מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פגיעת חום באשכיםר'11/05/2010
שלום ד"ר.
אני בן 18 וחצי. לפני חצי שנה שהייתי בזמן חופשה בג'קוזי, התיישבתי בג'קוזי כך שזרם המים החמים שנכנס לבריכה פגע לי בשק האשכים. התיישבתי כך כמה שניות עד שהרגשתי חוסר נעימות והרגשה מוזרה של לחץ חזק בשק האשכים, ולכן זזתי ממקומי.
כיום אין לי כאבים או נפיחות, אבל כאשר יש לי לחץ פיזי על האשכים או זיקפה לאורך זמן ישנו לחץ על שק האשכים, הרגשה מוזר כזאת הדומה להעיל.
יכול להיות שנגרם לאשכים נזק מהחום ואף פגיעה בפוריות ובייצור הזרע באופן תמידי? או שפשוט
הדבר נגרם מזקפה לאורך זמן?
בתודה, ר'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר
ד''ר נחום זילבר16/05/2010קרוב לוודאי שחום לזמן קצר לא עושה נזק לזיקפה וגם לא לפיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא באשכיםאלון10/05/2010
שלום רב ד"ר!
אני בן 22, פראמדיק לוחם. לפני כחצי שנה גילו באופן פתאומי יתר לחץ דם (שמגיע עד לערכים של 250/170) משולב עם טאכיקרדיה יחסית ואירועי PSVT סימפטומטיים עם קיפוח המודינמי שככל הנראה קשורים לקפיצות בל"ד ולא במסלול הולכה פתולוגי (ולכן לא מבצע EPS). בוצע בירור מקיף (בדיקות דם TSH, PTH, צל"ח, אק"ג, הולטר אק"ג, אקו לב, US דופלר כליות, איסוף שתן לקטאכולמינים, 5HIAA- למעט היפוקלמיה קלה וערכי RI גבוליים בכליות ב.מ.פ).
כעת ממתין למס' בדיקות נוספות- שקיעת דם, CT אנגיו כליות, קולונוסקופיה.
כעת אבחנה ראשונית- יל"ד ראשוני אדיופטי. מטופל בביתא בלוקס, ACE Inh, CCB, משתנים. רק תחת כל אלו מושג איזון סביר של לחצי הדם.
וכעת לשאלתי:
בגיל הילדות הצעיר מאוד עברתי ניתוח אשך טמיר והרנייה.
מאז ביקורות עד לגיל 18 תקינות.
בתקופה האחרונה שמתי לב שאשך שמאל שלי נעשה קטן באופן משמעותי ובעוד אשך ימין נעשה מוגדל, במישוש מרקם אינו חלק, חלק גושי באשך. מלווה לעיתים בכאבים (אני לא קושר כאב למאמץ).
1. כמובן שאלך לבדיקה אורולגית בהקדם על מנת לוודא שלא מדובר בממצא חריג, וריקוצלה וכדו'.)
השאלה האם ישנו קשר בין ממצא חריג באשך לתהליך הגורם לאשך להיות קטן יותר?
2. האם עולם הרפואה מכיר בפתולוגיה כלשהי הקושרת קשר אנדוגני ו/או אורולגי בין הממצא החריג ובין הסיפור של יתר לחץ הדם??
לתגובתך אודה,
בברכה,
אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון
ד''ר אורי גור13/05/2010האשך לרוב אינו קטן, אלא בגיל מבוגר יותר וכעדות לאטרופיה (פחות סביר בגילך).
ממצא גושי - מחייב בדיקה בהקדם (ואולי גם סונר אשכים לפי ממצאי הבדיקה).
לא נראה קשור ליתר ל"ד וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תינוק שנולד עם ברית חלקיתתאומים10/05/2010
שלום,
בתינוקיה בבית חולים נאמר לי שהילד שלי נולד עם ברית/נימול חלקית
רציתי לדעת מה זה בדיוק אומר/ האם יש לזה השלכות
והאם יש להתייחס לזה בצורה מיוחדת בברית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית
ד''ר אורי גור10/05/2010חשוב לוודא שפתח השופכה נמצא בקצה:
אם לא - המצב קרוי היפוספדיאס ומלווה פעמים רבות גם בעורלה חלקית. אז לרוב כדאי להימנע מברית עד לבדיקת אורולוג והחלטה לגבי הצורך בתיקון עתידי.
אם פתח השופכה במקומו - ניתן לבצע ברית מילה - מוהל מנוסה יידע כיצד לימול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בדרכי השתןמאי09/05/2010
שלום רב,
אני בת 28, ללא ידלים. לפני כ-3 שנים התאשפזתי עקב אבן בגודל 2 מ"מ בכלייה שלוותה בדלקת חריפה בדרכי השתן. מאז אני מאוד מאוד חרדה.
לפני כ3 ימים התחילו לי כאבים קלים באזור הבטן התחתונה בצד ימין. אני מאוד חוששת כי זה שוב אבן בכליה. חשוב לציין כי אני טסה ביום שבת ואני ממש חוששת שיחזרו לי הכאבים שהיו בעבר. כרגע אני מעמיסה על עצמי מים מרובים.
האם יש סיבה לדאגה? האם יש עוד טיפול שאני אוכל למנוע התקף אם יבוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים
ד''ר אורי גור10/05/2010בהחלט שכיח שמחלת אבנים חוזרת
מציע לפנות לרופא להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חוסר פעילות מינית פוגע בי ?יניב09/05/2010
דוקטור שלום
אני כבר לא מאונן תקופה ארוכה ממניעים דתיים ואינני רוצה לאונן
מצד שני אני גם לא פעיל מינית בכלל
היתי מעוניין לדעת האם חוסר הוצאת זרע פוגע בי בצורה כלשהי ? או פוגע באשכים בזרע וכו' ?
תודה מראש
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורי גור10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפין שלי עומד כלפי מעלה .. רציתי לדאבי09/05/2010
לדעת האם פיזיוטרפיה יכולה לעזור כדי לישר אותו או שזה רק מזיק ..
אני מתכוון שבשעת הזקפה לאונן כלפי מטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר אורי גור10/05/2010אין פיזיותרפיה לפין.
אם ישנה עקמת הפין - התיקון ניתוחי. צור קשר במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם באשכיםדרור09/05/2010
לאחרונה הבחנתי בשטפי דם באשכים. מעין נקודות המפוזרות על האשכים בגדלים שונים. מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם יש טיפול לבעיה.
בעיה נוספת היא שהתגלה ציסטה בגודל 1 ס"מ באשך שמאל. האם כדאי להסיר ואם כן מה הסיכונים שבניתוח כזה.
אודה לתשובה עניינית
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרור
ד''ר אורי גור10/05/2010מדובר בורידם מורחבים עפ"נ עור שק האשכים. חסר משמעות. אין צורך בטיפול.
ציסטה באשך אינה שכיחה. אם הכוונה ציסטה בסמוך לאשך (באפידידימיס) - הממצא שכיח וחסר משמעות. כדאי להסיר רק אם גדל ומפריע. הסיכון (בסבירות נמוכהן) הוא פגיעה באשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!
דרור10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לד"ר אורי גור
דרור10/05/2010ראשית תודה על התייחסותך.
לגבי שטפי הדם... לעיתים הם נעלמים ולעיתים מופיעים. האם בכל זאת יש משהו שניתן לעשות על מנת להעלימן לחלוטין ?
באשר לציסטה.... אכן מדובר באפידידימיס. בבדיקת א.ס אשכים שביצעתי לאחרונה בתאריך 09/2008 הודגמה ציסטה בקוטר 1.6 ס"מ . והשאלה היא באיזה גודל אם וכאשר הציסטה תגדל להתחיל לדאוג ? ואיזו סוג של פגיעה שציינת עלולה להתרחש באשך בעקבות זאת.
בסוף השבוע הקרוב אני אמור לבצע בדיקת אולטראסאונד נוספת ואז אדע פרטים נוספים לגבי גודלה הנוכחי של הציסטה.
בתודה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרור
ד''ר אורי גור10/05/2010לא מוכרים לי שטפי דם שבאים ונעלמים
גודלה של הציסטה אינו חשוב כל עוד אינה מפריעה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 19,לקחתי לויטרה ולא מרגיש טובאלכס07/05/2010
היו לי קצת בעיות זקפה והרופא שלי נתן לי לנסות לויטרה(20מ"ג), בהתחלה הכל היה בסדר, אפילו הייתה לי זקפה טובה, אבל לאחר מכן (בערך 4 שעות לאחר נטילת הכדור) היה לי מאוד קשה להירדם בלילה, וגם בבוקר לאחר שקמתי המשכתי להרגיש חלש ולא "במיטבי".. מדדתי גם לחץ דם עכשיו והוא היה 58/107
אני מרגיש שכואב הראש ואני מפחד שנשאר לי לחץ דם נמוך מהכדור, וכבר עברו מעל 24 שעות מאז שלקחתי את התרופה, וגם עכשיו קשה לי להירדם אך אני מרגיש עייף. זה מסתכל אותי.
האם יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכס
ד''ר אורי גור10/05/2010תופעות לוואי מוכרות. יחלפו מעצמן.
לחץ הם שמדדת בגבולות הנורמלי.
אולי תנסה בעתיד מינון מופחת (רבע כדור או חצי), או שתוותר על הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבן בטן-מתחת לצלעות-גבר07/05/2010
לום רב,
בת 35, מזה כחצי שנה יש לי כאב בצד ימין שניתן לסבול, לא רגיש בלחיצה אבל יש רגישות כמו כאב ממכה או שריר מכווץ...הכאב החל לאחר התקררות/שפעת ארוכה בת שבוע בנובמבר האחרון. הכאב התגבר מאוד בזמן ריקודי בטן בחודש ינואר והיה בלתי נסבל באחת מן התנועות של ניענוע מהיר לצדדים של האגן.
לאחרונה הכאבים גברו או שהתחלתי לשים-לב אליהם יותר, וזה מפריע לי גם בשינה על הצד ובישיבה אני מרגישה לחץ במותן ובגב, כאילו יש שם נפיחות, אך חיצונית, זה לא נראה נפוח. מדי פעם יש כאב ודקירות בבטן באזור שמתחת לצלעות.
בעבר בדקתי ושמתי לב שהמיחושים לא קשורים לאכילה, וקיימים גם על בטן ריקה.
לעומת זאת, בשבוע האחרון לא הרגשתי טוב לאחר האוכל וכן הרגשתי צמרמורות, בנוסף אני מרגישה בחילות (בעיקר לאחר ארוחה אבל לא רק).
אני מרגישה כאילו כל בלוטות הלימפה פעילות בגוף, כאילו הן נפוחות או רגישות (אבל זו תחושה סובייקטיבית), תחושות אי-נוחות במפרקים ובשרירים...אני מזיעה לפעמים ביום ובלילה ומרגישה כאילו יש לי חום. אבל כשמדדתי חום בימים האחרונים הוא עומד רק על 37.1...
עשיתי בדיקות דם ושתן ויצא תקין מלבד ערכי ERYTHROCYTES-U STRIP = 50
בבדיקה חוזרת השבוע נמצא - 25.
בדיקות הדם, בין השאר של תפקודי כבד, יצאו תקינות.
כמובן שאת בדיקות השתן אני לא עושה בתקופת מחזור.
בבדיקות שתן בדצמבר 2009 נמצאו ערכי ERYTHROCYTES-U STRIP=10. נשלחתי אז לבדיקת אולטראסאונד בבטן (אבנים בכליות?) ויצא תקין.
ביוני 2009 ערכי ERYTHROCYTES-U STRIP = 25 (אז גם יצא ערך נמוך של MCHC בבדיקת דם - 32.4.
יש לציין שבאותה תקופה בקיץ שמתי לב בזמן מקלחת לדם בעת ניגוב המפשעה, ולא הייתי במחזור, וקיבלתי טיפול אנטיביוטי לדלקת בדרכי השתן.
גם בבדיקות דם מלפני שנה וחצי, נובמבר 2008, יש ערכי MCHC נמוכים: 32.9.
בתקופה האחרונה אני גם שמה לב שהשתן בצבע עכור (צהבהב-מלוכלך) ויש לו ריח חזק. אך אין לי צריבה במתן שתן...
מלבד הלחץ/הכאב התמידי בצד ימין אני מרגישה בסדר ומתפקדת כרגיל.
הרופא הפנה אותי לרופא כירורג כללי, ולכן אני מודאגת מאוד, כי אם בדיקות הדם בסדר והאולטראסאונד בסדר, מה זה יכול להיות? האם זה עלול להצביע על מחלה קשה או סרטן? והאם זה יכולה להיות מחלה המועברת ביחסי מין?
תודה מראש על כל התייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר
ד''ר אורי גור10/05/2010כדאי לפנות לכירורג לפי המלצת הרופא שלך
בנוסף - ממצא חוזר של תאי דם בשתן מחייב בירור למקור הדימום (אולטראסאונד אינו מספיק) - פני לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בגב התחתון צד ימיןיוגב משולם07/05/2010
שלום אני חייל יש לי כאבים בגב כבר חודש וחצי
הלכתי לרנטגן וראו שני צללים קטנים בגב L3
ואמרו שיש מצב שיש לי אבנים בשופכן
ואין לי כאבים שזה קשור לשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ושכחתי
יוגב משולם07/05/2010השאלה היא יש מצב שיש לי אבנים בשופכן ולבדוק את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגב
ד''ר אורי גור10/05/2010החלט יתכן כי מדובר באבנים בשופכן.
פנה עם הצילום לאורולוג - יתכן שתידרש לבצע צילומים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 16 מודאג מאוד - דחוףבן07/05/2010
שלום
לפני כשבועיים אוננתי במשך מספר שעות אך לא גמרתי. ציפיתי בסרטים ונהניתי, אך שוב - לא גמרתי. כיום לאחר מכן החלו להיות לי כאבים בעתזקפה וכעת מאוד קשה לי להגיע לזקפה.
האם יכול להיות שיש לי בעית זקפה? אני אוכל לתפקד מינית כמו שצריך בעתיד?
זה לא שיש לי זקהפה, אך היא אינה מלאה וזה מדאיג אותי מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן
ד''ר אורי גור10/05/2010המתן בסבלנות
הדברים יסתדרו בעצמם
הזקפה תחזור לתפקוד כפי שהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפוי כליות דחוףדוד אס07/05/2010
בצעתי מיפוי כליות כולל SPECT. אני לאחר ריסוק אבנים בכליה שמאל. התשובה של המיפוי:
תפקוד יחסי של כליות:LT 54%, RT 46%
סיכום:פגם מילוי קורטיקלי קטן בקוטב העליון של הכליה של הימנית.
האם הכל תקין? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר אורי גור10/05/2010לא ברור למה בוצע המיפוי.
התפקוד של הכליות שווה (כמעט) ותקין.
פגם מילוי יתכן - קרוב לוודאי חסר משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות עם ריח שתן חזק שמדיף בעלי?אשה נבוכה07/05/2010
בשנות החמישים, לאחרונה בעלי מריח מאד לשתן.
מאחר שהוא אינו חש בכך הוא מטפל בזה רק כשאני מתלוננת, וזה לא נעים.
האם יש פתרונות כמו לנשים?
האם משהו מכיר את התופעה?
אודה לכל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור10/05/2010כדאי לבדוק תרבית שתן לוודא שאין דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אשה נבוכה10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים בגובה שונהרון06/05/2010
דר הי,
בזמן האחרון שמתי לב שבזמן זקפה האשך הימני שלי יותר גבוה מאשך השמאלי (כאילו האשך השמאלי נופל יותר). אני רק אציין לפני חודש וקצת חשתי כאב באשך הימני שהוא עדיין רגיש למגע, הלכתי לאורולוג והוא אבחן אצלי וריקולציה והפנה אותי לאולטראסאונד, האולטראסאונד יצא תקין.
לא אמרתי לרופא שהאשך הימני שלי יותר גבוה מהשמאלי מכיוון ורק עכשיו שמתי לב לזה, השאלה שלי היא האם זה משמעותי, או האם זה יכול לשפוך קצת אור על הרגישות באשך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
רון08/05/2010שכחתי להוסיף שגם לאחר מישוש באזור שמתי לב שעל האשך הימני יש מעיין נקודה קשיחה בולטת קצת, בדקתי אם יש סימטריה ולא מצאתי משהו כזה באשך השמאלי. יכול להיות שזה תמיד היה שם אבל אף פעם לא ממש בחנתי לעומק את האשכים שלי.
בנוסף הרגשתי עוד נקודה קשיחה במקצת על הבסיס של האיבר אבל זה לא משהו שניתן לראות אלא רק להרגיש מכיוון וזה מתחת לעור, שוב ייתכן מאוד שזה תמיד היה שם פשוט לא ידעתי מזה.
אשמח לדעת אם זה נשמע תקין או משהו שצריך לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון
ד''ר אורי גור10/05/2010האשך השמאלי בגברים רבים נמוך יותר. הסיבה לא ברורה, אך אין לכך משמעות.
לגבי הנקודות הנוקשות שמיששת - מציע לפנות להיבדק אצל רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ערמונית מוגדלתחיים06/05/2010
שלום רב
שאלתי לגביי ניתוח ערמונית בשיטת TURP
כאשר מכנסים את סכין החשמלית המיוחדת דרך צינור השתן ,
שאלתי אך מגעים לערמונית הרי צינור השתן מחובר ישירות לשלפוחת השתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים
ד''ר אורי גור10/05/2010בניתוח TURP מבוצעת כריתת ערמונית דרך השופכה
כורתים את רקמת הערמונית העוטפת את צינור השתן וחסומת אותו.
הציפוי הפנימי של צינור השתן (השופכה) מתחדש לאחר הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)