מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי נעימות כללית בזמן מתן שתןרן12/06/2010
שלום.
אני סובל מאי נעימות כללית בזמן מתן שתן ולעיתים צריבה.
יש לי גם קצף בשתן ולפעמים הוא עכור לבנבן.
כמוכן הדחף המיני שלי נחלש. בזמן האחרון הזרע שלי הפך להיות בצבע חום.
מה זה יכול להיות ומה עלי לעשות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן
ד''ר נחום זילבר13/06/2010תתכן פגיעה כלשהי במערכת השתן, כגון דלקת הערמונית. בצע בדיקות אצל האורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה שק אשכים קטן , מכווץ ואשכיםישראל12/06/2010
שלום אני בן 18 וחצי
יש לי שק אשכים קטן ומכווץ וביצים קטנות
לעיתם האשכים גודלים לפתע ומפילות את שק האשכים אבל הוא עדיין ריק
אשמח לקבל עזרה בהקדם האפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישראל
ד''ר נחום זילבר13/06/2010אם יש לך ספקות פנ לאנדו קרינולוג (רופא המטפל בבעיות הורמונאליות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקפה של כ90 מעלות זה תקין?שלמה (בדוי)12/06/2010
יש לי מאז גיל 16 בערך בזיקפה מלאה של כ90 מעלות (ממש צמוד לבטן),
זה תקין?
או לפחות אפשרי להנות בסקס ככה?
שאני מנסה להוריד בכוח זה מגיע לכ75 אבל זה די כואב ככל שכופפים.
עד גיל 16 בערך זה היה כ60-45 מעלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצלי הבעיה הפוכה
הסובל02/09/2013אצלי הבעיה הפוכה, אני בן 40 אין לי זיקפה שהאיבר צמוד לאזור הבטן(פעם היה) אלא 90 מעלות ממש אמצע ואפילו נטיה ללמטה ולצדדים.
למה אין לי זיקפה 0 מעלות או 10 מעלות?זקיפה כלפי הבטן?
רק לקראת שפיכה ,10 שניות לפני שפיכה אני מרגיש שאני מגיע לזיקפה מכובדת.ד"א אני מהשופכים מהר!!!!
האם אני חייב תרופות זיקפה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלמה
ד''ר נחום זילבר13/06/2010אל תנסה לכופף. תהנה עם מה שיש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיאליסאסף12/06/2010
הרופא רשם לי כדורי סיאליס 10 מג, ניסיתי והתוצאה עדיין לא מספיק טובה,
אני יודע שיש כדורים במינון של 20 מג. האם ניתן לקחת שני כדורים של 10 מג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
אסף13/06/2010לעיתים אני משתמש בכדור דרלין 10 מג, לטיפול בחרדת קהל לפני הרצאות.
האם קיימת בעיה להשתמש בדרלין ביחד עם סיאליס במינון 10 או 20 מג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסף
ד''ר נחום זילבר13/06/2010בעיקרון ניתן לקחת 2 של 10 רצוי 1 של 20.
ניתן להשתמש בדרלין אולם לידיעתך, זהו אחד הגורמים לירידה בתפקוד המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקפה חלשהאסף12/06/2010
שלום רב,
קראתי כאן ובעוד מקומות באינטרנט התייחסיות לגבי זיקפה חלשה ואימפוטנציה והקשר שלה לתרופות מסויומות כמו ראקוטן ופרופסיה.
אני גבר בן 30, נטלתי בעבר פרוספיה וראקוטן, הרגשתי באופן ברור שאחרי נטילת הראקוטן התחילה ירידה משמעותית באיכות הזיקפה ותדירותה. לאחר מכן לקחתי תקופה מסוימת פרופסיה והפסקתי בעקבות חשש מהשפעה על הזרע ועל המערכת המינית בכלל.
לאחרונה פניתי לאורולוג ששלח אותי לבדיקת דם מקיפה הכוללת בדיקת הורמונים, הבדיקה יצאה תקינה. הוא נתן לי כדורי סיאליס 10 מג ואמר שיהיה בסדר ושאני הכנסתי את עצמי ללופ.
אני לא מבין ברפואה, אבל נדמה שאולי יש משהו מאחורי תופעות הלוואי של התרופות שציינתי, נראה שגברים רבים מאוד סובלים מתופעות דומות לאחר נטילת תרופות אלו.
אשמח להתייחסות
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסף
ד''ר נחום זילבר13/06/2010יש תופעות של החלשות בתפקוד מיני בנוטלי תרופות אלו. המשך בטיפול זה כניראה יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבנילית ונימנוםג'וג'ו12/06/2010
עד לפני שבוע לקחתי אומניק ואז הרופא החליף לי לדיבנילין 10 mg לפני השינה.
מאז אני מרגיש רדום עד הצהריים.מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'וג'ו
ד''ר נחום זילבר13/06/2010חוזרים לאומניק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיקים קטנים מתחת לכל אשךמודאג כרוני11/06/2010
כשאני ממשש את אשכי אני מוצא שקיק קטן מתחת לכל אחד מהם שמרגיש כאילו הוא מחובר לוריד שמקיף את החצי האחורי של האשך. השק הימני מרגיש מעט יותר גדול מהשמאלי, אך מצטמק לאחר שפיכה. האם אני ממשש את יותרות האשך, או משהו מדאיג אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרוני
ד''ר נחום זילבר13/06/2010כפי הניראה זה יותרת האשך - אפידידימיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד ששברתי את איבר המיןלחוץ11/06/2010
שלום,
אני בן 27 ולפני שבוע קיימתי יחסי וחצי קיימתי יחסי מין עם חברתי.
תוך כדי שמענו מין "קליק" כזה כמו של משהו נשבר. לא זכור לי כאבי תופת או משהו כזה ולא ייחסתי לזה חשיבות.
לאחר יחסי המין ראיתי סימנים שחורים על איבר המין - מה שחשדתי כשטף דם שיעבור.
אחרי כמה ימים הרגשתי מין בליטה מוזרה באיבר המין לאורכו. כמו מעין וריד שממש בולט החוצה או כמעין בליטה / כדורית באיבר המין.
מאד הבליטה לא נעלמה ואני ממש מפחד שגרמתי לעצמי שבר באיבר המין. מה לעשות? :(
אני ממש מתבייש ללכת עם הבעיה הזו לרופאת המשפחה. מה לעשות????
בבקשה תעזרו לי. :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב
לחוץ11/06/2010שמתי גם לב לנטייה קלה לצד אחד.
האם כדי לקבוע תור לאורולוג אני חייב לעבור דרך רופאת המשפחה שלי? (אני בכללית).
אני מרגיש ממש לחוץ, מיואש ומתבייש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוץ
ד''ר נחום זילבר13/06/2010פנה לאורולוג זה ניראה כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת אולטראסאונד אשכיםירון11/06/2010
בשני אשכים הודגם מיקרוקלצינוזיס.סובל מכאבים במשך החודשים האחרונים.במכון אמרו שיש צוך להגיע לבדיקות כל חצי שנה.
\לפני חצי שנה בבית חולים בדקו ולא הציפו את הממצא הנ"ל אלא נתנו אנטיביוטיקה והכאב עבר לתקופה קצרה.
מבקש הסבר מפורט לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ד''ר נחום זילבר13/06/2010כניראה לפי מסקנות בית החולים מדובר בדלקת באשך. לכן, אתה חש טוב יותר עם הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות.דני11/06/2010
באתמול עברתי אולטרא-סאונד אשכים. מצותת את התוצאה.
בראש האפידידימיס הימני הודגמה ציסטה בגודל 2.0*6.0 ס"מ.
בראש האפידידימיס השמאלי הודגמו ציסטות בקוטר עד 1.1ס"מ.
באשך ימני נצפה הרחבת הטובוליס בRETE TESTIS
באשך שמאלי הודגם ממצא ציסטי פריפרי בקוטר כ-0,5ס"מ.
בסקרוטוס הימני נצפה וריקולציה יחסית קטן.
אין עדות להידרוצלה.
מומלץ להשלים בירור ע"י דופלר צבע אשכים.
יש לי תור לאורולוג רק בעוד 10ימים ואני מאוד דואג שחלילה הדגלה סרטן\
בבקשה תסבירו לי במה מדובר ומה מצפה לי.
תודה מראש .
גבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
ד''ר נחום זילבר13/06/2010ישנם כמה ציסטות (חללים עגולים באזור האשכים). אין מה לדאוג. יתכן והאורולוג לא יבצע דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח turpזאב10/06/2010
בפברואר 2007 עברתי turp .מאחר ולאחר חודשיים התכיפות לא ירדה ביצע המנתח ציסטוסקופיה ואמר לי שנשארה רקמה ליד הספינקטר וצריך להסירה. הזרם היה לא חזק וכן חויתי הסוס.משכתי את הענין כ3 שנים עד שכמעט הגעתי לעצירה של שתן.לפני 5 שבועות עברתי tuip-חיתך בצוואר השלפוחית הסרת הרקמה גם כן. בינתיים אני עובר תכיפות רבה של השתנות הסוס זרם חלש ומפוצל לעתים. אני די בלחץ מכל הענין . מדובר באותו מנתח בשני הניתוחים. אנא הצעותיכם. בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר turp
זאב11/06/2010בנוסף לאמור:בשלהי 2007 עברתי 2 אורודינמיקות.הראשונה לא צלחה בגלל שהקטטר ניתקע באזור posterior urethra ההשתנה המקדימה הייתה חסימתית שארית 20 cc. בבדיקה השניה הצליחו לעבור עם צנטר יותר עבה.ההשתנה הראשונית הייתה חסימתית.שארית 60 cc.השלפוחית יצאה עם הענות טובה וצבירה של לחצים נורמלית .כשהשתנתי עם הקטטר היה קשה מאד.השלפוחית יצרה לחצים בינוניים ונשארה שארית של .250cc הרופא אמר לי שהחסימה באזור הניתוח.כאמור משכתי את הענין עוד שנתיים בגלל עצות מנוגדות של אורולוגים עקב החשש מדליפת שתן בגלל שנשארה רקמה ליד הסוגר החיצוני בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאב
ד''ר אורי גור14/06/2010כעת זמן קצר יחסית לאחר הניתוח השני
יתכן וההפרעות קשורות בתהליך ההחלמה, ואולי בדלקת?
אם יימשכו - יתכן ויהיה מקום להעריך מה קורה - פנה להתייעצות במידת הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהturp
זאב15/06/2010תודה על תשובתך. רציתי לדעת עד כמה זמן נמשך מהלך החלמה תקין של turp /tuip .כמו כן באם נמשך מעבר לזמן תקין מתי צריך לבצע ציסטוסקופיה ואורודינמיקה בתודה מראש זאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהturp
זאב15/06/2010אין לי דלקת בתרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש האם יש לי סיבה?רועי10/06/2010
שלום,
אני בן 27 בריא בד"כ, בימים האחרונים סבלתי מנפיחות ורגישות קלה באשך שחלפה, אך בכל זאת הופניתי לUS אשכים. בUS שנערך היום, נאמר לי שהכל תקין פרט למעט נוזל שנספג באשך. ממה זה יכול להיגרם???? כמו כן, נאמר לי שיש לי וריד מעט נפוח אך הוא נמצא בגבול הנורמה העליון. האם יש לי סיבה לחשוש??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
ד''ר אורי גור14/06/2010לא.
מעט נוזל יכול להיות תגובה לחבלה, דלקת וכדומה
גם ורידים מעט מורחבים הם ממצא שכיח ולרוב ללא משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעגוצ'ה10/06/2010
שלום,
אני בן 37 נשוי כשנה ,לא מזמן עשיתי בדיקת זרע ,נרשמתי לאורולוג ומייד אחרי בדיקה קלה הבחין וריקוצלה דרגה 2-3 הציע ניתוח,אבל התעלם מכמה נתונים בבדיקת זרע כמו תאי דם לבנים האם יש לזה משמעות כלשהי.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוצ'ה
ד''ר אורי גור14/06/2010איני משוכנע שהתעלם
לא מסרת את כל הנתונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זיקפה, ירידה בחשק מינייריב10/06/2010
היי!
הייתי מטופל בעבר על ידי פרופסיה עם החומר הפעיל FINASTRIDE נגד נשירת שיער.
לאחר שנה וחצי של שימוש הבחנתי בתופעות לוואי והפסקתי את הטיפול.
כיום 3 שנים לאחר מכן... עדיין לא עברו התופעות לוואי, אם כי ישנה הקלה.
במצב זיקפה ניתן לראות באיבר המין ממש התנוונות בחלקו התחתון של הפין, שכנראה נובעת מהירידה בריכוז הDHT בגוף. מאז שהפסקתי את השימוש אני רואה שהגוף בונה מחדש את הרקמה ואת כלי הדם באזור, אך לצערי בקצב איטי מידי. בנוסף לאיטים אני חש הרגשות בעלות אופי פעימתי מאזור הערמונית. הייתי מעוניין לדעת האם יש טיפול לבעיות ניוון כאלו, האם יש טיפול לבעיות פיברוזיס באיבר המין והאם למיטב ידיעתך יכול להיות קשר בין הניוון באיבר מין לחוסר חשק מיני או שבהכרח מעורבת גם הערמונית בבעיה??
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריב
ד''ר אורי גור14/06/2010תופעות הלוואי של התרופה צפויות להיעלם בהדרגה לאחר הפסקתה.
החשק אינו תלוי בניווון איבר המין או בערמונית.
לא ברור לי מהן אותן הרגשות פעימתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו בעיה?דניאלה10/06/2010
אני יוצאת עם מישהו כבר חודשיים בערך ונראה לי שיש לו בעיה באיבר מינו..
פעם ראשונה שניסינו לשכב הוא לא הצליח להעמיד, אולי כי נלחץ או אולי כי באותו יום הוא שתה המון אלכוהול.. למרות שדי ירדה לו הסטלה.
פעם שניה שניסינו לשכב, כן עמד לו אבל הוא לא הצליח לגמור.. אולי שעה שהוא ניסה לגמור (התנוחה הרגילה.. הוא מעלי) ולא הצליח..
האם יש לו בעיה או שהוא לא נמשך אלי מספיק?
טנקיו:))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר אורי גור14/06/2010לא חושב שקשור במשיכה
יתכן שיש לו בעיה ויתכן , כמו שגם את חשבת , שמדובר בהתרגשות המפריעה לתפקוד הרגיל.
סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)