מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה מוזרה....רומי15/06/2010
שלום,
יש לי שאלה מעט מוזרה אבל אשאל בכל זאת, בימים האחרונים יש לי מעין "קפיצות" באיבר המין כמו שריר שקופץ בעין. דבר זה לא קרה לי לעולם ובשבוע האחרון קורה לי לסירוגין. ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערן
ד''ר נחום זילבר18/06/2010עצב קטנטן סורר שפעילותו תעלם בהקדם (כמו בעין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..אכן פסק! :-)
ערן18/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןלילי15/06/2010
מה בדיוק פרוטוקול ההתנהגות בנוגע לקיום יחסי מין בזמן שיש דלקת בדרכי השתן? אני אומנם לקראת סוף הטיפול האנטיביוטי, אך האם בן זוגי יכול להדבק בדלקת (אנחנו משתמשים בקונדום)? האם מומלץ לחכות שהדלקת תעבור לחלוטין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד''ר נחום זילבר18/06/2010הוא אינו יכול להדבק. אין צורך לחכות שהדלקת תעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SHBG נמוחkb815/06/2010
שלום רב
אני כבן 32 מזה שנים גומר מהר וסובל מירידה בחשק המיני הזיקפת בוקר לרוב איננה
למרות זאת אני מאונן משעמום פעם ביום ממש בלי חשק.
אורולוג אמר שאין פגיע גופנית,פסיכיאטר שלל דיכאון ורק אצל אנדוקרינולוג נמצא צשהו אחד שנראה לי לא תקין וזה SHBG נמוך וFREE ANDROGEN UNDEX גבוע104.6
הSHBG הוא 19.6 האנדוקרינולוג אומר שזה בסדר! לדבריו לא זה גורם בעיה האם הוא צודק????
ומה עוד אוכל לעשות או לבדוק שלא עשיתי???? אגב האנדוקרינולוג אומר שאין טעם לבדוק טוסטוסטרון חופשי כי הכללי תקין האם הוא צודק גם בזה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור21/06/2010מהנתונים שמסרת לא נראה שיש בעיה הורמונלית הדורשת טיפול.
אבל- אם יש שפיכה מוקדמת ומעוניין בטיפול- יכול לפנות לקבלת טיפול (כנראה ללא קשר לבעית החשק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונד אשכיםירון15/06/2010
בשני אשכים הודגם מיקרוקלצינוזיס.סובל מכאבים במשך החודשים האחרונים.במכון אמרו שיש צוך להגיע לבדיקות כל חצי שנה.
\לפני חצי שנה בבית חולים בדקו ולא הציפו את הממצא הנ"ל אלא נתנו אנטיביוטיקה והכאב עבר לתקופה קצרה.
מבקש הסבר מפורט לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר אורי גור17/06/2010הסתיידויות זעירות אינן מסבירות את הכאבים אך גם אינם ממצא מדאיג.
אין צורך במעקב
אם יש כאבים -פנה להיבדק ולשלול דלקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ערמונית ונודולים בריאותא.א.15/06/2010
לחמי התגלה סרטן ערמונית בדרגה 7=3+4 נפח ערמונית 72 סמ"ק רמת PSA 6.8 בבדיקת CT בטן הכל תקין פרט למספר נודולים זעירים באחת הריאות. האם קיים חשש לגרורות בריאות? רופאת המשפחה הפנתה ל-CT נוסף של החזה בחתכים דקים. האם בדיקה זו יכולה לאשר או לשלול גרורות? או האם כדאי לבצע בדיקה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור21/06/2010הסבירות להופעת גרורות בריאות בנתונים שמסרת נמוכה מאד.
CT בחתכים דקים יכול אולי לאפיין טוב יותר את הנודולים הזעירים- אך לא נראה לי שתקדם משהו בטיפול בחמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ מגביר את כאבים מאבנים בכליות?רז14/06/2010
שלום לכם,
אני אמור לצאת לטיול רגלי מאומץ של יומיים וחצי בסוף השבוע הקרוב,
הבעיה-
גילו אצלי אבנים בכליות, ובשבועיים האחרונים נתקפתי כאבים חזקים
בסופי השבוע, שכללו בחילה (ללא הקאה), ללא חום וצמרמורות, ןחצי שעה של ניטרול
נר אופטלגין עזר לכאב, ומאז שקט (אומנם פה ושם יש כאבון עמום בצד)
השאלה הגדולה- האם לוותר על החוויה, מחשש להתקף כאבים?
האם מאמץ פיזי מגביר את הסכנה/הסיכוי להתקף כאבים?
תודה מראש לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רז
ד''ר אורי גור21/06/2010מאמץ אינו מגביר את הכאבים.
כמובן אינו מפחית את הסיכוי שקיים להתקף נוסף - ולכן ההחלטה אם לוותר על החוויה - היא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת יעוץיעקב קרגץ14/06/2010
שלום רב,
רמת PSA אצלי עלתה:
ב-2006 - 1.
ב-2/2009 – 3.3
ב-9/2009- 3.97
לאחר מכן בוצעה ביופסיה במכון אסותא והתוצאות הן: (משני הצדדים)
-Benign prostatic tissue , Atrophic change
בבדיקה שבוצעה החודש רמת PSA עלתה עד 6.23. לפי בדיקה של אורולוג לפני מספר ימים אין שינויים בגודל של הפרוסטטה ואין החמרה במצבי. טיפול תרופתי – Omnic של שנה וחצי, אבקש את המלצתך להמשך הטיפול.
תודה מראש
יעקב (בן 56 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י
ד''ר נחום זילבר02/07/2010עקב השינוי הניכר ברמת PSA יש לבצע בהקדם ביופסיות נוספות מהערמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריטרוציטים בשתןבר14/06/2010
שלום,
סבי בן 81, במעקב אורולוגי בעקבות ניתוח BPH (לפני מספר שנים) התגלו 25Ery/micl בשתן. בשתן מיקרוסקופי - 1Ery(U)/field. לפני 3 חודשים היו 10Ery/micl. מה יכולה להיות משמעות הממצא? האם כבר כדאי לבצע בדיקות נוספות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריתרוציטים
ד''ר אורי גור17/06/2010בבדיקת השתן המיקרוסקופית (שהיא המדוייקת יותר) נמצא רק 1.
נורמלי= עד 3
אין צורך בבירור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניתיוסי14/06/2010
שלום
אבי בן 90 עד לפני שנה היה עם ערמונית מוגדלת PSA 10
טופל חצי שנה בלוקרין 11.25
כיום PSA 0.6
תוצאות אולטראסאונד כיום
ערמונית 19 סמ"ק
שלפוחית לאחר התרוקנות עם שארית 1.5 סמ"ק
הזרימה השתפרה אבל עדיין סובל מתכיפות במתן שתן
האם הערמונית עדיין מוגדלת?
אם לא, אז מה הבעיה יכולה להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד''ר אורי גור17/06/2010הערמונית מוגדלת במידה קלה, אך לא תמיד גודלה נמצא באופן ישיר למידת ההפרעה שגורמת.
בנוסף ייתכנו שינויים בשלפוחית השתן הגורמים לתכיפות בהשתנה.
מציע לפנות איתו לאורולוג להערכה ותוספת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי המין?אור14/06/2010
ד"ר שלום,
שכבתי עם מישהי ביום שישי, היום בשני בבוקר קמתי בתחושה שאני צריך להשתין,
וגם לאחר מתן השתן התחושה לא ממש עברה לי, קראתי על דלקת בדרכי השתן ברשת,
ואני חושב שיש לי כמה סימפטומים די דומים - "כאב צורב בבטן התחתונה, תחושה שהשלפוחית אינה מתרוקנת לגמרי", ואני לא זוכר שבד"כ יש לי תחושות כאלה...
ואז קראתי שיש דבר שנקרא גם דלקת בדרכי המין, שיש לה סימפטומים דומים, והיא נפוצה גם אצל גברים...
(אבל לא שמתי לב שיש לי הפרשה מאיבר המין)
מה זה יכול להיות? ומה כדי לעשות ובאיזו תכיפות?
האם ללכת רק לרופא המשפחה ולבקש בדיקות? דם / שתן / זרע?
או כדאי ללכת גם לאורולוג או רופא מקצועי אחר?
תוך כמה זמן יהיו תוצאות לבדיקות? הבנתי מכתובת שצירפתי שקשה לאבחן...
והאם כדאי כבר לאור סימפטומים אלו להתחיל לקחת אנטיביוטיקה, ואיזו (או שצריך לחכות לממצאים)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור14/06/2010פנה לרופא המשפחה לבדיקה ובדיקות שתן כולל תרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורולוגראומה חממי13/06/2010
שלום, בני בן 19.5 עבר ניתוח בצבא DETORSION של האשך שמאל וקיבוע של 2 האשכים- שאלתי כיצד יש להמשיך לטפל בנושא- איזה פעילות מותר ואסור לעשות - ממה להמנע וכיצד להמשיך ולעקוב . איזה סיבוכים יכולים להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור14/06/2010רצוי לברר גם עם המנתח.
לאחר תקופת החלמה - פעילות רגילה לכל דבר ואין צורך במעקב מיוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן בתכיפותאורי13/06/2010
שלום, אני בן 16 ומזה שנתיים-שלוש, יש לי צורך ללכת לשירותים, לשתן, כל שעה- שעה וחצי ביום. (למרות שאם אני עסוק בדברים אחרים כמו בבית ספר, אז אני הולך אחרי הרבה יותר זמן). התחילה לי לפני שנתיים-שלוש גם אלרגיה בעונות מעבר, השאלה אם זה קשור, ולמה אני צריך לשירותים כל כמה זמן? מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
ד''ר אורי גור14/06/2010לא קשור לאלרגיה
יתכן וקשור להרגלי השתנה, או להתרוקנות לא שלמה
אם מפריע ומלווה בהפרעות גם בזרם השתן - פנה לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ומבוכה.מודאג13/06/2010
הפניה שלי מתחלקת למספר שאלות, ואני חושב שיש עניין לציבור בתשובות:
1. בשנה האחרונה יש לי הרגשה לאחר הטלת השתן כי לא כל השתן יצא. אך אינני סובל מכאבים או מהשתנה תכופה, אינני מתעורר בלילה, אין לי נפיחויות או חריגות פרט לאותה תחושה, האם תוכל לפרט גורמים אפשריים לתחושה זו?
2. לעיתים מבנה השופכה שלי בבסיסה רחבה באמצע צרה והכיפה רחבה לרוב אינה נראית כך (לא בזקפה). האם זה יכול להיות קשור לשאלה הקודמת, למרות שהתחושה אינה מהשופכה?
3. שמתי לב שכאשר אני רגוע (נפשית כמו במדיטציה) זרימת השתן חלקה, ולאחריה אין לי את התחושה שתוארה בסעיף הראשון.
4. אני מאוד מאוד נבוך לפנות לאורולוג, איך מתגברים? לפחות שכנע אותי בתשובה מפורטת לגבי האפשרויות של הבעיה שתיארתי למעלה. ..
תודה
מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג
ד''ר נחום זילבר13/06/2010אני עונה למודאג ולא לציבור:
1. יתכן וישנה שארית שתן.
2. לא קשור
3. יתכן
4. אם אין לך בעיה רצינית יותר אין צורך בפניה לאורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שתן ליליד בן 3רונית13/06/2010
בני בן ה 3נגמל כעת מחיתולים ושמנו לב שהשתן שלו יוצא לכיוון מעלה . מה עושים במקרה זה ,
האם יש צורך בניתוח ואיזה ??? מה הסיכונים ???? . תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד''ר נחום זילבר13/06/2010פנו לרופא ילדים שיבדוק אותו ואם יש צורך שיפנה אותו לאורולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרה במיידיעידן13/06/2010
יוצא לי כשאני גומר ג'ל שקוף כזה ששורף לי כשהוא יוצא מזה? האם עליי לדאוג?ומה עליי לעשות כדי שזה יפסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידן
ד''ר נחום זילבר13/06/2010יתכן ויש זיהום. בקש לשלוח את הג'ל לבדיקת תרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)