מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבר הפיןב'10/06/2010
שלום,
אני בן 18 , ושמתי לב שצורת הפין שלי היא מוזרה .הפין נוטה למטה בזווית של בערך 75 מעלות... לאחר קריאה באינטרנט חשבתי אולי שבעבר עברתי שבר בפין ומהסיבה הזאת הפין בצורה כזו כי זכור לי לפני 10 שנים בערך צליל של "קליק" בזמן זיקפה.
בזמן זיקפה ניתן לראות שקע כזה בשופכה שמטה את הפין כלפי מטה.
השאלות שלי הן כאלה.. :
האם אני צריך ללכת לבדיקה אצל אורולוג באופן מיידי?
האם דרוש טיפול מיוחד או ניתוח לשם יישור הפין? ואם כן מה ההשלכות לכך
האם עלול להגרם נזק בעתיד הרחוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה - מודאג
ג'11/06/2010אנ יעדין מחכה לתשובה... אני אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי כי העניין ממש מדאיג אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב
ד''ר נחום זילבר13/06/2010פנה לאורולוג שייעץ לך את הטפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהא09/06/2010
ערב טוב,
אני בן 21 ואובחן אצלי וריקוצלה לפני מספר שנים כשהתגייסתי לצה"ל. הוריקוצלה משמעותי בדרגה 3 וללא כאבים.
לאחר בדיקת זרע תקינה לפני כשנה, פניתי לאורולוג שטען כי אין אינדיקציה לניתוח והשאיר את העניין למעקב.
להלן תוצאותיה של בדיקה נוספת שעשיתי השבוע:
צבע- אפור, זמן התנזלות- תוך 30 דקות, נפח- 3 מ"ל, PH- 7.8, ריכוז- 85 מיליון, מס' זרעונים כללי- 225 מליון, תנועה- 75% תנועה טובה.
הבדיקה נראית לי תקינה ויש לי כמה תהיות ושאלות בנושא:
איך יתכן שוריקוצלה כלכך משמעותי לא פוגע בפוריות?
האם יכול להיות שהוריקוצלה ילווה אותי כל חיי מבלי לפגוע בפוריות ובלי כאבים פתאומיים?
האם לא כדאי לטפל על מנת למנוע מצבים של כאב וחוסר פוריות בעתיד????
אגב קראתי באינטרנט על שיטה חדשנית בשם גת גורן, מה דעתכם עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר אורי גור14/06/2010מסכים - הבדיקה נראית תקינה בפרמטרים שנבדקו.
וריקוצל הוא תופעה שכיחה - רק בחלק מהאנשים מביאה להפרעה בייצור הזרע.
לא הוכח שבהכרח יגרום להפרעה בעתיד ולכן אין מקום לטיפול "מניעתי".
שיטת האמבוליזציה היא מוכרת בעולם ואינה חדשנית, ומקבילה ביעילותה לשיטות הניתוח השונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה מרובהיואב09/06/2010
שלום קוראים לי יואב אני בן 18 וחצי ויש לי בעיה אני משתין כמעט בלי הפסקה ואני מתביש ללכת לרופא .
מה עלי לעשות?
בתודה מראש יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב
ד''ר אורי גור14/06/2010לפנות לרופא!
עליך להיבדק, וגם לשלוח בדיקות דם ושתן למעבדה
אל תתביייש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה לעשות
יואב14/06/2010הלחתי לרופא הסיתי בדיקה ולא היה כלום ועדין שורפ לי מאוד וזם יש לי נוזל זרע בקצה ואני גם מרגיש כיאלו אני תופס את הפין פנצתה!!!
מה לעשות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיואב
ד''ר אורי גור17/06/2010פנה לאורולוג להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה .כיפה רופפת. ערמוניתשלמה (בדוי)09/06/2010
לפני יומייים עשיתי עבודה יד לא בדרך נכונה במקום למעלה למלטה עשיתי מצד לצד צמוד לגוף
היה כתוב באתר אחד.(קראו לזה גוזו מוזו משהו)
זה גרם לכמה דברים אחד לכאבים שנוגעים בעיקר בחור ובצד נקודה אדומה אבל מה שהכי מפריע לי
הערמונית(כיפה) נהיתה לי פתאום גמישה יותר מידי מסתובבת אפילו לכיוון הנגדי גם האיבר עצמו נהיה גמיש אבל פחות מהכיפה. (אני לא מעשן או משהו)
זה משהו שעובר? וזה יתקשה ויתרפא חזרה או שאכלתי אותה?
תודה רבה על התשובה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שנשבר לי?
שלמה (בדוי)09/06/2010בהמשך לשאלה הקודמת
יכול להיות שנשבר לי? לי הפין מאוננות הלא רגילה?
קראתי פה משהו דומה וכתוב שגם צריך לעשות ניתוח?
ותוך יומיים ועבר יומיים
לא פעם ראשונה שהשתמשתי בשיטה ההיא של ימינה שמאלה דרך בגדים
רק הפעם קרה משהו רציני שבנתיים ולא עובר בנתיים?
שוב תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלמה
ד''ר אורי גור14/06/2010לא ברור מה עשית ומה קרה.
ניתן לפצוע את הגופים (ואף לגרום שבר של הפין) - באוננות
נכון שרצוי לנתח מוקדם ככל האפשר - רצוי בטווח של ימים לאחר הארוע
אם אתה בספק -פנה לבדיקה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל איבר מיןנ08/06/2010
שלום.
אני בן 16 וגודל איבר המין שלי די מטריד אותי.
במצב רפוי הוא עומד על 6~7 ס"מ וזה נראה קטן מאוד, וזה מדאיג במיוחד לקראת צבא.
במצב של זקפה האורך הוא 12 ס"מ פחות או יותר וגם זה בקושי, רוחב 4.7 ס"מ בערך.
זה נראה כאילו האורך לא השתנה מאז גיל 12, מבחינות אחרות כמו שעירות למשל כן התפתחתי בעיקר ברגליים.
מעולם לא אוננתי עד למצב של פורקן, האם זה תקין בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
נ12/06/2010לפי מה שהבנתי מאתרים שונים באינטרנט, הגודל הממוצע של איבר מין במצב רפוי הוא 9-10, ו15-16 בזקפה מלאה. זה די מטריד להיות 3~4 ס"מ מתחת לממוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ
ד''ר נחום זילבר13/06/2010הגודל לא קובע. אתה יכול לאונן עד הפורקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חליבת הפרוסטטהליאון07/06/2010
היי דוקטור. אני בחור בן 20, הומוסקסואל. לאחרונה התעניינתי ב"חליבת" הפרוסטטה, קראתי מספר מאמרים באינטרנט והחלטתי לנסות בעצמי. ניסיתי שוב ושוב למצוא את המיקום לפי ההוראות והשירטוטים ונדמה לי שמצאתי אבל לא בדיוק מה שציינו (בלוטה בגודל אגוז), חיכחתי את קצה האצבע הלוך ושוב תוך כדי אוננות ובדיוק לקראת השפיכה הבלוטה התנפחה. אפשר לציין שהרגשתי בעננים חחח עד עכשיו אני מתאושש. אז סביר להניח שאכן הצלחתי לגרות את הבלוטה? והאם זו פעולה טבעית לחלוטין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פגיעה קלה בזיקפהבן 2507/06/2010
שלום רב,
אני השתמשתי בטבליות למיסיל ובמשחת למיסיל כדי לטפל בפטריה שיש לי במפשעה, זו פטריה שהייתה במפשעה במשך 5 שנים לפי הערכתי.
טיפלתי בפטרייה שבמפשעה ועכשיו העור טבעי ובריא ,אבל יש לי תחושה שיש לי פגיעה קלה בזיקפה, האם זה ייתכן בגלל השימוש הממושך שלי בתרופה? כי הטיפול בפטרייה היה ארוך מהרגיל, הטיפול בעזרת המשחה כלל בהתחלה 24 ימים, ולאחר שבוע מהפסקת המשחה, שוב צמחה פטריה (צמיחה קלה) ולכן המשכתי לעוד 10 ימים במשחה. ולכן בסך הכל זה 34 ימים. ויש אזור מסויים, קטן יחסית שלא טיפלתי בו בהתחלה ולכן התחלתי למרוח עליו משחה במשך חודש וחצי, ולאחר שלא היה שיפור פניתי לרופא והוא אמר שזו דלקת ונתן לי טבעדרם וזה הצליח.
האם יכול להיות ששימוש ממושך כזה בלמיסיל על המפשעה יגרום לפגיעה קלה בזיקפה? או שהתרופה בכל מקרה לא חודרת מעבר לעור? האם יכול להיות שהמשחה נכנסה עמוק יותר בגלל השימוש הממושך והגיעה לורידים מסויימים ופגעה בהם? או למשל פגעה במנגנוני הזיקפה שנמצאים באזור המפשעה או האגן? או שהפגיעה בזקפה היא כתוצאה מבעיה אחרת ולא מהתרופה בכל מקרה גם אם השימוש היה ארוך מהרגיל?
אני בן 26.
תודה רבה
אשמח לקבל את עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור07/06/2010לא סביר הקשר בין למיסיל לפגיעה בזקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי אבניםadam06/06/2010
שלום אני בן 30.כשאני משתין אני מרגיש לפעמים כאילו חסום או שלא הכל יוצא.בעבר היה ממש שורף כואב לי בצינור אם הייתי משתין אחרי זמן רב .היום לא.אני ניסיתי ללחוץ על הצינור מלטה כשאני השתנתי ושרף כאב לי.האם יש לי אבנים בדרכי השתן?ורציתי לדעת מה הטיפול כי אני מפחד מניתוחים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור07/06/2010המצב שאתה מתאר יכול לנבוע מסיבות שונות, אבן אפשרית אך אינה שכיחה כגורם לתלונות שאתה מתאר.
ראשית יש להגיע לאבחנה ולפיכך יקבע הטיפול המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנוגע לניתוח וריקוצלה.ישראל05/06/2010
עשיתי לפני כשבועיים ניתוח וריקוצלה שהיה בדרגה 3.
מתי אני אוכל לחזור לפעילות גופנית מלאה?(כמו ריצות, בריכה וכו'..)
כמה זמן אחרי הניתוח מותר לאונן? אם אוננתי לפני שבוע זה בסדר?
גילו לי את הוריקוצלה בלשכת הגיוס, והורידו לי את הפרופיל ל82 בגללה, יכול להווצר מצב שהפרופיל ירד עוד בגלל הניתוח?
ומידי פעם אני מרגיש כאבים באשך השמאלי (שבו היה הוריקוצלה..) וכאבים חזקים ממש, זה כבר שבועיים אחרי הניתוח והבנתי שאני לא אמור לחוות כאבים בזמן זה, צריך לבדוק את זה?
ושמתי לב שעדיין אשך שמאל יותר גדול בהרבה מאשך ימין, אחרי הניתוח הגודל אמור לחזור לעצמו או שעדיין יהיו הפרשי הגודל?
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישראל
ד''ר אורי גור07/06/2010תלוי בסוג הניתוח - לרוב כחודש לאחריו.
מותר לאונן/לקיים יחסים
איני בטוח לגבי הפרופיל - אני חושב שלא צפוי להשתנות
כאבים חזקים לא אמורים להיות - פנה להיבדק!!
האשך לרוב קטן יותר - אם גדול דווקא - פנה להיבדק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשם הניתוח
ישראל09/06/2010לפי מה שאני רואה עכשיו במכתב שחרור שם הניתוח הוא Low Ligation Spermatic LT Veins
אז גם הוא חודש ימים עד להחלמה המאפשרת שחיה?
תודה רבה על כל התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר אורי גור14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקפה - רק אם אני מסיט אותו ימינהזיו05/06/2010
שלום.
אני בן 25. התחלתי לקיים יחסי מין בגיל 21.
לעיתים קרובות אני לא מגיע לזקפה, וכרגע אני עם בת זוג ולא הצלחנו להגיע למצב של חדירה אפילו פעם אחת.
(הבעיה היתה לי ברמה זו או אחרת עם שתי בנות הזוג האחרות שהיו לי)
איבר המין שלי מתעקל כלפי מטה, והוא גם עומד "כלפי מטה" - אם אני מכווץ את רצפת האגן כדי לחזק את הזקפה אז הוא ממש ננעל כלפי מטה בחוזקה.
לכן, כדי לקיים יחסי מין אני לרב "משחרר לרגע", לוקח את האיבר עם היד ומכוון אותו פנימה. זה קצת כואב לפעמים, אבל לפעמים אני מצליח לקיים יחסי מין בצורה זו.
בכל מקרה, החלטתי לאחרונה לחקור את זה לעומק. הגעתי לזקפה בעזרת פורנוגרפיה ואז עליתי למיטה ועשיתי "סימולציה" של מה שאני עושה כשבת הזוג שם וראיתי מתי אני מאבד את הזקפה - זה קורה כשאני מסתובב על הבטן.
בדיקה קצת יותר מדויקת גילתה שאני ממש יכול לשלוט בזקפה ע"י הזזת האיבר ימינה או שמאלה - מזיז ימינה והזקפה מתחזקת מאד - מזיז שמאלה והיא מתחילה להיעלם ולבסוף נעלמת. אם אני לא מסיט אותו עם היד אין לו כל נטיה לאף צד.
אציין בנוסף שכילד אוננתי מגיל צעיר (11) ולא ידעתי מה לעשות, אז הייתי פשוט מוחץ את האיבר (בלי להגיע לזקפה) עד שהייתי גומר. אפילו בגיל הגן הייתי שוכב על הבטן ומוחץ בצורה הזו וזה היה נעים (אז כמובן עוד לא שפכתי). אני מפחד שאולי עשיתי לעצמי נזק בצורה זו. כשהייתי אצל רופא מין בגיל 21 כדי לשאול אותו לגבי הצורה המוזרה הוא אמר שהשבירה שיש לי כלפי מטה היא מולדת והוא יכול את זה לתקן בניתוח (אני לא זוכר אם הוא אמר שזה 40 אחוז או 40 מעלות, אבל 40 משהו), אבל שלדעתו זו רק בעיה אסתטית ולא צריך להפריע לי לתפקד. מצד שני, אני חושב שבתמונה ששלחתי לו הוא לא יכול היה לראות שהאיבר ממש "נעול" כלפי מטה בנוסף לשבירה ולא נותן שיזיזו אותו.
אשמח לשמוע נסיון אבחנה של התופעות (נעילה כלפי מטה וזקפה שמתחזקת כשהאיבר מוסט ימינה ונחלשת בהסטה שמאלה) והאם יש מה לעשות בנושא.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיו
ד''ר אורי גור07/06/2010אם ישנה עקמת - אכן הפתרון הוא בתיקון ניתוחי.
שינוי בעוצמת הזקפה במצבים /כיוונים שונים- אינה מוכרת
לא סביר שגרמת נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצינור השופכהאמיר05/06/2010
ד"ר שלום רב,
אני בחור בן 25 בריא בד"כ בשלושה שבועות האחרונים אני מרגיש כאב קל בעיקר עם אני נוגע בצינור השופכה לכיוון שורש הפין (שמתחיל כנראה מאחורי האשכים) חשוב לי לציין כי עברתי לפני 4 שנים 3 ניתוחים שהחדירו לי קטטר.
בשנה וחצי האחרונות גם קורה לי איזה פעם בחודש שאני שם לב שיוצאת לי טיפה צמיגית אולי זה זרע בסוף מתן שתן אבל זה קורה לעיתים רחוקות יותר.
אני פעיל מבחינה מינית ממוצע של פעמיים בשבוע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ד''ר אורי גור07/06/2010יתכן דלקת בשופכה - פנה להיבדק + דגימה לתרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דטרוזיטולשני04/06/2010
אני סובלת מתכיפות ודחיפות קשה במתן שתן.
האורוגניקולוג המליץ על דטרוזיטול 2 מ"ג ביום והאורולוג שהלכתי אליו אמר לי לקחת כדור אחד של 4 מ"ג.
האם במקום כדור אחד של 4 מיליגרם אפשר לקחת 2 כדורים של 2 מ"ג ביום בבוקר ובערב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
ד''ר אורי גור07/06/2010המינון המומלץ הוא 4 מ"ג פעם ביום - עובד ל-24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיברטיקול בכיס השתןיניב04/06/2010
שלום רב,
בן 71, בבדיקת אוטרא סאונד של בטן תחתונה נמצא דיברטיקול 3.0 ס"מ בכיס השתן.
לפני התרוקנות 170 מ"ל, לאחר התרוקנות 77 מ"ל. ערמונית 86 גרם.
מה המלצתכם לטיפול?
תודה מראש,
יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י
ד''ר נחום זילבר28/06/2010אם יש הפרעות ברורות במתן השתן יש מקום לנתוח הערמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל ערמונית ודברטיקול?
יואב09/09/2010שלום רב,
אתמול בצעתי אולטראסאונד לכליות ולדרכי השתן במסגרת מעקב אחר אנגיומיוליפומה בכליה הימנית,להלן הממצאים:
אנגיומיוליפומה בכליה הימנית :1.1 ס"מ -מצב זה (סביב ה1 ס"מ כשלוש שנות מעקב),
שלפוחית השתן: בקיבולת טובה,דפנות חלקים,שארית השתן גדולה 111 סמ"ק
ערמונית בגודל:5.3*4.4*4.5 ס"מ עם דברטיקול 9.0 ס"מ, דברטיקול לאחר התרוקנות גדל עד 11.0 ס"מ
שאלותיי לפורם הנכבד:
מה גודל הערמונית שלי ? ומה נחשב גודל תקין?
מה זה דברטיקול ?
אני קם בלילה לפחות 3 פעמים למתן שתן
מה דעתכם?
תודה ושנה טובה ,
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהי
ד''ר נחום זילבר12/09/2010אני מחזיר אותך לתשובתי הקודמת בה התרעתי לפניך על האפשרות שתתזדקק בעתיד לניתוח ערמונית עקב העובדה שיש לך דוירטיקולום-סעיף של כיס שתן שנוצר כתוצאה ממאמץ שרירי שלפוחית השתן להתכווץ ולהתרוקן משתן מול ערמונית חוסמת. זוהי מהות התשובה שקיבלת. פנה לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חוסר זקפה לאחר ניתוחשמוליק31/05/2010
אני בן 51
לפני כ- חודשיים וחצי עברתי כריתת ערמונית, לצערי למרות השימוש בויאגרה/סיאליס/לויטרה
(ניסיתי את שלושתם) עדיין אין לי זקפה.
שאלתי היא אייך בכל זאת ניתן להגיע לזקפה ומהי הדרך הכי קצרה לקבל טיפול זה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב
שמוליק06/06/2010אשמח באם תהיה התייחסות,
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק
ד''ר אורי גור07/06/2010הטיפול נקבע על פי סוג הניתוח שעברת ומרכיבים נוספים במבצך הבריאותי
ישנן מספר אפשרויות הכוללות: כדורים, מכשיר ואקום, זריקות תוך-מחלתיות (יכול לקרוא יותר באתר שלי).
בכל מקרה- עליך לפנות לאורולוג העוסק בתחום ולקבל ייעוץ וטיפול מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטה מהירהמ30/05/2010
שלום רב,
אני נשוי ואב לילדים, מאז ומעולם היתה לי בעיה של שפיכה מהירה, דהיינו כחצי דקה מהחדירה אני כבר גומר ולעיתים אף טרם החדירה.
אני מטופל מזה כ-4 חודשים בציפרלקס (SSRI) לטיפול בבעיית חרדה, קראתי רבות על כך שאמורה להיות השפעה טובה על בעיית הפליטה המוקדמת.
אך, על אף נטילת התרופה, אני ממשיך לגמור במהירות מטרידה.
האם יש פתרון תרופתי נוסף שניתן לקחת? מה עוד אני יכול לעשות על מנת לטפל בבעיה.(ללא טיפול פסיכולוגי).
האם שימוש בשיטת טנטרה יכולה לעזור בעיכוב השפיכה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ
ד''ר אורי גור14/06/2010ישנן מספר אפשרויות טיפול
אחת מהן היא ציפרלקס.
פנה לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)