מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בהגייה ותחושת הירדמותגדעון28/07/2008
שלום, מזה כחודשיים, לאחר טיפול ניקוי אבן (רציני) וסתימות, יש לי רעידות בלשון ותחושת "רדימות" בחלק מהלשון ובשפה העליונה. תחושת הרדימות בולטת בעיקר בשתיית משקאות חמים. בעת הדיבור, תחושת ההגייה אינה טבעית לי ושונה במעט. הנסיון לדבר באופן שוטף וכבעבר, עלול להפיק דיבור משובש במעט (בעיקר ב "ש" "צ" "ט" ו- "ל") פניתי לרופא המשפחה והוא המליץ על פנייה לרופא פה ולסת ואולי אף על בדיקת הכיוון הנוירולוגי. להבנתו, הסבירות הריאלית ביותר היא כי הדבר קשור לטיפול השיניים, אך עליו לשלול אפשרויות נוספות. התור למומחים אילו ארוך והמחשבות מאד מלחיצות. עברתי טיפולי שיניים בעבר וגם ניקוי אבן ואיני זוכר תופעות כאלו, בטח שלא לתקופה של חודשיים. האם זה ייתכן שכל זה מטיפול שיניים או חומר הרדמה? אם כן, האם יש פתרון לבעיות אילו? בתודה מראש, גדעון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התופעה המתוארת אינה מתאימה
ד``ר גלית כהן02/08/2008למצב הצפוי לאחר טיפול שיניים וודאי שלא לאחר ניקוי אבית.
המשך בירור לפי המלצת הרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר טראומה דנטליתרופאת שיניים26/07/2008
שלום, אני רופאת שיניים ויש לי שאלה לגבי מקרה: תיאור מקרה המטופל: הגיע יומיים לאחר הטראומה, כאשר שיניים 11, 12 ו-21 נפגעו בצורות שונות בעקבות הטראומה. שן 12- כותרת חצי שבורה ללא חשיפת המוך, בצילום עם הרחבת PDL. שן 11- כותרת שבורה חלקית, ניידות דרגה 1 ורגישות לניקוש. שן 21- רגישות קלה ושבר קל באמייל בלבד. בנוסף לכך, קיימת נפיחות באזור בוקלי של 11,12. בדיקה לקור לא העלתה דבר בשלושת השיניים. בפגישה הראשונה ניתן מוקסיפן, צילום רנטגן והתחלה של טיפול שורש בשן 12, כאשר זו התגלתה כוויטאלית. בפגישה השנייה כעבור 3 ימים, הנפיחות עדיין קיימת, שן 11 רגישה יותר, נעשה ניסיון התחלתי של טיפול שורש בשן 11 כאשר התעלה לא נמצאה לאחר מאמצים רבים. שאלתי: מה לעשות במקרה שלא ניתן לבצע טיפול שורש בשן 11 והנפיחות עדיין קיימת? (חוץ ממתן אאוגמנטין). תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפנות מיידית למומחה לטיפולי שורש
ד``ר גלית כהן02/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לבנהרענן25/07/2008
שלום רב טופלתי היום בשן תחתונה 36.צד שמאל שגרמה לי לנזק.עשו לי סתימה לבנה והיו כאבים באזור של העצב.הוזרקתי כ10 פעמים .עברו שעתיים מהזריקות ועדיין יש נפיחות והרגשה של הירדמות,האם זה יעבור? יש מצב שזה ישאר ככה עוד כמה זמן אולי הזריק לי בטעות במקום של עצב ואז זה ישאר ככה הנפיחות והרגשת הרדמה. במקום עצמו מרגיש שיש כאב כאילו יש שם חור.שאני פותח את הפה בקושי . יש לי כאב משן עליונה שן בינה שאמור לעקור אותה.האם זה יכול להיות הקרנה או רגישות של השן כנראה מההירדמות או מהטיפול? בתודה רענן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
רענן25/07/2008לד"ר שלום רב. יש לי שאלה נוספת. מה יש בזריקות שאצל רופאי שיינים,היש סכנה לתת כמות גדולה של זריקות ,או שיש הגבלה מסויימת.לדוגמא 10 זריקות גג בשביל סתימה,טיפול שורש. החומר שבזריקות רעיל,יוצא מהגוף אחרי כמה זמן? בתודה רענן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקות הרדמה
ד``ר גלית כהן02/08/2008ברור שאחרי כמות כזו גדולה של זריקות הרדמה יקח זמן עד שתחושת ההרדמה תעבור.
יש מגבלה בכמות חומר ההרדמה המותר בשימוש, המינון המקסימאלי המותר תלוי במשקל ובגיל.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגית של שן בינהלולי23/07/2008
שלום רב, יש לי מספר שאלות: 1.האם עקירה כירורגית מבוצעת בהרדמה מלאה? 2.האם עקירה כירורגית מבוצעת בבי"ח, או שאצל רופא השיניים "הרגיל" שלי? 3.כמה זמו נמשך ההליך? תודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית של שן בינה
ד``ר גלית כהן23/07/2008עקירה כירורגית מבוצעת בד"כ בהרדמה מקומית ולא בהרדמה מלאה.
רופא רגיל יכול לבצע חלק מהעקירןת הכירורגיות. חלקן הוא יפנה למומחה לכירורגיה לפי קושי העקירה.
כמה זמן תלוי בעקירה, במיקום ברופא וכו' יכול לקחת דקות ויכול לקחת שעה.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירה כירורגית של שן בינה
ד``ר גלית כהן23/07/2008עקירה כירורגית מבוצעת בד"כ בהרדמה מקומית ולא בהרדמה מלאה.
רופא רגיל יכול לבצע חלק מהעקירןת הכירורגיות. חלקן הוא יפנה למומחה לכירורגיה לפי קושי העקירה.
כמה זמן תלוי בעקירה, במיקום ברופא וכו' יכול לקחת דקות ויכול לקחת שעה.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים לבנותאני21/07/2008
הייתי רוצה לגרום לשיניים שלי להיות לבנות. אני מצחצחת בוקר וערב והם עדיין בגוון צהצהב. מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן23/07/2008ניתן לבצע הלבנת שיניים, ציפויי חרסינה, כתרים וכד'.
הבחירה תלוייה במצב השיניים
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפה עם מי פהנטע20/07/2008
האם ניתן לרקוח באופן עצמאי מי פה לאור העלויות היקרות של מי הפה ברשתות? ראיתי כי אחד הרכיבים המרכזיים הוא אלכוהול....אשמח לקבל "מתכון" בסיסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה
ד``ר גלית כהן23/07/2008לא ניתן לרקוח מי פה.
אין לשטוף את הפה עם אלכוהול.
ניתן להשתמש במי מלח למשל
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שהשחירהאמא20/07/2008
הבן שלי (17.5 ) לפני מס' שנים עבר טיפול שורש בשן קדמית. עם הזמן השן השחירה והדבר מאוד מפריע לו. בדקתי את הנושא ונאמר לי שאי אפשר לעשות הלבנה לשן זו, הכיצד???? אם לא הלבנה מה האפשרויות, כתר הוא לא רוצה . האם לעשות הלבנה לכל השיניים- זה יעזור?? מה לגבי ציפוי לימינט , או איך שקוראים לזה.( הבנתי שזה לא כתר?! ) אודה לתשובתך ולהמלצותיך מה אפשר כן לעשות עמ' להגיע לתוצאה יפה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שהשחירה לאחר טש
ד``ר גלית כהן23/07/2008שיניים לאחר טש משחירות. לעיתים ניתן לעשות או לנסות הלבנה פנימית ולעיתים לא ניתן. מצריך בדיקה.
הלבנת שיניים רגילה לא תעזור כלל , כי היא עובדת מבחוץ ושינוי הצבע במצב זה הוא פנימי. הפתרון הינו כתר. למינט, ציפוי חרסינה לא מתאים כי כיסוי הצבע לא יהיה טוב מספיק ושן לאח ר טש צריכה את החיזורק המתקבל עי כתר.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
רחלי30/10/2008הייתי היום אצל רופא לשיקום הפה. בעבור הלבנה פנימית לאותה שן ביקש 1500 שקל, הגיוני? סביר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיוני
ד``ר גלית כהן04/11/2008אין מחירון אחיד ברפואת שיניים. טווח המחירים משתנה ממרפאה למרפאה ומרופא ךרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הארכת כותרת שלא השיג את מטרתואורי20/07/2008
שלום לאחרונה עברתי ניתוח הארכת כותרת במטרה להוריד 2 מ"מ של עצם על מנת שניתן יהיה להשלים טיפול שורש. בתום ניתוח של שלוש שעות התבשר לי שעקב ספיגה בעצם לא ניתן היה להשיג את הנידרש אלא רק 0.5 מ"מ. כמו כן נאמר לי שניתן יהיה לבצע "רמפה" ע"י הבקעה של שן סמוכה והרמת השורש וע"י כך יהיה ניתן להשלים את טיפול השורש. הייתי מעוניין לדעת האם הדבר נשמע סביר? כמו כן האם לא ניתן לדעת לפני שמתחילים בטיפול שורש שיש צורך בהארכת כותרת? וכן האם לא ניתן לדעת לפני ניתוח הארכת כותרת שיש ספיגה בעצם? גילי הינו 33 ומעולם לא ניזקקתי לטיפול מורכב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוי מראש של תוצאת טיפול
ד``ר גלית כהן23/07/2008פעמים רבות מתחוור צורך בהארכת כותרת רק לאחר סילוק כל העששת (במהלך הפתיחה לטש), כשרואים באיזה גובה יחסית לעצם נשאר חומר שן בריא. אותו דבר לגבי מצב עצם. בניגוד להשתלות שם מבצעים צילום סיטי לפני ההשתלה ע"מ לראות את מצב העצם במדוייק בכל שלושת המימדים, בטיפול רגיל מבצעים רק צילום רנטגן לפני הטיפול. הצילום הוא דו מימדי והרקמות חופפות כך שהתמונה המתקבלת היא חלקית ובהחלט יתכן שינוי בתוכנית הטיפול לאחר פתיחה וראיה ישירה של המצב.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים-לשמור תוצאהרון18/07/2008
שלום רב! אחרי שעברתי הלבנת שיניים ביתית (סד),מה יעזור לי לשמירת הלובן? כל כמה זמן כדאי לשים עוד חומר בפלטה כדי לשמור על תוצאה ובאיזה תדירות?(מבלי לחכות עד שהשיניים יצהיבו),אלא לשמור על הגוון שהתקבל. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן23/07/2008מומלץ שימור של אחת למס חדשים, תלוי בהרגלים:קפה, תה, קולה, עישון וכד'
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן23/07/2008מומלץ שימור של אחת למס חדשים, תלוי בהרגלים:קפה, תה, קולה, עישון וכד'
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשן לאחר טיפןך שורשבתיה18/07/2008
שלום, אכלתי משהו קשה וכתוצאה מכך נשבר קיר השן המקורית, בשן שברובה קיים מבנה לאחר טיפול שורשברוב השן קיים המבנה בצד נשאר החלק החיצוני של השן המקורית בזמנו לא עשיתי כתר בגלל בעיה תקציבית... מה גורל השן עכשיו? חייבת כתר? היא תתפורר? האם הטיפול הכרחי יהיה נזק בלתי הפיך לשן? אשמח לתשובה.... תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר שן לאחר טש
ד``ר גלית כהן23/07/2008בשלב זה צריך לבדוק שוב את השן אולי ניתן לעשות כתר, אבל יכול להיות שהשבר נמוך מתחת לקו החניכיים ואז לא ניתן לשקם והשן לעקירה. אם ניתן לבצע כתר רצוי לבצעו מייד.
בהצלחה,
דר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.......
בתיה24/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים צהובותאהוד18/07/2008
בני (17) שבר את השיניים הקדמיות (כחצי מהן) לפני מס' שנים. שיניו קצת צהובות, אך החלקים שהרופא השלים צהובות במיוחד, ממש גוון מכוער. רציתי לשאול לגבי הלבנה - אם אפשר להלבין גם 'השלמה', כמה זה עולה, אם אפשר להלבין את שאר השיניים... בקיצור, קצת מידע. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת השלמה
ד``ר גלית כהן23/07/2008לא ניתן להלבין השלמות וסתימות. ניתן להלבין רק חומר שן טבעי.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לסתימה אצל שינניתדיני16/07/2008
שלום רב, בעת ניקוי שיניים אצל השיננית נתלשה סתימה גדולה משן טוחנת עליונה. הדבר תמוה מאחר ורק מספר ימים קודם לטיפול השיננית עברתי צילומים שונים (פנורמיים וסטטיים) ונבדקתי ע"י רופא השיניים. באם יש סדק בשן או בסתימה האם אין זה נראה בצילום? כ"כ - האם ניקוי בידי שיננית "יסודית" יכול לגרום להוצאת/תלישת סתימה ממקומה (בלויווי גב שן/שכבת שן דקה אליה היתה דבוקה הסתימה)? אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לסתימה בטיפול ניקוי אבן
ד``ר גלית כהן17/07/2008טיפול של הסרת אבנית אינו יכול לגרום לשבר או לפרוק של סתימה טובה. הניקוי נעשה עי הפעלת רטט על השיניים ובהחלט אם יש סתימה או שן סדוקים או מנותקים הם עלולים ליפול . וטוב שכך כי אם סתימה אינה אחוזה היטב תתפתח מסביבה עששת שתצריך טיפול נרחב יותר בהמשך.
ולשאלתך לגבי הבדיקה והצילומים, סדק לא ניתן לאבחון רנטגני.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר לכתר?קרן15/07/2008
שלום רב, שאלתי היא כזו: האם קיים מצב שבו במקום בו חסרה שן (בעקבות עקירה) אשר נמצאת בסמוך לשן אשר אמורה לעבור טיפול לכתר ניתן לעשות כתר המשולב עם הכתר על השן הקיימת? סוג של גשר על מנת שלא יהיה חוסר של שן ושלא יהיה צורך בשתל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר
ד``ר גלית כהן17/07/2008שן עקורה ניתן להשלים על ידי שתל - ואז אין צורך להשען על שיניים סמוכות. או על ידי גשר- בו נתמכים לפחות על 2 שיניים משני צידי השן העקורה. לא ניתן להשען רק על כתר בצד אחד של העקירה.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניםרחל15/07/2008
לפני שבוע עקרו לי 7 שיניים בלסת תחתונה שמו לי תותבת שלמה תחתונה ואני לא מצליחה לאכל אתה כשאני רוצה לאכול מוציאה את התותבת מה לעשות אני מיואשת לגמרי נראה שיש לי בפה 2 אבנים לא יודעת איך אפשר לאכל? בבקשה עזרו לי תודה נראה שפעם אסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת
ד``ר גלית כהן17/07/2008אחיזתן של תותבות אינה כשל שיניים ובעיקר לא תותבת תחתונה. עם הזמן לומדים לאחוז אותן טוב יותר בעזרת השפתיים והלשון.
כמו כן תותבת מיידית הנמסרת מייד לאחר עקירות התאמתה ירודה לעומת תותבת סופית.
עם זאת, על מנת לקבל אחיזה טובה באמת רצוי להוסיף מס' שתלים ואז היציבות כבר טובה ביותר.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה כלואה- חובה להיזהרtami14/07/2008
ביום חמישי האחרון 10.07.08 עשיתי עקירה כירורגית של שן בינה כלואה. נפשית אני לא מצליחה להתאושש, הרופאה התייחסה אליי באופן ברוטאלי ומשפיל ביותר, כל הטיפול היא לא הפסיקה ולו לשניה לצרוח עלי, מה שהכניס אותי יותר להיסטריה ולבכי שלא נתן לי לנשום בטיפול, הרגשתי עירפול נוראי ושניה מאיבוד הכרה. כשיצאתי מהטיפול התמוטטתי פעמיים בידי בעלי. ששאל אותה להתנהגותי ההיסטרית היא טרקה הדלת בפרצוף לנוכח מספר פציינטים המומים, שאגב, מוכנים להעיד. מאז הטיפול אני לא מפסיקה לבכות בכל פעם שאני נזכרת בהשפלה ובמילים הנוראיות שהיא אמרה לי כמו "אם את לא נרגעת עוד שניה אני מעיפה אותך לסורוקה" , "תפסיקי לבכות לפני שאני מוציאה אותך מדממת כולך מהחדר", "תיבכי על צרות בחיים ולא על שיניים" וכו וכו'. אף על פי שמן הסתם היא קולגה, אני ממש מתחננת איפה מתלוננים?? אני לא יכולה לשאת זאת לבד ולו עוד יום אחד בלבד. שמה- ד"ר טניה סינדרובסקי. בהנהל כללית מסירים אחריות כי כללית סמייל לא באחריותה. מה תגידו?? לעזרתכן אודה תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היית היסטרית?
רחל15/07/2008היית היסטרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר רופא מטופל
ד``ר גלית כהן17/07/2008ראשית עקירת שן בינה כלואה היא טיפול קשה ביותר והרופא צריך שיתוף פעולה מהמטופל. במקרים בהם נראה שהטיפול יהיה קשה במיוחד או כשהטופל רגיש יותר ניתן לבצע את העקירה תחת טשטוש ברמה קלה, בינונית או עמוקה לפי הצורך.
פרט לכך רופאים הם אנשים, ולהם אישיות והרגלים ורצוי למצוא רופא המתאים לך מבחינת קשר ואישיות.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?
ענת04/10/2011מוזר,לא נשמע כמאפיין אישיות של רופא אלא גישה ומילים שבוודאי רופא מקצועי לא אמור להשתמש בהם גם אם המטופלת הייתה בשיא ההיסטריה
תודה על שם הרופאה והאזהרה מהכללית סמייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)