מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשך עולהמיקי21/04/2010
לאחר שחייה במים קרים, גיליתי שאשך שמאל שלי עלה למעלה כ-5 סנטימטרים ובלט מתוך איזור האגן.
בהתחלה לא הבנתי מה זה וחשבתי שמדובר בבקע, אבל לאחר שנלחצתי קלות על הבליטה, האשך ירד לאט למטה.
גם עכשיו, כמה שעות אחרי, אני מרגיש את הנקודה אליה עלה האשך (אולי סתם תחושה פסיכוסומטית).
האם יש מה לחשוש?
האם יש צורך לבדוק את הנושא?
חשוב לציין שזה פעם ראשונה שזה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
ד''ר נחום זילבר26/04/2010יתכן והאשך נייד. פנה לרופא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חוסר נוחות באזור בלוטהערמוניתטימי21/04/2010
שלום,
בימים האחרונים אני מרגיש תחושת חוסר נוחות באזור בלוטת הערמונית (אני מניח שמדובר באזור הזה). אני לא סובל מכאב או משהו דומה, רק תחושת חוסר נוחות מציקה.
יש לציין שלפני כחצי שנה התחלתי לעבור טיפול נגד בעיית תכיפות בהשתנה ואי סחיטת השלפוחית. נטלתי מספר תרופות שהארולוג הביא לי, שלא עזרו, ולכן בקרוב אעבור בדיקת אורודינמיקה.
יכול להיות שהתחושה הנ"ל נובעת מכך שהפסקתי לקחת את אחת התרופות שהגוף היה רגיל אליהן? אם לא, מה זה יכול להיות? האם ייתכן שבלוטת הערמונית שלי גדלה בגלל הפעלת לחץ? ובמקרה כזה - האם אחוש כאב באורודינמיקה? יש לציין שאף פעם לא הרגשתי את התחושה הזו.
יש טעם להלחץ או שאפשר לחכות בשקט לאורודינמיקה?
אני חייל, לכן קביעת תור חדש לאורולוג לפני האורודינמיקה עלולה לקחת זמן רב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טימי
ד''ר נחום זילבר26/04/2010בצע אורודינאמיקה ואחר כך אפשר יהיה לדעת במה לטפל בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעי או לא, אני מרוצה...אביעד21/04/2010
רכשתי לא מזמן והאמת שהופתעתי לטובה, אין ספק שהסקס עם אישתי השתדרג.
המחיר טיפה יקר אבל אני לא מתלונן....
כל אלו שמתלוננים אלו בטח אנשים שגם מנוף לא ירים להם את ה****......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המשחה ניספגת
שאלה23/04/2010האם הפין נישאר רטוב מהמשחה או שהמשחה ניספגת ? ולכמה זמן היא פעילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה רופא עליי לפנות?אנונימית21/04/2010
שלום.
לאחרונה גילית שיש לי בפי הטבעת שקית עור.
לא נראה לי שזה טחורים כיוון שאין לי בעיות ביציאה וגם לא כואב לי
מה זה יכול להיות ולאיזה רופא עלי לפנות?
אודה מאד על קבלת ייעוץ לבעייתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטולוג
ד''ר אורי גור26/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת ביצועגארי21/04/2010
אני סובל מחרדת ביצוע על רגע רגשי(אין לי בעיה פיזית)
איך ניתן לשבור את מעגל הקסמים הנוראי שאני שבוי בו.
כל נסיון מביא אותי ל"שיתוק" ולכן אני נמצא בלולאה אינסופית.
אני יודע שאם אצליח מספר פעמים הבטחון יחזור אלי ואז אני מסודר.
אבל אני נמצא בהרגשה שאני לא מצליח ואיני מצליח לנתק את מחשבות האי הצלחה ומכאן הכשלון.
האם יש "קסם" שיפיג את החרדה שתפיג את הקפאון ??
האם כדור מסוג "קלמרבין" יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גארי
ד''ר נחום זילבר26/04/2010יש מספר גישות טיפוליות, פסיכולוגית ותרופתית ובכל אחת מהן יש אפשרויות שונות. ניתן לטפל ולהתגבר על כך לא במעשה קסם אלא בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה בפין לאחר מקלחתסיגל21/04/2010
בני בן השמונה מתלונן מדי פעם על שריפה בקצה הפין.
התלונות הן תמיד אחרי מקלחת, ללא קשר למתן שתן. (בדקנו דלקת על כל מקרה
והכל בסדר)
החלפנו לו סבון, החלפנו אבקת כביסה, אבל זה לא שינה.
זה לא תמיד, ולא מחמיר, וזה תמיד לכמה דקות ראשונות בסיום המקלחת ואח"כ הכל בסדר.
האם יש סיבה לדאגה?
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אורי גור21/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=180 id=link]אורולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנעות מפורקן נזק לאשכים??רוני20/04/2010
שלום רב,
האם המנעות ממושכת וארוכה מאד של יחסי מין ואוננות- ובעקבותה הצטברות זרע רב - יכולה לגרום לנזק כלשהוא לאשכים ולמערכת (כגון אטרופיה, בצקות וכל דבר אחר שגורם לשינוי במבנה האשכים)
רב תודות,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורי גור21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבלה בזווית הזיקפהיניב19/04/2010
שלום, אני בן 22 ומאז ומתמיד כאשר איבר המין שלי בזיקפה, ניתן להרים אותו לזווית של עד 90 מעלות בלבד (אופקי ביחס לגוף).
אם אנסה בכוח להרים אותו לזווית יותר גדולה (הכוונה- לנסות שהוא יגע בבטן) לגמרי לא אצליח לעשות זאת והוא יעצר בזווית אופקית לגוף.
א. אני מבין כי ניתוח הוא הטיפול היחיד למקרה שכזה, האם זהו ניתוח מסובך?
ב. האם אפנה לאורולוג בקופ"ח הוא ידרוש ממני לבצע מולו זיקפה?
תודה רבה על העזרה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב
ד''ר אורי גור21/04/2010אם לא מדובר בעקמת המפריעה לחדירה - אין צורך בניתוח
פנה לאורולוג אם רצונך בהערכה ותשובות.
(אני נוהג לבקש לבוא למרפאה עם צילומים (במצלמה) של הפין בזמן זקפה, ממספר זויות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בבקשה
יניב21/04/2010החדירה עצמה היא אפשרית, אך הבעיה היחידה היא שמצב זה מגביל אותי מבחינת כמות התנוחות האפשריות ביחסי מין (לא ניתן לבצע תנוחות שדורשות שאיבר המין יהיה כלפי מעלה, קרוב לבטן).
האם עדיין יש עילא לנתח?
ידוע לך האם יכול להיות מצב שאורולוג בקופ"ח ידרוש לבצע מולו זקפה? במידה ולא, האם חייב להביא תמונה של איבר המין בזיקפה? דרישות אלו ממש לא נעימות, בלשון המעטה.
הרי ההסבר שלי הוא פשוט וברור. אם אני מסביר זאת היטב לרופא מדוע לא ניתן לתת טיפול ללא צפיה בזיקפה?
תודות לך על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיניב
ד''ר אורי גור26/04/2010יש לעיין בתמונות כדי להתרשם מכיוון העקמת וחומרתה על מנת לתכנן את התיקון הניתוחי.
אינני נוהג לבקש ממטופל להדגים את זקפתו במרפאה, רק בתמונות.
ההחלטה לניתוח מבוססת על מידת ההפרעה לתפקוד המיני- ולכן במידה רבה תלויה בך.
כיוון שאין טיפול פרט לניתוח - חשוב לתכנן אותו נכון ולתאם ציפיות מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין מכווץ ואשכים קטניםישראל18/04/2010
שלום אני בן 18.5
יש לי פין מכווץ ואשכים קטנות
הפין מכווץ ואחרי כמה נגיעות מבלי שיגיע למצב זקפה הוא נייהיה פחות מכווץ ומגיע ל7-8 ס"מ
בעת זקפה הפין מגיע ל 12 -13 ס"מ אשמח לקבל עזרה והאשכים שלי קטנים
מה לעשות ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם
זה חשוב לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישראל
ד''ר אורי גור21/04/2010הנתונים שציינת לא נשמעים חריגים
אין סיבה לדאגה
יכול לפנות לרופא לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת הפה וניתוח ואירקוצלop18/04/2010
שלום רב
יש לי פטרייה בפה שניסיתי לטפל בפה בתרופת ניסטטין והטיפול לא הצליח. טיפלתי במשך 20 יום.
היה שיפור מסויים במשך תקופת הטיפול אבל השיפור נעצר בשלב מסויים.
אני רוצה לפנות למרפאה לבריאות הפה לתורך טיפול יסודי, אבל יש לי ניתוח ואריקוצל באמצע החודש הבא. האם קיום הפטרייה בפב יכול להפריע לניתוח או יכול לגרום לבעיה כלשהי בניתוח? כשקבעתי תור לניתוח לא ידעתי שיש לי פטרייה ועכשיו אני מאוד לחוץ ואינני יודע מה לעשות. אשמח לקבל את עזרתכם.
ייתכן שגם אם אצליח להתחיל בטיפול קרוב ככל האפשר, אולי לא אצליח להיפטר מהפטריה לפני הניתוח
אבקש את עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OP
ד''ר אורי גור21/04/2010טפל בפטריה. לא נראה לי שישפיע על הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה באשך בעקבות וריקוצלמוטרד17/04/2010
שלום רב
יש לי וריקוצל בדרגה 3-4 לפי בדיקת האורולוג ואני אמור לעבור ניתוח, בבדיקת הזרע נמצא שיש פגיעה חמורה באיכות הזרע. לפני תקופה ראיתי באינטרנט שבשלב מתקדם, הוריקוצל פוגע גם באשך ולר רק בפוריות. אני לא כל כך קראתי טוב את המאמר שראיתי באינטרנט (כי ראיתי דברים שהפחידו אותי ולכן החלטתי לא להמשיך בקריאה) אבל אם אני לא טועה, היה כתוב שהוריקוצל פוגע ברקמות האשך או משהו כזה, אינני זוכר בדיוק מה היה כתוב, אבל מה שחשוב הוא שבשלב מתקדם הוריקוצל גורם לפגיעה באשך ולנזק בלתי הפיך, איך אני יכול לדעת אם אצלי יש גם פגיעה באשך? האם בדיקת אולטראסאונד אשכים אמורה לספק תשובה אם יש פגיעה באשך בגלל קיום הוריקוצל?
אני בן 25, רווק.
נא לעזור לי, ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי
ד''ר אורי גור21/04/2010הפגיעה המדוברת היא פגיעה בייצור הזרע. את זה בדקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא כותרתמוטרד16/04/2010
שלום רב,
יש לי שאלה (שאלה כללית) לא כל כך נעימה ולכן אני מתנצל מראש.
האם בניתוח וריקוצלה צריך לגלח את המפשעה יום אחד/ כמה שעות לפני הניתוח, כלומר לגלח בבית? או שמגלחים את אזור המפשעה למטופל לפני הניתוח כשהוא כבר בבית חולים?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי
ד''ר אורי גור21/04/2010אפשר גם כך וגם כך.
בדוק עם הרופא המנתח שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך לפנות לאורולוגיואב16/04/2010
אם אני צריך לפנות לאורולוג, לאן ללכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
אנונימי18/04/2010האם ממליץ על רופאים אחרים ?בעולם?
אדם ילך גם לירח כדי לתקן את איברו הזיכרי אם צריך.ואלוהים ילשם לכל הרופאים שדורחים על דמיהם של הפצועים.במידה והם מתעצלים או מטעים אותם.מי יתן ואלוהים יעזור לרופאים לרפא אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ברזל ואין אונותשי א.16/04/2010
שלום אני שי בן 26
לאחרונה אני סובל ממצב נפשי ירוד, מתחים והתקפי חרדה... חוץ מאלה אני בנאדם בריא.
בבדיקת דם שגרתית גילו שיש לי המוגלובין גבוה (עודף ברזל) ועוד שני מרכיבים דומים שקשורים בברזל ובפעילות הכבד בערכים גבוהים (בילירובין ופריטין) ממש קצת לפני ההתקפים גיליתי ירידה בחשק המיני ואין אונות כמעט מלאה בכל מצב... מאז ממצאי בדיקת הדם הנ"ל אני יותר ויותר חושש... הרופא לא אמר לי שנשקפת סכנה כזו או אחרת לבריאותי (לא שיתפתי אותו בבעיה) ושלח אותי לבדיקות שונות של הכבד. אני מאוד חושש מנזק בלתי הפיך ולא יודע מה מהגורמים הנ"ל הוא הנכון (הפיזי או החרדות אולי אפילו שניהם?) בכל מקרה אני לא יודע עד כמה זה גלובלי או אינדיבידואלי אבל אני באמת משתדל להיות אופטימי......
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה...
שי א.16/04/2010"ממש קצת לפני ההתקפים...." - התכוונתי לכתוב ממש קצת לפני תוצאות בדיקת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלתרוברטו15/04/2010
שלום רב, בן 67. לפני כחודש הייתה לי עצירת שתן. בדיקת אולטרסאונד הראתה שגודל הערמונית במשקל 154. אני לפני בדיקת ביופסיה ועדיין צמוד לקטטר (היה ניסיון להתנתקות מהקטטר אבל כעבור כמה שעות שוב הייתה עצירת שתן). על פי דברים אלה, מהו הכיוון הרפואי העתידי לדעתך ?
1. האם ניתוח בטני ?
2. האם אידוי במרפאות ד"ר כץ ?
אודה לתשובתך,
רוברטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוברטו
ד''ר אורי גור21/04/2010אידוי מתאים רק לבלוטת ערמונית קטנה - ואצלך היא גדולה מאד
עליך להמתין לתשובות הביופסיה - ולאחריה ככל הנראה תזדקק לניתוח בטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)