובר בשיטת הלבנה בלייזר.
היום נתקלתי באחת מרשתות הפארם בתכשיר בשם Colgate Simply White שהוא תכשיר המגיע ארוז באריזה שונה משל משחת שיניים רגילה ועל האריזה נכתב שמדובר במשחת שיניים להלבנה מתקדמת, בעלת פעולה כפולה משל משחת שיניים רגילה להלבנה ומכילה PEROXIDE כמו אצל רופא השיניים. כמו כן מובטחת הטבה משמעותית בגוון השן תוך תקופה של 14 יום. הוראות השימוש הן צחצוח 2 דקות פעמיים ביום.
לאחר שרכשתי את התכשיר שמתי לב להערה המציינת כי המשחה לשימוש עפ"י הוראת רופא שיניים.
1. מדוע יש צורך בהוראה מפורשת מהרופא? האם המשחה לא בטוחה או מיועדת להתויות מסוימות בלבד?
2. במידה וניתן להשתמש האם צפויים נזקים או אי אלו תופעות לוואי?
3. האם יש להגביל את הכמות או את משך השימוש?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים
ד``ר עדי אריאלי31/05/2008שלום רב,
מכיוון שמדובר במוצר ספציפי אני ממליצה שתפנה את השאלות לחברה היצרנית.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השחזת שןיעל30/05/2008
הרופא שלי השחיז לי את שן 26 לםני השמת כתר, לאחר ההשחזה הרגשתי שיש מדרגה בשן, כלומר חלק עליון מוסתר בחניכיים והמשך השן בגובה אחר. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השחזת שן
ד``ר עדי אריאלי31/05/2008שלום יעל,
אני משערת שהרופא קבע את קו הסיום של הכתר המיועד. לעיתים קו הסיום הוא בצורת מדרגה.
את יכולה פשוט לשאול את הרופא המטפל.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)