מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים הולכים ובאים באיזור אשך שמאלבחורצ'יק05/10/2009
שלום,
בן 35, מעולם לא סבלתי בבעיות הקשורות לאורולוגיה, לאחרונה באופן תכוף בזמן הישיבה אני חש בכאבים שהולכים ובאים באיזור האשך השמאלי, ורק אחרי שאני מותח את כל האיזור באמצעות העור כלפי מעלה, יש הקלה בכאב . יש לי תחושה שזה איכשהו מתקשר ליחסי מין לאחר הפעלת לחץ במגע של כל האיזור ,וגם כי אני שם לב שאין לי שליטה מלאה על הזרע היוצא - כלומר, הטיפות הראשונות יוצאות ללא שליטתי מהפין.
אשמח לדעת האם ייתכן קשר בין הארועים ,לאיזה כיוון טיפול לפנות או אם ייתכן שמקור הבעיה הוא לא אורולוגי .
תודה רבה למשיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ב
ד''ר נחום זילבר08/10/2009רצוי להיבדק ע"י אורולוג שיעשה בדיקות הדמיה שונות ויאבחן האם ישנה בעיה כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוחדן04/10/2009
בן 63 בריא , לאחרונה יש חשד לאבן בכליה, בבדיקת שתן שביצעתי יצא שEGFR גדול מ1.73M/MIN/ML60 מה זה אומר, אשמח לפענוח. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן
ד''ר נחום זילבר08/10/2009אנא פרט יותר.
מכל מקום, GFR לא קשור לאבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיקפהב'04/10/2009
האם כאשר גבר בשנות השלושים לחייו יש לו בעיות זיקפה בעת קיום יחסי מין אך אין לו בעיות זיקפה בעת אוננות עצמית האם המשמעות של כך שהבעיה היא רק פסיכולוגית או שייתכן וקיימת גם בעיה פיזיולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ב
ד''ר נחום זילבר06/10/2009בד"כ המשמעות שישנה בעיה פסיכולוגית. אך יש לשלול בעיה פיסיולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "ורידים" בולטים באיבר המיןמודאג04/10/2009
שלום רב,
אני בן 24, בריא בדרך כלל, יש לי באיבר המין ורידים דקים מאוד שבולטים מאוד (אני גם לא יודע אם בכלל ניתן לקרוא להם ורידים- כי לא מדובר בורידים כמו הורידים שבגוף אלא מדובר ב"ורידים" שהם דקים מאוד) , כלומר הם מגיעים לשכבת העור החיצונית ביותר וניתן לראותם בעין בקלות, אני משוכנע שורידים הדקים האלו הם נמצאים אצל כל גבר באיבר המין שלו, אבל אצלי הם בולטים / מגיעים לשכבת העור החיצונית ביותר וניתן לראות אותם בקלות בעין, רציתי לשאול האם מדובר במצב תקין ? לציין גם כי אין כאבים או כל תחושה אחרת, אבל אני מאוד מודאג מהמצב, נא לעזור לי אם אפשר.
רק למען הסר ספק, לא מדובר בהרחבת ורידים, הורידים הם לא מנופחים, להפך הם מאוד דקים אבל הם בולטים. הצבע שלהם הוא כחול עם נטייה גם לצבע ירוק.
ועוד שאלה, יש לי וריקוצל ועשיתי US אשכים ובתוצאת הבדיקה נמצא כי האשכים תקינים, יש הרחבת ורידים ויש ציסטה בגודל 4 ס"מ. האם ניתן להוציא את הציסטה באותו ניתוח של הוריקוצל או מדובר בשני ניתוחים? והאם הגודל 4 ס"מ הגיוני? או שייתכן שנפל טעות או משהו כזה ?
אשמח מאוד אם תעזור לי, תודה מראש.
המשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן
ד''ר נחום זילבר06/10/2009ישנם הרבה גברים עם תאור דומה. אין בזה כל בעיה.
הציסטה באשכים נראית לי מעט גדולה חדי (אולי 0.4).
בד"כ לא עושים ניתוח משולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהmaya04/10/2009
שלום רב ,
חודש שעבר מצאו שיש לי מלנומה ולכן עשיתי בדיקת CT עמ לבדוק הימצאות גרורות
הממצאים הראו כי בקוטב העליון של כליה שמאלית יש מוקד זעיר בצפיפות שומן מתאים ל AML.
ומוקד נוסף בקוטב תחתון של כליה ימנית כמו כן סה"כ הכליות תקינות בגודל ובמיקומם מרכזות סימטרית ללא הידרונפרוזיס .הרטרופיטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה
אני דואגת מאוד !!! מזה אומר AML זה גרורות ? זה גידול סרטני נוסף ?
מה הדרך טיפול ? למי פונים
אודה על תשובתכם המהירה אני בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
ד''ר נחום זילבר06/10/2009זו לא גרורה ולא גידול נוסף.
זה ממצא מוכר של ליפומה קטנה בתוך רקמת הכליה.
המשכי בטיפולי המלנומה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות במתן שתן+תוצאות אורודינמיקהאיתן03/10/2009
שלום,
בשנים האחרונות (אולי אף יותר) אני משתין בין 12-28 פעמים ביום, בלילה זה 1-3 פעמים
וברוב המקרים זה כי הילדים מעירים אותי ואז הולך להטיל שתן.
מלבד התכיפות אין בעיות, כאב, בריחת שתן - הכל תקין
בדיקת דם, שתן ואולטראסאונד - תקין.
אני מרגיש כי הרופא אובד עצות ולכן שלח אותי לבדיקת אורודינמיקה.
(אולם בסירבתי עד לקבלת פרטים נוספים על הבדיקה) :
רציתי לדעת מה הן התוצאות שיכולות להיות מבדיקה כזאת ומה הן דרכי הטיפול.
והאם לדעתך יש או יכול להיות פתרון לבעיה שלי.
הבנתי שהבדיקה היא בעיקר לבריחת שתן, כאבים ועוד - ולא רק תכיפות.
** מכיוון שביקשתי מהרופא "לדלג" על הבדיקה הוא נתן לי כדורים "דטרוסיטול 4מ"ג"
ושבוע לאחר מכן - אין שיפור.
האם זה יקח עוד זמן להשפיע ?
אם הכדורים לא עוזרים - יש כדורים אחרים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתן
ד''ר נחום זילבר06/10/2009הבדיקה חשובה מאוד כדי לברר את הסיבה לתלונותיך. הבדיקה מיעודת גם לדברים נוספים.
ישנם תרופות נוספות הניתנות בהתאם לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על האשך הימנידנה02/10/2009
אני מרגיש לאחרונה כאילו האשך הימני שלי עלה למעלה ולמעשה אני מרגיש עליו לחץ,רציתי לציין שאני לא מרגיש איזה לחץ של וריד או משהו אחר כזה אלא יותר לחץ של שק האשכים עליו,אולי זה מה שמסביר שאני מרגיש את הלחץ במיוחד ששק האשכים קשה ולא בזמן רפוי.
אגב יש לי גם כאבים במפשעה באותו הצד הימני,האם יש קשר בין הדברים ומה זה יכול להיות?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר נחום זילבר06/10/2009פנה לרופא לשלילת ממצא באזור המפשעה ו/או האשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד מיניענת01/10/2009
שלום, אנחנו נשואים שנתיים. בעלי בן 40. כמה חודשים אחרי החתונה התחילו לבעלי בעיות בתפקוד המיני עד כדי חוסר זיקפה וכמו כן איבד את החשק המיני. בבדיקות דם נמצא פרולקטין גבוה, כל הסיבות לכך נשללו (כולל MRI תקין) והוא החל לקבל טיפול בקבותרים - כדור אחד פעם בשבוע. לאחר 3 חודשי טיפול, הפרולקטין ירד לערך נורמלי אולם המצב החמיר (ממש ללא זיקפה, גם לא זיקפת בוקר) ואנחנו ממש אובדי עצות. האנדוקרינולוג אמר שהטיפול אמור לשפר את החשק בתוך 3 חודשים. שאלתי: מה הצעד הבא שצריך לעשות בכדי לטפהבבעיה? לפנות לרופא אורולוג או לייעוץ זוגי? כל אורולוג יכול לטפל או שיש תואר נוסף של אורולוג שמתמחה בתחום? לבצע בדיקות נוספות? אנחנו ממש מודאגים מהמצב כי זה פוגע לנו מאוד מאוד בקשר הזוגי. תודה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור התפקוד המיני
ד''ר נחום זילבר06/10/2009פרולקטין גבוה יכול לגרום לירידה ניכרת בליבידו ובזקפה.
בד"כ לאחר מס' חודשי טיפול הפרולקטין בדם יורד לנורמה, הליבידו משתפר אולם הזקפה חוזרת לאיטה לתיקנה.
יש לטפל בהקדם בבעיות זקפה ע"י רופא אורולוג המומחה לנושא זה. הוא יכוון אתכם ויחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור
ד''ר נחום זילבר09/10/2009אין צורך בטיפול זוגי- פסיכולוגי לפחות בשלב זה. ברגע שמצב החשק והזקפה כולל זקפת בוקר מסתדר- הקשר הזוגי יתחזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכליהסימה01/10/2009
שלום,
אני אישה בת 40 + יש לי ציסטה בכליה והכליה אינה מתפקדת האם כדאי להשאיר את זה ככה או לעשות ניתוח?
בנוסף היו לי ציסטות בשחלות וגם כיום יש,
ואני אמורה לעשות ניתוח שוב להורדתם איך אפשר למנוע את הופעתם בשלישית?
תודה סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר אורי גור01/10/2009הימצאות ציסטה פשוטה אינה סיבה לניתוח.
כליה לא מתפקדת כדאי לנתח אם גורמת בעיות כגון אבנים, כאבים, זיהומים.
לגבי ציסטה בשחלה - היוועצי עם רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסום בשופכה??זוקי01/10/2009
התלוננתי על דליפת שתן בהתעטשות ובמאמץ ואחרי שסיימתי להתרוקן ממשיכה לנטוף שארית שתן מסוימת.
יש חשד לגביי לאור הפרעה בהכנסת הצינור בבדיקת אורודינמיקה להיצרות או מחסום בשופכה.
מה הסיבות למחסום בשופכה או היצרות לאשה בת 49 בריאה בדרך כלל שמועמדת לציסטוסקופיה ?מה רוצים לראות בציסטוסקופיה? האם גם מטפלים בבעיה באותו זמן שעושים את הציסטוסקופיה שהיא בהרדמה כללית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שופכה
ד''ר אורי גור01/10/2009היצרות בשופכה יכולה להיגרם עקב חבלה, או נזק מפעולה כגון ניתוח, הכנסת קטטר וכו'.
בציסטוסקופיה ניתן יהיה לראות אם אכן קיימת היצרות או בעיה אחרת הגורמת חסימה/הפרעה.
לרוב מדובר בפעולה אבחנתית ולא טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זקפה אצל החבריפעת01/10/2009
אני וחבר שלי מכירים 5 חודשים. אנחנו דתיים, אך יש לו נסיון מיני.
זה חודש אנחנו מנסים לקיים יחסים, אך לא מצליחים, מאחר שהזקפה נעלמת לו בזמן נסיון חדירה (תוך כמה שניות), ללא שפיכה.
מה יכול להיות מקור הבעייה?
שרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקפה
ד''ר אורי גור01/10/2009חסרים פרטים חשובים כגון גילו, המצאות זקפות בוקר, הופעת או העדר זקפה בסיטואציות אחרות, שלא בזמן קיום יחסים וכו'.
מציע לו/לכם לפנות לאיש מקצוע שיוכל לשאול את השאלות הנכונות ולעזור במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן באורטרא.ר29/09/2009
שלום רב, מה הטיפול המומלץ כאשר ב אולטראסאונד רואים שבאורטר ימני דיסטלי יש אבן באורך 8.5 מ"מ הנ"ל כבר במשך שלושה חודשים ללא שינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן באורטר
ד''ר אורי גור01/10/2009אם גורמת כאבים/חסימה -להוציא את האבן.
אולטראסאונד לעתים יכול לטעות - האם אכן אבן ובאמת בגודל הזה?
פנו לאורולוג עם הצילומים שבוצעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבן באורטר
א.ר03/10/2009בוצעו 3 צילומי אולטראסאונד ואכן האבן בהגודל הזה. אורולוג המליץ לא לעשות כלום ולחכות שהאבן תצא לבד. כאבים מציקים יש לי כל הזמן , האם לא נגרם נזק כלשהו? האם פעילות ספורטיבית של רכיבת אופניים אינטנסיבית יכולה לגרום להחמרה כלשהי לכליות למשל? האם יש דרך נוספת להוציא את האבן מלבד חדירה דרך הפין? איזה סיכונים יש בטיפול החודרני דרך הפין? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבן
ד''ר אורי גור09/10/2009אם כבר 3 חודשים כאבים והאבן עדיין שם אז רצוי לפנות לטיפול
חלק מהאבנים ניתן לרסק בעזרת גלי קול, אך במיקום שתיארת סיכויי ההצלחה הטובים ביותר הם דווקא בטיפול החודרני. מדובר בפעולה פשוטה וסיכונים נמוכים. פעילות ספורטיבית אינה מזיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב קל באשכים לאחר הצום..ד'29/09/2009
אני בן 15.
ומיום כיפור יש לי מן כאב קל באשכים שאני נוגע בהם.
אני לא חושב שזה היה בעבר, ואני חושב שהכאב השתפר קצת..
האם זה נורמאלי? יש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חש בכאב כשאני לוחץ על אשך שמאל
ד'29/09/2009עכשיו שמתי לב לזה..
אם זה יעבור לבד זה אמור להדאיג אותי?
זה נפוץ בקרב מתבגרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשכים
ד''ר אורי גור01/10/2009לא קשור לצום.
אם כאב קל שחלף - כנראה אינו משמעותי.
אם נמשך או כאב משמעותי - פנה בהקדם לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפוטנציה בגיל מוקדםדנה29/09/2009
האם ייתכן שלנער בן 16 תיהיה אימפוטנציה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימפוטנציה
ד''ר אורי גור01/10/2009יתכן, אך לא שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אונותדולידל29/09/2009
בעלי בן 63 עבר אירוע לב לפני כ-13 שנים, ומטופל בכדורים ללחץ דם, סוכרת, קולסטרול, בתחילה אחרי האירוע, הסקס היה בסדר ולאט לאט היתה ירידה, הרופא המליץ על ויאגרה, וכך עשינו, תקופה מסויימת היה ממש בסדר ולאחרונה אפילו הויאגרה לא עוזרת, הרופא המליץ על תותב, אבל אנחנו לא מעוניינים בטיפול פולשני, בעלי עצבני ואני חושבת שהחיים הולכים ומתרחקים...אודה לכם על עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אונות
ד''ר אורי גור01/10/2009לרוב ישנן אפשרויות נוספות לפני החלטה על ניתוח.
מציע לא להתייאש ולפנות לאורולוג העוסק בתחום ולמצוא פתרון שיתאים לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)