מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת חניכייםאורי29/05/2008
יש לי דלקת חניכיים כבר מספר חודשים. אני משתמשת במשחת שיניים נגד הדלקת בהמלצת רופא שיניים וגם במי פה. הדלקת אומנם נחלשה אבל עדי קיימת. כמו שהבנתי דלקת קשה עלולה לגרום לנזק בבסיס השן ולגרום לנפילתה.
מה לעשות כדי למנוע מצב כזה???
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד``ר גלית כהן01/06/2008משחה ומי פה הם כלי עזר. הטיפול בדלקת חניכיים הוא טיפול מקצועי של רופא שיניים ושיננית. פני לטיפול
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת הרדמהאורית28/05/2008
שלום רב ד"ר
מאז טיפול שיניים מאתמול (טיפול שורש) ף(אני חשה במקום של הזריקה מעין רעד - כמו פעימות לב
(תופעה המזכירה קפיצת עפעף), כשאני מביטה בראי אני ממש רואה תזוזה במקום ה"פועם", האם ייתכן שנפגע עצב בעקבות הטיפול/הזריקה, מה עליי לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד``ר עדי אריאלי31/05/2008שלום אורית,
איני יכולה לענות מבלי לבדוק. אני ממליצה שתפני לרופא השיניים שביצע את הטיפול
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שיניים בלתי פוסקיםמלי27/05/2008
שלום,
כואבות לי השיניים בצד שמאל למעלה זה כחודש, כאשר בהתחלה היתה לי רגישות לחום/קור והיום הכאבים ללא הפסקה.
הייתי אצל רופא שיניים שלא מצא כלום למעט סתימה שקרובה לשורש.
עשו לי צילום של הסינוסים ומצאו שבצד ימין יש חכירה קלה, רופא משפחה נתן לי אנטיביוטיקה (אוגמנטין) נכון להיום עוד לא לקחתי אותה.
הייתי אצל רופא פה ולסת ועשו לי צילום פנורמי ולא מצאו כלום.
היום חזרתי לרופא שיניים והוא עשה לי טיפול שורש - כרגע אני עדין נמצאת בכאבים.
שאלתי היא מה יכולה להיות הבעיה? איזה משכך כאבים מומלץ לקחת? האם לקחת את האנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן01/06/2008בהחלט יתכן כאב המתמשך מס ימים לאחר טיפול שורש. אם רופא בדק ונמליץ לקחת אנטיביוטיקה מומלץ לקחת אותה. וודאי באני לא יכולה לאמר לך לא לקחת אנטיביוטיקה ללא בדיקה.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת חרסינהיואל27/05/2008
ערב טוב
אילו סוגי תותבות ישנן? האם יש תותבת ששיניה בנויות מחרסינה או לחילופין חומר חזק אחר?
תודה לתשובה
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת חרסינה
ד``ר עדי אריאלי31/05/2008שלום יואל,
קיימות תותבות עם שיניים מחרסינה אך משקל התותבת גדול יותר והעלות גבוהה יותר. שיניים מחרסינה בתותבת אינן משפרות בהכרח את עמידות התותבת לשברים. יש הטוענים ששיניים לתותבות מחרסינה יותר אסתטיות אך גם על זה אפשר להתווכח.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידה לשם התקנת תותבתיואל27/05/2008
ערב טוב
סליחה על הרצף אך חשוב לי לקבל תשובה נפרדת לכל שאלה.
האם קיימות שיטות נוספות למדידת הלסת מלבד החומר האלסטי המוכנס לפה בתבנית, במדידה לפני התקנת שיניים תותבות?
תודה לתשובה
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידה לתותבת
ד``ר עדי אריאלי31/05/2008שלום שוב,
זו השיטה היחידה
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכמה זמןיואל27/05/2008
ערב טוב
לאחר כמה זמן החומר האלסטי מתקשה כאשר מודדים את הלסת לשם התקנת תותבות?
תודה לתשובה
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידה
ד``ר עדי אריאלי31/05/2008ערב טוב,
מהירות ההתקשות של חומר המידה תלוי בסוג החומר
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת לסת לשיניים תותבותיואל27/05/2008
ערב טוב
רציתי לדעת האם מדידת הלסת העליונה לצורך התקנת תותבות נעש/ית בתוך תבנית המכיל חומר אלסטי מתקשה? האם במצב של ירידת גובה הלסת העליונה מודדים באותו אופן כמו בהתקנת שיניים תותבות על לסת שלא ירדה?
תודה לתשובה
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידות לתותבות
ד``ר עדי אריאלי31/05/2008שלום יואל,
אופן לקיחת המידות אינו שונה, אך במקרה של אובדן גובה על הרופא לתכנן את השיקום הפרותטי כך שיוחזר הגובה המקורי.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מדלגים על חלק מהשאלות ?טליה27/05/2008
אם אין לכם תשובה אז אנא ציינו זאת. זה יותר טוב מכלום...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו משתדלים לא לדלג על שאלות
ד``ר גלית כהן27/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעתאברי26/05/2008
לד"ר שלום רב
אני כיום בן 25.
בצילום שעשו לי רואים שאין עוד שיינים שצריכות לגדול לי .יש אחת שגודלת הפוך לפי מה שהרופא שיינים אומר.והיא כרגע לא מפריעה לי לא יודע אם חייב לעקור אותה אבל הוא רוצה לעקור.
מה שמפריע לי כרגע זאת שן שכבר יש לי אותה בצד השני.יש הרגשה של כאב בבשר שמאחורי השן .ורגישות שאני נושך את השיינים אז בזמן הסגירה שאני נוגע בשן בינה שכבר יש האזור כואב ונראה שנוגע גם מעט בבשר.האם זה הגיוני הרגישות הזו? או שזה יכול לנבוע מהקרנה של השן בצד השני של השיניים מהשן בינה שגודלת לי הפוך התחתונה.
האם מומלץ לעקור שן בינה הפוכה?
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה
ד``ר גלית כהן27/05/2008לא תמיד צריך לעקור שן בינה שלא בקעה. עוקרים אם הרופא מוצא שהשן עלולה לגרום נזק לשיניים סמוכות או ללסת.
בצד השני אתה מתאר כאב המתאים למצב של שן בינה בבקיעה הגורמת לדלקת בחניכיים הנקראת פריקורוניטיס. הטיפול הוא צחצוח ושטיופת ולעיתים גם אנטיביוטיקה.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת גובה לסת עליונהיואל26/05/2008
ערב טוב
ברצוני לדעת כיצד לוקחים מידה לשיניים תותבות אם קיימת נסיגה (ירידת גובה) של הלסת העליונה עד כדי מצב שהלשון קרובה ללסת בפתיחת הפה, האם מצב זה מצריך ניתוח כדי לשחזר גובה, איזה טיפול נחוץ במקרה כזה לשם הרכבת זוג תותבות.
תודה לתשובה
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד גובה
ד``ר עדי אריאלי26/05/2008שלום יואל,
במקרה של אובדן גובה (מימד אנכי) ניתן לקבוע אותו מחדש באמצעות שיקום פרותטי מתאים.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יואל27/05/2008תודה לתשובתך ד"ר
שאלה נוספת, האם כל רופא שאגיע אליו ידע לבצע שיקום פרוטטי או רק במחלקת פה ולסת בבית חולים?
כיצד מודדים את הלסת, באיזה חומר? במקרה כזה של אובדן גובה
כי אני יודע שבמקרה רגיל שבו רוצים להתקין תותבות, מודדים עם תבנית מלאה בחומר המתקשה לאחר מספר דקות.
אנא עני לי על השאלה הזו, זה חשוב לי, האם באותו אופן מודדים את הלסת למרות אובדן הגובה?
תודה לתשובתך
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי מצעאבי26/05/2008
שאלה :
האם ניתן להשתמש ב- CAVIT כבסיס/מצע מתחת לסתימה כפי שמשתמשים ב-IRM ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרי מצע
ד``ר עדי אריאלי26/05/2008אבי שלום,
CAVIT הוא חומר לשחזורים זמניים בלבד ואינו משמש כחומר מצע\בסיס.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בשינייםיעל24/05/2008
שלום לפני כשבוע הופיעו על השיניים הקידמיות שלי כתמים אבל אני חושבת שהם לא באמת כתמים אלא שקיפות בשיניים כשאני מצמידה את הלשון מאחורי השיניים הללו נראה שאפשר לראות את זה דרך ה"כתם" אני לא שותה קפה ולא מעשנת אבל שתיתי כמויות גדולות של תה בבונג בשבועות האחרונים תודה רבה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בשיניים
ד``ר גלית כהן27/05/2008את לא מתארת הופעה של כתמים, אלא שקיפות שיכולה להגרם משחיקה למשל.
ישנן אפשרויות טיפול מגוונות, תלוי בגורם ובסוג ה"כתם"
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מומחה לשיקום הפהדוכס אברהם24/05/2008
נראה לי מוזר מאד שכל כך קשה למצוא מומחה לשיקום הפה ש"ילשין" נגד הרופא שביצע אצלי עבודה בשיניים כולל תותבת זמנית ועוד. אני מבין שזה אמור לעלות הכסף השאלה היא כמה כסף. זו צריכה להיות חוות דעת שתשקף האם עבודת הרופא בוצעה כראוי או לא. אבקש לקבל תשובה בעניין. תודה רבה. אברהם. טל. 0505-207465.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לשיקום הפה
ד``ר עדי אריאלי26/05/2008שלום אברהם,
אתה יכול לבדוק באתר של האיגוד לשיקום הפה
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשןחני24/05/2008
שלום
ישלי בן בן9 והלכתי איתו לרופא שיניים של קופת חולים (אחרי שנאמר לי שיש לו זכאות לבדיקת רופא חינם ) הלכתי לבדיקה כי יש לו רווח גדול בשיננם הקדמיות ורציתי לדעת מתי צריך לערב את האוטודנט. הרופא בדק אם המראה את הפה וביקש לקבוע תור לאורטודנט בהקדם ואחרי זה המליץ לי לעדות לבני צילום שיניים בתענה שהוא לא רואה חורים חיצוניים אבל אם הוא יעשה צילום סביר
הוא יוכל לומר בודעות האם יש לבני חורים והכן עברנו צילום שיניים והכן יש לו לתענת הרופא חור מעוד קטן שרק הוא יכול לראות אותו בין שן חלב לבן שן קבוע ורצוי לעשות סתימה לי נראה הדבר די מוזר האם חור בשן מתחיר מתוך השן או מחוצה לה .
תודה חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בשן
ד``ר עדי אריאלי26/05/2008שלום חנה,
עששת (חור בשן) מאבחנים באמצעות שילוב של בדיקה קלינית וצילומי רנטגן. ישנם חורים שנראים ברנטגן ולא נראים בעין ולהיפך.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותרונן2223/05/2008
היי ד"ר
האם יש שפעה לצחצוח שיניים עם מים חמים או מים קרים ?
האם השיקול בעקירת שן שנצאת אחרי שן הבינה והיא גדלה בצורה לא ישרה ,מדובר על הלסת העליונה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד``ר עדי אריאלי26/05/2008שלום רונן
אין השפעה לטמפ' המיים.
לגבי השאלה השנייה- לא הבנתי מה אתה שואל.
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)