מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנדרופניסא.29/05/2010
היי,
האם שימוש באנדרופניס כרוך בסיכונים כלשהם?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
א.29/05/2010אני רואה שאורולוג מומחה מוולפסון בשם יעקב יעקובי ממליץ להשתמש באנדרו-פניס, ואף מייבא אותם ארצה.
אשמח לדעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהאביב27/05/2010
שלום,
יש לי ציסטה ש"מטיילת" ליד אשך ימיני מאז 2002 ,לא התיחסתי אליה עד עכשיו אבל בשבוע האחרון התחילה להציק לי (הרגשה כמו דקירות) ושמתי לב שגדלה לכ-1 ס"מ כשמקודם לא הרגשתי אותה כמעט.
1. מה הסיבה ואיך שציסטה ש"מסתובבת" בשק האשכים - ליד אשך ימיני תגדל ?
2. מה ההליך להוצאתה ,צריך בדיקות מקדימות? כמה זמן לוקח, האם זה בהרדמה מלאה, צריך אישפוז ומתי מתקבלת החלטה להוציא אותה?
3. האם הציסטה יכולה לגרום לבעיות באשך אם היא נמצאת מתחתיו ולוחצת עליו ,האם מומלץ להוציא אותה?
אני אודה על התשובות בנושא חשוב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אביב29/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קיום יחסי מיןיעקב24/05/2010
אני וזוגתי בגיל ה-30 ויש לנו ילד אחד.
אני נוסע לטיבט למשלחת ורציתי לשאול:
האם אי קיום יחסי מין כלל ואיפלו לא אוננות,בקיצור היתנזרות לתקופה של שנה יכולה לגרום נזק עתידני למערכת המינית?
בעיות פיריון אצל הגבר או האישה?
תודה יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורי גור24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין עקום כלפי מטהאנונימי24/05/2010
אני בן 16 והזה שלי עקום כלפי מטה, ואני בטוח שזה לא תמיד היה ככה.
קראתי לזה והבנתי שזה יכול להגרם מצלקת, ואני זוכר לפני איזה שנתיים שקיבלתי שפשוף מהג'ינס באזור הפין הקדמי העליון. יכול להיות שזה גרם לצלקת?
לאחרונה קרה לי אותו הדבר עם הג'ינס, אבל הפעם הבנתי למה זה קורה וזה לא יקרה שוב. אבל עכשיו יש לי 2 פצעים, איך אני מונע מהם להפוך גם לצלקת ולהחמיר את המצב, אם בכלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור24/05/2010לא סביר שפצע שפשוף הביא להיווצרות עקמת
יותר סביר שהדבר קשור במבנה הפין (מולד), והבחנת בזה רק בשנים האחרונות כשאיבר המין התפתח וגם אתה יותר מודע לזקפות.
אם יש עקמת משמעותית- מציע לפנות לאורולוג העוסק בתחום ולשקול תיקון ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימי24/05/2010העיקום הוא קצת בצורה של קשת, והוא לא חד אלא הדרגתי ולא משמעותי כלכך, משהו בסביבות השלושים מעלות כלפי מטה.
למה אתה קורא עיקום משמשעותי? מאיזו דרגה זה מתחיל להוות בעיה בין הסדינים?
תודה על התשובה המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי כליות- משמעותארז24/05/2010
שלום רב לרופאי הפורום.
עברתי אתמול בדיקת סי טי ואין לי עם מי להתייעץ כי האורולוג שלי בפאריס. אני בחור בן 25 בריא בדרך כלל- רציתי לדעת רק האם הממצאים הללו מסבירים כאבים עמומים וחזקים לסירוגין באיזור הגב התחתון והצד, מפשעות ואפילו אשכים לעיתים, כאשר עברו כבר לפחות חודשיים מאז שהחלו ללא הטבה כלשהי.
לסיכום:
הידרונפרוזיס קלה בכליה הימנית ואורטר מעט מורחב אך אין לראות אבן חוסמת ייתכן ומדובר
במצב לאחר פליטת אבן.
אין ממצא אחר בבטן ובאגן.
אודה מראש לתגובתכם,
שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 52*
ארז24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אורי גור24/05/2010יכול להסביר את הכאבים
לא ציינת איזה CT בוצע
פנה עם הצילומים לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה
ארז24/05/2010הסי טי שבוצע- בטן ואגן (עוויות כלייה)
במידה וישנה חסימה שכזו ללא אף ממצא פיזי, האם אפשר לטפל? כיצד? מצטער על הכתיבה החוזרת, לא יהיה לי עם מי להתייעץ עד השבוע הבא ובכל מקרה אעשה זאת, רק מתוך עניין ורצון להשכיל מבחינה כללית- מה עושים במקרה הזה? רוצה לציין שלא יצאה לי אף אבן, אני בטוח שהייתי מרגיש בכך...
תודה רבה על התגובה המהירה ועל זמנכם היקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא חומר ניגוד- אם זה חשוב
ארז24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטלת שתן בלילה הורמון ADHרון23/05/2010
שלום!
אורולוג בדק את הארמונית וגם עשיתי אולטרסאונד עכשיו הוא נתן לי לעשות בדיקה שבה אני אמור למדוד את כמות השתיה והטלת השתן
קראתי בדף הבדיקה שבשעות הלילה מופרש הורמון נוגד השתנה ADH הבעייה היא שאני רגיל לישון בשעות 4-5 בבוקר עד 3 בצהריים
השאלה היא האם ההורמון מופרש רק בשינה של לילה והאם יכול להוית שחוסר הפרשה של ההורמון היא הבעייה שבגללה אני מתעורר
אני בן 37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה
רון30/05/2010אפשר תשובה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיבר המין. מודאג מאוד.שוקי23/05/2010
שלום
לפני כחודשיים התחילו לי כאבים באיבר המין.
תחילה שמתי לב לזה במקלחת, כשהמים פגעו באיבר.
לא הצלחתי למצוא בזמנו את המקום המוגדר ממנו באים הכאבים.
לאחר כשבועיים פניתי לרופא ועשו לי בדיקות.
אין לי דלקת בדרכי השתן. אורולוג שבדק אותי אמר שהוא לא רואה משהו חריג.
בדיקת אולטרסאונד של האשכים והמפשעות היתה תקינה גם כן, למעט וריקוצלה קטנטונת. רופא האולטרסאונד אמר שבלתי סביר שהכאבים נובעים מהוריקוצלה הנמצאה.
אני חושב שמרוב זה שחיפשתי מאיפה בא הכאב (שיחקתי והזזתי שם הכל, המון), פעגתי קצת באשכים והם התחילו לכאוב. כאב האכשים חיפה כביכול על הכאב המקורי.
פניתי לאורולוג פרטי עם תלונה "כאב אשכים" (כי החלטתי שזה מה שיש לי. כנראה קישרתי את זה לוריקוצלה), והוא גם כן אמר שהוא לא רואה משהו חריג, והוריקוצלה קטנה מכדי שתכאב. הוא אף לא המליץ על בדיקת זרע. אמר רק לחזור לאחר כמה חודשים אם הכאבים יישארו, או אם יתחזקו באופן פתאומי.
כרגע כאב האשכים עבר לגמרי, אבל הכאב באיבר עצמו נותר. אני חושב שבודדתי את איזור הכאב, זה בא מהכיפה עצמה.
היא נראית לי גם כחולה, במיוחד בצדדים ובקצוות שלה למעלה (האיזור שמחבר את הכיפה לשאר האיבר).
בנוסף ישנן 2 נקודות לבנות קטנות על הכיפה. אחת משמאל לחור השופכה, שניה בקצה הכיפה. כאילו שדם לא זורם אליהן. הנקודות ממש קטנות, וכשנוגעים טיפה הן נעלמות.
הכיפה עצמה נראית לא בסדר. כשאני נוגע, יש סימנים לבנים של האצבעות שלי. כאילו שהדם בורח נורא מהר. לא זכור לי התנהגות כזאת שלה בעבר. מה גם שכשאני נוגע בה מידי פעם היא נראית לי קרה מידי.
באופן כללי, הכאב מתגבר כשאני לוחץ על הכיפה. גם כשאני משחק בעדינות עם האיבר, ומרים אותו מעלה (כשאני מחזיק בכיפה), או כשאני מסובב אותה ישנם כאבים.
אני מרגיש כאב חד יותר כשאני מתיישב ומתרומם. התנועה גורמת כנראה ללחץ על הכיפה.
זה כאב שורף וחותך כזה. כאילו אבן תקועה לי שם בפנים.
יש הרגשת שריפה מסויימת בעת מתן שתן.
חשוב לציין, שישנן זקפות בוקר. ואין בעיות זיקפה כלשהן כשאני מנסה לעורר אותו בצורה מאולצת.
בעת זיקפה, תחושת הכאב יורדת, אבל עדיין קיים משהו מאוד מוזר ולא נעים מידי פעם. לאחר הזקפה הכאב מתגבר שוב.
האם אוננות אינטנסיבית מאוד שלי בזמנו היתה יכולה לגרום לזה?
החלטתי להפסיק לאונן לגמרי בזמן הקרוב (פעם אחרונה היתה ביום חמישי).
האם יכול להיות ישנה טראומה מסויימת ובעצם האוננות הגברתי את הטראומה? (אוננתי באופן קבוע בחודשיים האחרונים, כשהיה הכאב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שוקי23/05/2010עשיתי חיפוש באינטרנט. אלה דברים שהגעתי אליהם עם סיפורי כאבים דומים לאלה שאני מתאר:
blunt trauma
nerve damage
tissue damage
internal bleeding
כאמור, הכיפה שלי לא נראית לי איך שנראתה בזמנו. במיוחד הכחול עליה (האורולוגים לא ראו בזה משהו מוזר) ובאופן כללי ההתנהגות שלה.
למי כדאי לי לפנות? האם לעוד אורולוג? אולי לפנות לכירורג כלשהו? אולי לנאורולוג?
לא פניתי עדיין לנאורולוג עם "הכיפה שלי כואבת", שכן רק לפני כמה ימים הבנתי ב-100% שזה באמת הכיפה. אולי עצם המיקוד בכיפה יעזור לנאורולוג למצוא את הבעייה?
במידה ונצא מנקודת הנחה שמדובר בטראומה כלשהי, למי הכי כדאי לפנות?
אני כבר מפחד שיש לי שם איזה נמק.
מה גם שלא עשו לי אולטרסאונד לאיבר עצמו ולכיפה. האם יכולים למצוא באולטרסאונד את הדברים שציינתי? האם ניתן למצוא באופן כללי את הדברים הללו?
אני גם מרגיש כאבים מידי פעם בבתן התחתונה.
אני נורא דואג. נראה לי שהכאבים מתגברים. קשה לי לתפקד כך.
אשמח לעצות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה כנה וחמה
ארז24/05/2010אני לא יודע בן כמה אתה ואני בטח שלא רופא, אבל מניסיון החיים אני ממליץ לך בחום לפנות למטפל בתחום החרדה. אתה נשמע לי צעיר ונראה לי שעצם ההתעסקות שלך גורמת ל"כאב". אם היית אצל רופאים והם לא מצאו כלום פשוט תמשיך בחייך. שיהיה בהצלחה חמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 52*
ארז24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשכים, צירבות בפין וברגלייםאורן א.21/05/2010
יש לי כאבים תכופים באשכים וצריבות בפין (לעיתים גם בפי הטבעת) הכאבים מקרינים על הרגליים (לאחרונה גם בעמידה ממושכת) ובבטן התחתונה. אשמח לקבל חוות דעת והמלצות לטיפול כמו גם אשמח לדעת האם קיים לדעתכם טיפול יסודי (אנטיביוטי או אחר) לסיים עם הכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הערכתכם?
אורן א.24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקולציה או אפידידימיטיסרועי21/05/2010
היי,
אני סובל מכאבים באזור האשך הימני ובצד הימני של המפשעה כבר כמעט חודשיים, והאשך הימני שלי רגיש למגע, כמו מכה כחולה כאשר נוגע בו אני מרגיש כאב המום כזה. פניתי לאורולוג והוא אבחן אצלי וריקולציה והפנה אותי לאולטרא סאונד ובדיקת זרע.
הבדיקה של האולטרא סאונד יצאה תקינה והוא רשם שלא נצפה וריקולציה, אך בדיקת הזרע יצאה לא תקינה. כרגע הוא שלח אותי לעשות עוד בדיקת זרע.
בנוסף בנוגע לכאבים באזור המפשעה הוא הפנה אותי לכירוג, הכירוג בדק ואמר שהוא לא מרגיש שיש לי בקע אך הוא הפנה אותי לאולטרא סאונד כדי להיות בטוח.
ממה שקראתי באינטרנט זה נראה כאילו וריקולאציה לא מסבירה את הכאבים, וזה נראה כאילו אפידידימיטיס יותר הגיוני וגם מסביר את הכאבים במפשעה. מה גם שיותר הגיוני להניח שיש דבר אחד שגורם לשתי הסימפטומים האלה מאשר שתי בעיות שבמקרה צצו באותו זמן.
השאלה שלי האם מה שאני מרגיש נשמע כמו אפידידימיטיס והאם אפידידימיטיס יכול להסביר את הסיבה שבדיקת הזרע שלי יצאה לא תקינה (הבעיה הייתה בריכוז וב motility)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
רועי24/05/2010עכשיו חזרתי מרופאת עור בגלל מעיין חתיכות עור על בסיס איבר המין שלי, והיא אמרה שיש לי קונדולימה, האם זה מוסיף מידע משמעותי כלשהו באבחון הבעיה הנ"ל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהדוד לוי21/05/2010
אני בן 18 והופנתי לאורולוג בשל כאבי בטן תחתונה ועליונה
מה תהליך הבדיקה?והאם עליי לחשפוף איברים מוצנעים בבקשה תענו לי זה חשובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמעון21/05/2010בודאי שתצטרך לצורך בדיקות בלבד.
למשל US* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול כמה שאלות אשמח אם תעזרודוד לוי21/05/2010
אני בן 19 וזאת תהיה פעם ראשונה שלי אצל אורולוג הופנתי לאורולוג בשל כאבי בטן תחתונה ועליונה
א.מה תהליך הבדיקה ?
ב.והאם עליי לחשוף איברים מוצנעים?
בתודה רבה אבי מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור21/05/2010הבדיקה מבוססת על שיחה ותשאול לאופי הבעיות מהן אתה סובל
וכן בדיקה גופנית (לרוב כוללת גם את איברי המין), בצורה מוצנעת.
לאחר מכן הפנייה לבדיקות מעבדה או הדמייה על פי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיות
שמעון21/05/2010בהתחלה הבדיקות לא חושפניות. למשל US
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה קטנה וחוסר תאי זרעשש20/05/2010
שלום רב,
בבדיקה עצמית של אשכים הרגשתי גולה קטנה - לפעמים בחלק עליון ולפעמים בחלק תחתון של שק אשכים, ולפעמים לא נמצאת בכלל לא סובל מכאבים, בבדיקת זרע התברר כי אין תאי זרע - נמצאו תאים בודדים בלבד,
עד עכשיו היו 5 הריונות ללא בעיות,מה יכול להיות הסיבה לגולה האם גידול או ציסטה או דלקת ? מה ניתן לעשות?תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שש
ד''ר אורי גור21/05/2010עליך להיבדק על ידי אורולוג
ייתכנו מספר סיבות כפי שתיארת
לא ברורה הסיבה להעדר תאי זרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגולה באשך
שמחה22/05/2010תודה רבה על התשובה,
אכן קבעתי תור לרופא
ברשותך רציתי לשאול עוד משהו, בצידו השמאלי של שק האשכים נראה קצת נפוח במישוש מרגיש כאילו שיש קצת נפיחות בצד
לפני כשנתיים שלש סבלתי מאבנים בכליות, היו מספר התקפים שעברו.
דבר נוסף, שככחתי לציין כי שמתי לב כבר תקופה ארוכה שיש בשק האשך הימני קטע קטן של עור שהפך לבן- אני מעריך שזה פטריה כי מאוד מאוד מגרד כל הזמן,
האם יש סימן זיהוי חיצוני לוריקולציה באשך?
האם יש לזה קשר להעדר בתאי זרע?
שוב תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- albumin creatinuri20/05/2010
רמה כעת 45.5 לפני 3 חדשים פחות 20 קבועה שנים
יש סוכרת א1ס 5.9 כולסטרול רע וטוב טריגליצרין רמות מצוינות
מה עלי לשפר המצב תזונה תרופות
תודה מראש
אורי בן 63* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור21/05/2010עליך להתייעץ עם נפרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתןליאור20/05/2010
שלום
אני סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן כיום אני חודש אחרי לידה לפני כ- 3 חודשים סבלתי מדלקת בדרכי השתן והיה לי חיידק Klebsiella pneumoniae קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג invanz דרך הוריד (אמרו לי אז שזו האנטיביוטיקה היחידה המתאימה לטיפול בחיידק זה. היום קיבלתי תוצאות של בדיקה נוספת שעשיתי ושוב יש לי את החיידק הזה אולם כיום אין לי אפשרות להתאשפז לשבוע כדי לקבל את הטיפול הנ"ל שוב , האם ישנה אנטי' שבאפשרותי לקבל לא דרך הוריד.
1 VitekAntibiotics
S Amikacin
I Amoxicillin/CA
R Ceftriaxon - Axetil
R Cephalothin
S Ciprofloxacin
S Ertapenem
+ ESBL
R Gentami טבלת הרגישות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור
ד''ר אורי גור21/05/2010מהרשימה נראה שגם ציפרוקסין מתאים לחיידק. קיים בכדורים
פני לרופא לבחירת הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאור21/05/2010תודה,
שכחתי להוסיף שאני מניקה האם כדור זה מתאים לשימוש במקרה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר אורי גור24/05/2010לא!!!
עובר בחלב האם לתינוק.
היוועצי ברופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
ליאור25/05/2010שאלתי את רופאת המשפחה שלי אמרה שמותר, רופאת הנשים שלי (רופאה להריון בסיכון גבוה) אמרה שמותר, במרכז הטרטלוגי אמרו שמותר, אז מה עושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד אחת
ליאור21/05/2010הדבר הכי חשוב הוא שאני כבר שבועיים עם עצירת שתן ושבוע פלוס עם קטטר האם יכול להיות שזה בגלל הדלקת/חיידק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר אורי גור24/05/2010יתכן בגלל הלידה
או דלקת
יותר סביר שהחיידק הגיע בעקבות הקטטר
פני לרופא לשקול הצורך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- epididymitisנ20/05/2010
שלום
לפני שבועיים בקרתי במיון בגלל שכאב לי באשך השמאלי הרגשתי כאילו יש שם נקר שמקפיד על קצב וגם הוא עלה כלפי מעלה.
במיון אבחנו זאת כדלקת ונתנו לי כדורים למשך שבוע פעמיים ביום 2 כדורים של אופלודקס
ביום שבת שעבר לפני החג נגמר הטיפול התרופתי , הכאב אומנם כמעט נעלם אבל עדיין יש לי תחושה מעצבנת באזור וגם האשך לא חזר למקום שלו.
הוא חוזר למקום וגם לא בצורה מושלמת , רק שאני מוציא את כל הבטן החוצה .
הייתי אצל אורולוג אחר בזמן הטיפול והוא לא מוצא שום דבר פגום.
מה אתה ממליץ לעשות ?
תודה נ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ
ד''ר אורי גור21/05/2010לחכות
לעתים המיחושים לאחר דלקת נמשכים מספר שבועות גם לאחר סיום הטיפול
לפנות לאורולוג לבדיקה חוזרת אם לא מסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)